305933162 10228206578211746 3058157111540086747 n

Hammerslag på Birkholm, Is på Skarø og tidlig i seng på en lørdag

Weekendtur til Birkholm d. 10-11/9 2022.
Turleder: Sjak
Deltager: Lone, Ricky, Sjak, Benny, Bent, Thomas, Peter, Yvonne, Lene og Susanne
Sejltur lørdag 18,7 km Rute: Ballen-Skarø-Drejø-Hjortø-Birkholm.
Sejltur søndag 14, 7 km: Birkholm-Hjortø–Egholm- Skarø– Ballen.
Vejret, roligt og tørt.

Jeg har i min sensommerkådhed taget nogle dristige valg. Et af dem var at melde mig til en Havkajaktur med overnatning på Birkholm. Jeg gider nemlig ikke at sidde i et eller andet dårlig Ikea-design og drikke lunken kaffe til overpriser på en halvsmart cafe i centrum, og slet ikke en lørdag eftermiddag, når jeg kan sidde 3-4 timer i et ”Lille Dumt Hul” med vand til alle sider.
Uden fornemmelse af, hvad det ville koste af trætte arme og manglende søvn, mødte jeg op i klubben med sovepose, underlag og adgangsbilletten som var 3 liters rødvinsdunk, jeg var klar til påmønstring.

Splitte mine bramsejl.

Med afsæt i Ballen og kursen sat mod den første Ø i det smukke sydfynsk øhav, Skarø. Alt var godt.
Halløj skipper, her kommer vi, sang jeg for mig selv. Humøret højt og med lidt sol tittende frem fra den ellers gråmeleret himmel, intet kunne stoppe mig. Kajakken som jeg særligt havde udvalgt til dagen hedder ”det lille hul”, det viste sig at være et rigtig dårlig valg og blev derfor hurtig omdøbt til ”det lille dumme hul”! (Jeg kunne ikke styre den fandenivoldske kajak)
Efter flere pause på de forskellige øer ankom vi til Birkholm og efter en hurtig udpakning, gik holdet mod ”Huset” som ligger på sydsiden øen. Et medlem i klubben har købt et hus på Birkholm og i bedste Hammerslag-stil gik hold øst og vest i gang med at gætte udbudsprisen. Nogle var meget langt fra og andre ramte prisen stort set ”lige på”. Tillykke til hold øst.

Tilbage i lejren gik madlavningen i gang og al proviant blev hurtig til fælleseje. Der blev udveksles historier på kryds og tværs om det som man har oplevet og mangler at opleve. Månen stod flot på himmelen den lørdag aften.
Kl. 10 var der ro i lejren og kun Lenes forundring over, at man da ikke kan gå i seng så tidlig på en lørdag, blev tilbage sammen med de tomme øl og vinflasker.

Næste morgen stod vi tidlig op og vi fortabte os lidt i den smukke morgensol. Det lune fennikelbrød blev indtaget med forskellige smagsholdninger. Madpakker blev smurt og så var det ellers ud i kajakkerne igen.
Det lille dumme hul ventede på mig og var ekstra modbydelig, ondskabsfuld og ustyrlige. Og et eller andet sted i den sydfynske øhav måtte Sjak sætte en snor i det dumme lille hul- Jeg blev lille og alene og helt sikkert også flov og stille.

Men Peter gav is på Skarø, kan ikke helt huske hvorfor, og så gik det hele lidt igen.
Ved ankomst i Ballen blev den sidste kaffetår drukket og alle bilerne kørte retur mod Odense. Kl. 18 var min våddragt hængt til tørre sammen med mine ømme albuer og pinlighed over trækketuren.

Tak for turen, tak for samtalerne, tak for de gode og de dårlig råd. Tak for mad, tak øl, vin og alle de andre alkoholiske drikke. Tak til opvaskebanden, tak for lån af tæppet, tak til Yvonne som har lagt de skønne billeder på FB. Tak til alle turlederne (I ved hvem I er)

På lørdag kan I finde mig på en dårlig Ikea-stol med en lunken kop kaffe til overpriser på en halvsmart cafe i centrum😊. Der går helt sikkert en vinter og et forår før jeg kommer til at ro i det sydfynske øhav igen.

Susanne

Seneste ture 2022

Lørdag d. 19-11 Å strandLørdag d. 19-11 Å strand

Turleder: Carsten Holmgaard, Deltagere: Benny, Kaj og Jørgen Carsten havde planlagt en tur [ ... ]