OI000032 600 x 401

Turleder: Bent

Deltagere: Dorthe, Hanne, Bjarne, Mogens & Sjak

Rute: Dyreborg-Bjørnø-Avernakø-Knolden og så retur til Dyreborg i alt 12 km
Derudover 2 km. gåtur på Bjørnø og en halv km på Knolden.

Det så ikke lovende ud ved afgangen fra klubhuset, men fremme ved Dyreborg, tittede solen frem
mellem skyerne. Sådan fortsatte det hele dagen: let overskyet, perfekt rovejr, stor ros til turlederen for
det vejr.
Turen til Bjørnø gik stille og roligt, ingen bølger, men der var en del skibe, både motorbåde med sejl og
sejlbåde uden?
På Bjørnø gik vi ud til udsigtshøjen i den sydøstlige ende af øen, hvorfra vi kunne tælle 65 skibe, der
var gang i sejlerfolket.
Der var en lille flok kreaturer deroppe, men de listede stille af da vi kom.
Tilbage ved kajakkerne var det kaffetid, med citronmåne.
Videre til Avernakø til frokost. Fra Avernakø, krydsning af flere sejlrender, over til Knolden. Op på
toppen og nyde den storslåede udsigt.
Tilbage til Dyreborg, kajak læsning , badning og så hjem.
Tak for en god tur og dejligt selskab.

--
Mvh Sjak Leegård

 

 

DSCN1006 600 x 450

Deltagere: Lene, Begitte, Lars Erik og Tonni
Turledere: Benny og Kaj
Den oprindelige Ø-tur den 4 - 5 juli blev aflyst på grund af stormvejr. Derfor blev den flyttet til denne weekend, hvor vinden så lidt mere spiselig ud. Tilmeldingen var dog behersket, men vi blev 6 hårdføre der tog springet. Der var stadig lovning på en god vind (ifølge DMI 7 m/S fra vest) så derfor blev turen henlagt til den jyske østkyst. Start i Hejlsminde og slut på Årø.
Vi mødtes 5 stykker lørdag morgen ved klubhuset og læssede kajakker, derefter skulle vi over Middelfart og have Begitte med. Turen til Hejlsminde gik hurtigt og vi fik parkeret, læsset kajakkerne af, og læsset det sidste habengut i. Vi kom i vandet og satte kursen mod Årø, på vejen ud skulle vi passere et par vindsurfere der lå og legede på tværs af bugten. Den ene var med hydrofoil vinge på, så det gik tjept derudaf, det kunne være man skulle prøve sådan en på kajakken :-). Vi havde selvfølgelig kage med så der gik jo ikke så lang tid inden vi måtte finde et godt sted til en pause. Vi lå rimeligt i læ af vinden, men skyerne havde god fart på så der var en ustandselig skiften mellem sol og overskyet. Efter en frokost pause nåede vi frem til Årøsund hvorfra vi skulle krydse over til Årø. Der var stadig en god vind på og nu fik vi den ind lige bag fra, det var med at holde tungen lige i munden så vi kunne ramme havnen og finde landgangen til shelteret.
Vi kom godt i land og gik op til shelteret, der heldigvis ikke var optaget. 4 ville sove i shelter og 2 ville sove i telt. Vi fik pakket ud, klædt om og hvad der ellers skal til. Nu kunne vi komme op og kigge på byen, Kaj vidste fra sidst at der var en vingård, den måtte vi hellere se. Da vi kommer til gården siger Kaj at det ikke er den samme gård som sidst, så vi andre måtte fortælle ham, at han var ved at blive gammel og senil. Da vi kommer ind, spørger Kaj, og minsandten om ikke han har ret. Det er nogle andre der har overtaget vinmarkerne, men den forrige ejer beholdt beholdt gården, så de nye ejere måtte finde en anden. Vi fandt hurtigt ud af at vi skulle smage vinen, og vi bestilte efter smag hver et glas og satte os ud i et ældre drivhus, der var indrettet til det samme; meget hyggeligt. Da vinen blev serveret sagde Kaj at betalingen skulle han nok tage sig af, og forsvandt sammen med damen. 10 minutter var han tilbage igen, han har nu altid været hurtig ham Kaj.
Gode tider varer jo ikke evigt, så snart måtte vi forlade vinen, vi skulle tilbage og begynde at tænke på aftensmad. Vi skulle grille, pølser og revelsben + salat og kold kartoffelsalat. Lige bag shelteret var der en grill og flere bord-bænkesæt. Ud mod vandet var der en kraftig hybenhæk, så vi var fuldstændig i læ. Vi fik blus på grillen og snittet salaten og inden længe kunne vi begynde at spise, lækkert. Benny bagte pandekager til dessert, så den kage Lene havde lavet til kaffen, måtte vi gemme til hjemturen. Snart var vi modne til at finde soveposerne, og havde det ikke været for nogle af de lokale på Årøs Perle kunne vi snart sove.
Søndag morgen startede med rimeligt stille vejr og Benny bagte Bannockbrød. Vi spiste morgenmad og gik i gang med at pakke sammen. I mellemtiden var det blæst op, med en vind der lignede lørdagens, dog lidt mere nordligt. Vi kom i vandet og satte ud mod Jylland i strid modvind og gode bølger. Vi kom allesammen over uden problemer, og drejede nordpå langs kysten. Der gik ikke længe inden vi fik læ af kysten, og hjemturen gik roligt indtil vi nåede bugten ind til Hejlsminde. Undervejs skulle vi jo lige have en kaffepause med Lenes gode tærte og selvfølgelig også en frokost pause.
Vel i land og sammenpakket sagde den ene turleder (Benny) at han ville give is fordi vi havde opført os eksemplarisk på turen. Der lå heldigvis et ishus på den anden side af vejen, så vi nød en is, inden turen gik hjemad. På trods af det ustadige og ikke helt milde sommervejr var det en rigtig hyggelig tur.
Tonni

 

 

k1 600 x 326

Tur leder: Hanne

Deltagere: Erik R, Thomas, Benny, Peter, Dorthe, Solveig, Vibeke, Ann, Karen Elise, Ellen, Yvonne, Anna Sofie, Van, Hong, Claus, Malene, Vagn, Lotte, Carsten og Inge.

