Turleder Sjak
Øvrige deltagere: Kaj, Mogens, Benny, Erik Breum, Thomas, Lene g j. Peter J, Jørgen Carstensen, Bent.
Turlederen havde bestemt at vi skulle til Enebærodde. Vejret var gråt og trist, men temperaturen sneg sig op på 8 grader så det var helt fint. Vind var der mod forventning ikke meget af.
Vi fik hurtigt klædt om og kom afsted i højt humør.
Ved Martinegården gjorde vi holdt for at nyde en kop kaffe og Kajs medbragte kage. Der sad et par lystfiskere ved de to borde, men dem fik vi snart skræmt væk så vi kunne sidde ned alle sammen.
Sjak meldte snart ud at vi skulle videre mod fyret hvor vi skulle spise frokost.
Mens vi spiste tændte Benny og Sjak op i de medbragte trangiaer så efter madpakken var fortæret blev der disket op med æbleskiver og gløgg. Dejligt.
Denne gang fik vi lov til at tygge af munden inden vi skulle i kajakkerne igen for at ro tilbage.
Nogle så en havørn og andre så et marsvin.
Alt i alt en fin tur. Og det er en god ide med sådan en tur lige inden nytår. Det trængte vi til.
Bent
Turleder: Sjak
Øvrige: Erik R. Mogens. Kaj. Henrik. Thomas og Carsten
Efter at have studeret kort, blev vi enige om Eriks forslag om Bøgebjerg.Vejret var gråt med vind fra vest, altså modvind, jeg synes det værkede lidt i skulderen, men det var også fire uger siden sidste tur.
Vi mødte en lokal roer, som vi fulgtes et stykke med, ellers så vi ikke ret mange, hverken folk, fugle eller fisk.
Det var jo ingen mandagstur, så ingen pause med kaffe og kage. Efter en time blev det dog frokost på stranden i læ at en høj skrænt og lidt blå himmel.
På hjemturen havde vi vinden lige i ryggen så vi red på bølgerne hjemad og himlem blev mere og mere blå.
Det blev til en dejlig vintertur på 10 km.
Kaj
Julefrokost 27.11.21
Turleder og assistenter: Mogens, Lars Erik og Tonni
Deltagere: 21 glade og feststemte mennesker
Fredag den 27.11 var det tid for årets julefrokost og der var heldigvis en rimelig god tilmelding til turen. Alle de fremmødte havde medbragt de store smil og det dejlige humør.
Der var også nogen der havde medbragt proviant til fælles afbenyttelse. Og der var et righoldigt udbud at vælge imellem, i flæng kan nævnes efterårsruller, laks, sild, elg, oste i forskellige afskygninger, kage og ikke at forglemme ris a'lamande med kirsebærsovs. Der var oven i købet en mandel med tilhørende gave. Aileen blev den heldige vinder af den.
Så havde festudvalget også sørget for en spændende konkurrence. Placeringen af aftenens deltagere ved bordene var foregået på den måde, at der var placeret numre under tallerkenerne og så trak hver gæst et nummer og fandt deres plads. Festudvalget foretog så en lodtrækning imellem numrene og ved opråb fandt vi så de 4 vindere af festudvalgets store præmie. Her var Aileen igen en af de heldige, de 3 andre var Ann Sofie, Hong og Kaj. De 4 vindere var selvfølgelig meget lykkelige. Festudvalgets store præmie var privilegiet til at arrangere næste års julefrokost.
Bagefter var der musik og dans, ikke til den lyse morgen, men dog et stykke derhenad. Selvfølgelig blev der også serveret grønlandsk kaffe som traditionen byder. Det var Peder der meget virtuost stod for den del.
Tonni
Turleder: Benny.
Øvrige: Lene G.L. Kaj
Det var den første vinter tur, men sådan var vejret ikke, 12 gr. Og en frisk vind fra vest.
Benny foreslog Holckenhavn og vi andre var meget enige. Da vi kom til dæmningen var der hvide skumtoppe på søen mod vest, medens vandet var fladt på fjorden.
Vi roede tæt på kysten i læ ved skoven og skrænterne, men der hvor der ikke var nogen læ kunne vi godt mærke vinden. Efter en god times roning kom vi til vores plads ved Kajbjergskoven og det var tid til frokosten. Den nød vi i læ og lidt solskin med udsigt til Storebæltsbroen.
Tilbage turen gik med skiftende med og modvind og vi var allerede tilbage ved klubhuset ved halv tre tiden, her fik vi kaffe og et stykke smørebrød sammen med de flittige håndværkere, som hele dagen havde arbejdet med at lægge tag på containerne.
Endnu en dejlig kajak dag.
Kaj
Turledere: Sjak og Kaj
Øvrige friske deltagere: Alleen. Carsten H. John. Helle .Jess. Birgitte R. Yvonne. Peter. Lotte. Carsten D. Tonni. Thomas. Bent Lars. Mogens Lene G.J.og Claus B.
Å-tur 2021: Nørre Broby til Munkemose (og Christiansgade:)
For en sikkerheds skyld regnede det hele natten og morgenen inden vi skulle afsted. Der skulle jo være vand nok i åen! Men så holdt det op, solen kom frem og det blev den dejligste morgen i november!
Kaj og Sjak havde planlagt ruten, og med lidt besvær fik de også styr på logistikken med biler placeret på
strategiske steder, så vi også kunne få alle biler hjem til Odense igen. De havde så også sørget for solskin??
Vi var 19 kajakker og 19 roere og alle blev hjulpet sikkert på vandet gennem siv og krat. Og så ned ad åen med god medstrøm og masser af mulighed for at øve bløde sving og skarpe sving. Det første stykke kræver god koncentration, for man skal ikke være uopmærksom ret længe, før man er kommet for langt ud i siv, mudder eller sidder fast i en gren. At det kan få fatale følger viste det sig flere gange på turen, og den første måtte en tur i vandet allerede inden kaffepausen.
Kaffepausen blev lagt tidligt, så vi kunne nyde udsigten nedenfor en bakke og samtidig balancere lidt rundt
mellem kokasser. I år var den købte brunsviger afløst af hjemmebagt lækker snasket chokoladekage, for Tonni havde haft fødselsdag! Tak for kage.
Tilbage i kajakkerne tog vi et langt stræk til lidt før Bellinge, hvor frokosten blev indtaget på endnu en ret
mudret mark, men denne gang under træer. Vi nåede næsten at blive færdig og få tisset af inden det begyndte at regne, så alt var godt!
19 kajakker er mange, og ind imellem sørgede Bent, som var for roer for, at vi fik samlet os lidt sammen. For andet år i træk skulle vi ikke bære over ved papirfabrikken i Dalum, og i år var der noget mere vand og strøm i åen end sidste år. Det gav også anledning til en lidt træls vandgang, men heldigvis var der hurtigt hjælp fra andre af roerne, og vi kom alle videre mod Skovsøen. Et sted på vejen der syntes en tredje roer, at det var spændende at prøve kræfter med grenene, og tog en tur i vandet. Ingen kan tilsyneladende vide sig sikre, og det er godt at huske på, når man planlægger sin dagturspakning, at ekstra og varm tøj er absolut nødvendigt i november.
Inden vi nåede Munke Mose mødte vi Hanne med sin mand og søster, som ikke kunne være med, men liiige ville ned og sige hej .det var super dejligt, og vi fik lejlighed til at beundre Hannes city-outfit, som var en hel del smartere end, det hvad vi kunne præstere i kajakkerne.
Og så op i Munke Mose, læsse kajakker, hente biler, og hjem til klubben og få lækker suppe og hygge og snakke om dagen. Eller sådan går jeg ud fra at dagen sluttede for de fleste, for jeg fik lokket (min) Carsten med gennem laksetrappen og alle de sjove strømhvirvler fra havhesten til Klaregade og så videre hjem til Christiansgade Når man har en plastikkajak, så skal det også udnyttes?? Tak for en super HYGGELIG og dejlig og lang tur!.
Tak til Peder for at igen i år at køre!
Tak til Susanne for igen i år at servere lækker suppe!
Lotte
Som lovet har jeg kigget på et kort med højdekurver og fundet ud af hvor meget vi roede ned af åen :-)
I Nørre Broby er Odense Å´s vandstand ca 17 m (måske 18 m når det er højvande) I Munkemose er vandstanden ca. 6 m.
Dvs vi rodede ca 12 m ned i går
Vh Peter
Bogense til Varbjerg, 1 nov. 2021
Deltagere: Kaj, John, Yvonne, Lars, Mogens, Thomas og turleder Bent. 14 km
Vi ventede på Yvonne, fordi hun havde kagen med! Og så kørte vi mod Hugget vest for Bogense.
Der var ret langet at bære kajakkerne. Måske for at slippe for at bære, afslørede John at han havde glemt sin pagaj. Og ingen havde reserve netop den dag. Kajakklubben ved havnen i Bogense måtte være redningen.
Klubben var lukket og stænget. Men en nabo havde en kajak hængende i carporten og havde også en pagaj til udlån.
Omklædning og lastning. Yvonnes kage og Johns chilli con carne. Spritapparater, tallerkner m.m.
Den meget erfarne turleder ramtes hurtigt af længsel efter kaffe og kage. Han fandt en plet med læ og sol på diget. Flere deltagere havde medbragt varmende eleksirer, der kompenserede lidt for det våde græs.
Videre mod vest, hvor vi efter blot 30 meters roning passerede det første bord/bænksæt. Det første af ialt 15 af slagsen.
Men så kom vi til Varbjerg og fik varme under chillien og noget varmene i glassene og også en opbyggelig historie om hvorfor Kaj haltede. Da man ikke kan halte på begge ben, havde han været så heldig at slå det samme ben to gange.
Mogens
Turleder: Bent
Referent: John
Øvrige deltagere: Erik, Christian, Mogens, Kaj, Tonni og Karen (gæst)
Vejrudsigten sagde svag til let vind i det sydlige hjørne og mulighed for sol.
Vi mødte 6 klubmedlemmer og en gæst ved klubhuset i god tid, fik pakket traileren med kajakker, og fik fastlagt dagens tur til Fænø og Fænø Kalv, men så stod vi fortvivlede og ventede på Tonni, for det var ham, der skulle komme med maden.
Lige da Bent havde gjort klar til at sende en nødraket op, kom Tonni med dækstumper fløjtende om ørerne.
Han havde simpelthen hængt fast i noget vejarbejde på Østerbro.
Vi blev enige om at køre til Fænø Odde Rasteplads, hvor der er perfekt At sætte kajakkerne i. Mogens trak traileren med kajakker, og han modstod Kajs forslag om snedige genveje, så vi ankom samtidig med den anden bil .
Vi roede i samlet flok over det smalle sund mod Fænø Havn, og så roede vi mod uret rundt om Fænø. Det første stykke lå vandet lige som et stuegulv, men da vi nåede ned omkring sydsiden, kom der en smule bølger. Vi var så et par stykker, der undlod at ro uden om bundgarnene, for vi kunne sagtens få kajakken til at glide hen over garnets rad, som var lige i vandoverfladen. Kaj syntes imidlertid, at han ville ligge stille og nyde den smukke udsigt over Lillebælt, så han kom til at hænge fast, men det var ikke værre, end at Christian kunne hjælpe ham fri.
Lige inden vi kom om til vestsiden, holdt vi den første kaffepause. Under pausen blev vi enige om at ro over til Fænø Kalv for at turen ikke skulle blive alt for kort.
Straks vi landede på Fænø Kalv, gik forberedelserne til dagens kulinariske højdepunkt i gang. Under madlavningen kom en lille hund og blandede sig i madlavningen. Et øjeblik efter kom hundens ejer og spurgte om vi kunne hjælpe ham med ild til hans pibe. Selv om et Trangia stormkøkken giver en god sikkerhed mod at antænde naturbrande, gav det dog lidt problemer med det høje græs, så vi var nødt til at have et brandsikkert underlag - - - intet problem, for der stod en spade, som var velegnet til formålet. Senere viste det sig, at spaden stod lænet op ad et skilt, hvor der stod dette lille stykke poesi:
Når naturen kalder,
med pres på dine balder,
så brug trygt denne spade,
og lav ej anden skade.
Nå, aspargessuppen smagte under alle omstændigheder skønt.
Efter maden skulle vi på den obligatoriske vandretur, hvor vi altid bliver klogere på områdets kultur og historie.
Øen er jo ikke ret stor, men den blev under svenskekrigen midt i sekstenhundredetallet omdannet til en stor skanse, hvor artilleriet kunne dække sejladsen gennem Lillebælt. På den flade del af øen står en forladt traktor, som vi trods behjertede forsøg ikke kunne få liv i, men Kaj fik alligevel genoplivet lidt af sin ungdoms kørsel med traktor.
Herefter skulle vi tilbage til den fynske kyst, og her dikterede turlederen, at vi skulle sigte mod borgbanken. Det var endnu et historisk indslag i turen. Borgbanken stammer fra en borg som Erik Klipping opførte omkring år 1260, men den er først nævnt i skriftlige kilder i 1295, da Erik Menved sluttede fred med den norske konge på borgen. Borgen blev så ødelagt under svenskekrigen, at den ikke kunne genopføres . Der er for øvrigt 54 trappetrin op ad borgbanken. Her nød vi eftermiddagskaffen med Christians chokolade.
”På vejen fra Fænø Kalv til borgbanken så vi både sæl og marsvin”
Herefter manglede vi kun et kort stykke langs kysten til udgangspunktet, hvor vi var et par stykker, der sluttede af med en frisk dukkert.
Det var absolut ikke sæsonens længste mandagstur. Med lidt kreative afrundingsregler kunne den kun lige komme op på 14 km
John
.
Turleder: Bent
Øvrige : Anne Sofie. Erik R. Mogens. Tonni. Christian og Kaj
Ca.. 20 km
Skyerne hang bogstavelig talt helt ned til jorden da vi kørte mod Sandager Næs/Vestfyn, men til gengæld var der ikke så meget som en krusedulle på vandet da vi skulle sætte vores kajakker i.
Vores plan var at ro rundt om Bogø, men hvor var øen? Jeg var lidt nervøs for, om vi ville havne i Jylland. Jeg må sige, af alle de mandagsture jeg har været med på, var det den tur, hvor der var bedst samling på tropperne.. (Der var ingen som turde ro for langt væk fra de andre, for så var man blevet fortabt i tågen!!!!)
Da vi nærmede os Bogø, vrimlede det med sæler som stak deres søde små hoveder op.. de var meget nysgerrige. Vi kom i land på Bogø og fik spist den kage som jeg havde bagt og taget med, så forsatte vi turen rundt om Bogø og vi kom hen til havnen.
Vi lagde til igen og så blev der ellers lige tryllet et veldækket bord frem, med hvide tallerkner, rødvin og hvidvin, servietter og hele molevitten (jo der er stil over den i Odense Havkajakklub) Kaj og Lotte havde sørget for god mad til os alle og vi kunne efterfølgende trille ned til vores kajakker igen.
Vi forsatte turen rundt om Bogø igen og nåede rundt. Vi tog lige en meget kort pause, for at kigge meget grundigt på kort og kompas for at finde ud af, hvordan vi fandt tilbage til vores egen ø (Der lå stadig en tyk tåge over hele Fyn og Sønderjylland). Vi satte kursen mod Fyn, det var lidt ærgerligt, at vi ikke at kunne se det flotte landskab i Lillebælt, men vinden var der heldigvis stadig ikke noget særligt af. Vi fandt heldigvis Fyn igen, for mine tæer var ved at være blå af kulde, så det var godt at komme i tørt tøj igen.
Tak til hele mandagsholdet for at I ville have mig med på endnu en tur, – I er sku en fornøjelse at være sammen med alle sammen 😊 og jeg glæder mig allerede til næste forår.
Og tak til turleder Bent for endnu en god tur- og fordi du lokkede mig med.
Anne Sofie
Turleder : Bent
Deltagere: Kaj, Christian, John, Mogens & Sjak
Vi fik hurtigt pakket traileren, og da alle var mødt kørte vi mod Holkenhavn.
Lige inden vi satte i spurgte Mogens: Hvem har glemt sit redningsudstyr oppe ved traileren?
Vi kiggede alle op og ned, først af os selv og så af alle de andre, og vi mente at vi havde det hele,
hvilket vi meddelte Mogens, hvortil han svarrede: Så er der nok en anden der har tabt sin kam oppe ved
traileren????
Turen gik sydover til rastepladsen ved Kajbjerg Skov, kaffe , kager og små skarpe fra John. Turlederen meddelte at vi nu fortsatte til Tårup strand camping til en lille pause med Christians chokolade og så retur til Kajbjerg til frokost.
Det var en flot tur meden go vind. Tilbage ved rastepladsen diskede Bent op med jordskokkesuppe med flute. Da jeg ikke tåler jordskokker havde jeg hokkaidosuppe med.
Begge retter blev nydt med stor velbehag, lystigt akkompagneret med Kajs rødvin, dejligt. Tak for mad og drikke.
Derfra gik turen hjemover.
Tak for en dejlig dag i godt selskab.
Her på falderebet vil jeg dog lige nævne at Kaj i løbet af dagen nævnte at han ville til at være et bedre menneske, han ville for eksempel ikke modsætte sig tur lederens beslutninger, hvilket han heller ikke gjorde, mandag.
Kaj er dog ikke helt i mål endnu, men det hjælper voldsomt.
Kaj ventede helt til lørdag inden han rykkede mig for en turberetning, den rykker plejer at komme tidligt onsdag morgen????
Sjak
Turberetning fra Kajak tur til Roskilde og Isefjord i uge 21, Maj 2021.
Turledere: Benny og Thomas
Deltagere: Tonni, Lene G, Peter og Hanne.
Denne tur var en privat tur arrangeret af nogle af de arbejdsramte, som havde tidlig ferie, men vi har valgt at dele vores oplevelser med alle i andre idet vi synes det måske kunne tjene til inspiration for jer til at gentage turen. Den var aldeles smuk og fantastisk – især i maj hvor skoven og alle bakkerne i Hornsherred ny udsprungne i samtlige grønne nyancer.
Hornsherred – her trådte Peter sine barnesko og voksede op!
For mange et ukendt stykke dansk geografi – men det skal være slut nu!
Hornsherred er den lille tap, der ligger klemt inde mellem Roskilde Fjord og Isefjord – den omvendte italienske støvle, som halvøen med lidt god vilje kan ligne.
Her kan man fare lykkeligt vild i Nordskoven, udforske den maritime kulturhistorie og opdage området, der fyldte Pontoppidan med lyrisk inspiration.
Starter man i det royale hjørne ankommer man til Hornsherred via Frederikssund og Kronprins Frederiks Bro eller Kronprinsesse Marys Bro.
Første hold bestående af Benny, Thomas, Lene og Tonni startede mandag den 24.maj i Lejre.
Vejret ikke strålende – det var koldt og regnfuldt og det blæste 6-8m/s. Så første etape på 10 km. var krævende i strid modvind!
Første overnatning i shelter. Lene havde medbragt mad til aftensmåltidet, som blot skulle varmes.
Anden dag gik turen nordpå mod Skulderlev Strand, hvor der var reserveret en dejlig shelter plads gemt i en lille dal med bevoksning af træer og buske omkring.
Denne dag bød på lidt mindre udfordrende roning…..
Thomas stegte laks på grillen til aftensmad og der blev hygget på alle planer …….
På tredje dagen ankom så Peter og Hanne til Skulderlev Strand klokken 9:30 og efter stor velkomst og gensynsglæde pakker Peter og Hanne kajakkerne og sætter i sammen med de øvrige og ror mod spidsen af Roskilde Fjord med kurs mod Kulhuse. Forbi Tørslev Hage, Gerlev, Frederiksund, Jægerspris og Grevinde Danner´s Skov med Frederiksværk i horisonten.
Blæst og regn – nogen havde problemer med at holde varmen. Meget lavt vand! Vi måtte bevæge os ret langt ud i fjorden for at få vand nok under kølen og det var noget mere udfordrende med bølgerne end i hvert fald både Lene og jeg havde forventet! Og der var anstrengende.
Men vi stred os frem under superb ledelse af Benny og nåede frem til Kulhuse. Meget fladt vand og laaaaaangt til kysten og shelter pladsen! Pyh ha hvor vi knoklede med at få bakset alle de tungt læssede kajakker frem til kysten, hvor vi sank i mudder til langt op på benene!
Imidlertid var det alt besværet værd – en skøn shelter plads Benny havde fundet til os og der var lige en campingplads ved siden af hvor de der trængte fik lov at tage et varmt brusebad.
Vi indrettede en fin lejr og og spiste Hannes medbragte ret til aftensmad.
De fleste af os sov i shelteret, mens et par foretrak at sove i telt.
Næste dag var det fint og tørt vejr og vi skulle krydse over strædet mellem Hundested og Rørvig.
Et pænt stykke og med udsigt til en del blæst og strøm op ad dagen. Derfor var vi tidligt på stikkerne og kom afsted – atter en udmattende og stabadserende øvelse af få kajakkerne slæbt ud over det laaaaaange flade stykke vand!
