image3

 

 

Turleder . Bent
Øvrige. Hong. Lars. Sjak.Begitte. Kaj. John. K. John W. Erik R. Tonni. Christian. Henrik Anne Sofie. Og Mogens

14 kajakroere M/K mødte op ved klubhuset klokken 8.30 og traileren blev hurtigt pakket med 12 kajakker, medens de 2 sidste kom på taget af et par biler.
Jeg havde egentlig forventet, at det blev en øtur i anledning af den usædvanlige ringe vindstyrke, men det blev Helnæs, hvor vi starter inde i hullet og ror med uret rundt.
På en eller anden måde lykkedes det for alle biler at nå bestemmelsesstedet uden at komme i diskussion med GPS’erne, så vi var hurtigt klar til at sætte kajakkerne i det lave vand.
Det lave vand skal absolut forstås bogstaveligt, for vi valgte alle sammen at stå ud af kajakkerne og trække/skubbe dem, indtil de var frit flydende, og vi kunne bruge pagajerne.
Så gik det ellers afsted på fuldstændigt blankt vand hen til Helnæs Mølle, hvor vi tog den første kaffepause ved deres shelterplads. Der sad et par unge mennesker, som vi selvfølgelig bød på et stykke af den medbragte kage. De sagde pænt nej tak, og det var dumt, for den jordbærtærte smagte fortrinligt.
Da vi igen satte kajakkerne i vandet, mødte vi et par kajakroere, som selvfølgelig var i familie med Kaj.
Turen fortsatte stille og roligt, og det fuldstændigt blanke vand blev afløst af de små krusninger, som sejlerne kalder ”kattepoter på vandet”.
Da vi var komet forbi sommerhusområdet, fik vi øje på et eller et par marsvin.
Næste stop var Helnæs Fyr, hvor mange andre havde fået samme gode ide. Vi fandt et par bord/bænkesæt, og så gik vi i gang med madpakkerne og Kajs agurker.
Næste stop var den obligatoriske eftermiddagskaffe og (for ganske få deltageres vedkommende) en forfriskende dukkert lige ved starten af Bo Bakker.
Herefter gik det tilbage til udgangspunktet, hvor kajakkerne skulle bæres op ad skrænten til de ventende biler og trailer.
Igen var vi enkelte, der lige var nødt til at få en frisk dukkert for at skylle den sure neoprenlugt af kroppen.
Det lyder jo som en tur næsten uden begivenheder, men det var simpelthen ren råhygge i suverænt forsommervejr.
Da jeg på grund af min knæoperation kun deltog i 1 mandagstur, var det skønt at opleve, at mit halvgamle legeme kunne klare sådan en tur på 19 km. uden at mærke andet end almindelig træthed.
John

oldlogo

Seneste ture 2024

Torsdag d. 20-6 Kertinge NorTorsdag d. 20-6 Kertinge Nor

Turleder Mai-Britt & Erik B
Øvrige. Dorthe B. Inge. Sjak. Johanne og M;ikkel
Turen gik til Kert [ ... ]

Flere artikler