Turen gik denne milde torsdag aften til Kerteminde. Efter vanlig klubstil – dvs. vældigt raskt – blev kajakker og øvrigt gear læsset og kl. 18 hundrede var vi godt på vej.
Det var en ret skøn aften oven på en uge fuld af regn og blæst. Dorte førte an og vi roede langs kysten omkring 3 km inden vi holdt en fortjent pause. Undertegnede havde som vanligt lidt svært ved at styre den røde kajak. Det var og er som om den har sin egen agenda.
Men som altid var det dejligt at komme ud på havet. Folk hyggede sig og snakken gik som den plejer. Der var en god blanding af garvede og nybegyndere. Stemningen var god og der blev også tid til lidt makkeredninger mm. Af dyreliv var det denne aften dog mest måger og skarver.
Aftenen sluttede med brød, kaffe, skarpe og fantastisk marmelade i klubhuset.
Tak herfra til alle for en dejlig aften –
Malene

 

 

 

 02 600 x 450

Turleder: Hanne N.
12 deltagere. Pigerne først: Hanne, Dorthe, Lange Lene, Lille Lene, Helle.
Og drengene: Sjak, Kaj, Lars Erik, Benny, Henrik, Thomas, Bent.

Hanne havde bestemt at vi skulle til Kongshøj syd for Nyborg da der var lidt vind fra vest.
Vi drog afsted i 4 biler og fandt pladsen hvorfra vi kunne bære kajakkerne til vandet. Det var helt fladt.
Kursen blev sat nord og det gik raskt derudaf til vi fandt en pauseplads ved Kajbjergskoven.
Her blev den traditionelle øl indtaget sammen med vandmelon som Thomas gav.
På tilbageturen skulle vi øve støttetag og styretag under Sjaks kyndige ledelse.
Snart måtte vi dog se at få fart på så vi ikke kom alt for sent hjem.
Alligevel var klokken 22.30 inden vi igen var ved klubhuset efter den lange køretur, så vi kunne få den
ventende kaffe og brød som natmad.
Fin tur på en flot sommeraften. Ialt 10 km roning og 100 km kørsel.

Bent

 

 

 

 02 600 x 450

Turleder: Hanne N.
12 deltagere. Pigerne først: Hanne, Dorthe, Lange Lene, Lille Lene, Helle.
Og drengene: Sjak, Kaj, Lars Erik, Benny, Henrik, Thomas, Bent.

Hanne havde bestemt at vi skulle til Kongshøj syd for Nyborg da der var lidt vind fra vest.
Vi drog afsted i 4 biler og fandt pladsen hvorfra vi kunne bære kajakkerne til vandet. Det var helt fladt.
Kursen blev sat nord og det gik raskt derudaf til vi fandt en pauseplads ved Kajbjergskoven.
Her blev den traditionelle øl indtaget sammen med vandmelon som Thomas gav.
På tilbageturen skulle vi øve støttetag og styretag under Sjaks kyndige ledelse.
Snart måtte vi dog se at få fart på så vi ikke kom alt for sent hjem.
Alligevel var klokken 22.30 inden vi igen var ved klubhuset efter den lange køretur, så vi kunne få den
ventende kaffe og brød som natmad.
Fin tur på en flot sommeraften. Ialt 10 km roning og 100 km kørsel.

Bent

 

 

OI000028 600 x 401

Turleder. Thomas
Deltagere: Benny. Kaj. Sjak. Lene J. Lars. Dorthe. Tonni. Christian. Mogens. Bent og Hanne
VAR DET EN BØLGETUR ?
Dorthe og mange af vi andre var sikre på det, men Sjak sagde, det var det ikke. Det blæste i hvert fald 10 sek. /m. i middelvind og meget mere i vindstødene.
Vi kom til Skærbæk Lystbådehavn, efter at Thomas havde skåret igennem, så han fik sin vilje, og det var godt nok. Et fint sted at sætte i med sandstrand og roligt vand.
Men ligeså snart vi kom udenfor havnen mødte vi bølger på op mod en meter og en strid blæst. Nogle var, som vi ingen vegne kom, men vi kom da over til den anden kyst, hvor der var læ og vi roede ind i bugten forbi en ø og fandt et fint sted til kaffe pausen, hvor vi også fik Thomas`s, dessert ,det var chokolademousse, som vi ikke kunne vente længere på.
Efter en dejlig pause gik turen i læ langs kysten, pludselig sad jeg uhjælpelig fast ovenpå en sten, heldigvis fik jeg hjælp til at komme ned ad den igen, da mine venner var færdige med at grine.
Så nåede vi ud til revet ved næste pynt og helvede bryd løs med kæmpebølger og direkte modvind, et stykke henne på kyste lige efter nogle muslinge banker ville vi i land for at få frokost, men det viste sig at bunden var så mudret at nogle ikke kunne få skoene med sig og andre satte sig på halen. men i land kom vi.
Tilbage turen blev også en oplevelse med vinden i ryggen og sommetider ind fra siden, det gik stærkt, men alle måtte koncentrere sig.
Tilbage til klubhuset, hvor Lene gav ferie is, store magnum, rigtigt lækkert
Kaj

 

 

 P7051295 600 x 401

Tur leder: Benny
Deltagere: Erik, Henrik og Hanne

Øsende regnvejr og blæst fra vsv med en vind på 10 s/m og noget mere i stødene………
Jeg havde ondt i maven lige fra jeg stod op, men afsted skulle vi, for det er jo når man presser grænserne at man lærer mere………..
Vi satte i lige hvor færgen går fra Fyn til Fænø og begav os ud i Fænø Sund med kurs nordpå. Henrik havde uheldigvis glemt at få sit skørt med – ikke klogt når vi skulle på bølgetur, men ved fælles hjælp fik vi lavet et brugbart spraydeck til ham af medbragte plastikposer og træktov og det fungerede.
Vi rundede spidsen af Fænø Tange og så fik vi vind og bølger i fuld styrke – det var minimalt hvor meget vi kom fremad og efter nogen tid enedes vi om at vende kajakkerne og vende tilbage til sundet. Det var lærerigt at vende i bølgerne og få styret modsat vej og der var rig mulighed for at surfe med bølger ind bagfra og anvendelse af støttetag.
Rolig roning i læ langs Fænøs østkyst – adskillige marsvin havde vi omkring os og flere dådyr så vi i skovbrynet på Fænø. Da vi nåede sydspidsen af Fænø fik vi atter vind og bølger lige imod os og vi kæmpede os fremad i fin stil – det var god træning i overarmene og god træning i at ro i bølger.
Bølgerne var under 1 meter, det var nok vinden der var den største udfordring.
Vi vendte kajakkerne igen lige før vi nåede vest siden af Fænø og surfede tilbage i rasende fart.
Det var ganske sjovt og der blev udvekslet flere gode tips om balance og styring.
Alle klarede det fint omend Henrik fik noget vand indenbords!
Tiltrængt frokostpause blev holdt i skovbrynet midt på Fænøs østside og derefter roede vi tilbage tværs over sundet til udgangspunktet i masser af små krabbe bølger som man bestemt ikke skal underkende…….
Vi pakkede sammen og kørte hjem i tørvejr!
Tak for en meget lærerig tur.
Hanne N

 

 

 

 Nordstranden 337 x 600

Tur ledere: Hanne og Henrik
Deltagere: Erik R, Birgitte, Begitte, Lise, Ann, Anne Sofie, Dorthe, Bent, Lars, Thomas,
Hong og Van.