Flot kryds i fin stil og orden – pause i flåde midt i strædet hvor et par Rittersport chokolader blev fordelt før vi nåede yderste tange ved Rørvig – tiltrængt kaffe og kage pause her. (Hannes snart berømte Engelske te kage endnu engang ……)
Videre mod Rørvig Havn hvor Benny havde kendskab til et røgeri – her blev der foretaget meget dyre indkøb – hummer salat, fisk og friskbagt rugbrød mm. Benny har både god og dyr smag!!!!
Vi fandt hurtigst muligt en god plads syd for Rørvig – nu i Isefjorden – hvor vi kunne indtage frokosten – og hvilken ”feast” - det var den skønneste hummersalat jeg nogensinde har fået og den gik perfekt på den lækre friskbagte sprøde rugbrød.
Ruten fortsatte ned langs vestbreden af Isefjorden mod Nykøbing Bugt hvor næste shelter plads skulle findes. Det lykkedes efter en del rekonisering – en skøn plads trukket tilbage i skoven og med flere sheltere og en dejlig åben plads i midten.
Der blev pakket ud og slået lejr. Thomas tryllede med snacks – en super lækker parma skinke, som Peter havde med og som fungerede til alle måltider i mange forskellige afskygninger – kun fantasien sætter grænser……..
Den lækre fisk fra Rørvig blev grillet mens dejligt tilbehør blev forberedt og et fint bord blev dækket op i skovbrynet. Vi sad længe oppe omkring bålet og Benny bagte pandekager til dessert. Maximal hygge.
Femte dag – efter morgen gymnastik – fortsatte vi sydpå mod Lamme Fjord og forbi den store Marinastation. Vejret skønt – mildt og dejligt – lige tilpas med sol og vind – sceneriet med skov og kyst uendelig smukt og betagende – vi nød hvert øjeblik.
Sidste overnatningssted var berammet til skovbrynet ved Bognæs – Tuse næs - og alle skulle sove i telt da der ingen sheltere fandtes der.
Atter en vidunderlig aften ved bålet med lækker grill – det er helt utroligt hvad Thomas kan gemme i sine små luger i kajakken – lige fra sjældne kryderier til fancy sovse og dressinger – joh – vi manglede ikke noget. Og Benny bagte selvfølgelig frisk brød til os HVER morgen plus der blev serveret æggekage med ristet parma skinke – også HVER morgen!
Efter morgen gymnastikken sidste dag krydsede vi over mod Orø og forsatte sydpå ind imod et par af de små og idylleriske vige som findes der. Her spiste vi frokosten før vi satte kursen mod The Finishing Line i bunden af Isefjord. Vi var fremme midt på eftermiddagen og tilbage i Odense sidst på eftermiddagen.
En fantastisk smuk uge i maj med skønne oplevelser på vandet, i naturen, kulinarisk og socialt især, hvor kammeratskaber og venskaber blev plejet og forstærket – mange gode, dybe og fornøjelige samtaler udfoldede sig i løbet af ugen og kendskabet til hinanden blev yderligere udbygget og udviklet.
Stor tak til Tur leder Benny og assistent Thomas for en super tur med sikker ledelse og stor opmærksomhed til enhver detalje. Tak til Peter for fortællingerne om Hornsherred og dens historie. Tak til Tonni og Lene for godt selskab.
Hanne
xxxxx
Romsø rundt i bølger.
Deltagere: Bent, Benny, Erik, Lars Erik og Peter.
Turleder: Thomas
Vind - syd øst 4-6 m/s, Strøm nordlig, 1-2 knob.
Sejlet distance: 10,5 km
Thomas foreslog at turen skulle gå til Romsø. Det er lige netop var sådan en stille dag – ja næsten vindstille at det er optimalt at tage til denne fantastiske ø i Storebælt!
Mens vi ventede på at de sidste skulle dukke op ved traileren, fik vi en korrigeret vejrudsigt - som i forhold til gårsdagens vejrudsigt dog så lidt mere blæsende ud i Storebælt. Erik fortalte at han faktisk havde aflyst en tur til med et par uøvede selv samme lørdag. Da alle fremmødte var øvede roere og i rimelig form fastholdt turlederen at Romsø var destinationen.
Kl. 13 stod vi med kajakkerne på den stenede strand ved Bøgebjerg. Der var lidt bølger -men alle kom i kajakkerne uden at blive våde.
Thomas bestemte med at vi skulle sejle sønden om - mod uret. Det betød at vi havde bølger og blæst næsten lige imod os. Bent mente at de var lidt træls at sejle mod dem – men han gruede mere for hjemturen. Det ville blive hårdt at krydse sejlrenden med blæst og bølger ind agten for tværs! Jeg prøvede næsten forgæves at logge de andre til at ro en sydligere kurs, så vi ikke blev sat så meget af strømmen.
Men rask gik det med skumsprøjt i håret. Vi rundede den østlige spids ved fyret kunne vi lige få et par surf-ture på bølgerne inden vi kom i læ og holde en tiltrængt pause.
Jeg ved ikke om pausen var længere end den plejede. Det blev til både frokost, kaffe og kage. Da der jo ikke er så mange rastepladser på denne tur. Thomas diskede op med en lækker blåbærkage.
På læsiden af Romsø så Benny en ”albino bambi” – men var i øvrigt meget hurtigroende, fordi han skulle nå hjem til koncert i Odense.
Fra det stille vand kom vi fri af revet på vestsiden af Romsø og kunne konstatere at vinden var aftaget – men også at den var drejet helt over i syd sydvest. Det betød at vi nu også havde delvis modvind og bølger på hele hjemturen. 😊
Sejlrenden ved Romsø er markeret af en stor gul og sort bøje (vestlig kompasafmærkning). Lars Erik syntes at han var ved at komme lidt for tæt på. Det var tydeligt at se at på vandet ved bøjen at der var kraftig nordgående strøm. Derfor blev kursen mod Fyn korrigeret for at modvirke den afdrift.
Snart kunne Bent, som var for roer, spotte vores trailer inde på stranden – og vi kom i land i rask tempo.
Tak for endnu en dejlig tur og turledelse. Romsø er fantastisk og næsten altid værd at ro ud til. Men det er også en destination, hvor det er vigtigt at tage bestik af vejr, vind og
ikke mindst strøm.
Peter
Bogense til Gyldensteen Strand.
Deltagere: Kaj, Bent, Mogens, Hong, Christian, Tonni, Lars, John og Yvonne.
Turleder: Bent
Ledelsesstil: Flad struktur med åbenhed for forslag – dog med lidt modstand imod at skifte mening.
Kommunikationsform: Siger ”ja det kan vi godt” mens han ryster på hovedet.
I sidste ende var alle tilfredse med at starte ved Bogense Kajakklub.
Vi var lidt skeptiske ved deres bro, men deres trappe var overraskende god at sætte i fra.
Første stop: Fuglekigstårn i den gamle transformatorstation tæt på Gyldensteen.
Her drak vi formiddagskaffe og spiste æblekage, så vi kunne trille ned i kajakkerne.
Stemmerne blev smurt med Johns lakridseleksir.
Næste stop var Langø Mølle udkigstårn hvor vi nød udsigten over de inddæmmede områder, selvom der ikke var så mange fugle denne gang.
Vi studerede møllens historie og Hongs teori om at Kajs og Bents store ører skyldes deres koner.
Vi slog et smut ud forbi Dræet, hvor en stor flok rå/då-dyr tog flugten, da vi åbenbart så farlige ud.
Vi nød Mogens medbragte skipperlabskovs (hans kones værk) med hjemmesyltede rødbeder ved Gyldensteen Strand.
Det smagte fantastisk sammen med den rødvin Christian havde med.
Lars toppede den med et skud ouzo.
Vi var enige om, at der bestemt ikke er promillegrænse for kajaksejlads.
Turen hjem UDEN KAFFEPAUSE foregik med lidt rigeligt afstand mellem hinanden, men der var enighed om, at Kaj og Tonni nok ikke er til at opdrage på.
Nogle af os fik en dukkert i det meget sparsomme vand ved Bogense.
Nogle vil måske hævde, at der var lidt gruppepres i den forbindelse, men at det var godt når man endelig var kommet i.
Tak for en hyggelig og dejlig tur – Yvonne
Turleder: Bent
Supplerende turledere: Kaj, Lars-Erik, Mogens og Christian.
Vejrudsigt: Vind 4-6 sekundmeter fra syd – øst, overskyet med små byger og lunt.
Vi besluttede at sætte i ved strib og sejle mod Båring Vig.
Mogens fortalte os om tyskernes torpedo ”garage” som har overlevet siden anden verdenskrig. Torpedoerne blev kørt ned til vandet på den støbte vej. Vi læste senere på turisttavlen at torpedoerne var fjernstyret og kunne vende tilbage, hvis det var ønsket. Jeg har prøvet at finde lekture om emnet uden succes, da jeg har svært ved at forstå at denne fjernstyring kunne foregå via kabel, omvendt var den trådløse teknologi ikke så veludviklet dengang.
Vi sejlede forbi Røgle Klint, en rigtig flot tur i stille regn, hvor vi nød synet af skrænterne. Mogens havde hjemmebag med til kaffepausen (i rigelig mængde) Vi sejlede videre til Båring hvor vi indtog vores middagsmad. Det blev lidt køligt i småregnen, så i stedet for en morfar kom vi hurtigt ned i de lune kajakker og retur. Fantastisk hvordan returen er en ny oplevelse, det at se kysten fra en anden side. Bent fandt et dejligt sted til eftermiddagspausen hvor Mogens igen trakterede med dejlig kage. Bent supplerede med en lille en (jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke taber mig med al den motion) Vi så et par marsvin inden vi tog sidste etape. Nogle af os tog en hurtig dukkert inden vi pakkede sammen.
Vi blev enige om at menuen på mandagsturene i oktober skulle være varm mad, så husk tallerken og ske. Tilmelding vigtig.
I den forbindelse blev jeg belært om at sammenkogt ret er noget der er mislykket. Gryderet er rigtig fint 😊 Sådan bliver man jo klogere hver dag.
Turen blev på 19 km.
Tak for en fantastisk dag
Christian
Turleder: Thomas og Peter
Øvrige. Anette. Begitte. Majbritt. Erik R. Sjak og Kaj
Susanne og John.
Den sidste aftentur i år var det stormvejr, så turlederne havde to valg, enten kanalen eller åen, de valgte heldigvis åen, så ud til den gamle kanal og sætte i.
I bilen havde vi talt om at vi aldrig havde roet til Skibhusene i bunden af den gamle kanal, så det gjorde vi. Vi måtte under en meget lav bro og op hvor kanalen slutter .Det lugtede ikke godt der og vi blev enige om at der behøvede vi ro en anden gang.
På tilbagevejen roede vi op i åen til Seden, hvor vi vendte og fik mærket lidt af stormen på tilbage vejen. Vi kom i land medens det endnu var lyst.
På trods af en vejrudsigt med regnbyger og storm fik vi en rigtig fin tur.
Tilbage i klubhuset var der ostemader, pandekager og hygge en dejlig afslutning på sommerens aftenture
Kaj
Turleder. Bent
Øvrige: Mogens. Tonni og Kaj
Så blev det mandag og som næsten altid om mandagen dejligt vejr.
Vi kørte til Signebjerg og roede over til Lyø havn, hvor vi besluttede at gå en tur op til byen før kaffen. Der er en km. det første vi ser er en tavle, der fortæller om da Valdemar Sejr blev kidnappet under en jagt i år 1223, så øen har en lang historie, mange af gårdene er også fra 1700-tallet, der er fem gadekær en købmand , cafe og den gamle skole er kulturhus.
Overalt er der meget velholdt med flotte bindingsværkets huse og dejlige haver.
Kirkegården er rund og alle gravene ens, selve kirken er også smuk og ret stor og på bænkene er der smukke hjemmelavede puder.
Efter rundturen går vi ned til havnen og Hjørdis kage. Vi ror derefter mod øst før vi når Nyt Land er der nogle der ser noget stort der går i strandkanten, pludseligt letter to havørne og kredser over os et meget flot syn.
Vi fortsætter rundt og ror syv km. inden vi når vejen op til klokkestenen, hvor der er en dejlig plads med borde og bænke. Så er det tid til frokost og en kort morfar.
Derfra var der 6 km. tilbage og tid til en badetur. I alt roede vi 17 km.
Endnu en dejlig mandagstur
Kaj
Turleder: Peter og Thomas
Øvrige; Kaj. Gitte. John. Anne Sofie. Bent. Erik C. Martin. Lene G. J. og Sjak
Det bliver jo tidligt mørkt på denne tid af året, så selvom vi allerede kørte fra klubhuset kl. 17:30, nåede vi ikke at ro mere end 6 km før det blev mørkt - lidt nordøst på og tilbage. Til gengæld var der flot aftensol over marker, hav og skrænter. Lun, begyndende efterårsstemning. Og vandet var forholdsvis roligt, når bare vi ikke sejlede for langt fra kysten. Nogle nåede endda en badetur. Så fornøjelsen var stor.
Tilbage i klubhuset rundede vi aftenen af med det sædvanlige, tilsat lækkerier som valnøddesnaps og hjemmelavet brombærmarmelade. Ka' det være bedre? Nej!
Gitte og Martin
Turleder. Bent
Øvrige: Anne Sofie. Thomas. Mogens. Christian. John og Kaj
Det var en kold og stormfuld aften. – Nej sådan starter fortællingen heldigvis ikke! Det var tidlig mandag morgen og vi stod 7 morgenfriske kajakvenner klar til at komme afsted på tur, først skulle vi dog lige beslutte hvor vi skulle hen, og det var ikke så nemt… efter en del diskussion frem og tilbage om det skulle være Lyø eller Æbleø, forslog jeg, at den yngste skulle bestemme.. nå og så blev der helt stille……..
Vi fik pakket færdigt og kørte mod Nørrebystrand lidt øst for Æbleø. DMI havde vist ikke haft styr på sagerne, for der skulle kun havde været lidt vind på Nordfyn, men whiii nogle bølger der var da vi først var kommet et godt stykke der ud. Der blev ikke udvekslet mange ord, for vi sad alle med tungen lige i munden. Efter 5 km op og ned, kom vi i land på Æbleø. Thomas havde en rigtig dejlig kage med og den glade stemning vendte atter tilbage i klubben.
Vi forsatte mod uret rundt om Æbleø. Der var et marsvin som lavede fin opvisning for os, det var så hyggeligt at se. Lidt senere kom vi til klinten med de sjove foldninger i lyse og mørke lag. Vi roede videre og kom så om til fyret hvor vi atter satte i land. Turleder Bent forslog, at vi gik en tur først og det var vi heldigvis alle enige i. Det er virkelig en smuk og spændende ø at gå rundt på. Til at starte med så vi dog ikke så mange dådyr, men da vi senere gik over en stor eng, kom vi pludselig til et sted hvor der stod over 100 dådyr og mufloner – wauuuu!!! Det var som at være med i et eventyr. Alle de dyr samlet på et sted, sikke et smukt syn.
Vi forsatte turen til fyret og fik vores velfortjente madpakker. Der var store spændende bølger på vestsiden af Æbleø og nogle var vist bekymret for, om jeg turde tage med hele vejen??? men ærligtalt, en tur til Æbleø uden at komme hele vejen rundt, ville være som at spise et stykke Æblekage uden flødeskum!! Så vi forsatte rundt. Whiiiii der kom mange af den slags udbrud fra mig da jeg igen sad i kajakken, men kom da tørskoet i land da vi nåede rundt om Æbleø. Vi skyndte os ind på land og fik båret kajakkerne over det smalle tange til mere sikkert farvand. Pyhhh… Vi skulle heldigvis lige have en lille pause inden vi skulle fortsætte.
Nå, vi hoppede atter i kajakkerne og fortsatte turen mod Fyn. Turleder Bent forslog, at vi skulle følge kysten, det gjorde vi også…. ( de første 100 meter og så blev det vist glemt igen… (Det er altså ikke altid nemt, at være turleder på sådan et mandagshold)) Min arme fejlede ikke noget det sidste stykke mod Fyn, men iiiihh guder hvor var min kajak træt… Vi kom i land og kørte atter mod Odense. Det havde været en dejlig dag og selvom DMI havde lovet totalt overskyet vejer på Nordfyn, så havde vi haft masser af blå himmel mens vi var rundt om Æbleø.
Konklusion: Man kan ikke stole på DMI og man skal altid rette sig efter sin Turleder.
Tak for endnu en dejlig mandagstur.
Anne Sofie
VTur til Enebærodde d. 9. september 2021
Turleder Thomas og Peter
Deltagere Hong, Van, Carsten, Lene G, Ruben, Charlotte, Bent, John, Martin, Erik C og Lars Chr.
!7.25 var vi klar til at køre mod Enebærodde. Vi var jo mødt en halv time tidligere så det var med at komme afsted, så vi kunne udnytte lyset.
Vi var lovet lidt modvind, men det var der nu ikke meget af, så vi nåede Martinegården og bænken, hvor diverse godbidder kunne indtages, uden den store kamp.
Vi gled tilbage til Leddet i en smuk solnedgang og efter en lille kamp med myggene gik det mod kaffen og ostemadderne.
Tak for en dejlig aften. Carsten
Turleder: Sjak
Øvrige: Lotte. Helle. Benny. Begitte. Kaj. Lene G J. Kenneth. Casper. Inge. Lars og Thomas.
Det var en meget flot sen sommerdag op til 24 grader og stille vejr.
Der var forslag om Enebærodde, men sidste onsdag var vi ved at blive ædt af blodtørstige myg, så vi blev enige om at prøve Fuglesang, og der var næsten ingen myg og dejlig sandstrand.
Vi roede mod Hasmark , og det gik fint med hygge og meget snak .
Lige før vi nåede Oasen gik vi land for se Helles families sommerhus, der skulle rives ned et par dage efter. Huset var en gammel togvogn fra Kerteminde banen og over 100 år gammel.
Nede på stranden fik vi frugt og nød den smukke aften, hvor solnedgangen nærmede sig. Det gik hurtigt med at komme tilbage, hvor en dejlig bade tur ventede nogen os og stadig uden myg.
Kaj
Destination ”Det Sydfynske øhav”.
Vejrudsigt: Ingen vind, tørt og let overskyet.
Turleder: Bent.
Øvrige deltagere: Kaj, Toni, Anne Sophie, John Weiss, Mogens og Christian
Vi lagde i ved Dyreborg og sejlede små tre kilometer til havnen på Bjørnø.
Vi gik en lille tur på øen inden vi indtog Lottes hjemmebagte brunsviger og Johs lakridsdrik.
Vi sejlede videre hen til Bjørnøhale hvor vi bar kajakkerne over, herefter kurs Avernakø Havn hvor madpakkerne blev indtaget.
Vi gik en tur op til mindestenen for højvandet i 1872 hvor mange mennesker omkom og afgrøder blev ødelagt, da vandstanden steg 3,5 meter over daglig vande.
Vi krydsede over til Knolden, hvor vi indtog resten af Lottes brunsvigerkage.
Kaj og mig ville op på Knolden for at nyde udsigten, vi fik flere tilråb fra trætte kajakroere, der ville spare kræfter og blive nede, vi lod som om vi ikke hørte dem, da vi nemlig havde kagen med os :)
Tak for en go’ tur
Christian
Turberetning for torsdagstur d. 2. september 2021
Septembers himmel er så blå - og det var den. Solen skinnede og vinden var svag, højst 2 sek/m
På tur på denne dejlige dag var :
Thomas (turleder), Carsten, Steen, Lars C, KarenElise, Erik C, Casper, Inge, Martin, Charlotte, Ruben, Bent, Sjak, og Niels A
Èn kajaktrailer af sted mod Kerteminde Sydstrand, hvor vi satte i og roede sydpå, så længe som de lyse timer kunne tillade.
Vi holdt pause ved Sibirien, trods navnet dog stadig med varmt sommervejr. Den vanlige forplejning, næsten. Der var en del frugt denne gang. Og så tilbage igen i solnedgangen.
Den eneste specielle naturoplevelse er at ro forbi skarvkolonien. Ikke specielt lækkert, for der stinker, men specielt er det.
Tilbage i klubhuset med de altid uforglemmelige ostemadder og dejligt selskab.
Næste gang starter vi nok 17.30 blev der snakket om. Så når vi lidt mere.
Herlig sensommerhilsen KarenElise
Turleder. Sjak
Øvrige: Kaj. John. Benny. Yvonne. Lene G.J. Dorthe. Casper. Helle. Kenneth. Anne Sofie. Begitte og Jørgen C.
Dette er min første kajaktur i år, så I må bære over med mig, hvis jeg ikke lige kan huske de forskellige fagudtryk
Først på eftermiddagen om tirsdagen ringede kaj til mig og sagde: ”Du skal ud at ro kajak i morgen, og der findes simpelthen ikke nogen gyldige undskyldninger, og jeg henter dig klokken 17.30”.
