285233149 10159366747138952 8587615477030685992 n

Deltager: Turleder Bent, Kaj, Mogens, Dorthe, Begitte, Vagn, Christian, Henrik, Jesper og Linda

Jeg havde fået en invitation til at deltage i mandagens ro tur af Bent og Begitte. Og det glædede jeg mig til, indtil jeg vågende op til en regnfuld og våd dag. Jeg forsøgte mere og mere desperat, at overtale Begitte til at vi droppede turen. Men hun var ikke til at hugge og stikke i ….og pludselig sad vi i bilen på vej til Odense, mens jeg sad og gruede for, at min næsten 20 år gamle ro jakke denne gang vil få dødsstødet.

Heldigvis var regnen stoppet, da vi ankom til klubben og der blev uddelt og modtaget mange gode og varme krammer af de gamle klubkammerater, og hilst pænt på nye medlemmer. Kajakkerne blevet pakket og turen blev diskuteret. Valget blev Helnæs. En rotur på ca 20 km.

Vel ankommet fik vi pakket og sat kajakkerne i, og afsted det gik.  Jeg sad trygt og godt i min yndlingskajak ”Chastine”, vejret var okay, en smule blæsende, men ingen regn, så det første 5 km gik stille og roligt.

Første kaffepause var ved Helnæs Mølle, som viste sig at være et fantastisk sted. Oppe på toppen af skrænten ligger Helnæs Mølle outdoor og ferieboliger, samt 3 shelter med en fremragende udsigt ud over øerne Illumø, Horsehoved og Vigø.

Ganske langsomt trak det op til regn og vi søgte ly ved shelterne for at drikke den sidst kop kaffe/the og spise de sidste stykker kage. Siddende i ly kunne vi se et regnskyl så tæt, at det skjulte de tre øer uden i bugten, komme nærmere. Ikke godt, da nogle af os havde ladt lugerne på kajakkerne stå åbne, eller som mig; ladt min rojakke m.m ligge på tværs af kajakken!

Heldigvis trak regnen ikke direkte hen over os, men alligevel var vores ting godt våde. Min rojakke var færdig, men jeg havde heldigvis en god uldtrøje på. Jeg tænkte det måtte være godt nok, ellers måtte jeg bare ro mig til varmen.

Det næste stykke ud til Helnæs Strand viste sig at være hyggeligt, jeg fik roet sammen med Bent og Kaj. Og de to har altid en god historie at fortælle. Ved I eksempelvis hvorfor numsen på Fyn kaldes ”Mølle”? Nej?

Så kommer den her:I gamle dage fik man mel i lærredssække. Når fattige folk kom hjem med sækken, syede de den om til et par bukser, og så stod der mølle på bagdelen”

Og det er altså sikkert og vidst – også selv om dialektforskere dog afviser den forklaring. Men hvad ved de om det? Var de måske født dengang? Det var Kaj og han ved hvad han taler om 😊..

Da vi rundt næsset ved Helnæs Strand var målet Helnæs Fyrtårn, hvor vi skulle spise frokost. Men nu var det slut med det rimelige gode vejr. Bølgerne rejste sig, blæsten tog til og vi blev med mellemrum ramt af regnbyger. Det var med at holde tungen lige i munden, da bølgerne var lidt uforudsigelige. Man vidste næsten ikke hvor man ville blive ramt af en bølge, medmindre man holdt skarpt øje med rytmen på dem. Fandt man rytmen kunne man dog næsten danse hen over dem og så blev det pludselig lidt sjovere.

Jeg holdt mig tæt på Kaj, så han kunne redde mig, hvis jeg faldt i eller var det omvendt?! 😉. Uanset hvad så lykkes det os alle sammen at komme helskindet hen til fyret, blot for at opdage at vi IKKE kunne komme i land pga vind og bølger.

Bent forsøgte, men blev næsten skyllet op på stranden af de bagfra kommende bølger. Han havde lidt svært ved at komme fri af stranden igen, og vi besluttede at ro videre.  Der var ingen der havde lyst til at få cockpittet på kajakken fyldt med vand, hverken på vej ind eller på vej ud.

Knap 4 km fra vores udgangspunkt var vinden og bølgerne løjet lidt af og vi forsøgt igen at komme på land. Det lykkes denne gang, dog med en enkelt uheldig vandgang for ?

Heldigvis brød solen frem og det var super dejligt, at få lov til at sidde og tørre, mens man spiste sin mad. Kaj, som jo er gammel gartner, havde hjemmedyrkede agurker og tomater med. De var super gode – specielt tomaterne fik han meget ros for.

Solen og det gode vejr holdt hele den korte vej hen til bilerne. Bølgerne havde lagt sig, så vi havde lange blide dønninger, som man kunne komme op og surfe på.

Vel henne ved bilerne blev det hele pakket sammen igen, nogle fik badet og Jesper opdagede, at han havde mistet sin telefon! Evt hvor vi havde spist frokost! En eftersøgning kørte afsted, og jeg håber de har fundet mobilen 😊.

Tusind tak for en hyggelig og begivenhedsrig tur

Linda Lærke

Ps …telefonen blev fundet

j