Turen gik atter til Kerteminde Nordstrand og vi tog ruten ind i Kerteminde Havn og under broen ud til Kerteminde Fjord, vor vi roede et stykke ud og kiggede på bebyggelserne langs bredden.
Tilbage mod åbent vand og sydpå langs kysten indtil vi fandt et passende sted at holde pause.
Vind på ca. 4 s/m – temperatur på 18-20 grader – skyet og tørvejr.
Rolig roning tilbage til Nordstranden – der var lidt bytteri af kajakker, da der er flere som er i proces med at købe egen kajak.
Turlederne havde besluttet at der skulle trænes en enkelt teknik – kantning – og vi blev alle linet op i en ”Corona Flåde” således Henrik kunne demonstrere teknikken.
Det gik også fint – Henrik fik taget et fint billede med Dorthe`s nye kamera før han påbegyndte øvelsen, som han gjorde så godt at han kantede ud over sit balancepunkt og endte i vandet!
Erik udførte straks en perfekt makker redning og derefter blev alle sat i gang med at øve kantning – udført med stor forsigtighed – ingen faldt i vandet!
Imidlertid opdagede Henrik at han havde mistet kameraet da han væltede – derfor er der desværre ingen billeder fra Corona Flåden og aftenens tur i det hele taget – på trods af megen søgning lykkedes det os ikke at finde kameraet………….

Hanne Neumann

 

 

 

 

0DC6839C C6A6 4ABC 86B7 47095764A998 600 x 450

Turledere: Hanne og Henrik
Deltagere: Sjak, Erik, Christian, Dorthe, Kaj, Bent, Benny og Peter.

Turen var planlagt til Kerteminde Nordstrand.
Vejret bød på lidt af hvert med blæst og regn og enkelte solstrejf - typisk dansk sommervejr. Temperaturen i luft og vand det samme – cirka 20 grader.
Vi roede mod havnen i Kerteminde og gled med tidevandet ind imod byen og under broen, hvor vi havde forventet en del mere strøm end der var. Vi vendte kajakkerne og måtte nu lægge kræfterne i for atter at komme ud til åbent vand. Vi roede sydpå i blæst og lidt bølger i roligt tempo - havde egentlig forventet mere fart på med netop denne aftens hold, men der skulle snakkes i stedet! Så kom regnen og den var vedvarende og silede ned hvorfor vi besluttede at droppe pausen og vende næserne hjemad til hygge i klubhuset. Da vi nærmede os Nordstranden hold regnen imidlertid op, vinden lagde sig og aftensolen tittede frem og hele ro selskabet blev pludselig så kåde og begyndte at lege med øvelser i balance og støttetag og så kom træning i makker redninger helt af sig selv – til stor morskab for alle …………

Aftenen sluttede med sædvanlig fornøjelig hygge i klubhuset.
Pga. at Coronavirus jo stadig befinder sig derude i samfundet aftalte vi at huske hinanden på forstat at være agtpågivende og vise hiananden hensyn i form af at holde afstand og opretholde god hygiejne med hyppig håndvask og afspritning.
Derfor aftalte vi at 2-3 personer udpeges til køkkenhold hver gang og kun disse personer kommer i køkkenet – anretter brød og kaffe og sørger for oprydning og start af opvaskemaskinen. Osten serveres i skiver således vi ikke alle fingererer ved den samme ost!
Afsprit på badeværelset efter brug - eengangs håndklæder vil blive stillet på badeværelset i stedet for vi bruger samme håndklæde plus vi vil sikre at der bliver gjort ofte rent.

Hanne Neumann

 

 

 IMG 2948 600 x 450

Turleder: Bent
Deltagere: Bent, Kaj, Hanne, Helle, Tonni, Bjarne, Mads, Thomas og Christian
Vi satte i ved Skåstrup Strand og sejlede mod vest efter devisen modvind ud, medvind hjem.
Det blev til en lille smut ind i Varbjerg Havn og videre et par hundrede meter op af Storåen indtil vanddybden
blev for lav.
Kaffe, kage og en lille en blev indtaget på en bakke, hvor vi trods vinden fandt læ.
Efter ca. 8 km. Fra udgangspunktet indtog vi frokosten.
Mads havde rundet de 80 år og bød på champagne.
Den livsglade Mads holdt ikke tale men udtrykte stor glæde til livet:
* På førstepladsen kom Mads kone Randi og familie.
* Anden pladsen indtog koret Mads er medlem af.
* På tredjepladsen kom kajakturene. Efter lidt eftertanke blev det vist til en delt andenplads.
Der var tid til en lille morfar, da vi bare skulle glide tilbage i medvind.
Virkeligheden blev lidt anderledes, da det var blæst op.
Spændende bølger der tillod at surfe en gang imellem, krydret med god vind var noget af en udfordring.
Hjemturen blev for ensformigt for Tonni, så Tonni besluttede at krydre det ensformige med lidt
makkerrednings øvelser.
Vel tilbage tog vi en dukkert og takkede hinanden for en god tur
Christian

 

 

8CB3A0D4 2444 4201 9D21 7FE1E5F04CDB 600 x 450

Turberetning for torsdagstur med Odense Havkajakklub d. 25 juni til Langø
Vi var rigtig mange, der mødte op en fantastisk aften ved klubhuset for at få endnu en varm aftenskajaktur.
Til stede var Hong, Asger, Nicolaj, Carsten, Ann, Thomas, Henrik, Erik, Morten, Inge, Hanne, Vibeke, Dorthe, Karen Elise, Steen, Birgitte, Yvonne, Charlotte.
En trailer af sted og resten på taget.
Vi kørte afsted til Stenene på Langø , satte I og roede op langs kysten. Vejret var fantastisk, sol og nok 25 grader. Vinden var NØ 5 sek/m ca, men dejlig læ langs kysten, så vi kunne nyde skrænter og smukke huse. Torsdagsaftener er noget særligt med tid til både kik og snak. Efter ca 3.5 km tog vi et kort hvil, hvorefter turen igen gik tilbage til Stenene. Det eneste anderledes for denne aften, var en skestork, der fløj ret tæt over os ind over land. Men naturoplevelser samler vi jo gerne på!
Tilbage igen, i alt ca 7.5 km og enkelte øvede makkerredning, mens andre gik i vandet. For eget vedkommende var det første gang i år, men ikke sidste. Aldeles dejligt.
Og så må vi ikke glemme den fantastiske kaffe med dram og ostemad i dejligt selskab med hinanden. Tak til Thomas og Carsten for endnu en fantastisk aften.
Kh Karen Elise

