IMG 4743

Turleder. Benny
Øvrige deltagere. Erik, Susanne, Ricky og Lone.
Vi var 5 deltagere til denne heldagsl ørdagtur: Susanne, Benny (turleder), Erik, Ricky og Lone. Vi starter i klubhuset med, at pakke kajakkerne. Benny havde udprintet nogle flotte farverige kort, som vi alle fik udleveret et eksemplar af, lamineret, til at have med i kajakken. Virkelig god idé. Benny viste på kortet hvilken rute, han have forberedt, vi skulle ro. Han havde styr på strømforhold og vindforhold. Flot forberedelse, så vi følte os påklædt og klar til turen.
Erik havde selvfølgelig styr på bilen, trailer og kørslen, 5 seler, også, kørte vi afsted. Snakken gik lystig i bilen og vupti, holdt vi ved Kongebro Havn i Middelfart. Benny viste, vi kunne holde traileren med kajakkerne ved Middelfart Roklub, Så kl. 10 sad alle klar, ude på vandet, med næsen mod Den Gamle Lillebæltsbro. Klar, parat start.
Vi roede sammen, og fulgtes. Det var stille vejr, solen skinnede, og lidt modvind. Vi roede mod Galsklint som runder. Her tog bølgerne lidt til. Det havde Benny forberedt os på, og vi kendte kursen, så vældig fin træning. Da vi havde roet ca. 20 min, sagde Benny, at han havde set i vejrudsigten, det ville regne i Kolding, men han regnede, ikke med det ramte os, også kiggede han på den sorte sky, som nærmede sig. Der kom lidt skum på bølgerne. Så Benny lagde, den første kaffepause ved Fænø Tange, der søgte vi ly, hvis nu det skulle blive regn.
Til vores held, havde Erik og Benny ikke koordineret, hvem som skulle have kage med, så de havde begge med. MUMS. Vi tog kage nr. 1 og kaffe på Fænø, Fænø Tange. Det blæste af og vi fortsatte. Vi roede ikke langt, da Erik og Benny besluttede, at vi sagtens kunne ro til Fænø Kalv. Det var en skøn tur, at krydse. Mit første kryds. Over Snævringen til den lille ø, Fænø Kalv. Her gik vi i land på en smukkeste hvide sandstrand og tog en tur til fods rundt, 700 m, op og ned af små bakker, hvor Erik og Benny fortalte, røverhistorier og tidligere oplevelser. Vi fik lidt at drikke, for derefter at fortsætte.
Benny kiggede, på vejrkortet og kunne se, at på næste stræk ville vi få en byge, og det forberedte, vi, os på. Vi krydsede igen, i medvind, ned til rundingen på Fænø, hvor det hvide hus med ”fyrtårnet ” på øverste sal er, og så kom vejrskiftet. Det blæste kraftigere og regnen kom. Der lærte jeg så lidt om min kajak. Benny sagde beroligende til mig, ”vi skal bare rundt ind i Bredningen så ligger vi i læ”. Og det måtte jeg give ham ret i. Her var helt stille vand. Ca. kl. 13. lagde vi til ved skov, og spiste frokost i Hesselmose Skov.
Efter frokost roede vi lidt hurtigere i stille vand langs Fænø. Da vi næsten var nået hele vejen rundt, vidste Benny og Erik, der var en åbning i sivene, som førte til en sø på Fænø. Det eventyr skulle vi jo lige prøve. Det blev en tur på det laveste vand jeg har prøvet, hvor jeg stødte på sandbunden et par gange. Vi lagde til, i søen, og tog kaffe og kage nr. 2. MUMS.
Nu var vi carboloaded, til sidste del af etapen. Det tror jeg, vi alle synes var den fedeste etape. Vi ville krydse ved Hindsgavl, smukt, smukt udsigt til Fyn. Og her så, nogle af os, et marsvin. Men så kom færgen. Så jeg har prøvet at holde. for en lille færge skulle passerer, så vi kunne krydse. Derefter var det bølge-roning, ikke så høje, andet end det var sjovt. Vi fulgtes ad, og lå tæt, med udsigt til Slotbanken. Benny har lovet, at vi skal op på Slotsbanken og drikke kaffe på næste tur. Derfra til Galsklint, med udsigt til Den Gamle Lillebæltsbro, hvor et stort hold var i gang med Bridgewalking. Vi roede under broen (wauwen udsigt) og retur til Kongebro Havn.
Min første 20 km’s tur, hvor både Susanne og jeg sagde i kor. ”Sikken en fantastisk tur, det er det vi forbinder med havkajak”.

En tur med, tag af, tag på, tøj. Skiftende vejr, strøm og ingen strøm, å, sø og bælt. Tak til Lillebælt, lørdagsholdet og på gensyn.
Lone

 

 

 IMG 4743

oldlogo

Seneste ture 2023

Torsdag d. 21-9 KølstrupTorsdag d. 21-9 Kølstrup

Turledere. Erik R. og Yvonne
Øvrige. Anne Sofie. Anette. Begitte. Bent. Helle H. Hong. Jesper B. K [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2022

Fredag d. 30-12 ÆbleskiveturFredag d. 30-12 Æbleskivetur
30 Dec 2022

  Nytårstur d. 30. december til Fuglesang
Turleder Benny
Deltagere. Kaj, Bent, Tonni, Begitte,  [ ... ]

Flere artikler