Tja, når jeg kiggede på vejrudsigten, var der jo lagt op til en komfortabel tur, så jeg begyndte at finde mit grej frem. Jeg fandt hurtigt det hele med undtagelse af svømmevesten, nå den er alligevel kommet til at sidde så stramt, at jeg har svært ved at trække vejret.
Da vi kom ned til klubhuset var der gensynskrammere med alle tøserne og håndtryk med mændene.
Jeg kunne bare ikke finde min pagaj !!!
Det viste sig, at den var blevet fjernarkiveret i det bagerste skur ved en oprydning.
Vi var 12 fremmødte ved klubhuset, og Sjak havde en aftale med Jørgen Carstensen om, at han ville støde til os på P-pladsen ved Enebærodde.
Vi var lynhurtige til at læsse kajakkerne af, komme i ro tøjet og komme på vandet - - - så slap vi også for de forbandede myg.
Turen gik ud til bænkene ved Martinegården, hvor vi indtog den medbragte forplejning, inden turen gik tilbage mod udgangspunktet.
Vandet lå lige som et nystrøget lagen bortset fra, at en tåbe sejlede med en vandskiløber på slæb højst 50 m. fra land
Da vi havde fået alle kajakkerne op til traileren, var vi en flok, der flygtede ud i vandet for at slippe for myggene, medens de sædvanlige trofaste sørgede for at surre kajakkerne på traileren. (skal vi ikke smide dem i vandet næste gang, så vi pakker traileren ?)
Da vi kom hjem i klubhuset, kiggede Sjak på sit smartwatch og meddelte, at vi havde roet 29 km. !!!
Onde tunger påstod, at han havde glemt at stille det om til bilkørsel, da vi var kommet i land.
Der var i øvrigt ikke meget ros til den mellemlagrede ost uden kommen.
John
Turleder Bent
Øvrige deltagere: Kaj, Tonni, Vagn, Mogens, Mads.
Mogens foreslog Helnæsbugten og det blev vedtaget.
Vi kørte til Damsbo strand hvor der er fint og gratis at sætte kajakker i vandet.
Turen gik herfra forbi Falsled og videre til starten af Horneland hvor vi fandt en shelterplads til at drikke kaffe på. Pladsen er rigtig flot med flere sheltere, madpakkehus, toiletbygning, sauna m.m.
Vi drak kaffe i madpakkehuset hvor svalere fløj frem og tilbage med mad til ungerne som sad på bjælkerne over vores hoveder.
Mogens for vild, men Mads fik ham fanget ind så han nåede at smage Vagns gode æblekage.
Efter en god pause fortsatte vi turen langs Horne halvøen. Her endte vi i en lagune hvor vi blev fanget.
Vi vendte om og roede langs en lang odde som vi gik i land på. Vi kiggede på vandet på den anden side af Odden, og det så lidt oprørt ud.
Turlederen mente godt vi kunne ro herfra og til Illum. Hans kajak var ikke helt enig, så den stak af med retning mod det sted vi kom fra. Tonni så det og sprang resolut i vandet og hentede den tilbage.
Vi bar kajakkerne over odden og roede i bølger og modvind mod Illum som vi dog roede forbi og fortsatte helt til Vigø hvor der blev spist frokost. Armene var godt nok blevet lidt længere, men deltagerne sagde at det havde været en fin tur over.
Efter frokost og en morfar tog vi den korte tur over til Falsled og tilbage til Damsbo strand.
Turen blev på i alt 17 km.
Bent
Deltagere: Carsten, Mai-Britt, Van, Hong, Lars, Gitte og Martin
Det var kun vores anden tur med klubben, og vi kan allerede nu slå fast at det er en god klub vi er kommet med i!
Hjemmefra var vi to nybegyndere lidt lorne. Vejret var gråt, lidt vådt og blæsende - kunne der komme en god tur ud af det? Ville vi med vores ringe erfaring kunne styre kajakkerne i vind og bølger? Ville det blive mere mas og slid, end sjov, nydelse og hygge? Da vi var kommet i kajakkerne tæt ved Odense Ås munding og havde sat kursen opstrøms, var vi med det samme ikke i tvivl: Det var godt vi kom afsted.
Vi kom hurtigt i læ og roligt vand, og strøg derindad mod byen. Selvfølgelig ikke med de store havudsigter, som havkajakker vel ellers lægger op til, men til gengæld med frodig brinkvegetation, store og små fugle, store trækroneudhæng, dramatiske skyformationer. Sågar små forhindringer på vandet i form af væltede træer og sammenstuvet grøde.
Lidt før broen ved Åsum vendte vi om, og roede retur, godt hjulpet af Hongs godbidder. Efter i alt 8 km på vandet gik det tilbage til klubhusets varme drikke, madder og fortsatte snak om alt muligt. Konklusionen er klar: Når der kan vokse så god en aften ud af så dårlig en vejrudsigt, er det værd at pakke kajakgrejet og tage af sted til et klubarrangement en anden gang.
Tak for i aften!
Gitte og Martin
Vi var 7 der skulle på tur, Bent, Kaj, Begitte, Lene G., Inge B. Casper og mig.
Jeg havde set på vejerudsigten, og der stod 7-9 m. fra nordvest, og solnedgang kl. 20.30, så det blev Kerteminde nord.
Inden afgang, kom Erik forbi, med klubbens nye kamera og tilhørende mobil, Kaj og Bent fik instruktion, og lod som om de forstod.
Vel ankommen til Nordstranden, gik turen langs kysten mod Staver, der kom en lille byge og hilste på, så Bent håbede på en regnbue, det ville jo være flot, med sådan en fotograferet af det nye kamera, men den udeblev, efter ca. 4 km. med vinden skråt bagfra, var det tid til pause, det var planlagt til 15 min. og det blev den, vi skulle jo tilbage, inden solen var helt væk. Nu var det blevet til modvind, men det var jo bare dejligt, at få noget at arbejde med, så der var godt tempo på, ikke mindst, var der gang i Casper, han skulle lige have varmen igen.
Vel hjemme i klubhuset, var der som altid kaffe, te, ostemadder og en lille skarp. Og så udfordringen til Bent og Kaj, de fine billeder Bent havde taget, skulle over på mobilen og videre til Kaj, det tog nogen tid, men Erik havde forudset opgaven og lavet en udførlig manual, så det lykkes i fin stil.
/Thomas
Turleder: Bent
Deltagere: Anne Sofie, Bent, Christian, Kaj og Mogens
Sted: Sønderby Klint og Torø
Vejr: Blå himmel, 20 grader og let vind fra Nordøst
Distance: 18 km
Humør: Højt
Alle var kommet i god tid og vi var hurtige til at få pakket og komme afsted fra klubhuset.
Vi ankom til Å strand på Vestfyn og fik sat kajakkerne i vandet. Det var et smukt syn, at ro forbi de høje klinter ved Sønderby Bjerge. Efter at have roet et stykke tid, var det selvfølgelig tid til kaffepause på toppen af klinten. Der var en fantastisk udsigt ud over Lillebælt, vi kunne se helt til Jylland, Årø, Bågø, Als, Helnæs og selvfølgelig Thurø. Christian var den glade giver af kage.
Efter lidt tid, gik vi forsigtigt ned af klinten igen og hoppede i vores kajakker igen. Der var kommet lidt mere facon på vandet, men det var helt ok, vejret var stadig fantastisk. Vi roede til Torø og gik i land og spiste vores madpakker og smagte solbærrom som Bent havde med og roede så videre rundt om øen. I gamle dage var Torø en ø, men nu har tidens tand gjort, at man at nød til at bære kajakkerne over et sted. Men det var vi nu hurtige til, der var dog en enkelt deltager som mente, at han kunne blive i kajakken, mens vi andre bar ham OG kajakken over… næ nej…. Ud igen og så i igen… man skal have noget motion!
Vi roede forbi Sønderby klint igen. Det er nu altså skønt og sjovt at ro et sted, hvor man kender hver en fold på klinterne. Der blev foreslået en pause mere, da alt proviant endnu ikke var spist op, (underforstået søde sager) det blev godtaget. I kajakkerne igen og tilbage til trailer og biler. Der var dog lige tid til en dukkert før turen atter gik hjem mod Odense.
Tak for en endnu en god tur i hyggeligt selskab og tak til turleder Bent.
Anne Sofie
Deltagere
Mai Kasper Van : Gitte Martin Erik Lars Chr. Ruben Carsten Yvonne Begitte Lotte Scott og Benny
Turen gik til Kerteminde Nordstrand. Stedet var valgt for at sikre læ for vind og strøm. Hvilket også
viste sig at være korrekt. Vi roede roligt og samlet op langs kysten. Ved Stavre holdt vi pause og
spiste de medbragte delikatesser. Blommer Mirabeller og Ferrero. Ingen LU cinnamon denne gang.
Vi kom i kajakkerne og roede næsten samlet mod isætnings stedet ved broen. Der var en anelse
modvind og lidt krusninger så der var lidt sjov på vandet.
Vi fik samlet kajakkerne sammen og surret forsvarligt. De 3 sidste var i havet for at bade.
Vel hjemme gik vi igang med at spise de 3 franskbrød og 1 rugbrød. Gudskelov var der købt dobbelt
ind, så vi ikke skulle belemres med rugbrød til ostene og de 3 marmelader.
Der havde indsneget sig en ny slags bitter på repertoiret en Jägermeister, det smager stadig lige så grimt
som for 45 år siden.
Der blev ryddet op og sat i opvaskeren. Men vi glemte at tænde den!!!!
Lars CC
Turleder.: Henrik og Thomas
Øvrige: Kaj. Hong. Bent. Sjak. Meret. Victor Og Thomas
Datoen er 18/8 og det er onsdag aften. Vi tog fra klubben klokken 18.00 og turen gik til Kerteminde sydstrand. Vejret så koldt ud og folk var klædt godt på. Vi startede langsomt ud, på trods af en god gang medvind. Efter 45 minutters tid holder vi pause, spiste blommer, fik noget at drikke og slappede af inden vi skulle kæmpe mod den benhårde modvind på hjemturen! Hjemturen gik fremragende trods modvind og støvregn. Vi endte med en lille tur på omkring de 10km og alle var godt tilfredse da vi kom hjem til klubhuset (Hvor der ventede ost, pølse, marmelade og ikke mindst Fernet Branca).
Victor og Meret
Deltagere: Lars og Mogens
Kun de sejeste stillede op, da vejrudsigten sagde at det ville regne voldsomt denne mandag.
Men med den rette planlægning sejler man jo i tørvejr og sol.
Fidusen var at ro i Kanalen og ikke længere end vi kunne være tilbage inden regnen. Jeg var hjemme kl 13,30 i sol, og 20 min. efter var der kommet 4 mm regn !
Mogens
Turleder: Kaj og Benny
Medroer: Bent, Tonni, lille Lene, Henrik Hong.
Van var kommet på besøg fra lørdagsaften til søndagsmorgen, har ikke roet grundet
2.vaccination.
Vi havde roet i alt 22 km i 2 dage. Lørdag 12 km, søndag 10km.
Vind 10-12 m/s 1.dag.
Vejret er lidt bedre 2.dag.
Det var en fantastisk tur, trods vejret ikke var så godt 1.dag. stor bølge, blæst 10- 12 m/s, lav
vand og tvær bølge, stor regnvejr. Planen var 20km 1.dag fra Tranekær ( forenden
af Vinkældervej) til 20 km syd på, hvor der er teltplads. Men allesammen havde kæmpet med
modvind, forskellige slags bølge, lav vand og tværs bølge. Vi kom ikke nogle vej , trods vi
havde kæmpet. Roet ca. 3,5km/t på niveau 2. Men her synes jeg at man ikke kigger efter
hastighed. Men man skulle kigge på teknik for at vurdere hvor dygtige vi er, da der ikke var
nogen faldt ned i vand i det dårlige vejr.
Turlederen havde besluttet at lande ved en dejlig campingplads hedder Færgegårds camping. Vi
havde slåret telt op. Jeg fik hjælp af Bent og Lene. Kaj og Bent havde lavet en god aftensmad
med de gode salat og aspargeskartofler fra Kajs egen have. Kylling salat med fransk brød fra
Kaj. Det smagt så godt. Mange tak til Lotte, Kajs hustru, som var med til at hjælpe Kaj til en
vel forberedelse for masse gode mad.. Der var rigtig mange speciele urter fra Kajs have , som
jeg syntes at der god var effekt for en god nat, kunne være hjælpe mod søvnløshed. I kan se
på billeder, da jeg ikke ved hvad det hedder. Bent havde god ide med at købe Andsteg i dåse
fra Meny. Og steget på Trangia, smagt så dejligt og hurtigt til at lave.
Vi havde hygget meget i lørdags aften. Efter aftensmaden gik allesammen en tur rundt
omkring Langelands strand nær Færgegårdens Camping og i godt selskab. Den her aften kunne
jeg finde meningsfuldhed , harmoni i livet. Det havde vækket min hjerne, mindelsen om
barndommen, hvor vi ikke havde tænkt noget andet end at hygge. Livet er så kort. Rig om
oplevelser er den rigtige rig, synes jeg.
Tilbage til campingpladsen efter gående tur spillede vi poolbord og bordfodbold uden lys indtil
vi ikke kunne se noget mere.
Tilbage til teltplads forsat vi at hygge ved bordet , snakket, grinnet og en gang imellem alle
kigget op på himlen og snakket om stjerner.
Vi havde sovet så godt, ikke hørt nogle snorkede. Vågnet frisk på søndagsmorgen , hvor
Benny allerede havde klart friske brød på bordet, vi fik ren forkælet af turlederne .
Jeg er fra mit hjerte virkelig imponeret over jeres arrangement, vel forberedelse.
Vi havde pakket sammen og ned til kajak og roret tilbage til vores kajaktrailer, og lidt over
mod nord , ved Tranekærs tårn. 10km.
Tilbage til traileren, alle kajak læsses på traileren og derefter fik vi en dejlig frokost sammen.
Tak til allesammen havde bidraget til en dejlig tur , vi er så godt til at hjælpe ha. Tusind tak for
dejlige kage fra Lene, Vin fra Henrik, Bent , jordbær og vin fra Van, Chokolade fra Hong,
måske mere fra nogen men jeg ikke kan huske det helt.
Vi kørte hjem til klubben ca. Kl.15.
Tusind tak for en fantastisk tur.
Kh. Hong
7 personer til stedet: Carsten som turleder
Lars Christiansen, Mai- Britt, Rigmor, Anne -Sofie, Van og Hong. Vind 0- 2m/s.
En dejlig tur.
Tak til turlederen Carsten og mine medroere
Skrevet af Hong
Turledere. Henrik og Thomas
Øvrige. Anne Sofie. Christian. Lene G.J. Kaj. Lars og Benny
Onsdagen havde været med lidt blandet vejr sol regnbyger og lidt blæst.
Vi kørte til Enebærodde og der var bølger fra vest, altså lige bagfra, så det gik med god fart til fyret. Vi var tre der lige ville prøve strømmen ved bøjen, men der var nu ikke meget at lege med.
Vi satte os og nød medbragte lækkerrier og en god snak, vejret var nu blevet godt med sol og aftagende vind. Helt perfekt til hjemturen, hvor der ikke var megen modvind tilbage. Det blev en smuk solnedgang
Vi var kun tre der gik i vandet, de andre havde glemt håndklæde eller havde andre gode undskyldninger
Kaj
Deltagere: Bent, Tonni, Kaj, Anne-Sofie, Mogens, Christian, Lene G.J.
7 roere mødte ind til mandagsturen. Vejret lovede regn og vind omkring 7 m/sek.,efter drøftelse blev
turen sat til Kerteminde sydstrand.
Efter isætning roede vi 4 km hen til de to grønne huse, her gik vi på land og fik kaffe og kage. Da
depoterne var fyldt godt op fortsatte turen 4 km hen til Bovense, her fandt vi et bord og bænkesæt, hvor
vi kunne indtage frokosten. Vejret var overskyet og med et par enkelte små byger og solen skimtes i ny
og næ. Efter frokosten roede vi tilbage mod Kerteminde. Planen var at ro ind og kigge i havnen og
fjorden, men da vi nærmede os, satte et regnvejr ind og Kaj og Christian var sakket akter ud, da de var
faldet i snak. Så vi droppede sløjfen. Da vi kom til sydstranden holdt regnen op og vi sluttede med en
dejlig tur i vandet. Retur til klubben kom en kraftigt regnbyge og vi satte os indenfor og drak en kop
kaffe til den var ovre og vi kunne læsse af. Vi fik roet 16,5 km. Tak for en dejlig tur. / Lene
Dalbybugten 5/8 2021
Turleder: Carsten
Deltagere: Anne Sofie, Ann, Anne, Hanne Neumann, Niels, Dorte, Erik, Van, Hong, Peter, Michael, Lars Chr., Lene
Vi var 12, der drog afsted fra klubben med 13 kajakker, og der var 14, der var på tur.
Dvs. at Peter stødte til os ved Dalbybugten og Michael kom selv i bil, da traileren var kørt, da han ankom. Vi skal huske ikke at køre før tiden.
Vejret var smukt, med sol og solnedgang. Anne (Hannes datter) var med og i kajak for første gang - påstod hun. Hun skøjtede hen over vandet som, hvis hun havde roet i mange år.
Vi roede helt til Stenene og holdt pauser dér, hvor vi normalt sætter i fra, når vi kører derop.
Tilbage til Dalbybugten var der ingen der skulle bade, da stedet ikke rigtigt indbyder til det.
Erik
Turledere: Thomas og Henrik
Øvrige. Kaj. Bent. Erik R. Birgitte R. Lene G. J. Lars. Bjarne. Christian. Lene A. Victor og Imge
Dagens onsdagstur gik til nordfyn, mere specifikt, Måle Strand, hvor vi satte kayakkerne i vandet og roede rundt om den cirka 1km² store og nærliggende ø, Romsø. Der var ingen tvivl om, at det ville blive en fantastisk aften, da vi allerede tilbage i klubben, kunne kigge op på en skyfri og solskinsfuld aften
. Men endnu smukkere blev synet fra kayakken. Vejret var mildt, så bølger og vind måtte vi kigge langt efter. Undervejs blev vi ledsaget af nysgerrige marsvin og flyvefisk, lagde os også vejen forbi. Vi holdte en pause inde på Romsø, hvor vi kunne sidde i aftenskærets lys og nyde udsigten af det blå hav.
Det var vidst på alle måder sådan en aften, man vil mindes med glæde i sindet.
Vh, Inge B.
Turleder: Bent
Deltagere: Kaj, Mogens, Henrik, Vagn og Tonni
Mandag var der kraftig blæst fra vest, turlederen ville derfor til en østvendt kyst. Vi blev hurtigt enige om Nyborg og kørte til Christianslund Skoven ved Hesselhuset, hvor også Lieffroy bor. Det blev dog ikke til et besøg.
Vi satte kajakkerne i vandet og sejlede til venstre. Strandene ved Nyborg er ret populære og det ses på husene man kommer forbi nord for Hesselhuset, det er et af Nyborgs dyre kvarterer. Vand udsigt har altid været populært. Vi sejlede også forbi Teglværksskoven inden det blev tid for kaffepause. Vi holdt pause lige ud for Strandhøj, en tidligere lukket institution for især svært psykisk, og nogle gange også fysisk handicappede. Institutionen er nu lukket og de fleste af de gamle bygninger er fjernet og erstattet af moderne beboelse i 2 etager. Parken der lå omkring Strandhøj er der stadig, det samme med den lille dyrehave med kaniner, høns, fugle og en hest. Alt i alt et dejligt område for et nyt boligkvarter.
Efter denne kulturelle gennemgang gik vi igang med den dejlige kage som Mogens havde med. Kaffen blev overstået og videre gik det op ad kysten forbi Skabohuse og op til Nordenhuse, hvor vi holdt frokostpause ved den parkeringsplads, hvor vi nogle gange sætter i fra. På trods af at vinden var vestlig havde vi haft nogle ret pæne bølger imod os på udturen. Hvordan det opstår ved jeg ikke, men det gav en rigtig hyggelig sejltur. Nu havde vi dem med os hjemad, så hjemturen gik rigtig stærkt, der blev dog lige tid til en ekstra kaffepause for at få gjort kål på det sidste kage. Da vi gik på vandet efter den sidste pause opdagede vi pludselig at vi måtte ind og hente noget vraggods. Jeg vil ikke nævne navne, men en af klubbens ældre medlemmer lå og skvulpede i strandkanten som en strandet hval, så Henrik måtte ind og redde ham ud.
Inden vi læssede kajakkerne, blev der lige tid til et dyp.
Tonni
Turledere: Henrik og Sjak
Deltagere: Casper, Charlotte, Henrik, Hong, Ken, Lene, Mai, Mike, Peter, Rhina, Sjak & Van.
Turen: I alt ca. 7 km ad Odense Å fra Stige Ø og retur.