F5C654BC 57A1 4DED 9BE3 888F242EE133 600 x 450

 

Turleder: Sjak
Øvrige: Hanne. Kaj. Jørgen C.Lene J. Bent. Asger.Morten. Lise. Erik R. Mogens. Begitte. Thomas. Benny. Dorthe

 

Vejret var skønt og vi mødte 15 i klubben som ville ud i det gode vejr. Vi pakkede 2 trailere og satte
kursen mod Tørresø. Her stødte Jørgen til som sad i kajakken på vandet.

Det blæste 5- 6 m/s og der var pålandsvind, så der var lidt gang i havet.
Vi satte kajakkerne i, jeg fik et hjælpsomt skub ud på vandet, så jeg slap for vand i kajakken.
Så var det bare at få stillet skægget i den rette position og så gik det over bølge efter bølge derudad.

Vejret var så dejligt og der var mange badende langs stranden.

Efter en times roning gik vi i land. De unge havde fest på stranden og høj musik.
Vi nød vores medbragte forsyninger og roede retur, vandet havde lagt sig en smule.
Da var vi tilbage ved udgangspunktet lagde Hanne N. straks op til at vi skulle lave makkerredninger,
nu vandet var varmt.
Jeg skulle rede Thomas og omvendt, den sad lige i skabet. Rar følelse.
Selvom vi lige havde været på hovedet i kajakken, var det ikke alle der havde fået nok af vandet, så vi
nød lige en badetur inden omklædning og pakning af trailer gik igang.
Tilbage i klubben var der dejlig hygge med en masse lærerig snak, som Kaj sagde og historier fra
mange af vores ture.
Tak for en dejlig aften. /Lene

 

 

IMG 2940 600 x 450

Distance: ca 18 km
11 deltagere: Bent, Kaj, Eva Anette, Finn, Hanne N, Mogens, Lars, Christian, Bjarne, Sjak, Helle
Turleder: Bent

Destinationen var Holckenhavn. Ud over alle vi ”lokale” deltagere, var også Eva Anette med. Hun kom fra Norge for at holde ferie i Dk. Vi satte kajakkerne i og så gik det derud af i det dejligste sommervejr. Som det hør og bør sig på en mandagstur, skulle der være kaffepause med kage. Det var Hanne der havde bagt og pakket i små pakker (Corona hensyn). Den smagte super! Det viste sig at Sjak havde haft fødselsdag dagen før (51 år… eller der omkring), og dette skulle da også fejlres. I al hemmelighed havde Sjak medbragt bobler, glas og jordbær. Kan I forestille Jer hvor fantastisk en pause det blev… skov, vand, sol, hygge, bobler, goodies….uhm.

Vi roede videre og skulle have holdt pause ved Tårup Strand Camping. Vi kunne dog godt klare lidt mere, og Sjak kendte et godt sted ved et sommerhus hvor vi kunne holde pause, kun 2 kilometer længere fremme. Efter de 2 kilometer var der dog ingen sommerhuse at spotte så langt øjet rakte, -sommerhuset var flyttet (ifølge Sjak). Pausen blev så i stedet på en strand. På turen tilbage blev der holdt bade- og kaffepause. Jeg tror de fleste tog en dukkert og Ih hvor var det vand dog imødekommende. Sidste del af turen gik også godt, vi mistede kun 3 roere undervejs…. Eva Annette kendte en lille smutvej gennem nogle siv mv. Der forsvandt hun så ind sammen med Bent og Lars. Hanne og Sjak blev lidt urolige da de ikke kunne få antallet til at passe, men jeg kunne forsikre om, at vi kun havde mistet 3 (og jeg vidste hvad de lavede). Det skulle dog vise sig at de kom luskende efter os andre, smutvejen havde nemlig ikke været helt så smutbar alligevel. Inden vi kunne sætte kurs mod Odense, skulle der lige leges med Eva Annettes nye tagbøjler. Og så var det slut på en rigtig god tur og fantastisk dag.
Ref: Helle

 

 

 

 

20200618 201500 600 x 270

Turberetning torsdag den 18.-6. 2020
Deltagere: Karen-Elise, Christian, Ann Sofie, Vibeke, Inge, Carsten, Jannie, Tanja, Winnie, Hong, Solveig, Dorthe, Susanne, Marianne, Thomas, Morten, Kenneth, Klaus, Ann
Turledere: Thomas og Carsten
Beretningen behøver faktisk ikke at være så lang, det var simpelthen en fantastisk aften. End of story 
Men ok ! vi havde selskab af 6 nye” hoveder”, så der skulle vælges kajakker, inden de kunne læsses. Vi kørte i mange biler til Dalby Bugten, hvor en sagesløs cykelmotionist måtte vige, da kortegen skulle parkere. Men ingen kom til skade.
19 kajakker er mange når de skal transporteres til og fra. Men det gik forbavsende hurtigt.
Med 6 nye havde vores tur ledere nok at gøre. Vi andre havde en meget flot tur i sol og næsten ingen vind. Noget af tiden drev vi bare og snakken gik. Vi holdt den obligatoriske pause med egen forplejning. Tilbage turen foregik i lige så roligt et tempo som ud turen.
Tilbage ved klubhuset stod den på ”ugens bedste ostemad” med kaffe + en lille skarp. En dejlig aften i godt selskab.
Ann

 

 

 

CB61822F 959E 40C4 9711 2137E8BC3805 2053 00000271A80C42C0 600 x 450

Turleder: Sjak. Øvrige: Helle. Vagn. Lene. Begitte. Benny. Bjarne. Dorthe. Mogens og Kaj
En meget smuk sommeraften kørte vi til Enebærodde, da vi kom til Leddet , viste det sig at være 5 sek./m. pålandsvind og nogle lidt store bløde bølger, rigtige sjove at ro i. Sjak sagde, at hvis vi skyndte os kunne vi sagtens nå til fyret og tilbage igen.
Da vi nåede derud og skulle runde bøje et var der meget strøm,, så det så ud, som bøjen kom farende imod mig, så jeg ventede med rundingen til vi roede tilbage.
Nogen af os fik også en dejlig varm badetur bagefter i solnedgangen, medens vi glædede os til kaffe og ostemad.
Kaj

