DSCN1006 600 x 450

Deltagere: Lene, Begitte, Lars Erik og Tonni
Turledere: Benny og Kaj
Den oprindelige Ø-tur den 4 - 5 juli blev aflyst på grund af stormvejr. Derfor blev den flyttet til denne weekend, hvor vinden så lidt mere spiselig ud. Tilmeldingen var dog behersket, men vi blev 6 hårdføre der tog springet. Der var stadig lovning på en god vind (ifølge DMI 7 m/S fra vest) så derfor blev turen henlagt til den jyske østkyst. Start i Hejlsminde og slut på Årø.
Vi mødtes 5 stykker lørdag morgen ved klubhuset og læssede kajakker, derefter skulle vi over Middelfart og have Begitte med. Turen til Hejlsminde gik hurtigt og vi fik parkeret, læsset kajakkerne af, og læsset det sidste habengut i. Vi kom i vandet og satte kursen mod Årø, på vejen ud skulle vi passere et par vindsurfere der lå og legede på tværs af bugten. Den ene var med hydrofoil vinge på, så det gik tjept derudaf, det kunne være man skulle prøve sådan en på kajakken :-). Vi havde selvfølgelig kage med så der gik jo ikke så lang tid inden vi måtte finde et godt sted til en pause. Vi lå rimeligt i læ af vinden, men skyerne havde god fart på så der var en ustandselig skiften mellem sol og overskyet. Efter en frokost pause nåede vi frem til Årøsund hvorfra vi skulle krydse over til Årø. Der var stadig en god vind på og nu fik vi den ind lige bag fra, det var med at holde tungen lige i munden så vi kunne ramme havnen og finde landgangen til shelteret.
Vi kom godt i land og gik op til shelteret, der heldigvis ikke var optaget. 4 ville sove i shelter og 2 ville sove i telt. Vi fik pakket ud, klædt om og hvad der ellers skal til. Nu kunne vi komme op og kigge på byen, Kaj vidste fra sidst at der var en vingård, den måtte vi hellere se. Da vi kommer til gården siger Kaj at det ikke er den samme gård som sidst, så vi andre måtte fortælle ham, at han var ved at blive gammel og senil. Da vi kommer ind, spørger Kaj, og minsandten om ikke han har ret. Det er nogle andre der har overtaget vinmarkerne, men den forrige ejer beholdt beholdt gården, så de nye ejere måtte finde en anden. Vi fandt hurtigt ud af at vi skulle smage vinen, og vi bestilte efter smag hver et glas og satte os ud i et ældre drivhus, der var indrettet til det samme; meget hyggeligt. Da vinen blev serveret sagde Kaj at betalingen skulle han nok tage sig af, og forsvandt sammen med damen. 10 minutter var han tilbage igen, han har nu altid været hurtig ham Kaj.
Gode tider varer jo ikke evigt, så snart måtte vi forlade vinen, vi skulle tilbage og begynde at tænke på aftensmad. Vi skulle grille, pølser og revelsben + salat og kold kartoffelsalat. Lige bag shelteret var der en grill og flere bord-bænkesæt. Ud mod vandet var der en kraftig hybenhæk, så vi var fuldstændig i læ. Vi fik blus på grillen og snittet salaten og inden længe kunne vi begynde at spise, lækkert. Benny bagte pandekager til dessert, så den kage Lene havde lavet til kaffen, måtte vi gemme til hjemturen. Snart var vi modne til at finde soveposerne, og havde det ikke været for nogle af de lokale på Årøs Perle kunne vi snart sove.
Søndag morgen startede med rimeligt stille vejr og Benny bagte Bannockbrød. Vi spiste morgenmad og gik i gang med at pakke sammen. I mellemtiden var det blæst op, med en vind der lignede lørdagens, dog lidt mere nordligt. Vi kom i vandet og satte ud mod Jylland i strid modvind og gode bølger. Vi kom allesammen over uden problemer, og drejede nordpå langs kysten. Der gik ikke længe inden vi fik læ af kysten, og hjemturen gik roligt indtil vi nåede bugten ind til Hejlsminde. Undervejs skulle vi jo lige have en kaffepause med Lenes gode tærte og selvfølgelig også en frokost pause.
Vel i land og sammenpakket sagde den ene turleder (Benny) at han ville give is fordi vi havde opført os eksemplarisk på turen. Der lå heldigvis et ishus på den anden side af vejen, så vi nød en is, inden turen gik hjemad. På trods af det ustadige og ikke helt milde sommervejr var det en rigtig hyggelig tur.
Tonni

 

 

oldlogo

Seneste ture 2020

Lørdag d. 14-11 EnebæroddeLørdag d. 14-11 Enebærodde

Turberetning for 14. november Turleder: Sjak Deltagere : Kaj, Hanne, Asger, Bent, Lars Erik, Yvo [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2019

Søndag d. 29-12 EnebæroddeSøndag d. 29-12 Enebærodde

  Turleder Sjak
Deltager: Hanne, Mogens, Kaj, Bjarne, Henrik, Jess, Dorthe, Lene, Bent, Begitte [ ... ]

Flere artikler