Torsdag mødte vi forventningsfulde og spændte op til vores første kajaktur. Vejret var typisk dansk
sommervejr, altså blæst og kraftige byger :-), så det var med en smule skepsis i forhold til hvad det
mon ville betyde for kajakkens stabilitet i vandet, da et dyp i åen ikke ligefrem stod øverst
på ønskelisten, at vi kom ned i kajakkerne. Det første stykke tid flydende i vandet var da også lidt
nervebetonet, men assistance var heldigvis aldrig langt væk og det hjalp!
Længere nede af åen kom vi i læ for blæsten og vejrguderne lukkede for
vandhanerne. Således bevægede vi os fremad, nogle lidt hurtigere end andre og vi delte os derfor op
i 2 grupper, så alle kunne nyde turen i eget tempo. Det var en skøn oplevelse: Vind i kinderne, lyden af
pagajen der rammer vandoverfladen, skyerne som glider hen over himlen, de frodige omgivelser:
naturen er magisk.
3 km nede af åen plus det løse, vendte vi (bogstavelig talt) kajakkerne og satte kursen tilbage mod Stige
Ø, hvor vi efter en lidt vindomsust og kold omgang omklædning (?? ”Du danske sommer jeg…” ??)
siden forsatte mod klubhusets varme, kaffe og ostemadder samt hjemmelavet marmelade m.m. Et
perfekt punktum for en dejlig aften i hyggeligt selskab. Tak til alle for hjælpen med at give os en rigtig
god første — og det bliver selvsagt ikke den sidste – oplevelse i kajak!
Rhina og Ken
Deltagere: Kaj, Vagn, Henrik, Anne Sofie, Sjak, Mogens, Kaj, Tonni og turleder Bent.
Dagen havde to højdepunkter, frokosten på Korshavn og turen igennem "Red Light District".
Tre højdepunkter , hvis vi tager vejret med.
Frokosten hos Thomas og familie i et lejet stuehus til en gård, lige på det smalle stykke efter dæmningen til Avernakø.
Ved du ikke hvor Red Light District ligger i Odense, så spørg vores erfarne medlem Kaj.
Frokosten var så god og fyldestgørende, at ingen tænkte på kaffe og kage, da vi roede tilbage til isætningsstedete ved Langemarken.
Mogens
Vejret var dejligt og vinden var stille, så der blev snakket om Romsø. Alle synes det var en dejlig ide, selv om det faktisk var 3. gang for nogen at tage til den smukke ø. Hele dagen havde det været lidt overskyet, men hen under aften kom solen igennem og den holdt sig på hele turen.
Henrik og Kenneth var vores turledere og med på turen var Ann, Lotte, Karen Elise, Lars Erik, Hong, Van og Scott.
Vi kørte til Måle strand og satte i. Små lette bølger og solskin, og vi roede mod Romsø. Næsten ved kysten lå en sæl og solede sig. Desværre kom jeg til at forstyrre den. Vi gik i land og vandrede mod nærmeste gård, hvor vi holdt pause på det store grønne område omgivet af dådyr, der ikke var ret skræmte. En fiskehejre lettede og vi forsynede os med kiks osv, som vi plejer.
Sælen havde fundet sin sten igen, eller faktisk en lidt længere ude, så den lod sig ikke forstyrre, og vi roede tilbage igen. Nogle havde set marsvin på vej over, og da vi kom tilbage i solstriben, var der to marsvin som enten legede eller måske var der en fiskestime. De blev i hvert fald på samme sted længe. Badevandet var perfekt.
Turen var på 8 km og vi roede 7km/t. Gad vide om vi blev hjulpet af strømmen.
Med varm sommerhilsen Karen Elise
Turleder. Sjak
Øvrige: Hong og Kaj.
En sommerdag i juli og der mødte kun tre op, Sjak foreslog Kerteminde N. og ind i havnen for at prøve strømmen, den var der nu ikke meget af.
Det trak med sorte skyer og ind imellem læssede de en byge af på os medens vi roede over til Ladby skibet. Vi fandt et telt, hvor vi kunne sidde i ly for regnen. Hong skulle selvfølgelig lege med stylterne, det må hun nu øve sig lidt mere på, hun havde også ingefær slik med. Sjak og jeg var enige om, at det kunne hun selv spise.
Tilbage turen gik stærkt med medvind og dønninger.
Efter den tur med regn og blæst var det dejligt at komme tilbage til kaffe og ostemad.
Kaj
Turleder: Sjak
Deltagere: Peter, Tonni, Dorthe & Ruben
Destination : Helnæs rundt
Længde 18 km
Vi lagde fint ud, sejlede med ur rundt, det vil sige at vi startede hvor vi hurtigt kom til det lave vand og
her måtte vi så ud at trække lidt. Da vi kom forbi det begyndte Ruben at sidde lidt uroligt i kajakken, så
det krævede en landgang som så også passede med en kaffepause.
Ruben havde fundet en kajak uden rygstøtte. Løsningen blev at stoppe en svømmevest ned bag
ryglænet. Det hjalp på problemet og vi fortsatte. Frokost ved Helnæs sommerland, derfra forbi Helnæs
fyr og tilbage til bilerne.
En skøn tur i dejligt selskab.
--
Mvh Sjak Leegård
> Onsdagsturen: Måle Strand - Romsø små 8 km.
> Turleder: Bent
> Deltagere: Kaj, Christian, Hong og Dorthe.
Den skønneste aften i en ferietid, hvor der kun dukkede 5 op.
Men trods ferietid, havde der været gang i aktiviteter ved klubhuset. Kaj havde fået lagt græsset ned, da det var helt nyklippet og Christian havde endnu engang ....gang i støvsugeren.
Kajakkerne blev pakket, og Kaj’s gamle kajak, der skulle afprøves, blev lagt tilbage på hylden, da Bent
besluttede at turen skulle krydse over til Romsø... Så ikke lige dagen til at teste den.
Allerede i bilen var stemningen i top... og fartpiloten Hong sørgede på bedste vis for at Kaj ikke blev blitzet
??...alt imens historier blev fortalt.
Vel ankommet satte vi i ...og solen skimtes hen over Romsø.
Vi besluttede os for at gå rundt på øen istedet for at ro rundt... skøn beslutning for mig, der aldrig har været
inde på øen...Hvor var der smukt!
Dyrene havde vi spejdet, da vi nærmede os kysten, men nu kom vi endnu tættere på. På modsatte kyst, satte vi os ned og nød en skøn stund. Inden afgang måtte vi dog bruge en del tid på at fjerne burrer, der havde havde sat sig godt fast... især hos Kaj.
På roturen hjem, som var helt magisk i næsten helt spejlblankt vand...dukkede der lige pludselig et stort
sælhovede op, der gav sig god tid til at se, hvad vi var for nogle...Dejlig oplevelse... og heldigvis dukkede den op en 3 gange ...Lidt senere spejlede den røde sol sig i havet.. så kort og godt....en Stjernestund.
Og denne stjernestund fortsatte hjemme i klubhuset, hvor der blev grint godt igennem over kaffen og ugens bedste ostemad... især Kajs lidt lange tid om at komme i kajakken blev der den skønneste nye vandre historie ud af.. men den skal høres og ikke læses her ??
Tak for Jer... og den skønneste aften.
Dorthe
Skårupøre - Lundeborg.
Bent var tur leder, og der var sørget for solskin, ikke meget vind, ingen høje bølger.
Deltagere: Dorthe, Yvonne, Hong, Christian, Henrik, Kaj, Mogens, Tonni, Vagn og undertegnede.
Vi satte i ved Skårupøre Strand.
Efter 4 km nød vi kaffepausen og Bents medbragte wienerbrød, og med ekstra sukker i blodet gik det nordpå mod pynten Elseshoved. På vejen så vi herregården Tiselholt, som er opført af C.F.Tietgen i 1876 til svigerfamilien, - han var gift med datteren Laura, og han skulle vist vise sig.
Der var meget badeliv deropad langs kysten: Campingpladser og ferietid, Sandbund og solskin.
Da vi fik målet i sigte sang Mogens de første linier af Lundeborgvisen. Det blev desværre ikke til mere, så her er 1.vers til os alle sammen til en anden god gang:
Er du trist og har du sorg i sinde,
så ta' med mig ned til Lundeborg,
for det er det bedste sted på jorden.
Her jeg tror, at verdens ende går.
Her er skov og strand, her er havn og vand.
Her er fiskerpige, her er fiskermand.
Er du trist og har du sorg i sinde,
så ta' med mig ned til Lundeborg.
I Lundeborg var ca. halvdelen af sjakket til "Sol over Lundeborg", og den stegte sildefilet med rødløg og æggeblomme så virkelig ud til at være lækker mad. Men vi overlevede også på madpakkeholdet.
Efter en tur rundt på havnen, var der afgang. Der var jo ingen steder på havnen, som indbød til en morfar. Det måtte udsættes til næste stop efter 6,5 km på vandet hjemad.
Det var flot vand at sejle på. Vinden havde ikke rigtig fat i vandet, så vi sejlede for det meste i solglitrende krusninger på overfladen. Men der var lidt dønninger. Vandet var lunt, og solen bagte. Inde over Langeland var smukke hvide skyer. Det var blevet lavvande, og vi så mange flotte sølvmåger stå på toppen af en sten.
Nogle var "ude at lege" - bl.a. lavede Hong og Kaj bytte-kajak-øvelser og anden kajaktræning.
Alle var i vandet, da vi havde båret kajakkerne op. Turen blev på 21 km.
De fleste har en rokadance på 5 m (ca en kajaklængde) pr. dobbelt tag med pagajen. Prøv selv og vurder, hvor langt der er mellem starten af 2 højre tag.
Så med 20 dobbelttag er man kommet 100 m frem. - 21 km svarer derfor til firetusindetohundrede dobbelttag. Sådan cirka. Så det er da i orden at være lidt træt i skuldrene en mandag aften.
Mads
Turleder: Thomas og Henrik
Deltagere: Ann, Anne Sofie, Lene J., Lene A., Henrik, Inge, Charlotte, Mai-Britt, Yvonne, Peter, Lars Chr., Thomas og Hong
Sol, varme og godt selskab
Torsdag aften var en tur på vandet skøn, efter en dag med 30 graders varme. Vi lagde ud fra Bøgebjerg Strand, hvor det i øvrigt myldrede med mennesker, der nød dagens sidste timer.
Turen gik mod syd, forbi Hverringe og Måle strand, og i horisonten kunne vi, igennem disen, skimte Storebæltsbroen.
Tempoet var stille og roligt, så alle kunne følge med. Der var små bølger på vandet, og vi kunne høre vandet bruse, når det skyllede op over stranden.
Efter 45 minutter lagde vi til, og holdt pause. Peter måtte dog lige en tur i baljen, inden han kunne komme helt i land.
Hvorfor? Det fandt vi vist ikke helt ud af.. Til gengæld havde han hentet lækre, saftige kirsebær ved Pluk-Selv i Mesinge, og delte godt ud af dem.
Hong har ikke brug for pause. Hun skal øve og udfordre sig selv. I dag lykkedes det hende igen at komme op og stå i kajakken, - og padle to tag, - inden hun faldt på halen og måtte en tur i vandet. Det kan dog ikke slå hende ud, så var lejligheden der jo til at gøre de indledende manøvre til en grønlændervending med god støtte og opbakning fra Henrik.
Turen tilbage gik legende let. Der var fuldstændig havblik fra Måle strand og resten at turen tilbage. Det gav mulighed for at holde samling på tropperne og øve lidt teknik, eller bare nyde den orange solnedgang.
Tilbage ved Bøgebjerg Strand blev kajakkerne hurtigt hevet på land, og nedpakning af grej blev erstattet med en frisk svømmetur.
Tak for endnu en dejlig torsdag aften på vandet.
Mai-Britt
Turleder: Erik R
Deltagere: Sjak, Begitte, Helle, Dorthe, Kenneth, Thomas, Hong og Tonni
Vi var 9 deltagere der var mødt op denne herlige onsdag aften hvor solen havde strålet det meste af dagen. Turlederen foreslog at vi tog til Fuglsang, vinden havde været 6 m/s, så der var en god chance for bølger. Det blev så aftalen.
Da vi var 9 personer kørte vi i 3 biler, Fuglsang var fyldt med med ferieglade mennesker, men der blev også en plads til os. Vi fik hurtigt læsset af og kom i kajakkerne, og ja der var ganske rigtigt fint med buler på vandet. Vi sejlede nordpå mod flyve sandet, det blev aftalt at vi sejlede 1 time inden pausen. Bølgerne kom ind skråt bagfra og var ikke alarmerende store, men der blev fin mulighed for at øve justering af skeg og styretag. Efter knap en time lå der en lille hytte med bord/bænkesæt inde på stranden så vi tog pausen her, nogle benyttede pausen til et dyp i vandet.
Efter pausen gik det tilbage mod Fuglsang. Der havde været lidt snak om kajakrul i pausen så da vi nåede frem var der fremvisning i forskellige rulleteknikker. Det samlede også nogle interesserede tilskuere på stranden. Bagefter gik vi i land og fik læsset kajakkerne og satte kursen mod klubhuset. Her var der som sædvanligt kaffe og ostemadder, Thomas havde også lavet en fantastisk stikkelsbær syltetøj af Kajs stikkelsbær.
Tonni
Turledere: Sjak og Benny.
Øvrige: Chresten. Linda. Begitte. Dorthe. Van og Hong
En sommerdag i juli måned, hvor der næsten er alle steder, der er stor regnvejr undtagen
Stenene strand. Turledere Erik R og Thomas har besluttet sig at køre til Stenene nr.27 på
GPS.
Still og roligt vand, vind 2 m/s.
13 deltagerne i alt: Erik R, Thomas , Dorthe, Anne Sofie, Peter, Karen Elise, Anne Marie,
Scott, Helle, Inge, Ann, Van, Hong. Dorthe er forror. Peter er bagror.
Vi har roet nord på og tilbage , ialt 8 km tror jeg.
Det er altid så dejligt at ro med de skønne med- kajakroer i vores klub, Odense Havkajakklub (
OHK).
Vi snakker sammen om forskellige ting , hverdagslivet, familiensliv, arbejde, sport herunder
fodbold, kajak, det danske udtryk.
Der er lidt regnervejr , når vi ror tilbage til Stenene Strand. Stranden er så smukt ud. Anne
Marie sagde det regner Skomagerdrenge . Det er udtrykket for usædvanligt store regndråber.
Det er så dejligt at lære nyt danske udtryk.
Det er altid rart at fordele egen mening, holdning, lærer noget nyt fra de andre. Det er så godt
selskab.
Under kajaktur er der snakket om at stå på kajak. Under støtte og vejledning af Peter øver
Hong første gang at stå på kajak. Heldigvis lykkes det. Hong er meget glad for det. Og ønsker
gerne at øve sig mere og mere for at danne en ny evne og dermed trænes balance.
Hong arbejder på en afdeling, hvor der er mange de gamle patienter bliver indlagt pga. Fald
derhjemme grundet mister balance. Det er en opfordring for Hong at ønske at træne balance fra
nu af. Og selvfølgelig er der mange måder at træne balance ??.
På vej hjem til Klubben møder skybrud
især ved vejen mellem Åsum og Seden, hvor bilen ikke kan køre igennem. Van er nødt til at
køre med kajaks trailer på cykelsti som de andre biler. Det lykkes heldigvis.
Allesammen kommer til klubben i velbefindende. Vi får dejligt kaffe, ostemad og
hyggesnakke som vanlig.
Tusind tak for en dejlig tur og tusind tak for jeg får lov til at skrive beretning, hvor jeg kan
inddrage min holdning i turberetningen.
Odense d.8/7/21
Med kærlig hilsen
Hong
Turleder : Bent
Deltagere: Kaj, Mogens, Vagn, Thomas, Mads & Sjak
Rute; Fænø Odde Rasteplads forbi Middelfart havn og retur.
Distance 18 km.
En meget flot tur med masser af sol, medstrøm ud og lidt modvind hjemover.
Normalt er der ikke grødhoveder ** med på men det havde vi i dag, det var Thomas som havde været
på bærhugst i Kajs have.
Det resulterede i en dejlig omgang alliancegrød.
Så op ad tasken trækker Thomas syv syltetøjsglas med portions serveringer , hertil ristede mandelsplitter,
knuste makroner og piskefløde. I skulle have været der.
Flere snakkede om at det krævede en lille lur, men det tillod turlederen ikke.
På vej tilbage, en kulturel pause på Hindsgavl Voldsted. Her lykkedes det Kaj at snakke sig til en tur på
et SUP board, derefter var der ikke mere held tilbage, men til gengæld store plask og masser af grin.
Tilbage efter en svedig tur, var det tid til en dukkert, dejligt.
På vej dertil blev der sparket dæk på en Lambogini som skulle sejles til Fænø.
Det var nok kun Kaj der ikke var imponeret, men han har jo også selv en , selvom den ikke er helt så
stor.
( Kajs Lambogini er en havefræser)
Tak for tur, snak og grød.
** Normalt en person som ikke sover længe, og derfor laver havregød på overnatningsture.
--
Mvh Sjak Leegård
Turler. Bent
Øvrige. Eva Anette. Tonni. Finn og Kaj
Fredag d. 2-7
Vi kørte fra klubben kl. 8. 30 og turen gik fint til Sønderborg under broen til Verdens Ende ved kajakklubben, hvorfra vi kom klokken 12.15.
Vejret var fint og vi roede i læ langs Jyllands kysten. Om eftermiddagen fik vi kaffe på Ballebro Færgekro brøtorte , en slags rugbrøds lagkage med dåse flødeskum til 125 kr.
Vi var kommet ud i modvind og høje bølger og vi roede langs kysten til vi fandt en hytte med stråtag. Den lå på en græsmark, hvor vi slog lejr. Vi fik laks og jordbær til aftensmad. Det var blevet hunde koldt og vi var trætte, så det var dejligt at komme i de lune telte. Dagens tur var på 18 km.
Lørdag d. 3-7
En lidt kold morgen, hvor vi kom afsted ved ni tiden og skulle krydse over til Als , der var bølger og modvind. Tre km. kryds, derefter fulgte vi kysten og efterhånden fik vi medvind. Første pause var ved et hestested, der var bord og bænkesæt, men vi kom hurtigt videre, det var hundekoldt. Middags pause var ved en campingplads, hvor vi fik en kort ”morfar”.
Kysten var meget ensformig med skov helt ned til stranden, der var meget stenet og det var vanskeligt at finde sandstrand..
Efter 29 km. fandt vi den shelter vi ledte efter, den lå inde i skoven, og der var ingen gode steder at slå telt op. Om aftenen fik vi mørbradgryde m. m. Vi lavede også bål, rigtigt hyggeligt. Jeg prøvede for første gang at sove i shelter, det gik fint jeg var så træt at jeg sov så snart hovedet ramte puden.
Søndag d. 4-7
Det var en dejlig morgen, lidt diset sol og masser af fuglesang i skoven og et dejligt bad i det lune vand.
Vi roede til Fynshav og ledte efter Brugsen, men der for langt at gå, når vi kun skulle have kage.
Vi holdt en øl pause og aftalte at det skulle vi hver time. Da vi nåede til Mommark, holdt vi en middags pause, vejret var dejligt og der var meget liv på havnen og stranden, en rigtig hygge lille by. Vi fik os også en is vaffel med det hele.
Derefter 1 ½ times roning kaffe pause på stranden Den sidste strækning var til camping pladsen. Så var vi også trætte efter en bølgetur på syd kysten.
Vi fik slået telte op gik en tur og så hvor vi skulle bære kajakkerne over dæmningen. Vi fik også bad, det var helt rart.
Dagens tur blev på 24 km.
Det var Eva Anettes fødselsdag og hun lavede Røræg med Skinke til morgenmad. Og sammen med Bents bannardbrød blev det rigtigt lækkert morgenmad
Vi skulle over odden med kajakkerne og det var tungt Det havde blæst meget om natten, men inde i noret var det stille. Da vi pakkede kajakkerne begyndte det at regne og det blev det stort set ved med.
Så vi roede over to timer, før det klarede op og vi kunne få frokost i tørvejr og lidt sol, de sidste kilometer til Sønderborg og Verdens Ende var en flot tur, hvor vi så kongeskibet i havnen. Dagens tur blev på 18 km.
Hele turen blev på 89 km.
Vi fik en rigtig god tur med meget vekslende vejr gode oplevelse og sammen med gode venner.
Kaj
Turleder: Sjak
Deltagere: Kenneth, Begitte, Lene, Bent, Kaj, Inge
Denne onsdag aften er også store fodbold aften og DERFOR blev det til en kanaltur, så vi kunne være hjemme og se kampen.
Kaj troede det var en spøg og Bent sagde slet ingenting - bestemt ikke helt hvad De to herrer havde forventet denne skønne sommeraften.
MEN jeg var begejstret, jeg har nemlig aldrig sejlet en tur i kanalen og glædede mig til at se ruten fra søsiden.
Ja, ja det er ikke blåt vand, der dufter af salt og solskin, men turen blev hyggelig.