 

 

CB61822F 959E 40C4 9711 2137E8BC3805 2053 00000271A80C42C0 600 x 450

Turleder: Sjak. Øvrige: Helle. Vagn. Lene. Begitte. Benny. Bjarne. Dorthe. Mogens og Kaj
En meget smuk sommeraften kørte vi til Enebærodde, da vi kom til Leddet , viste det sig at være 5 sek./m. pålandsvind og nogle lidt store bløde bølger, rigtige sjove at ro i. Sjak sagde, at hvis vi skyndte os kunne vi sagtens nå til fyret og tilbage igen.
Da vi nåede derud og skulle runde bøje et var der meget strøm,, så det så ud, som bøjen kom farende imod mig, så jeg ventede med rundingen til vi roede tilbage.
Nogen af os fik også en dejlig varm badetur bagefter i solnedgangen, medens vi glædede os til kaffe og ostemad.
Kaj

 

01 600 x 450
Turleder: Kaj. Deltagere: Lars Erik, Bjarne, Mogens, Tonni.
Vi var et mindre pænt selskab, der var mødt op til mandagens rotur. Nogen var gået i karantæne, andre var cyklet til Sverige og nogen havde en tredje undskyldning. Nå men vejret var dejligt og turlederen havde sagt at vi skulle til Brandsø så det var bare om at komme afsted. Som altid til Brandsø skulle vi ud fra Tybrind Vig og for en gangs skyld kørte vi direkte, nogen af os.
Kajakkerne i vandet og efter en kaffepause på Fynssiden krydsede vi over mod Brandsø, vind var der ikke noget af så vi var snart ovre og omme ved det vanlige forkoststed. Lige som vi ramte stranden kom velkomstkomiteen, 10 - 12 vilde heste kom buldrende ned til stranden, drejede af og løb videre langs stranden. Nu kunne vi gå i land og spise en velfortjent frokost. Turlederen sørgede for det kulturelle indslag og gav os en forelæsning om øen, ganske interessant.
Efter frokosten gik vi en tur, da nogle ikke var så kendt på Brandsø, tog vi turen ned til havnen. På vejen derned kom vi forbi en byggegrund hvor man var igang med at opføre et hus, sommerhus sandsynligvis. Nede ved havnen diskuterede vi lidt om vi skulle gå samme vej tilbage eller tage stranden. Vi konsulterede Google Maps og bestemte os for strandvejen. Efter lidt tid gik det opad og vi kom op på et kæmpestort græsareal og her var alle de dyr som vi hører om på Brandsø, men aldrig ser.
De første var velkomstkomiteen fra stranden, hestene stod / lå i en stor flok. Bagved var der en flok Mufloner blandet med rådyr og længere bagved flere af begge slags. Langdyssen som vi har hørt om, var også i dette område. Vi gik videre og inden vi nåede kajakkerne, så vi to gange to kronhjorte længere inde på øen.
Godt mættet med indtryk satte vi os i kajakkerne og startede hjemturen. Den gik uden problemer og da vi nåede udgangspunktet var vi et par stykker, der tog en dukkert inden vi kørte hjem, efter en rigtig dejlig dag.

Rotur 19,5 km. Gåtur 6 km.
Tonni

 

 

D485C946 EF30 40FA 9CAE ED5D0E27133C 600 x 450

Turleder: Kenneth.
Øvrige deltagere:Mike. Michael.Peter. Kaj. Dorthe. Steen. Karen Elise. Anne Sofie. Henrik. Lene A og Niels

Så blev det torsdag igen, og det var første gang, at vi måtte være mere en 10 afsted.
Der mødte 12 håbefulde folk frem, klar til en hyggelig aften. Kennet var turleder og turen gik til
klintebjerg hvor vi skulle en tur rundt om vikkelsø.
Det var en fantastisk tur på 7,3 km, med masser af natur og fugle der fløj omkring os, alle var
begejstrede, da vi kom tilbage til hytten fik vi endelig lov til en franskbrødsmad og en lille skarp.
Så tak for en dejlig tur kennet, og vi ses.

MVH Niels Arndal

 

 

 

4BDD7AB1 4950 4592 80E2 49181FEF80B6 600 x 329

Turleder. Sjak

Peter. Anders. Benny. Hanne J. Lene G. J. Dorthe. Hanne J .Begitte. Hong. Vagn. Bjarne. Bent. Asker og Thomas

Vi var 11, der ville ud i kajakken, denne skønne onsdag aften.
Vi kørte til Kerteminde Nordstrand, og sejlede mod Stavre hoved, de fleste gik dog i land til en pause
lidt før, mens Benny & Anders sprang pausen over, for lige at runde hovedet for at se om Romsø stadig
lå som det plejer, det gjorde det.Så gik turen hjemover, med lidt blæst og så hjem til klubhuset, til årets
første kaffe og franskbrød, hvor var det dejligt og det til trods for afstand og god håndhygiejne.
Tak for en god tur.

Sjak

 

 DSC 0002 BURST20200608120256449 600 x 450

Turleder: Kaj
Øvrige deltagere: Mogens, Christian, Tonni, Lars Erik, Bent.

Turlederen havde studeret vejrudsigt og fundet frem til at Fænø og Fænø kalv ville være den helt rigtige destination.
Så vi tog den gamle Middelfartvej til Hindsgavl hvor vi satte i ved Oddervej. Et fint sted når vi kan være der for autocampere.
Hurtig omklædning i solen og ud på vandet hvor det gik i rask tempo mod Fænø som Kaj bestemte vi skulle ro med uret rundt om.
Der var kaffe og muffins fra Mogens’ kone Inge. Dejligt.
Tilbage i kajakkerne og videre til Fænø kalv hvor vi spiste frokost.
Nu gik solen bag en sky og så var det pludseligt ikke så varmt mere, så deltagerne frøs. Ikke alle havde taget ekstratøj og rojakke med, så de måtte låne sig frem eller fryse med anstand. Måske var det derfor vi ikke blev vist rundt på øen eller fik lov at sparke til traktoren.
Turlederen mente at vi havde roet for lidt så vi blev ledt over til Jylland og roede hen for at kigge ind i Kolding fjord.
Herfra tilbage forbi kalven, hvor vi kom ind i nogle underlige strømbølger, der skubbede os rundt på vandet som de havde lyst til. Lidt spændende.
Videre rundt om Fænø til færgehavnen hvor vi krydsede over til Fyn igen og tilbage til startstedet.
En dejlig kort tur på 14 km ialt. Færdige med at ro kl. 14.06.
Bent

 

 04062020 600 x 365

. Deltagerne var Vibeke, Niels Arndal, Anne Sofie, Claus Brix og mig.
Der blev roet ca 7,2 km.

