P8271450

Kajs ø-tur, weekenden 26-27. august 2023, Hejlsminde – Gammelbro Camping - retur

Det blev en ø-tur uden ø. Men en ø-tur uden ø er jo stadig en tur. Og det blev alligevel en rigtig go' tur!

Der blev salutteret ved afgangen fra vores klubhus: Det høvlede ned, både med regn og med et meget nærgående lyn. Ingen blev dog ramt – heldigvis heller ikke af kajakken der var ved at stikke af fra traileren på Bolbro Bakke. Og da vi nåede Hejlsminde Strand, var aquaplaningsrisikoen også en saga blot, så vi fik pakket kajakkerne i tørvejr, fik spist den første, gode kage og roede mod syd.

Der var næsten ingen vind, så det gik derudaf på bedste vis. Flot og hyggeligt. Undervejs stak en håndfuld kajakker af en kort stund i retning af Linderum for at kigge nærmere på 12-15 sæler der lå og slikkede sol på nogle sten. Sælerne blev årvågne da vi nærmede os, men var vist lige så nysgerrige som vi var, så vi kom ret tæt på hinanden før vi fortsatte sammen med de andre kajakker.

Frokosten var regnfuld, så den blev ikke så lang, men lidt efter blev det tørvejr et helt døgn. Ud på eftermiddagen nåede vi derfor Gammelbro Camping i højt humør. Det var vores (Gitte og Martins) første kajaktur med overnatning, og vi havde hjemmefra spekuleret noget over om vi nu kunne have det hele i kajakkerne. Det viste sig at der overflødige spekulationer. De andre havde slæbt alle mulige gode sager med, så i løbet af en times tid var der rejst en lejr på Gammelbro Camping, der i vores hjørne af pladsen burde hedde Gammelbro Glamping. Selv et kæmpe partytelt var der blevet plads til i og på kajakkerne, så ingen led nogen nød.

Og så gik der ellers luksus i den. Badning og hygge og forrygende god mad og drikke og andre lækkerier i lange baner tilberedt over adskillige Trangiaer og Jetboils og fortærret så godt vi alle kunne – vi kunne næsten ikke spise så meget!

Efter en flot, flot søndag morgen sekunderet af bannock og hjemmelavet syltetøj m.m., drog vi afsted mod Årø, for at sætte fødderne på en ø. Det var jo en ø-tur! Men i Årøsund viste der sig så høje bølger at vi returneret uden at nå over – der blev taget pænt hensyn til os mindre erfarne roere. Turen tilbage til Hejlsminde endte derfor med at blive rolig og rar og uden yderligere dramatik. Vi nåede lige akurat frem i tide til at vi kunne pakke biler og trailer i tørvejr – efterfulgt af en is i regnvejr, inden vi kørte tilbage til Odense.

Hvor var det dog en særdeles god og munter tur! Det bliver ikke den sidste som vi deltager i. Tak til hele holdet for oplevelser og kalorier og hjælp og gode råd og højt humør!

Gitte og Martin

Deltagere: Birgitte R, Erik R, Benny, Sjak, Lene J, Maria, Bent, Henrik, Tonni, Kaj, Thomas, Gitte og Martin.

Distance: 34 km

oldlogo

Seneste ture 2024

Torsdag d. 20-6 Kertinge NorTorsdag d. 20-6 Kertinge Nor

Turleder Mai-Britt & Erik B
Øvrige. Dorthe B. Inge. Sjak. Johanne og M;ikkel
Turen gik til Kert [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2023

Vejlby Fed d. 16-12Vejlby Fed d. 16-12

Turleder: Carsten
Deltagere: Erik R., Maria, Hong, Bent, Yvonne og Lene J.

Der blev lagt op til at  [ ... ]

Flere artikler