På vejen ud mødte vi en sæl, flere andefamilien, et dødt marsvin, en fiskehejre og på hjemturen en skarv, der havde fanget sig en stor tyk ål.
Vi holdt pause ved kajak klubben og pludselig mens vi sad der, blev himlen sort og netop som vi kom på vandet igen begyndte det at STYRT regne tilført en god gang tordenvejr. Vi blev på vandet og nød regnen, det er en speciel oplevelse at være på vandet i sådan et vejr, vanddråber, der rammer vandoverfladen er meget flot.
Tordenvejret drev videre og vi sejlede det sidste stykke i dejlig vejr.
Kaffe og gode historier i klubhuset, imens fodboldkampens 1.halvleg blev set på iPad, vi lukkede og slukkede da Danmark scorede til 1-0 og skyndte os hjem til 2.halvleg.
Ref. Inge
Mandagstur: Holckenhavn - Tårup Strand. 14,3 km
Turleder: Sjak
Deltagere: Vagn, Mogens og Dorthe.
Endelig fik jeg mulighed for en mandagstur og så var der kun Vagn, der som den eneste havde tilmeldt sig, resten af mandagsholdet var nemlig på langfart. Men heldigvis var der På ingen måder tale om aflysning, og Mogens kom da også på listen.
Efter lidt snak inden afgang, om isætningssted pga lidt udfordringer med vejret, blev der enighed om Holckenhavn....
Jeg spejdede dog noget ud over havet ved ankomst og syntes det så noget uroligt ud...men i med kajakkerne, og ud i bølgen blå, der skubbede os lidt rundt, og gav lidt modstand.
Jeg fandt heldigvis rytmen ret hurtigt efter kun at have været i stille vand hele sæsonen. Så nød det faktisk, så det gik i fin stil for alle mand ud til Kajbjerg Skov, men der blev nu ikke snakket meget undervejs. Til kaffe pausen diskede Vagn op med rester fra weekenden... og hvilken rest: Skønneste jordbærtærte, og til trods for det lille selskab... Blev der ikke levnet en krumme.
Vi satte igang igen, og da der var gang i havet var Sjak sød lige at hjælpe mig i kajakken...og alligevel måtte jeg lige ned og mærke om vandet var lunt, og det var det 😊...så nu er årets vandtur klaret. Imens mørknede det en smule og jeg så i det fjerne et enkelt lyn... Det så dog ud til at vi lige netop kunne slippe fri.
Madpakkerne blev nydt ved Tårup Strand, hvor solen var rundhåndet og skinnede skønt...i et par minutter.
Havet havde også godt af vores pause og viste sig pludselig fra sin pæne side... så min frygt for bølger skrå bagfra, hele vejen hjem var fuldstændigt spildt.
Næsten tilbage ved isætningsstedet så vi noget, der godt kunne ligne en kajak på taget... Tættere på så vi, at det var Carsten som stod i vandkanten og pudsigt nok skulle ud og træne lidt..Hyggeligt lige at få hilst på ham.
Tak for hyggeligt selskab og en skøn dag i bølgen blå.
Dorthe
Turledere: Henrik og Thomas
Øvrige deltagere: Erik, Bent, Lene, Hong, Van, Dorte, Karen Elise, Lars Chr., Anne Marie, Ruben, Casper, Scoot, Steen, Natja, Annette, Kasper og Mai
På denne smukke julidag i 2021 tillod vejrguderne at min første tur med Odense havkajakklub blev på en solskinsaften. Vi var 20 mand afsted - nogle nytilsluttede førstegangsroere, herunder Kasper og jeg, mens andre er betydeligt mere erfarne og har roet i længere tid end jeg selv har levet.
Da alle 20 kajakker var blevet sat i vandet ved Munkebo lystbådsshavn, gik turen mod vikingemuseet Ladby. Vi roede ca. 4 km ud i Kertinge Nor med sol foroven og heldigvis næsten ingen vind. Ved Ladby blev vi mødt af det fine rekonstruerede vikingeskib, Ladbydragen. Da vi kom på land, blev der holdt pause hvor kaffe, øl og chokoladekiks blev nydt helt velfortjent. Samtidigt fik Hong og Lene også fundet deres indre legebørn frem på stylter og gyngeheste, der var at finde på Ladbys vikinge landskab.
Efter den korte pause gik turen tilbage til start, som i en samtale mellem os nytilkommere blev beskrevet som exceptionelt hurtigere end turen derhen. Måske det var på grund af medvind, men jeg tror mere på at det var Henrik og Eriks ”Stræk armene!” og ”Skub med øverste arm!”, der endelig fandt en plads i min motor cortex. På vejen hjem kunne man nyde synet af Lindøkranen og bruge den som pejlemærke, til søge tilbage til havnen. Trods solen endnu ikke var gået ned, havde den stadig en glødende varmende farve, som gjorde himlen og omgivelserne smukke at se på. Heldigvis havde vi to dygtige fotografer, Hong og Dorte med på turen, til at forevige minderne digitalt, hvis ikke de allerede er foreviget i erindringerne.
Alt hvad man ikke har prøvet før kan synes rigtig svært, men med lidt vejledning og opmuntrende ord fra siden gik det hele ganske fint. Derfor, af hjertet tak fra mig til jer turledere samt Erik, Lene og Bent for varm velkomst og desuden tak til øvrige deltagere for at bidrage til en skøn stemning både på vandet og tilbage i klubhuset, hvor Hong og Vans forårsruller blev nydt med lidt godt til ganen. En skøn afslutning på en skøn aften.
Til vi ses igen // Mai
Vejret viste sig ikke fra sin pæneste side, alligevel mødte 6 personer op, der ville ud at ro kajak foruden
turleder Sjak.
Øvrige. Bent. Lene. Kenneth. Hong. Van og Kaj
Destinationen blev Bregnør, men Sjak der kørte med traileren stoppede ved Boels Bro og så måtte vi
ændre plan.
Kajakkerne blev sat i vandet og vi roede i modvind ud og over mod Gabet. Et stykke ude fik jeg dog
våde fødder, jeg fantaserede om skumtoppe og der så ud til at være langt over. Så efter at have rundet
en lille ø, som fuglene havde for sig selv, ændrede vi plan igen og roede ind mod Lindø. Vi havde vind
ind bagfra og vandet var noget ujævnt. Dog var der tørvejr. Vi fik set hele industriområdet fra vandet
incl. mølletoppe. Vi så også andre kajakker på vandet i fjorden og fugletræk. Vi rundede enden af
havnen efter 4,6 km. Så begyndte regnen rigtig at sætte ind og pausen blev sløjfet og det tørre klubhus
trak i os. Hong begyndte at snakke om "sommer"ruller. Så vi tog den i modvind og kraftig regn retur til
Boels Bro. Omklædt i regnvejr og hjemme i klubben igen diskede Hong og Van så op med de lækreste
sommerruller, som de havde hentet på vejen retur til klubben og som blev varmet i deres frituresteger.
Trods det våde vejr, som dog ikke var koldt, fik vi alligevel en god tur og så var der god tid til hygge i
klubben bagefter og høre beretning om bl.a. Kajs tur på paddleboard.
/Lene GJ
Turleder. Bent
Øvrige. Sjak. Kaj. Tonni. Van. Hong. Christian. Anne Sofie. Mogens. Mads og vagn
Man siger at ”alle veje fører til Rom”. Der er også mange veje som fører til Sydfyn – nogle er bare hurtigere end andre!! Nå, men efter lidt venten, kom vi da alle 11 frem til Langemarken øst for Fjællebroen.
Vejret var helt fantastisk, helt blå himmel og næsten ingen vind. Vi fik sat kajakkerne i og roede langs kysten til vi nåede Lille Svelmø og krydsede så over og satte i land på den lille ø. Fik drukket kaffe og spist Kajs hjemmebagte kage og smagt rabarber likør. Vi var nogle som gik lidt på sightseeing på øen. Tilbage til kajakkerne, hvor vi fortsatte mod store Svelmø. Der var en flot gammel træbåd fra Holland, den blev pludselig omringet af kajakker,.. ikke fordi vi er misundelige på de store ”både” men fordi vi er så nysgerrige!!.. Svelmø så fin ud fra vand siden, men der var også en flot udsigt til Avernakø, Bjørnø og Lyø ude i det fjerne.
Vi kom rundt om Svelmø og så var det tid til Middagspause (Vi skal jo nødig blive overanstrenget på de ture) Fandt en sød lille sandstrand og satte kajakkerne i land. Vi spiste mad og hyggede os. Nogle valgte at gå på sightseeing, andre valgte at tage en lille lur. Selvom alle intentioner var der, var det desværre ikke rigtig muligt at komme rundt på øen til fods, da den er privatejet, så det blev lidt frem og tilbage af en grusvej.
Efter pausen roede vi mod Kidholm. En lille ø med et meget lille hus på. Det er den mindste ø jeg nogensinde har været på. Vi forsatte turen tilbage til Langemarken. Der var et væld af badegæster da vi kom tilbage. Vi satte kajakkerne på traileren og så var det bare i bølgen blå. Vandet var så dejligt og alle 11 kom i vandet. Kaj lånte et paddleboard af nogle unge piger, og med lidt øvelse, så tror jeg faktisk, at han får helt styr på det der! Bent fik 12 i turplanlægning og så kørte vi alle tilbage mod den bil tætpakkede Odense. Åhh hvor er der dog bare så meget skønnere på Sydfyn!
Tak til turleder Bent og til alle andre som også var med og bidrog med hygge og sommervarme smil.
Anne Sofie
Turleder: Carsten og Benny
Deltagere: Niels, Dorthe G, Karen Elise, Lene J, Lars Kristian, Helle, Erik C, Thomas, Ruben, Charlotte, Casper, Inge G og Begitte.
Vi startet med at være 14, der kørte ned fra klubhuset. Vi var lige kommet afsted, så kom Begitte køerne imod os, med sin nye kajak på taget, (den skulle med på tur for første gang). Hun fik vendt bilen og kørte efter os. Så nu var vi 15.
Vi Havde planlagt at køre til Holckenhavn og ro ned til Kajbjerg skov bålplads. Det blev der protesteret lidt imod, da der var nogen der gerne ville bade bagefter, og Holckenhavn er ikke så indbydende hvad det angår. Vi valgte så at køre ned til Kongshøj strand og så derfra ro op til Kajbjerg skov bålplads.
Carsten blev tilbage og hjalp Thomas med 3 nye der skulle øve teknik. Vi var så 10 der roede stille og roligt afsted, og det nåede alligevel at blive til 10 km. flot klarede af et torsdagshold, og af chalotte som lige var blevet frigivet og var med for første gang.
En lang køretur og en lang rotur, så klokken nåede at blive 23 inden vi var tilbage ved klubhuset, og alligevel blev de fleste til kaffen og brød bagefter.
Tak for god ro og orden, og dejligt selskab.
Benny
Turleder :Sjak
Deltagere: Anne Sofie, Dorthe, Thomas, Peter, Jesper og Susanne
Hasmark ild og vand
Sikke en skøn idé - at se alle de flotte Sankt Hans bål fra vandsiden!
Som nye gæster i klubben er det på èn gang både trygt og spændende at have Sjak som turleder, og han
fik i onsdags igen planlagt den helt rigtige tur til aftenen.
Det er også imponerende, som alle fremmødte lige nøjagtigt ved, hvordan man hurtigt og effektivt
læsser trailer og biler og rider afsted på eventyr. For på den måde bliver det muligt at overskue på
sådan en almindelig hverdag.
Sankt Hans aften var vi bare en lille gruppe på seks, der drog til Nordfyn og lagde kajakkerne i vandet
leddet til Enebærodde. Men der var nu alligevel medbragt rosévin, hjemmebagte cookies, spionkaffe (Bailey camoufleret i en sjat kaffe) og hindbær “ro-lade” nok til mindst dobbelt så mange. Og da vi
havde en begynder med, roede vi hverken længere eller hurtigere, end at kalorier ind vist langt overgik
kalorier ud. Hvilket vi så kan forstå sker jævnligt:-)
Nybegynderen var både rørt og imponeret over alle I erfarne roeres tålmodighed og omsorg for, om
hun nu også kunne følge med. Så tak for det! Vi var så heldige at ramme ud for en af de flotte bål langs stranden lige netop da midsommervisen blev
sunget inde på land - og nynnet lidt med på fra vandet. Ja, vi elsker vort land, og ved midsommer
mest!
Efter pausen blev vi nærmest båret hjemad af vind og strøm, så der blev sludret godt igennem, og
trænet et par grønlændervendinger og makkerredninger, selvom det betød, at Peter måtte i vandet ret
mange gange.
Tilbage ved klubhuset stod de mange mennesker, der så bålet ude i havnebassinet langs grøftekanter og
kajen. Det kunne bestemt ikke slå vores noget mere naturskønne oplevelse af både ild og vand.
Nu bliver dagene kortere igen - og så føles det måske ikke som om der går så lang tid, før vi kan komme med ud igen. Vi glæder os!
Jesper & Susanne
Deltagere : Benny, Lene, Begitte, Henrik og Mogens
Turlængde 42 km
Det pæneste man kan sige om turens udgangspunkt; vi kunne parkere uden betaling. Ved Vornæs skov ligger den lille Bøgebjerg havn. Lille havn, store mængder henrådnende tang. Derfor var det et must at komme i kajakken uden at røre vandet.
Afsted mod Svendborg Sund. Medvind og hård sol. Måtte fugte hatten for at køle af. I sundet var der livlig trafik, færger, sejlbåde m.v. Efter kaffen på en sandstrand, Skanseodde, lige overfor værftet, videre forbi Troense, Valdemars Slot, langs Nørreskoven og ind i Lunkebugten. Efter en pause skulle vi ud i de første bølger. På tværs af Lunkebugten med god vind og bølger i ryggen. Bag Vemmenæshalvøen, hvor shelterpladsen ligger, var der læ. Udsigt til Rudkøbing.
God mad og drikke, besøg af Hong og Van. I soveposen ved solnedgang.
Søndag morgen meldte vejrudsigten torden i Rudkøbing kl. 8, kom dog først kl 9. Forinden bannabrød og müesli. Vi havde pakket og var omklædte og så kan det nok være! Rudkøbing forsvandt i regnentågen og så blev det mørkt, regn og torden. Men det lysnede igen og vi kom på vandet. Under Siø broen. Fra shelterpladsen og tilbage til udgangspunktet, 17 km, så vi blot person på stranden, en del edderfugle m.v. og en enkelt havørn. Frokost på Vårø Knude
Der blev undervejs talt en del om Skarø is. Men en frisk vind og ditto bølger, gjorde at ideen blev lagt på køl. Tilbage ved udgangspunktet kom vi i land uden at røre det svovlstinkende vand.
Is fik vi dog på hjemturen.
Mogens
Der har sneget sig et billede fra mandagen ind, jeg beklager. Kaj
Det var bare en fantastisk herlig aften. Vejret var sydlandsk og vinden var sø 4-5 sek/m
Med på turen var Asger, Thea, Hong, Van, Dorthe, Henrik, Lene, Maybritt, Ann, Benny, Carsten, Niels, Ann Sofie, Erik C, Peter og KarenElise.
Vi satte kajakkerne i vest for Bogense lystbådehavn og roede vestover. Dvs nogle blev tilbage og øvede forskelligt teknik.
Det var min første tur i år, og hvilken tur. Kan man ønske sig mere end dejligt vejr, dejligt vand, skøn natur og dejlige mennesker. Carsten og Benny stod for turen, så der var ingen, der kom for langt til havs eller andet ikke tilladt.
I alt blev turen på 9,2 km og vi holdt en pause ved Hugget Skoven. Det kalder Carsten den i hvert fald, og han har faktisk brugt stedet sammen med elever tidligere, så han har nok forstand på det. Som sædvanlig med kiks og snak.
På tilbagevejen var der en enkelt fiskehejre, men ingen andre dyreoplevelser, tror jeg.
Da vi stod ud af bilerne ved klubhuset, var det stadigvæk 22 grader. Det er ikke tit vi har så herlig temperatur her i landet. Kaffe, en dram og ostemad, og en enkelt tepose til deling. Det er lige som det skal være. De bedste ostemadder får vi altid efter en rotur!
Tak for en dejlig aften.
Kh KarenElise
Turleder Bent
Øvrige: Anne Sofie. Finn. Tonni. Mogens. Christian. Henrik. Lars og Kaj
Bent skrev til os at på grund af vejrudsigten foreslog han en tur til Svendborg Sund og se Delle, der var så nogle der mente det var der, det ville regne mest og havde andre ideer, men Bent slog igennem.
Vi kørte til Christiansminde og satte i vandet, men min kajak smed mig af lige i vandkanten til stor morskab for de øvrige. Men nogle skal stå for underholdningen.
Vi kom på vandet og roede ud til den bøje, hvor Delle plejer at holde til, der var en stærk strøm, Henrik sagde vi blev skubbet med 6 km/t. Pludselig kommer bøjen farende mod Bent, der kom i klemme mellem Lars og bøjen og væltede.
Der viste Bent evner, som imponerede både ham selv og vi andre, lige snart han havde set at Delle ikke var der, lavede han en perfekt vending og roede videre.
Det øsregnede og vi tænkte på den brunsviger kage Christian havde med. Ud for Rantzausminde fandt vi en overdækket terrasse, hvor vi kunne hygge os med kaffe og kage og en flot udsigt.
Derefter roede vi rundt om Iholm og over til kysten ved Tåsinge og fik modvind og masser af regn .Frokost pausen holdt vi ved Vindeby, vi var meget våde og frøs som nogle hunde, så vi skyndte os til Christiansminde, hvor vi sluttede med en svømmetur.
Kaj
>>
>> Turleder: Sjak
>> Deltagere: Begitte, Asger, Kaj, Tonni, Hong, Bent, Lars, Thomas, Inge
>> Turen startede denne skønne sommeraften ved Enebærodde Strand. Her var det overraskende blæsende og
pænt med bølger, de fleste med en lille skumtop. Vi sejlede mod Hasmark med bølgerne skråt ind bagfra. Jeg
har undgået bølger i lang tid, men tænkte at i aften skulle de ha med pagajen. Turlederne siger tit, at vi skal ud
af vores comfort zone for at udvikle os, og det blev så for mit vedkommende i aften. Vi var flere i nye kajakker
og jeg må sige, at jeg blev gode venner med min, som var en god bølge makker.
>> Selv mandagsroerne gav udtryk for at pulsen steg, og det krævede koncentration, flere nød en surf tur på
bølgetoppene.
>
>> Efter pausen var der så modvind tilbage, så der skulle arbejdes for at komme frem, ca 9 km blev det til.
>> Tilbage i klubben til hyggelig samvær. Sjak kørte inden kaffen, men kom tilbage igen-havde glemt at sige
ordentlig godnat, så det gjorde han, imens han sneg nøglen til klubhuset op af lommen og lagde på bordet??!
>> En aften sammen med skønne mennesker gik til ro:
>>
>> Tak for havet, tak for brisen.
>> Tak for solskin på min kind.
>> Tak for alle glimt af skønhed,
>> Som mit hjerte lukker ind.
>
> Inge
Deltagere: Vagn, Bent, Kaj, Mogens, Henrik, Thomas og Finn
Oplægget til turen var pga. hård vind fra sydvest enten Båring Vig eller Østkysten. Vagn tilbød, vi kunne spise frokost på terrassen ved sommerhuset på Fyns hoved. Så vi blev hurtigt enige om en tur fra Bøgebjerg strand til Fynshoved. Med høj sol, ”krøllet vand” og en vind skråt bagfra gik det hurtigt mod nord. Flot kyststrækning med strand, skrænter, skov og mange fugle - digesvaler, edderfugle, skalleslugere, terner mm.. Kaffe og Vagns gode muffins efter 5 km og derefter resten af turen til sommerhuset. Huset ligger dejligt med høje træer og i læ. Her spiste vi vores madpakker og fik bagefter en slapper på græsplænen. Op igen - på vej tilbage til kajakkerne så vi en lang hugorm. Den første del af hjemturen var igen med krøllet vand og nu vind skråt forfra, som hele tiden pressede os ud af. Kaffepause ved den gamle (halve) gravhøj som Kaj hævder, han og Jørgen Roy gravede i deres ungdom – og det skal så ment nok passe. Da vi rundede den sidste pynt, var det med gode bølger og stiv modvind de sidste 2 km. Alle havde lange arme og var trætte, da vi kom tilbage. Dejlig tur, som sluttede af med alle 7 var en tur i vandet
Finn
Turberetning til Bøgebjerg Strand.
Vi var 16 dejlige mennesker, der ville ud og sejle kajak i det dejlige vejr, og turen gik til Bøgebjerg Strand. Da vi fik læsset alle kajakkerne, blev vi delt op i hvilke biler vi skulle med, så det passede med 4 i hver næsten. Da vi ankom til Bøgebjerg skulle 2 nybegyndere blive og øve, mens vi andre sejlede derud af, der var næsten vindstille og høj solskin, så en perfekt aften til en kajak tur.