 

Hold nu op et vejr, det regnede og blæste og min sofa og en god bog kaldte meget kraftigt på mig.. men nej
tænkte jeg…. Jeg må afsted! (Har af tidligere erfaringer lært, at de gange hvor jeg var lige ved at blive hjemme,
viste det sig altid, at det alligevel blev en god tur)
Jeg kørte ind til klubben, hvor der stod 4 friske klubmedlemmer. Vi fik hurtigt pakket trailer og kørte forbi
Fynsværket og satte i der var Odense å løber ud i kanalen. Det blæste meget og regnen piskede ned, men det
stoppede os ikke i, at have en hyggelig snak og faktisk nød jeg at tænke på, så meget vand min have fik og alle
markerne.
Vi kæmpede os ud til broen ved Åsum. Jeg forslog, at vi blev siddende i vores kajakker (da det var mere lunt og
tørt!) Det forslag blev godtaget. Vi holdt en kort pause… og nu kom så det rigtig sjove… vi surfede hjemad –
eller rettere vinden bragte os tilbage på nul komma fem. Jeg følte, at det ligesom da jeg var barn i Legoland og
sejlede i de sjove små både som blev drevet på en skinne under vandet. Vi så ænder og en hejre i forbifarten..
og vupti så var vi tilbage til biler og trailer igen. Vi var så våde alle sammen, at hvis folk var kommet forbi og
havde set os, ville de tro, vi havde været ud og svømme i åen med alt tøjet på.
Vi kom alle, med fælles hjælp, op på broen igen, fik pakket trailer, sagde farvel og kørte så hjem igen.
Det havde faktisk været en rigtig hyggelig tur (Tak til turleder Kenneth). – og så hjem i varmt bad!!!

Anne Sofie

 

Tour de Torsdag
Det var torsdag og vejrudsigten var mildest talt ikke lovende: ‘heavy rain’ sagde yr og masser
af vind

Jeg vaklede...nu er jeg ikke den stabileste kajakker i klubben og jeg ku se at folk meldte fra...
??
Vi var 5 fremmødte og vi startede ud fra ‘stativet’ ved udløbet af O’ense Å
* og det blev den mest fantastiske Tour de Vand & Å Vi var sammen i det smukke,
grønne bladrum, sammen om at trodse modstrøm, modvind...
* og oplevelserne stod i kø: lille Seden Havn, den smukke bro Buen ved Biskorup, åens
snoninger, en svane lettede, og hejren strøg afsted til højre samt lyden af stilhed
* og øjnede vi ikke en jagende isfugl ved vendepunktet: under Åsumvej???
Retur til Åens udløb var en leg, åen klarede næsten turen for os (næsten)

Op- og nedgang fra det lille træstativ var en prøvelse (for undertegnede) men hele turen var
præget af godt humør, øjne der så, ven- og fællesskab og vand, - inde såvel som ude!!!
Ingen faldt ved siden af men der var ikke ÉN tør plet at finde...

TAK!
* til Niels, Anne Sofie, Michael & Claus

Vibeke

 

 

2E9C56AD 5B26 4093 B39D BF03B39B3461 2467 000002C6151552DF 600 x 450

Turleder : Thomas
Deltagere : Henrik, Lene, Helle og Begitte
Efter at have undveget det med at skrive TURBERETNING i over et år, blev det min tur !!!!
Gruppen blev enige med Thomas om, at der var for lidt vand i Odense Fjord til at ro Viggelsø rundt (læs : Ingen gad trække kajakker) så vi kørte til Stenene i fin sol.
1. pause kom efter ca. 5 minutter, hvor turlederen gik på land alene, det var alligevel for varmt med rojakke på.
Vi kom ud og runde Langø i fin stil med medvind hele turen ud. Omme i bugten var der stenm blæst og fredet, så vi roede et stykke tilbage og fandt en stump sandstrand, dejligt.
Den eneste store sten på stranden havde tilladt sig, at ligge der, hvor Lene trak sin kajak op. Heldigvis kom hverken Lene eller kajakken noget ved det uheldige sammenstød.
Aftensmad mm blev indtaget i læ og godt humør, aftens bedste kommentar var : Hvor sjovt, at vi møder torsdagsholdet!!!!! (Den kan I så tænke lidt over)
Vi fik hilst og snakket med hold 2, samt ønsket Mike tillykke med fødselsdagen, måske jeg havde valgt det forkerte hold den dag ;-) Det lød til, at der var uddeling af noget lækkert.
Turen sluttede af med en skøn dukkert for Helle og mig i dejligt varmt vand.
Det blev til 10,5 km i dejligt selskab og med godt vejr. Tak.
Begitte.

Hold 2 

10 km
Turleder: Sjak
Deltagere: Vagn, Bent, Kaj, Benny, Erik, Mike, Dennis, Mads og Dorthe.
Onsdagsholdet var booket helt op, så et hold var allerede rullet afsted mod Stenene. At stedet hedder Stenene,
forstår man jo godt, da vi ankom til stedet. Stenene blev dog forceret og vi kom der ud af.
 Vi havde selskab af Mike og Dennis, som netop har bestået Ipp2 og gerne ville ud og prøve det af...hvilket de
gjorde i fin stil i de vuggende bølger.  Undervejs stødte vi på det tidlige hold, der pausede den, så vi måtte lige
ind til vandkanten og sige hej. Herefter måtte vi selvfølgelig liiiiige lidt længere ud af kysten.
Vi endte dog med, at pause den samme sted, da vi af respekt for fuglene måtte lade være med, at gå i land på
øen længere ude. I pausen var Mike den glade giver af lidt til tørsten, da han havde fødselsdag.
Turen bød hverken på Marsvin eller sæler...istedet fik vi øje på Lamaer... dog ikke i vandet. Heller ikke lige hver
dag, man oplever det.  Vejret var skønt, så i stedet for kaffe og ostemad hjemme i klubhuset gik snakken lystigt
efter omklædning og pakning af kajakkerne...Tak for endnu en skøn dag på vandet.
Dorthe
 
 

 

 1453E6B9 C4DC 489C 9D6E 07D0327A7E74 600 x 450

Mandagstur, 1. juni, Ballen, Skarø, Drejø, Skarø og Ballen.

