image005

 

Strålende i glans
pinsesolens dans, marsvin
sæl og selskab godt

Turleder: Benny
Øvrige. Vibeke. Dorthe B. Peter. Yvonne. Benny. Lene G. J. Thomas. Begitte og Maria

Sted: Nyborg/Eva Anettes shelterplads

Årets første overnatningstur var reklameret godt for med Evan Anettes shelterplads som destination.
Vejret var perfekt og det var med forventning vi mødtes i klubben oh pakkede kajaktraileren.
Hurtigt ankommet slog vi lejr og satte i løbet af formiddagen kajakkerne i vandet. Turen gik sydpå og hurtigt så vi en sæl. Herefter roede vi til pause, hvor der var rabarbermuffins og kaffe, stedet var en pauseplads med 4 bænke i ring og god udsigt.
Efter mere roning tog vi til Tårup strand camping, hvor der var madpakkespisning. Da madpakkerne var spist ville Yvonne og Henrik give en is, men kiosken var lukket - den hurtigste golfvognslignende bil, jeg har set kom dog og løste det problem og så var der is (tak). Nogle tog en lur, mens andre udforskede pladsen med legeplads, stigegolf og deslige. Videre gik turen på vandet i det skønneste solskin og snart nåede vi endnu et pausested med mulighed for badetur. Vandet var skønt og varmt og nogen af os var nær aldrig kommet op igen. Men hjemad gik turen og så fandt vi ud af at det kræver et helt hold at tænde en pizzaovn, mens mere flittige typer fik lavet salat og dej. Der blev også dækket bord og så bagte vi så vi næsten fik lært italiensk. Da alle var mætte besluttede vi at tænde endnu et bål og denne gang i bålstedet. Her blev det afsløret at nogle er mere reglebundne, end andre, når det kommer til bål, Dorthe viste sig dog en sand mester med en hukkeblok. Da bålet brændte og der var dessert og drinks var der enighed om et par bålsange.
Efter en skøn nat i telt eller shelter efter smag og behag vågnede vi langsomt med kaffe i solen. Peter kørte til bageren og så var morgenmaden reddet. Pladsen og kajakkerne blev pakket og turen gik nord på. Dagens dyr var marsvin, det første blev kun slottet af undertegnede, de to andre af flere.
1. Pause var ved knaldfyret eller "Danmarks ældste akustiske varslingsanlæg" fra 1901 og sikke en udsigt. De to omtalte marsvin var næsten under Storebæltsbroen og sø var det tid til 2. pause, hvor der var mulighed for lur, badetur eller isspisning efter frokosten.
På hjemturen var der igen pause denne gang nedenfor knaldfyret og så blæste det op. Hjemturen gik derfor ind kystnært og under en lille bro inden vi lagde til ved dæmningen, hvor vi lassede kajakkerne inden turen igen gik hjemad til klubben. Tak for endnu en skøn tur.

Vh Mariaoldlogo

Seneste ture 2024

Torsdag d. 20-6 Kertinge NorTorsdag d. 20-6 Kertinge Nor

Turleder Mai-Britt & Erik B
Øvrige. Dorthe B. Inge. Sjak. Johanne og M;ikkel
Turen gik til Kert [ ... ]

Flere artikler