Ved vores hold blev der delt kiks, slik og moreller ud. Efter pausen sagde turleder Carsten, at det var tid til afgang. På vej hjem mødte vi de andre, som øvede teknik.
Nogle ville i vandet, andre mente, det var for vådt. Herefter blev alle kajakker læsset og til sidst ventede kaffen med en lille én. Vi blev hurtigt enige om, at det havde været en super dejlig tur, så vi glæder os allerede til næste tur.
MVH Niels Arndal
Med på turen var: Benny, Hong, Van, Anne Sofie, Henrik, Lene, Inge, Asger, Thea, Carsten, Maibritt, Lars, Niels, Dorthe, Victor, Michael.
Turleder. Sjak
Øvrige. Kaj. Jesper. Hong. Begitte. Helle. Lene G.J. Kenneth. Christian. Asger og Dorthe.
:
Mig, som ny-roer i klubben har kun få, men gode ord, at sige om aftenens sejlads rundt om Romsø og det er Wauuu, flot, hyggeligt, muntert og afhængighedsskabende.
• Wauu, fordi vejret artede sig på bedste vis til sådan en sejlads.
• Flot, fordi jeg har aldrig været på Romsø og blev totalt overrumplet af begejstring.
• Hyggeligt fordi jeg hyggede mig og så at alle hyggede sig det bedste de havde lært.
• Muntert, fordi flere historier kom på banen, hvor smilene blev til latter…. ikke mindst i klubhuset efterfølgende. Jeg lever efter tavshedsløfte og siger ikke noget om, hvem der blev drillet, rost og snakket godt om. Men jeg kan love, at alle de implicerede blev overdynget med god karma og kærlighed. Kun en Doctor Nielsen dram eller lignende kan få min mund på geled.
Vi var 11 deltagere der sejlede ud fra Bøgebjerg direkte mod Romsø. Ud for kysten blev Sjak enig med sig selv om, at vi sejler venstre om øen. Vi holdt pause ved fyret oppe på skrænten. Helt fantastisk udsigt over det flade stille vand. Tak til Sjak for en øl til en tørstig ny-medlem. Vi fortsat rundt om øen, hvor vi fik en meget svag modvind på vejen tilbage til Bøgebjerg.
På vejen i bilen tilbage sagde Sjak, at nu skulle vi hjem og have ostemad i klubhuset. Jeg troede selvfølgelig ikke på ham så blev da bare endnu mere glad da det passede. Jeg takker dog nej tak til kaffen, for ellers ville jeg bare ligge vågen hele natten i min seng og ro videre mod Anholt.
Tak for en særdeles dejlig aften i jeres selskab. Jeg glæder mig allerede til næste gang.
PS: Jeg havde godt nok hørt fra min søde ven Yvonne, at i var søde, men hende troede jeg heller ikke på. I er jo mega søde allesammen :)
Jesper
Bent var turleder. Vi var Anne Sofie, Finn, Christian ,Henrik, Kaj ,Mads ,Vagn ,Tonny , Mogens ,og Lars
Jeg hentede Bent 8.15 , og allerede på vej til kajakklubben var der drama....Der stod en svane ude
midt på vejen ,og legede politi betjent.
Den lignede en krydsning mellem Anders And og Donald Trump . efter at vi havde fået skældud , så
fortsatte turen...
Vi ankom til klubben ,og blev enige om at vi skulle en tur til Brandsø.... Mange kender ikke Brandsø og
tror måske at det en lidt kedelig ø .Men jeg synes at det en af de mest spændene øer ved FYN.
Vi roede fra Husby strand ved 10 tiden ...Vi .fik kaffe og kage på halvøen ved Wedellsborg slot . En
medaljon som Mogens es kone havde bagt...de smagte godt...
Bagefter roede vi de 4-5 km over Brandsø ,der var lidt uroligt hav, men ikke noget vi ikke kunne
klare.... Da vi ankom til Brandsø valgte Tonny og et par andre og ro en omvej ,stor ros for at lave en
ekstra lang tur...
På øen så vi vilde heste .vilde får og geder .Og en masse Dådyr og rådyr . Henrik gjorde mig klogere på
hvordan man ser forskel på om det er et dådyr el. rådyr... Men en fantastisk frodig ø , med et dyreliv ,
der ikke findes ret mange steder i Danmark....
Vi gik en tur rundt på øen cirka 4,5 km ...
Da vi kom tilbage til kajakkerne var det helt vindstille , og turen hjem var det spejlblankt vejr...
Alt i alt en fantastisk tur , og rigtig hyggelig . vi roede 20,5 km ialt..
vlh. Lars
Tur leder: Erik R
Deltagere: Birgitte, Hong, Van, Inge, Anne Sofie
En rigtig blæsende maj aften med udsigt til vindstyrke på 6-8 sekund meter fra nordøst.
Så det var ikke for tøsedrenge og kun seks roere var mødt op!
Turen var planlagt til Dalby Bugt og vi satte i fra det sædvanlige sted.
Roede ud af bugten nordpå i samlet flok og tæt ved kysten. Medvinden gjorde at vi nærmest fløj afsted og efter noget, der føltes som kort tid var vi kommet til det sædvanlige pausested.
Skyerne skiltes ad og solen skinnede faktisk på os lige til den gik ned klokken godt ni.
Turen tilbage med vinden lige i panden det meste af vejen føltes til gengæld uendeligt.
Hurtig omklædning og læsning af kajakker og så hjem til kaffe og ostemadder.........
En fin aften.
Erik R.
Tur leder: Erik R
Deltagere: Birgitte, Hong, Van, Inge, Anne Sofie
En rigtig blæsende maj aften med udsigt til vindstyrke på 6-8 sekund meter fra nordøst.
Så det var ikke for tøsedrenge og kun seks roere var mødt op!
Turen var planlagt til Dalby Bugt og vi satte i fra det sædvanlige sted.
Roede ud af bugten nordpå i samlet flok og tæt ved kysten. Medvinden gjorde at vi nærmest fløj afsted og efter noget, der føltes som kort tid var vi kommet til det sædvanlige pausested.
Skyerne skiltes ad og solen skinnede faktisk på os lige til den gik ned klokken godt ni.
Turen tilbage med vinden lige i panden det meste af vejen føltes til gengæld uendeligt.
Hurtig omklædning og læsning af kajakker og så hjem til kaffe og ostemadder.........
En fin aften.
Erik R.
Torsdag den 3/6 2021
Dalbybugten
Tur leder: Erik R
Deltagere: Birgitte, Hong, Van, Inge, Anne Sofie
En rigtig blæsende maj aften med udsigt til vindstyrke på 6-8 sekund meter fra nordøst.
Så det var ikke for tøsedrenge og kun seks roere var mødt op!
Turen var planlagt til Dalby Bugt og vi satte i fra det sædvanlige sted.
Roede ud af bugten nordpå i samlet flok og tæt ved kysten. Medvinden gjorde at vi nærmest fløj afsted og efter noget, der føltes som kort tid var vi kommet til det sædvanlige pausested.
Skyerne skiltes ad og solen skinnede faktisk på os lige til den gik ned klokken godt ni.
Turen tilbage med vinden lige i panden det meste af vejen føltes til gengæld uendeligt.
Hurtig omklædning og læsning af kajakker og så hjem til kaffe og ostemadder.........
En fin aften.
Erik R.
Turleder: Sjak
Andre deltagere: Hong, Lene J, Bent, Kaj, Dorthe, Michael, Henrik A, Lene A, Birgitte, Kenneth J og Christian
12 deltagere mødte op denne onsdag.
Det blæste en del, så turlederen valgte destination Vikkelsø rund.
Med afgang fra Klintebjerg valgte vi at sejle højre rundt om Vikkelsø.
Vi havde lige et stykke med meget lavt vand, hvor vi stagede os frem.
Fantastisk flot aften med sorte skyer, blå himmel, regnbue, lidt bølger, lidt modvind og lidt regn.
Vi valgte at runde Vikkelsø Hale før vi holdt pause, her var bedre sandstrand og mindre bølger.
Efter pausen tilbagelagde vi det korte stykke tilbage til Klintebjerg havn.
Jeg fandt ud af, at det er lidt koldt sidst på aftenen kun iført badebukser, så de andre læssede kajakkerne mens jeg fik tørt tøj på.
Vel tilbage i klubhuset nød vi samværet over franskbrød madderne, som før korona krisen.
Hold fast hvor har jeg savnet sådanne ture sammen med gode mennesker.
Tak for en super tur igen.
Christian
Vi var 8, som ikke kunne holde os hjemme på maj måneds flotteste solskinsmandag. Bent var turleder. Jeg ved ikke, hvad han havde planlagt, men efter lidt palaver blev vi enige om en ø-tur til Hjortø og Drejø med isætning fra Skovballe Havn på Tåsinge. Udover Bent bestod flotillen af følgende enheder: Anne-Sofie, Finn, Henrik, Kaj, Mads, Mogens og Vagn.
Næppe var den første kajak båret ned til den tangfyldte strand nord for havnen, før en mand i en afmålt tone henviste til et skilt med takster for brug af havnen. 30 kr. for isætning af en kajak. Bent betalte, og hvis ikke vi har betalt Bent, så skylder vi ham dem endnu.
Åh, hvor var det dejligt, at komme på vandet, det var min første tur i år. Hen over den lysegrønne sandbund, og med 3-4 m s dybde kunne vi stadig se bunden.Og havets blå farve! Og man kan se langt! Og sejle sammen med gamle kajakvenner! Inden vi svingede mod syd for at komme ind til Hjortø havn sejlede vi knapt 100 m i 25 cm dybt vand. Det er passagen mellem Hjortø og Hjelmshoved.
Og hvor dejligt at være tæt bænket til kaffe og nyde Anne-Sofies lækre søsterkage.
Hjortø Havn har shelters, toilet og bruserum i fin stand, så man kan sagtens overnatte der. Vi gik en tur op til Hjortø by, men så hverken klokkefrøer eller mennesker.
På turen videre til Drejøs havn mod nord holdt vi tilbage for Ærøfærgen og Drejøfærgen og 2 lystsejlere.
Det var en lang etape, man skal jo uden om Knappen på Drejøs nordlige odde. I det bløde græs og i læ og i sol nød vi så, hvad kajaklugerne gemte. Da jeg tyggede den sidste mundfuld af Kajs uddelte argurk skete det ligesom i een lang bevægelse, hvor jeg endte med at ligge ned i græsset. Og sådan gik det med flere af os.
Finn og Anne Sofie foretog imidlertid en lille ekspedition til bymidten og hurra! - de kom tilbage med vanilleis med chocoladeovertræk. Tak for det Finn.
Ved kaffen på tilbageturen hentede jeg en sammenkrøllet dagmartærte og efter, at den var rettet ud, lod den sig dele med 45 graders snit. Godt at have noget sødt til sidst, fordi:
Selv om strækningen var den samme ud og hjem, så føltes hjemturen noget længere.
En rigtig dejlig tur på 20 km.
Mads
Min mand og mig er så heldige at kunne være med på kajaktur lørdag d. 29/5/2021.
Turen startede fra klubben kl. 9 og vi var tilbage i klubben ca. kl.16. Vi har roede 18 km og fik en ren, sund sjæl med hjem.
Deltagere i turen var Erik R. som turleder, derudover er der Begitte, Dorthe, Kia, Van og Hong.
I Helnæsbugten var der en lille smule vind, men solen skinnede ikke, da vi er ankom til Damsbostrand. Men alle var bare så glade for at komme i kajak og ro.
Turen startede fra Damsbo Strand. Vi roede ca. 4 km til Millinge Klint Shelterplads, hvor vi holder den første pause, med kaffe og Kias dejlige kage. Derefter ror vi videre 7 km til Illumø's vestligste punkt, hvor vi holdt frokost. Derfra roede vi tilbage til Damsbo Strand.
Det er en vidunderlig oplevelse.
Jeg kan ikke beskrive min passion for øer og kajak. Kajak er en sport kombineret med sightseeing. Jeg kan mærke naturen. Jeg kommer tættere på og kan høre naturens vejrtrækning. Uspoleret og oprindelig natur, hvor interessant. Siddende midt på Illumø, kigger på den blå himmel, og rundt omkring Illumø er vandet så klart. Solen skinner så smukt. På øen er der helt stille og roligt. Der er kun køer, som kommer og hilser på os, derefter går de igen. Masser af havfugle på øen. En gang imellem flyver fuglene hen over vores hoveder. Jeg er heldig kunne fange et billede af en måge i flugt. Illumø på en sommerdag er så vildt og poetisk. Jeg rejser i eventyrland - eventyr ø.
Jeg glemmer alle udfordringer fra hverdagen. Jeg glemmer at min finne på min kajak var gået i stykker.
Tusind tak til turleder Erik. R og mine skønne medkajakroere.
Hong.
Hasmark-Fuglsang tur/retur ca. 10 km.
Turleder : Bent
Øvrige : Dorthe, Kaj og undertegnede.
Jeg tog, næsten frivilligt, det ærefulde job det er, at skrive turberegning. Jeg ville gerne kunne skrive, som mange af jer andre, noget hvor jer læsere sidder og om ikke skræl griner, så i det mindste trækker på smilebåndet 😊 men….
Onsdagens rotur begynder (for mig) tirsdag aften med at pakke alt det, som skal med, da jeg ikke når hjem mellem arbejde og rotur.
Hele onsdagen holdt jeg øje med DMI’s rader og den viste regn med regn på. Jeg er sikker på, det er derfor vi kun blev 4 seje havkajakroer. Jeg havde, lige som Dorthe, lyst til at droppe det og vente til torsdagens lovede sol, men man er vel stædig!!!!
Den nye grønlænderpagaj skulle indviedes og det blev den – godkendt, selvom den bliver glat, når den bliver våd.
Som den gode turleder Bent er, så blev det selvfølgelig tørvejr, de 4-6 dryp vi fik, da vi var på vandet og da vi skulle hjem, betød intet.
Vi roede i fint tempo til Fuglsang, hvor vi undervejs blev beundret af et par sæler på behørig afstand. Da vi gik i land for at holde pause, sagde Kaj, at han ikke ville tage sin øl med, da det simpel hen var for koldt. Dorthe diskede op med saltede nødder – mums og tak.
Bent forærede både Dorthe og mig er par cykelslange ringe til vores pagajer, så vandet ikke løber helt ned til hænderne – TAK.
Det bedste, ud over turen og selskabet, var at vi igen kunne slutte aftenen af i klubhuset med alt hvad der sig dertil hører af både snak, mad og drikke. Bare så dejligt.
Jeg kan kun undre mig over, at vi i en klub med så mange skønne medlemmer kun kan mønstre 4 roer på sådan en onsdag aften i maj. KOM NU…
Begitte
Deltager: Anne Sofie, Bent, Dorthe, Birgitte
Turleder: Erik
Traileren var læsset, bilen pakket, alt låst af, og vi sad fire m/k i bilen klar til at køre, da det lød fra bagsædet, at vi måske var lidt rigeligt tidligt på den. Vi besluttede at vente fem minutter og godt for det, for Bent kom drønende - for en sjælden gangs skyld i sidste øjeblik.
Turen gik til Kerteminde Nordstrand, hvorfra vi roede mod nord med lidt bølger og blæst imod os. Vi overhalede en stor flok kajakroere fra Kerteminde og nød synet af sejlbåde med udspilede hvide sejl, måger med lodret kurs mod vandet og gule duftende rapsmarker, inden vi gjorde holdt ved Stavrehoved. Derefter strøg vi retur i blændende solskin og fik undervejs hilst på en ensom sæl.
Tilbage i klubben var det dejligt at kunne afslutte turen med kaffe, ostemad og en lille èn i klubhuset.
En dejlig tur for en solskinsroer som mig. Synd, at der ikke var flere, der havde tjekket vejrudsigten.
Birgitte
Turleder: Sjak
Deltagere: Kaj, Mogens, Vagn
Da vejrudsigten meldte frisk vind fra sydøst, aftalte vi at køre til Bogense og sætte kajakkerne i ved Bogense Kajakklub.
Der var god plads på P-pladsen, og det var fint at sætte kajakkerne i vandet ved trætrappen ud for kajakklubbens klubhus.
Vi roede østpå langs kysten imod Gyldensteen Strand.
Efter en times tid var der kaffepause på stranden med brunsvigerkage, som Kaj havde nedbragt.
Vi fortsatte hen imod området, hvor man har gennembrudt diget og etableret et fuglereservat.
Her passerede vi en strækning, hvor der ikke var så godt læ fra kysten, og vi mærkede lidt side/modvind og fik en god varme i kroppen, da der blev sat gang i forbrændingen af den gode kage.
Der var en del turister ved udsigtstårnet, så vi var ikke de eneste der var ude og ”se på fugle”.
Vi fortsatte langs kysten og gik i land ved Langø Mølle Udsigtstårn.
Møllen er fint restaureret og der en udstilling om hvordan området blev inddæmmet og drænet i sin tid.
På toppen er der en udsigtsplatform med en meget smuk udsigt over området.
Da vi var på platformen, var der et mågepar, som var meget utilfredse og højlydt gjorde opmærksom på, at vi skulle forsvinde igen. Det viste sig, at der var en god grund til det, de havde nemlig en rede med tre æg gemt bag informationstavlen på platformen.
Frokosten blev nydt ved et picnic-område tæt på Gyldensteen Gods. Kaj havde agurker med og smagsprøver på de nye kartofler – så er det rigtig blevet forår!
På turen tilbage gik vi i land ved udsigtstårnet ved dige-gennembruddet og nød udsigten, som vi nu havde for os selv.
Så gik turen videre med side medvind tilbage Bogense, og vi var i land midt på eftermiddagen.
Samlet strækning ca. 15 km.
Vagn
Turleder: Sjak
Deltagere: Kaj, Mogens, Vagn
Da vejrudsigten meldte frisk vind fra sydøst, aftalte vi at køre til Bogense og sætte kajakkerne i ved Bogense Kajakklub.
Der var god plads på P-pladsen, og det var fint at sætte kajakkerne i vandet ved trætrappen ud for kajakklubbens klubhus.
Vi roede østpå langs kysten imod Gyldensteen Strand.
Efter en times tid var der kaffepause på stranden med brunsvigerkage, som Kaj havde nedbragt.
Vi fortsatte hen imod området, hvor man har gennembrudt diget og etableret et fuglereservat.
Her passerede vi en strækning, hvor der ikke var så godt læ fra kysten, og vi mærkede lidt side/modvind og fik en god varme i kroppen, da der blev sat gang i forbrændingen af den gode kage.
Der var en del turister ved udsigtstårnet, så vi var ikke de eneste der var ude og ”se på fugle”.
Vi fortsatte langs kysten og gik i land ved Langø Mølle Udsigtstårn.
Møllen er fint restaureret og der en udstilling om hvordan området blev inddæmmet og drænet i sin tid.
På toppen er der en udsigtsplatform med en meget smuk udsigt over området.
Da vi var på platformen, var der et mågepar, som var meget utilfredse og højlydt gjorde opmærksom på, at vi skulle forsvinde igen. Det viste sig, at der var en god grund til det, de havde nemlig en rede med tre æg gemt bag informationstavlen på platformen.
Frokosten blev nydt ved et picnic-område tæt på Gyldensteen Gods. Kaj havde agurker med og smagsprøver på de nye kartofler – så er det rigtig blevet forår!
På turen tilbage gik vi i land ved udsigtstårnet ved dige-gennembruddet og nød udsigten, som vi nu havde for os selv.
Så gik turen videre med side medvind tilbage Bogense, og vi var i land midt på eftermiddagen.
Samlet strækning ca. 15 km.
Vagn
Turdeltagere: Turleder Erik, Dorte, Hong og Anne Sofie
Bare køreturen dertil var en meget smuk oplevelse, der var gule rapsmarker overalt da vi nåede til Fyns Hoved og de skønneste små hyggelige landsbyer med bindingsværk og stråtækte huse.
Der var rigtig meget god plads på den p-plads vi kom frem til, det var jo ikke ligefrem den varmeste dag på året! Nå, vi fik hurtigt de 4 kajakker ned til Storebælt og Erik gav os nogle sikkerhedsinstrukser før vi satte i.
Det var enormt klart i vejret og Romsø lå fristende derude, men vi skulle da heldigvis ikke ud og prøve kræfter med vinden, så vi fortsatte langs kysten. Da vi havde roet længe nok, holdt vi en lille pause, der blev spist lidt sødt og fortalt nogle sjove historier fra det virkelige liv som vi alle kunne grine lidt af.
Da vi skulle ned til vores kajakker igen, skulle jeg samle min pagaj op og vupti så lå der lige et flot forstenet søpindsvin til samlingen.
På vej tilbage så vi et kæmpe Mærsk skib, som var læsset til bristepunktet med container, stort så det ud. (Man føler sig lidt lille i sin båd sommetider)
Selvom det var koldt, var det stadig en smuk aften og vi fik ikke en dråbe regn. (Utroligt, men sandt!) Vi var så heldige og taknemmelige alle sammen for, at have fået endnu en skøn oplevelse i kajak sammen med gode kajak-venner. På turen tilbage til Odense, måtte Erik lige gøre et stop for pressefotografen Hong. Vi kom hjem til klubhuset og fik læsset af, men måtte have kaffe og brød til gode til en anden gang.