Deltagere: Dorte, Benny, Bjarne, Christian, Lars, Tonni, Mogens og turleder Kaj

Egentlig var der tilmeldt to deltagere mere og især den ene udeblevne, fik Kaj til at love at han nok ville gå på
vandet.

Vejret var der ikke meget at skrive om, sol og blå himmel.

Afgang mod Skarø, kaffe på stranden ved Vesterbjerg. Et bjerg på hele 9 meter.

Videre mod Drejø, Vigen, øens gamle havn. Alle faciliteter, herunder en dejlig græsplæne. Lige til en god
morfar.

Men hvor kedeligt, ikke en sky at kigge op på, bare den blå himmel. En enkelt flystribe måske.

Retur mod Skarø og turens egentlige mål, Skarø Is. Inden vi nåede Skarø, fornemmede jeg lidt mytteri fra den
vikarierende turlederen. Bent ikke var med!

Vi blev beordret i land ved Søndrestænge. Ganske vist den lige vej til isboden, men dobbelt så lang som den
sædvanlige og ikke mindst måtte vi op over øens højeste punkt. De førnævnte 9 meter!

Efter at turlederen havde mæsket sig med både is og kaffe, var det tid at komme tilbage til kajakkerne.

Mod øst omkring Fælledodde og forbi det "rigtige" landgangssted med bl.a. medicinsk have. Videre mod
klinterne ved Lenskov Strand og langs kysten til Ballen.

En lang dag, et lille uheld med næsehjulet på kajakvognen og tilbage ved klubhuset ca kl 18. Alle kajakker
aflæsses aht. senere reparation af næsehjul.

Tilbage på egen matrikel ca 18.30.

Mogens

 

 

Marsvinet 400 x 225

Turleder: Erik R.
Øvrige deltagere: Mogens. Niels. Lars. Vibrke. Dorthe. Hanne. Ann. Anne Sofie og Solveig

Så blev det torsdag d 28.5. – mødetid kl 17:30
Derefter coronaHilsner og -Tjek, opsætning af kajakkerne i traileren til de fremmødte…
og selv min pagaj blev sprittet af!
Hvor jeg glædede mig!!!
Det var mit forårs første tur, og nu kunne jeg nemlig køre med Solveig, og kl 18 gik det mod
Kerteminde Sydstrand.
Ret ved siden af komplexet PAX, kørte vi til vandet
Fint sted at sætte i
Vejret var strålende, luften lige som den sku` være, vandet stille og fredeligt og snakken gik
lystigt på kryds og tværs
Jeg synes det var dejligt at se jer, - igen og stemning og humør var helt i top
Langs med kysten var der masser at se på: flotte skråninger og træer i formationer
Længere ude var der en bøje med underliggende dykker og OMSIDER opdagede Solveig
marsvinene, østover...
Der var vist to og de var der et stykke tid
De var langt væk ...men de var der!!!
Til pausen havde Erik udset os en lille rød bygning: vi indtog stranden forsigtigt – udenom de
store sten, og ved det lille forsømte anneks hyggede sammen – hver for sig
Langsomt nærmede solen sig horizonten, vi pakkede, og tog hjemover
Turen var på omkring 9 km og Hanne holdt godt øje med dem, der lå bagerst (f eks mig)
Sidste del af hjemturen foregik i flydende guld fra solens sidste stråler, mens træerne knejsede, i
skarp sort silhouet
TAK!
Perfekt vand & vejr, perfekt stemning, perfekt tur…
Men jeg savnede nu den lille bitter, ostemaden og kaffen i klubhuset!!
(PS: foto marsvin er snuppet fra en anden kajakroer)

 

 

 

Screenshot 20200527 233424 Connect 356 x 600

 

Hold 1
Turleder.Erik R.
Øvrige deltager, Lars Chr.Mike. Steen. Peter. Helle. Lene G.J. ogSjak 

Turen denne onsdag gik til Nordenhuse. Det var en egentlig en helt normal tur - indtil vi kom i vandet. Onde
tunger vil nok mene der bare var friske dønninger. Meen, der var da lidt bølger med krusninger på toppen - vi
blev ikke væk fra hinanden. Vi var dog et par stykker der måtte ufrivilligt i baljen - tak til Erik for hjælpen med at
blive retvendt igen..:) Vi roede hele 4 km den aften og holdte en god lang pause. Da vi kom i land stødte vi lige
hurtigt på det sene hold ellers holdte vi os til de 10 personer vi måtte være samlet.
For jeg selv var det første tur i år og det var dejligt at se jer igen.=
Mike

Hold 2
Turleder,Carsten H
Øvrige deltagere; Lotte.Carsten. Dorthe. Kaj. Bent. Michael S H. Benny og Kenneth

Samlet distance: 5500 m

Himlen var mørk, og vinden blæste fra NNV 10m/s. Det så ikke ud til at blive en nem tur denne aften.
Efter en opringning fra hold 1, der en times tid tidligere var roet mod nord. Valgte vi at stikke næsen
syd. Bølgerne var ca. 560 mm høje. Så der kunne surfes en smule, og trænes støttetag ind i bølgen, det
var en helt ny oplevelse for mig. Men helt sikkert noget der hjælper med at holde kajakken på kursen.
Efter ca. 2700 m, valgte vi at lægge til på en sandstrand, hvor Bent efter 2 ture i vandet kunne få noget
tørt tøj på. Bent havde set en hornfisk i vandet, og ville derfor gerne se den neddykket; det var i hvert
fald hvad han sagde!
Efter et hvil på stranden var det retur mod udgangspunktet, bølgerne var stadig høje, men ikke noget
særligt for en havkajak.

Alle der tog afsted, kom retur. Det må man da sige var en succes.

 

Med venlig hilsen

Michael Søholm Tygesen

 

 IMG 0334 600 x 450

Turleder Bent og Kaj....vi var Bent, Bjarne, Finn , Hanne , Kaj og Lars...

Kaj og Hanne havde været så flinke ,de havde hentede alle kajakkerne, så vi andre kunne sove dejligt
længe....
Nå men vi startede fra Dyreborg kl.10.med kurs mod Bøjden og roede inden om knolden pga. at det
blæste ret kraftigt 8-10 m..
Men der er desværre ikke ret meget vand ,så vi måtte trække kajakkerne et stykke....
Da vi kom hen til enden af indsøen, fik vi en kop kaffe og en rigtig lækker kage...som jeg tror Lotte
havde lavet, men godt smagte den.. Da vi skulle bære kajakkerne over i havet ,så blev vi lidt
betænkelige, der var en kraftig vind, store bølger med hvide skumsprøjt ...
Turlederen tog den beslutning at vi skulle ro tilbage igen, men der var endnu mindre vand igennem
knold. Så vi måtte trække kajakkerne igennem mudder og blødt sand .Jeg mistede næsten min sko...Vi
blev enige om at vi skulle holde middag på knold...Det er en høj bakke med udsigt over det meste af
det sydfynske øhav omkring Fåborg... Bjørnø , Avernakø, Lyø og Fåborg by...en virkelig flot udsigt ...