Tak for en dejlig aften og tak til Turleder Erik
Anne Sofie
Turleder. Hanne og Benny.
Øvrige: Kaj. Dorthe .Claus. Asger. Sjak. Inge. Kenneth. Carsten. Peter. Thomas og Bent
Alle mand var klar med kajakker læsset næsten 15 min før afgang fra klubhuset, men vejret så også ud til at vise sig fra sin milde side. Med en vind fra NV på 3 m/s efter en koldfront så var luften også klar og med god sigt. Kun sprede byger der ville dø ud i løbet af dagen. Det var min første niveau 2 tur og sammen med Asger var vi 2 der skulle ud med de gamle rotter og med forårsarme var jeg lidt spændt på om turen blev for hård.
Vi tog til Kerteminde Sydstrand hvor vi satte i – Kenneths nye barn, en orange/grå lækkerbisken blev båret forsigtigt ud over sandet og et godt stykke ud i vandet så den ikke fik kontakt med fast grund på sin jomfrutur.
Med bølgerne ind fra agter gik det strygende mod SSØ – så godt at nogle af roerne udtrykte at vi fik fornemmelsen af hvordan det er at surfe.
Kenneth og Inge var for-roere og satte kursen, men det varede ikke længe før jeg fik øje på en sten som Inger dog konstaterede var en nysgerrig sæl der med sine store øjne observerede os på tæt hold. Hendes omsorg for vores nye ven fik hende til at advare de andre om ikke at sejle den ned, men hendes råb fik den til at dykke under vores gruppe og komme ud bagved.
Efter 5 km med bølger og vind i ryggen hold vi pause lige nord for Visby Huse på en stenet strand ved et lille ubeboet strandhus. Da den kølige luft begyndte at bide os satte vi i og returnerede - vinden havde lagt sig lidt og med et godt tempo med bølgerne ind forfra gik turen direkte mod klinten ved Kerteminde og til startstedet. Vi fik lige solnedgangen over de gule rapsmarker og samtidig åbnede der sig en smuk aftenhimmel ud over Storebælt med orange bygetjavser fra cumulusskyerne ledsaget af en smuk regnbue over Sjælland.
Der var lidt snak om at nogen ville bade, men de 10 grader dæmpede begejstringen en del og ingen blev mere våde end på fødderne.
Efter læsning af kajakker, skulle der lige sparkes dæk eller hvad det nu hedder med en ny kajak. Et par af pigerne skulle lige hen for at nusse Kenneths nyerhvervelses lækre overflade.
13 til rors bringer åbenbart ikke uheld så vi fik en perfekt tur på 10 km.
Claus
Turleder Hanne
Øvrige deltagere: Kaj, Sjak, Tonni, Mogens, Lars Erik, Bent
Hanne havde behov for at komme tidligt hjem så hun blev dagens turleder. Så var det hendes eget ansvar.
Efter flere forslag og diskutioner enedes vi om at køre til Fuglsang og ro mod vest.
Vi kom hurtigt afsted i en halvkold morgen og roede 5 km hvor der lå en fin spejderhytte med et fint bord foran. Her skulle vi have kaffe.
Vi havde trangier med og Hanne havde dej til bananpandekager. Så hun kom igang med at bage pandekager. De blev gode og blev nydt med ahornsirup til. Uhm.
Herefter roede vi til Flyvesandet hvor vi vendte om da bunden kom for tæt på.
En km tilbage fandt vi et fint bord- bænkesæt hvor vi fik frokost. Nu i solskin og dejlig varme.
På tilbageturen tog vi igen en lille pause og fik en dejlig naturoplevelse. 5 m foran hvor vi sad var der en lille præstekrave der havde rede, og hun kom tilbage og lagde sig roligt på reden mens vi så til. Det er en lille smuk fugl som rugede på fire grønne æg.
Turen blev i alt på 18 km og sluttede med et bad for de seje.
Bent
Pandekager
Man tager
1 banan
1 dl. Havregryn
1 teske vanniljesukker.
1 æg
Det blandes til ensartet masse. Massen fordeles som 4-5 små klatkager og lægges på en pande med lidt smeltet smør eller olie og steges 2-3 minutter på hver side.
Serveres med lidt ahorns eller maple sirup
Hanne
Deltagere: Dorthe og Inge
Turleder: Erik
Første torsdagstur i år fik en, på deltagerantal, rolig start.
Dorthe og jeg var eneste deltagere på denne Kristi Himmelfartsdag.
Vi var friske på en ro tur, havde også været afsted både søndag, onsdag og nu igen torsdag.
Vi startede i Kerteminde og sejlede gennem havnen og ud til Ladby skibet, som var kommet ud af sit vinterhiet, lå flot og vuggede i vandet og ventede bare på en sejltur.
Vi nød pausen og gik en tur på stylter.
Tilbage til Kerteminde, hvor Erik friskede forskellige teknikker op med os, som vi trængte til at øve.
Det var en dejlig tur, alt virkede så stille, kun fuglene fløj i bedste Johannes Larsen stil hen over vandet, selv Kerteminde var stille, som om alle var gået indenfor denne aften, på nær et enkelt ungt par, der sad på badebroen og flettede fingre.
Inge
Deltagere:
Lene, Anne Sofie, Bent, Thomas, Dorthe, Kaj, Vagn, Inge
Turleder: Sjak, Kia
Turen startede ud ved Regstrupvej, forbi Skabohuse og videre til Nyborg Strand.
Anne Sofie mente hun var lidt rusten her efter vinteren, så hun roede forrest og måtte sætte farten - hun lagde hård ud og virkede ikke spor rusten, faktisk gik der lidt tid inden vi kom op på siden af hende.
Pausen nød vi lige ud for Nyborg Strand, hvor jeg havde hindbærsnitter med til alle.
Maj er ikke helt så lune i år, så pausen blev ikke så lang før vi måtte tilbage i kajakkerne og ro os til varmen.
Turen tilbage gik med en del snak, mange af os har ikke set hinanden i lang tid og der er brug for at blive opdateret på hinandens liv, og når vi endnu ikke kan slutte aftenen med kaffe og ostemad må snakken ske på vandet.
Inge
Deltagere . Hanne. Mogens. Tonni og Kaj
Turleder: Bent
Dagen begyndte med varme og sol og jeg skulle ud og ro med gutterne , jeg havde travlt denne morgen , der skulle laves morgenmad, pakkes, fodres fugle, vandes tre drivhuse og købes brød til kaffen på turen, men alt blev nået.
Turlederen foreslog Thurø rundt, og det blev godt modtaget, altså ned til Christiansminde strand og ud på vandet mod øst. Det gik rigtigt godt indtil Hanne spurgte om jeg havde husket brødet, vi var nu ud for Thure, så for sent at vende om. Stemningen faldt pludselig langt ned med udsigten til kaffe uden brød. Jeg satsede på Smørmosen Camping, men kiosken var lukket. Det hjalp lidt at Mogens havde snaps med, men der var enkelte der mente, at de ikke havde kræfter til at nå frokost.
Da vi nåede ud til revet var der nogle sjove bølger, men de lagde sig hurtigt. Tonni var i tvivl om at vi nåede helt til Troelse før han gik totalt sukkerkold, men han fik slæbt sig de sidste meter.
Så blev det endelig tid til frokost, men stakkels Bent havde spist sin halve madpakke og der var ingen der tilbød ham noget af deres.
Efter frokosten havde vi ikke langt til Christiansminde og oppe i bilen lå kanelkagen og alle havde levnet lidt kaffe. Sådan sluttede dagen alligevel lykkeligt.
Kaj
p
Skåstrup Strand - Båring ca. 14 km.
Turledere: Hanne og Thomas
Deltagere. Erik, Birgitte, Begitte, Vibeke, Inge, Lene, Peter ,Benny og Dorthe
Endelig i kajakken igen, og hvilken skøn start på sæsonen… Temperatur omkring de 20 grader, sol…og vind.
På grund af vinden blev turen lagt til Skårup Strand.
Vi var flere der var lidt rustne efter en lang vinter, men rusten fik ikke lov til at hænge ved ret længe…
Vel i kajakkerne gik det stille og roligt langs den smukke kyst strækning ved Båring Vig. En stor flok af
Svaler kom henover os, og hullerne ind til deres reder, blev spottet på klinten. Et par piger på hest, kom også stille og roligt skridtende i vandkanten. Det blæste lidt om ørene, men tæt på kysten, blev der stille og
Vandet var meget indbydende…altså hvis man er til det kolde gys.
Første pause efter et par kilometer bød på de lækreste Kanel boller. , som Thomas havde bagt… Vi fandt et dejligt sted, hvor vi kunne side under halvtag, ikke at det var nødvendigt, men der var god plads og med fint bord lige under en fuglerede. Vi blev hurtigt enige om, at det var godt at fulglen var fløjet, da vores mad og ikke mindst kanel bollerne lå lige under reden.
Frokosten blev indtaget omkring Båring ved et par borde i fuld solskin… Som sædvanligt gik snakken, bare så hyggeligt.
Men hjemad skulle vi jo, så stille og rolig tur tilbage mod Skåstrup Strand i et stræk… Der var lidt ”bølger” bagfra, så nogle stykker prøvede om de kunne få lov til at surfe lidt, ved at ro lidt længere ud… men det blev vist ikke til det helt store. Hvilket en glemt telefon på bagdækket, vidnede om… da, den ved landgang, lå der endnu og ikke var røget i…
Da Kajakkerne var pakket, fik vi lige resten af kaffen i termokanderne og Thomas bød endnu engang af posen med kanel bollerne… Super hyggelig afslutning.
Tak til alle for den skønneste tur efter min lange pause.
Dorthe.
Skåstrup Strand - Båring ca. 14 km.
Turledere: Hanne og Thomas
Deltagere. Erik, Birgitte, Begitte, Vibeke, Inge, Lene, Peter ,Benny og Dorthe
Endelig i kajakken igen, og hvilken skøn start på sæsonen… Temperatur omkring de 20 grader, sol…og vind.
På grund af vinden blev turen lagt til Skårup Strand.
Vi var flere der var lidt rustne efter en lang vinter, men rusten fik ikke lov til at hænge ved ret længe…
Vel i kajakkerne gik det stille og roligt langs den smukke kyst strækning ved Båring Vig. En stor flok af
Svaler kom henover os, og hullerne ind til deres reder, blev spottet på klinten. Et par piger på hest, kom også stille og roligt skridtende i vandkanten. Det blæste lidt om ørene, men tæt på kysten, blev der stille og
Vandet var meget indbydende…altså hvis man er til det kolde gys.
Første pause efter et par kilometer bød på de lækreste Kanel boller. , som Thomas havde bagt… Vi fandt et dejligt sted, hvor vi kunne side under halvtag, ikke at det var nødvendigt, men der var god plads og med fint bord lige under en fuglerede. Vi blev hurtigt enige om, at det var godt at fulglen var fløjet, da vores mad og ikke mindst kanel bollerne lå lige under reden.
Frokosten blev indtaget omkring Båring ved et par borde i fuld solskin… Som sædvanligt gik snakken, bare så hyggeligt.
Men hjemad skulle vi jo, så stille og rolig tur tilbage mod Skåstrup Strand i et stræk… Der var lidt ”bølger” bagfra, så nogle stykker prøvede om de kunne få lov til at surfe lidt, ved at ro lidt længere ud… men det blev vist ikke til det helt store. Hvilket en glemt telefon på bagdækket, vidnede om… da, den ved landgang, lå der endnu og ikke var røget i…
Da Kajakkerne var pakket, fik vi lige resten af kaffen i termokanderne og Thomas bød endnu engang af posen med kanel bollerne… Super hyggelig afslutning.
Tak til alle for den skønneste tur efter min lange pause.
Dorthe.
Skåstrup Strand - Båring ca. 14 km.
Turledere: Hanne og Thomas
Deltagere. Erik, Birgitte, Begitte, Vibeke, Inge, Lene, Peter ,Benny og Dorthe
Endelig i kajakken igen, og hvilken skøn start på sæsonen… Temperatur omkring de 20 grader, sol…og vind.
På grund af vinden blev turen lagt til Skårup Strand.
Vi var flere der var lidt rustne efter en lang vinter, men rusten fik ikke lov til at hænge ved ret længe…
Vel i kajakkerne gik det stille og roligt langs den smukke kyst strækning ved Båring Vig. En stor flok af
Svaler kom henover os, og hullerne ind til deres reder, blev spottet på klinten. Et par piger på hest, kom også stille og roligt skridtende i vandkanten. Det blæste lidt om ørene, men tæt på kysten, blev der stille og
Vandet var meget indbydende…altså hvis man er til det kolde gys.
Første pause efter et par kilometer bød på de lækreste Kanel boller. , som Thomas havde bagt… Vi fandt et dejligt sted, hvor vi kunne side under halvtag, ikke at det var nødvendigt, men der var god plads og med fint bord lige under en fuglerede. Vi blev hurtigt enige om, at det var godt at fulglen var fløjet, da vores mad og ikke mindst kanel bollerne lå lige under reden.
Frokosten blev indtaget omkring Båring ved et par borde i fuld solskin… Som sædvanligt gik snakken, bare så hyggeligt.
Men hjemad skulle vi jo, så stille og rolig tur tilbage mod Skåstrup Strand i et stræk… Der var lidt ”bølger” bagfra, så nogle stykker prøvede om de kunne få lov til at surfe lidt, ved at ro lidt længere ud… men det blev vist ikke til det helt store. Hvilket en glemt telefon på bagdækket, vidnede om… da, den ved landgang, lå der endnu og ikke var røget i…
Da Kajakkerne var pakket, fik vi lige resten af kaffen i termokanderne og Thomas bød endnu engang af posen med kanel bollerne… Super hyggelig afslutning.
Tak til alle for den skønneste tur efter min lange pause.
Dorthe.
Turleder: Hanne
Vi andre var Kenneth, Kaj og Thomas
Vi mødes som vi plejer ved klubhuset, stod uden for og skutte os.
Det var ikke helt den søde og milde maj aften vi havde håbet, der var både blæst og små regn, men nu var vi jo kommet, så vi skulle selvfølige i kajakkerne.
Vi valgte at gå over vejen, og benytte den fine hønsestige til isætningen.
Herfra gik turen havnen rundt, hvor vi mødte en flok fra Odense kajakklub, som havde fået samme gode ide.
Efter havnerundfart gik turen til Stige Bådehavn, i rask tempo og tilbage til hønsestigen i fin stil.
Det blev til 11km. i godt selvskab, og en kop kaffe med, chokolade, nødder og Fernet Branca, til at gå hjem på.
Deltagere: Kaj, Tonni, Bent, Mogens og turleder Hanne. 16 km
Hyby Strand ved Fredericia og til Trelde Næs. Nok den vildeste tur man kan forestille sig.
Kysten har set sådan ud siden tidernes morgen, eller rettere siden den seneste gang et stykke af klinten er skredet ud i Lillebælt. For det skrider nemlig hele tiden på grund af indhold af lermineralet smectit. Kaldes også Lillebæltler og det bliver ustabilt ved optagelse af vand fra regn og fra landet bagved.
Store træer skrider med og ender på stranden, ofte stadig stående. Resultatet er en seks – syv kilometer lang kyst uden nogen bebyggelse, men med træer i bunker.
Herudover er der kun Hannes brunsviger at nævne og måske også det fine solskin.
Mogens
Deltagere: Benny, Tonni, Anne Sofie, Hanne N., Jørgen Carstensen, Lene.
Turledere: Kia og Erik
Vi kørte ud af Middelfartvej og måtte gøre et stop, da en kajak manglede en strop. Den blev fæstnet i tide.
Herefter fortsatte turen til Vejlby Fed camping og her blev kajakkerne sat i vandet og vi roede hen langs Røjle Klint. Der var vind bagfra og helt fladt vand, det var ren afslapning og solen skinnede på os. Det var et flot syn ind mod klinten. Det var dog ikke mange træer, der var sprunget ud endnu. Flere folk var ude, nogen nød det på stranden og andre fiskede. Efter en passende roning fandt vi et sted med sandstrand og det var tid til kaffe med Hannes drøm af en kage til. Den smagte skønt. Efter kaffe og kage fortsatte turen sydover. Der var lidt lavvandet enkelte steder og vi måtte trække længere ud. Efter ca. 8 km fandt Erik et sted vi kunne spise frokost. Vi var kommet hen i et hjørne, hvor der var lidt mere vind, så det var godt med et ekstra slag at tage over sig. Efter frokosten havde Erik lovet at vi skulle arbejde lidt for at komme hjemad, så vi rigtig kunne mærke vi havde være ude at ro. Vi kom på vandet og vinden var da også lige på så man fik hurtig gang i roningen, men det varede ikke længe, så var vi i læ igen. Vi roede mod nord og herefter mod syd kurs 180. Benny fortalte at det kunne man se på kompasset. Ja, vist, hvis man vel at mærke forstår at læse det. De sidste km gik i roligt tempo og der var tid til at øve teknik og baglænsroning. Da vi kom tilbage efter ca. 15 km fik Hanne lige lavet en lille våd udstigning, da vi skulle på land. Vinterbaderen Tonni sluttede af med en dejlig dukkert. Tak til alle for en dejlig tur. /Lene G.J.
l
Deltagere: Erik, Kia, Benny, Tonni, Anne Sofie, Hanne N., Jørgen Carstensen, Lene.
Vi kørte ud af Middelfartvej og måtte gøre et stop, da en kajak manglede en strop. Den blev fæstnet i tide.
Herefter fortsatte turen til Vejlby Fed camping og her blev kajakkerne sat i vandet og vi roede hen langs Røjle Klint. Der var vind bagfra og helt fladt vand, det var ren afslapning og solen skinnede på os. Det var et flot syn ind mod klinten. Det var dog ikke mange træer, der var sprunget ud endnu. Flere folk var ude, nogen nød det på stranden og andre fiskede. Efter en passende roning fandt vi et sted med sandstrand og det var tid til kaffe med Hannes drøm af en kage til. Den smagte skønt. Efter kaffe og kage fortsatte turen sydover. Der var lidt lavvandet enkelte steder og vi måtte trække længere ud. Efter ca. 8 km fandt Erik et sted vi kunne spise frokost. Vi var kommet hen i et hjørne, hvor der var lidt mere vind, så det var godt med et ekstra slag at tage over sig. Efter frokosten havde Erik lovet at vi skulle arbejde lidt for at komme hjemad, så vi rigtig kunne mærke vi havde være ude at ro. Vi kom på vandet og vinden var da også lige på så man fik hurtig gang i roningen, men det varede ikke længe, så var vi i læ igen. Vi roede mod nord og herefter mod syd kurs 180. Benny fortalte at det kunne man se på kompasset. Ja, vist, hvis man vel at mærke forstår at læse det. De sidste km gik i roligt tempo og der var tid til at øve teknik og baglænsroning. Da vi kom tilbage efter ca. 15 km fik Hanne lige lavet en lille våd udstigning, da vi skulle på land. Vinterbaderen Tonni sluttede af med en dejlig dukkert. Tak til alle for en dejlig tur. /Lene G.J.
l
Deltagere: Begitte. Lene G. J. Bent. Thomas. Sjak. Kenneth og Kaj
Turleder: Erik R.
Det blev en spændende aften.
Vejret var dejligt med sol og let vind fra vest. Vi roede mod havnen, da vi nærmede os, så vi, der var hvide skumtoppe og høje bølger, masser af strøm. Erik roede ud til det og råbte vi skulle helt ind til venstre mole, det blev en spændende tur igennem indsejlingen og den stærke strøm fortsatte helt ind i noret.
Vi roede så langt til venstre, vi kunne og fortsatte til Ladby, hvor vi gik op på bakken, nød solen, vores øl m. m. pigerne fortalte om hvad folk foretager sig i badeværelset, (jeg undlader at uddybe det). Sjak viste sine evner i at stå på stylter.
Tilbage gik turen fint med masser af strøm bagfra og vi nåede op på indtil ti km. i timen, bølgerne havde også lagt sig lidt i havneudløbet. Vi fik også en meget flot solnedgang.
Kaj
Deltagere: Sjak, Hong, Kaj, Finn, Lars Erik, Mogens og Tonni
Turleder: Bent
Turlederen havde på forhånd givet besked om at vi skulle Helnæs rundt pga. det gode vejr. Der var ingen indsigelser, så det blev som turlederen havde bestemt, heldigvis 😊.
Alle var mødt op i ordentlig tid, så vi kom afsted rettidigt. Da vi var 8 kørte vi i 3 biler, ihukommende gældende regler og restriktioner. Lars Erik havde formastet sig til at foreslå et nyt isætningssted, det blev naturligvis prompte afvist.
Vel ankommet til Helnæs fik vi hurtigt læsset kajakkerne af vognen, da vi skulle venstre om næsset, skulle vi ned over stenene med kajakkern. Måske skulle vi alligevel overveje et andet isætningssted. Vi blev klædt om og kom ud på vandet. Vandet var blankt som et spejl og solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, så kan man næsten ikke forlange mere.
Da det blev tid for kaffepausen mente Bent at vi skulle prøve noget nyt, så i stedet for at gå ind ved fyret, gik vi ind små 500 m før. Det var også et ganske nydeligt sted, måske noget eng-areal. Mogens havde nogle lækre kager med og Kaj havde noget “hindbær-sprit” så alt var godt. Men vi måtte jo snart videre mod den næste pause.
Undervejs var vi et par stykker som var ved at koge over, så vi måtte i land og smide noget beklædning. Vi kom hurtigt i kajakkerne igen og indhentede de andre. Søreme om ikke ændringerne fortsatte da vi skulle have frokost, turlederen havde igen fundet et nyt sted. Her var selvfølgelig bord-bænke sæt, så det gav lidt mening, men alligevel. Da en udtalte at der var chokolade med, blev vi hurtigt enige om en pause mere på hjemvejen.
Sidste pause var ved Helnæs Mølle hvor der er lavet et godt landgangssted og stier op til møllen. Der var bord og stole ved møllen, og der er bygget et par sommerhuse, og da al bevoksning på skrænten er ryddet er der en fantastisk udsigt over Helnæs bugten.
Vel tilbage var vi en tre stykker, der lige tog en dukkert, inden det gik hjemad. 19 kilometer blev det til alt inklusive.
Tonni
Turleder Erik R.
Øvrige deltagere: Lene G.J. Begitte, Kenneth, Kaj, Hong
Den var en ret blæsende aften. Måske derfor nogle foretræk at blive hjemme ?
Men det blev en god tur alligevel.
Ved kysten var udsigten 13-14 m/s, så der skulle vi ikke ud. Så det blev Odense Å fra udløbet mod Åsum.
Vi kom i vandet ved den lille bro og snakken gik lystig, medens vi roede forbi Seden. Det var også en helt vinters opsparede snak, der skulle ud. Det fik nogle gange helt overtaget så det kun var en stærke medvind, der sørgede for fremdriften.
Men vi nåede alligevel 4 km ud før vi holdt pause på bredden. Der var kun en, der skulle ud af kajakken i åen for at klatre op på bredden. De øvrige stod først ud af kajakken efter den var blevet hevet op på bredden.
Afgang foregik på samme måde, blot i omvendt rækkefølge. Der blev udtrykt noget betænkelig ved fremgangsmåden. men det gik fint, uden at nogen blev våd.
Vi nåede tilbage i god tid inden det blev mørkt, selv om det var hårdt arbejde i modvinden.
Erik
Turleder. Bent
Øvrige: Tonni. Finn. Mogens. Peter. Lars og Kaj
Det blev den varmeste forårsdag i år, Bent er rigtig god til at finde godt vejr. Det blev besluttet at køre til Middelfart Marine og ro mod uret langs kysten. Vi ville på borghøjen og drikke kaffe med udsigt til Fænø, Fænø Kalv og Jylland
Vi fik kaffe, kage og en lille en. derefter roede vi videre, da vi kom et stykke ud i bæltet kom der ret høje strømbølger lige bag fra, så det gik stærkt til kalven, hvor vi gik i land, satte os på en skråning, nød udsigten. madpakken og solen. Vi så også traktoren, den svinder lidt år efter år.
Derefter gik turen langs Fænøs kyst og på sydkysten holdt vi en lille pause, så var der ikke langt til havnen, hvor der var tre, der tog en frisk dukkert, det blev en dejlig afslutning på en dejlig dag
Kaj
Deltagere Bent, Hong, Hanne, Tonni, Sjak, Lars og Mogens
Fra Stengårds Stænge ved Måle og mod nord, til Digerbanke. På højde med Stubberup og Martofte på Hindsholm.
Vinden var NV og altså imod, ind imellem var der læ, bare vi holdt os tæt til kysten. Tilbage, efter frokosten var vind og bølger med os
Så er der ikke mere at skrive om. Jo, forresten var der Mozartkagen som Bent havde med. Den var værd at skrive hjem om.
Turlængde 14 km
Mogens
Turleder: Erik R
Øvrige deltagere: Hanne, Lene gj, Carsten, Kaj, Thomas, Sjak, Bent.
Turen denne onsdag gik fra Munkebo havn og til Ladby og retur. 9 km i alt.
Endelig en flot onsdag aften med høj sol og 9 c varme ved start.
Vi kom frisk afsted fra havnen men måtte dog vente på en der ønskede at tage badeturen inden vi skulle ro.
Snakken gik lystigt nu vi kunne mødes igen til onsdagstur efter en lang vinter.
Vel ankommet til Ladby var der øl, vand og chokolade at styrke sig på inden tilbageturen.
Hjemturen gik frisk afsted og alle kom sikkert tilbage til omklædning. Nu var temperaturen faldet til 4 c så det var med at få tørt på i en fart.
Hjem til klubhuset hvor vi skiltes uden kaffe og brød. Det er lidt pauvert så vi glæder os til bedre tider.
Bent
Turleder: Sjak
Deltagere: Hong, Van, Lene G, Kaj og Hanne.
Så blev sæson 2021 skudt i gang med første aftentur af en lille skare ivrige roere.
Det var en kold april aften, temperatur på ca. 5 grader, vind 6-8 s/m med stærke vindstød.
Eftermiddagen havde budt på flere ”wintery showers” men klokken seks begyndte solen at skinne.
Turen var planlagt til kanalen og kajakkerne blev sat i fra hønsestigen – en ny øvelse for nogen!
Vi roede ud sammen med en af de store rescue både fra Singapore, som har gæstet Odense i næsten et år. Vi fulgte kæmpen godt på vej ud ad kanalen - den efterlod nogle sjove strømninger i vandet som var lidt udfordrende at styre i.
Vi opgav forfølgelsen ved Odins Bro og gav os selv lov til at ro i roligt tempo derudad med mulighed for rigtigt at nyde roturen og at kunne snakke. Der var flere robåde på vandet og der var adskillige kondiløbere på bredden – alle i godt humør og der blev hilst til alle sider.
Vi roede ind i Stige Havn og tog en lille rundtur der før turen gik tilbage. Der skulle ikke holdes pause – det var for koldt! En smule spredte protester men intet mytteri!
Solen skinnede dejligt og vi nød den hele vejen ind indtil den gik ned klokken godt otte, hvor vi ankom til hønsestigen. Alle kom fint op – øvelse gir` mester og vi skal nok blive gode til at bruge den alle sammen………..
10 km roet – en flot start den første aften.
Klubhuset er fortsat ”no go ”så der blev klædt om udenfor og desværre ingen kaffe og ostemad, men Lene bød på lækre chokolader før vi skiltes.
Hanne
Tur leder: Bent
Deltagere: Benny, Peter, Mogens, Christian, Tonni, Finn, Lars Erik og Hanne.
Ikke det bedste vejr til kajak tur – koldt og blæsende, vind 10-12 m/s, regn og slud, måske lidt sol.
Rigtig aprilsvejr hvor man kan opleve alle fire årstider på én dag og sådan blev det lige præcis!
Den hårde kærne var på pletten ved klubhuset 8:30 i snevejr, men ingen overspringshandlinger blev accepteret! Tur lederen havde planlagt at vi skulle fortsætte hvor vi slap sidste mandag – nemlig ved Ejby Mølle – ro derfra ud til Stige Ø – bære over ved sejlklubben og ro tilbage ad kanalen til klubhuset – en distance på 15 km.
Vi var hurtigt i åen ved Ejby Mølle og kom afsted i pæn fart med strømmen. Ikke mange forhindringer i å-løbet – der er fint renset op efter væltede træer og nedfaldne og nedsavede grene. Og der var helt læ for vinden. Snevejret var holdt op og solen kom frem og fik hurtigt magt. Det var ganske skønt og humøret var i top. Svagt lysegrønt skær pga. spæde ny udsprungne blade på piletræerne.
Kaffe tørsten meldte sig snart og vi kom op ved en lille bro og nød kaffe og kage i solskin.
Selvom der var en del strøm ved broen kom alle hurtigt både op og ned – flot klaret faktisk – og det så ikke alt for u-elegant ud!
Videre gik det mod Seden hvor vi løb ind i kraftig modvind og pæne BØLGER – sjældent syn på åen………….
Det lykkedes at finde en smule læ ved at sejle tæt ind til sivene, men kræfter skulle der bruges.
Med blæsten kom også en kraftig byge med sne og slud.
Det var udfordrende at komme op på broen ved sejlklubben, pga. stærk blæst og strøm, men alle er dygtige og rutinerede og gode til at hjælpe hinanden. Kajakkerne blev båret over til sejlklubbens rampe – det sneede fortsat og det var såååååå koldt. Men frokosten skulle indtages (Hanne forsøgte sig om vi skulle droppe frokosten, men det overhørtes - ingen overspringshandlinger …..)
Det gik dog hurtigt med den frokost pga. kulden – Bent måtte hælde halvdelen af sin øl ud fordi han frøs!
Hurtigt i kajakkerne og afsted indad i stærk modvind.
Det blev en hård tur og vi fik hurtigt varmen! Vi krydsede lidt fra side til side i kanalen for at finde en smule læ, men der var ikke meget at hente. Heldigvis besidder de fleste en høj grad af ro-fitness idet de har roet hele vinteren og alle klarede da også strabadserne uden problemer.
Det kræver stadig en smule øvelse at komme op ved hønse stien – ikke alf for kønt så det ud!
Tilbage ved klubhuset ved to-tiden. En delegation blev sendt afsted til Ejby Møllevej for at hente trailer og biler mens resten pakkede kajakkerne væk.
Alle enedes om at det atter havde været en super god tur – det konkluderer vi nu altid ligegyldigt hvor elendigt vejrudsigten er! Det må skyldes god tur ledelse og godt selskab!
Hanne
Deltagere: Bent, Kaj, Hanne, Sjak, Tonni, Hong, Mogens, Lars, Bjarne og Finn
Kulde og hård blæst i perioden november-marts - så er åen et godt sted at søge ly.
Efter at have fået styr på logistikken - hvem der skulle køre og hvorhen, gik turen til Bellinge.
Fint sted at sætte i. Så gik det ellers bare ned af åen i god fart - masser af vand og strøm, så det gjaldt
om at være opmærksom og ro slalom uden om både de grene der hang ned og de som stak op, diverse
sving på åen mm. Helt undgå at "kysse" bredden eller vende næsen den forkerte vej undgik ikke alle.
Vi så et godt sted til kaffe og kage, men inden beslutnigen var truffet, var vi allerede langt forbi. I god
tid aftalte vi så i stedet Skovsøen og her blev kaffen og Sjaks gode kæmpekanelsnegle så nydt. Herfra
videre til Munkemose, hvor vi bar over græsplænen og lagde i et godt stykke længere nede af åen -
meget lange arme til de som ikke have en vogn. Frokost på græsset og derfra det sidste stykke til Ejby
møllevej. Her skulle der igen styr på logistikken - nogen skulle retur til Bellinge og hente biler, mens
Bjarne +2 kørte til kajakklubben. Tilbage stod Hanne og Lars - Bent forbarmede sig og kørte tilbage og
hentede dem :) Tak for en god tur /Finn
Turleder: Bent
Deltagere : Kaj, Mogens, Bjarne, Hanne, Peter, Tonni, Finn, Lars Erik og Sjak
Isætning: Kongshøj Camping
Turlederen havde sørget for godt vejr, Peter havde kage med og de øvrige sørgede for det gode selskab. Det skreg på en suses og blev det. Og tak for det.
Vi satte i og padlede mod syd.
Snakken gik livligt. Gourmet ture vi har været på, dem vi drømmer om, hvoraf nogle håbfuldt bliver til noget og gerne snart. Vi snakkede tur-niveauer, om det at kunne se træerne for bare skov-nu når der ikke er blade der skjuler stammerne. Vi snakkede generalforsamling, billedaften, Kaj nævnte usædvanligt selv sin simple madpakke, familier, pensionisttilværelse, værksteds savn osv.
Vi snakkede også om en tur fra Kongshøj via Vresen, derfra til Nordspidsen af Langeland, ned til Lohals efter is og tilbage til Fyn.
Vresen var svær at få øje på, men tilbage i Kongshøj blev kursen fundet til 96 grader. Så ved vi det.
Kaffe og kagepause efter ½ time på stranden, ved et bænkesæt og frokost på terrassen hos Bøtchers Kottage.
Det blev til 12 dejlige kilometer.
Sjak
Tur leder: Bent
Deltagere. Sjak, Mogens, Hong, Solveig. Vibeke, Kaj og Hanne.
Blæsende mandag med vind på 6-8 m/s fra NV – overskyet og mulighed for regnbyger.
Turen blev bestemt til Odense Fjord med start fra Otterup Lystbådehavn.
Planen var at ro over Egense Dyb til fyret på Enebærodde i behørig afstand fra de små holme - Kyholm og Laemmer som der skal tages hensyn til pga. fuglelivet.
Afgang fra klubhuset klokken 10. Klar til afgang i kajakker klokken 11 efter vi havde drukket en hurtig kop kaffe og spist Fru Mogens´s dejlige pæretærte i shelteret ved lystbådehavnen.
Meeen – det viste sig at det var temmelig frisk på fjorden – mere vind og bølger end et par af de fremmødte roere brød sig om så efter lidt debat om situationen og mulige alternativer besluttedes det at Vibeke og Solveig var bedst tilpasse med at komme tilbage til land og hænge ud der imens de øvrige roere begav sig afsted. Hong havde fået et problem med sit ror - det havde sat sig fast og desværre lykkedes det ikke at bringe det i orden på stedet.
Tiden som var gået og situation i fjorden taget i betragtning besluttede tur lederen at vi skulle ro langs kysten mod Klintebjerg i stedet for at krydse Egense Dyb.
Det var en god beslutning – vi roede rask afsted med vinden i ryggen og efter Galtehoved fandt vi læ i den lille bugt og fik spist vores madpakker. Sjak og Mogens fylde et par affaldsposer med plastik affald og Kaj fandt nogle fine grupper af påskeliljer som var tæt på at springe ud.
Retur mod Otterup Lystbådehavn foregik i strid modvind – og vi måtte rigtig bruge kræfter på at komme fremad. God træning i vores ro fitness!!!
Hong havde problemer med at holde retningen pga. sin defekte finne og måtte på tov hos Sjak.
Vi var tilbage ved godt to-tiden og fik læsset kajakker og klædt om før turen gik hjem til klubhuset.
Alle var vist godt brugte, men vi havde haft en dejlig tur på fjorden, som man jo skal have respekt for – der kan være pæne bølger og gode udfordringer selvom det ikke er åbent hav!
Vibeke og Solveig havde udforsket havneområdet og spadseret en tur langs kysten.
Turen blev til 12 km i alt. Vi slap for regnbyger – kun enkelte spredte dryp blev det til.
Hanne N
Tur leder: Erik
Deltagere: Mogens, Kia og Hanne
Det var en kold, blæsende lørdag morgen med udsigt til regn og slud!
Vindstyrke 6-8 m/s fra SV.
Alligevel mødte fire hungrende kajakroere op og glædede sig over muligheden for socialt samvær og at komme ud med kajakken.
Dejligt der kunne ske noget – kalenderen er jo gabende tom for de fleste af os ………..
Erik havde besluttet at turen pga. vejrudsigten skulle udfolde sig i kanalen. Isætning gik glat og fint fra hønsestigen og vi var hurtigt afsted derudad. Regnen begyndte straks og tiltog i løbet af de næste timer således det endte med silende regn, slud og sne inden vi var tilbage igen – tre timer senere. Meeeeen vi havde en dejlig tur og nød det sociale samvær.
Vi gjorde holdt ved Odense Kajak Klub og fik øvet teknik med elegant ud og indstigning fra flydebro. Vi fandt et borde-bænke sæt i læ for regnen og spiste de medbragte madpakker før turen gik tilbage i modvind og silende regn i ansigterne – vi skulle have medbragt vores visir!
Det blev til 10 km i alt.
Hanne Neumann
Turleder: Bent
Øvrige: Mogens. Tonni. Sjak. Thomas og Kaj
Vi kørte til Kerteminde Sydstrand, hvor der er godt at sætte i.
Efter omklædning gik jeg ned til stranden, hvor jeg mødte Mogens på vej tilbage, han sagde at jeg var lidt langsom, til gengæld var han glemsom, jeg tænkte at det var jeg heldigvis ikke.
Nede på stranden spurgte Bent, hvor kagen var, nå tilbage efter kagen. Så opdagede jeg at jeg havde glemt mine luffer. Thomas var flink at løbe op efter dem. Tiden til at komme i kajakken, men ingen skørt, altså op efter det.
Alt det medførte en del kommetarer, som jeg ikke vil gengive her
Da vi nåede de små huse fik vi kaffe og kage der
På havet igen, det lå næsten stille og solbeskinnet, vi roede langs kysten mod øst, da vi så en sæl tæt på, den var oppe at kikke på os flere gange.
Det blev tiden til frokost, igen en dejlig sandstrand, og en græsplæne. Bents bil var på værksted, så han skulle lige ringe og høre til den, det skulle han ikke have gjort, det ødelagde hans humør. Så han bad om noget at grin af, og det levere Sjak med en god historie.
Vi roede videre tilbage, på samme sted var vores sæl der igen og nu var den blevet meget nysgerrig, den kom helt tæt på os og svømme ind under kajakkerne og langs siden af kajakkerne, Jeg har aldrig været så tæt på en sæl , det var en fantastisk oplevelse.
Det blev en dejlig dag
Kaj
Turleder: Bent
Øvrige: Jess.Thi.Bjarne.Vibeke.Solveig.Sjak.Mogens.Tonni og Kaj
- beretning fra 1 udflugt efter delvis corona-oplukning af turmuligheder!
Det var desuden min første mandagstur og derfor (- ifgl Kaj - frisk, rask og vittig ) selvskreven til Tur -
beretnings - skivning
Vi var 10 glade og forventnings - og for nogle længselsfulde kajakkere, der stævnede ud fra
Holckenhavn på en 1. marts mandag, godt over 10:
Vejret var lettere uskarpt, vandet varstille - ca 5m/sec -og 5 grader og lufttemp ca det samme Vi
padlede lystigt og frisk op langs kysten, med kaffe og kage (tak til kagebageren), som 1. pauses -
belønning... på hvilepladsen (se billede)
Samtidig kom solen til syne - og den tiltog i styrke som tiden røg under stævnen og forhindrede til tider
de kajakkende deltagere i at se andet end blinkende lygter i småbølgetoppe;
Tilbage på vandet og gode kilometer senere, vendte vi rundt, fik solen t ryggen og efter nok en masse
km var vi tilbage ved kaffe/kage - hvile-bålstedet (som dog ikke kom i brug) til frokost og hyggesnak
Herefter var der bare ca 5 km tilbage til udgangspunktet
På tilbagevejen med knivskart luft, udsigt til lavbroen og en del svaner, stak de friskeste !!! af for (vel)
at smage fartens sødme, hvilke fik som resultat at vi fik dannet en 3-kvinds-langs-kysten-bagroer-
gruppe...som trods trætte arme og 16 kajakkilometer, nåede at slæbe kajakker til vognen i passende
grad
Der blev skyllet kajakker, pakket trailer, skiftet tøj og kørt mod klubhuset i OK tempo
Sikke en dejlig sol-mandag, sikke en dejlig tur, sikke noget smukt næsten lavendelfarvet vand og tak
for godt selskab (og kage - wow den var fantastisk m masser af citronskal)
Det er godt at være tilbage på vandet!!!
- og der er foreløbig 4 gode mandagsture at booke i kalenderen
//vibeke b
Turleder Erik
Øvrige deltagere: Hanne, Inge, Kia, Sjak, Mogens, Peter J, Henrik, Bent.
Start ved Svendstrup strand.
Herfra gik turen ind i bugten til Ronæs hvor vi holdt frokostpause ved campingpladsen. Her var der fine borde og bænke så vi kunne sidde med god afstand.
Peter havde en kransekage med så det blev en rigtig nytårstur.
På tilbagevejen roede vi ind og så mindestenen for marsvinsfangsten ved Svinø.
Da vi krydsede over fra mindestenen var det blæst lidt op så vi måtte kæmpe lidt for at komme ind i læ igen.
En fin men lidt kold tur. Især omklædning efter turen var kold. Ca 12 km.
Bent
Turleder. Bent
Øvrige. Jesper. Mette. Maria. Tonni. Erik R.. Birgitte. Kaj. John K. Mogens
Iskold [ ... ]
Turleder: Carsten
Deltagere: Erik R., Maria, Hong, Bent, Yvonne og Lene J.
Der blev lagt op til at [ ... ]
Nytårstur d. 30. december til Fuglesang
Turleder Benny
Deltagere. Kaj, Bent, Tonni, Begitte, [ ... ]