Efter vi havde spist blev vi enige om at ro en tur til Fåborg...Vi krydsede over efter Dyrebog, et kryds
på 2 km , der var lidt bølger, men ikke mere end vi kunne klare. Bent sagde at han gerne vil give en
is...Men det var kun Bjarne der havde penge, så tak for is...
Men hver gang vi kommer til Fåborg bliver vi overrasket hvor flot en by Fåborg er...Havnen er virkelig
en perle, ingen beton højhuse, som vi desværre ser mange andre steder...Nye huse der passer til de
gamle huse der er der i forvejen.....
Hjemturen til dyreborg var stille og rolig....Finn væltede med vilje, og Bent reddede ham...Flot at lave
makkerredning i det forholdsvise kolde vand.....
De tre vikinger Kaj , Finn og Hanne sluttede af med en dukkert..
En rigtig dejlig tur med forskellige udfordringer....
Vlh. Lars

 

Turleder. Erik R.
Deltagere: Lotte. Carsten. Michael. Dorthe: Anne Sofie. Solveig. Lars. Ann. Og Hanne.
Det var min første kajaktur i år og jeg glædede mig til at komme afsted, gense mine kajakvenner og komme ud på bølgen blå. Det var dog lidt underlidt, at møde ind i klubben og ikke kunne give krammer til nogen.. Vi var nogle få stykker, som mødtes ved klubhuset og fik pakket trailer, resten var kørt i forvejen.
Da vi kom frem til Dalbybugten fik vi en grundig instruks af Erik, hvordan vi klarede afspritning og hvordan de nye corona-regler var. Vi fik sat alle kajakker i vandet, der var ganske let vind og solen hyggede sig højt over himlen. Ahhh det var en skøn følelse, at sidde der på havet igen, men efter et stykke tid, måtte jeg konstatere, at jeg fik mere og mere våde bukser (og nej, jeg havde ikke tisset i bukserne!) Da vi nåede frem til vores pausested, måtte Hanne hjælpe mig med at tømme Emma for vand, og det var ikke så lidt den havde taget ind..
Nå vi fik alle 10 holdt vores lille pause, der var dog ikke noget med at dele kiks og kage ud, så det føltes ikke som en helt rigtig pause i kajak-ånd. Da vi skulle til at ro ud igen, kom der en mand gående med en lille sort hundehvalp, og jeg måtte selvfølgelig smide alt hvad jeg havde i hænderne for at snakke med den. ( En venlig sjæl fra klubben var i mellemtiden så venlig at tage sig af Emma, som jeg havde forladt i al hast)
Vi roede tilbage mod trailerne igen. Jeg kunne mærke, at jeg sank længere og længere ned i vandet og eftersom jeg havde savnet svømmehallen i over 2 måneder på grund af corona-nedlukning, var det fristende lige at vælte ud i vandet og få en ordenligt dukkert, jeg var jo temmelig våd i forvejen. Nå, jeg holdt mig i min kajak for god ordens skyld og da vi nåede tilbage til trailer, måtte ”badekaret” tømmes igen. Hmm. Ikke så godt.
Vi havde roet 8 km, det kunne godt mærkes i armene, men det havde været virkeligt skønt at komme afsted igen sammen med kajakvennerne  Vi var 3 som kørte tilbage til klubhuset og fik sat trailer på plads. Den normale hyggelige afslutning med kaffe og brød, var desværre aflyst på grund af Corona. Så det var pænt farvel uden knus og kram og så hjem. Tak til turvejleder Erik for en fin tur.
Anne Sofie

 

DSC 0001 BURST20200520200957117 600 x 450
Deltagere: Kaj, Benny, Hanne N, Lene GJ, Henrik, Lene A, Begitte, Peter, Carsten, Helle
Turleder: Carsten

 

Skøn aften… sol på himlen, varme og næsten ingen vind. Starten gik fra leddet (hvorfra der ikke længere kan køre biler), og planen var at vi roede til Martinegården, hvor vi skulle holde pause. Humøret var højt, snakken gik og det gik bare derude. Der gik derfor ikke længe inden vi nåede Martinegården, og det føltes alt for tidligt med en pause. Vi roede derfor videre mod fyret, som blev pausestedet, - selvfølgelig efter at vi lige havde rundet mærket ud for fyret først.
Herefter gik turen tilbage. Vi sejlede mod solnedgangen (nogle havde nær fået hedeslag), det var virkelig varmt. Halvdelen af os sluttede af med en dukkert. Det var min første tur i år, og sikke en aften at starte op med – fantastisk!

Ref: Helle

 

 

 IMG 0319 600 x 450

Turleder: Kaj

Deltagere: Mogens, Bent, Tonni, Bjarne Daugaard, Hanne, Christian og Kaj

 

Vi mødtes 7 mand ved Skårupøre strand

Trods gråvejr og lidt vind var alle i højt humør.

En handlekraftig turleder beordrede os venstre rundt om Thurø, alle protester blev afvist.

Faktisk var det første gang jeg var den vej rundt, så jeg fik en helt ny oplevelse af Thurø.

Vi holdt kaffepause inden vi rundede pynten til sydsiden af øen. Mogens havde dejlige muffins med.

Vi sejlede videre til Tåsinge kajakklub hvor middagsmaden blev indtaget. Det blev lidt koldt, så vi holdt en
forholdsvis kort pause.

På vej tilbage til Skårup holdt vi en kort chokoladepause ved Thurø kirke.

Turlederen beordrede udstigning af kajakkerne for at se på kirken. Den nu lidt trætte turleder havde mistet sin
gennemslagskraft, han kunne intet stille op mod mytteristerne som blev siddende i kajakkerne, hvor
chokoladen blev indtaget.

Vel tilbage ved Skårupøre skiltes vi efter en dejlig dag.

Et forslag til senere tur kunne være en tur ind i Thurø Bund.

Tak for en go, tur.

Christian

 

 

IMG 2859 600 x 450 

 

Hold A: Turleder Sjak, deltagere: Thomas, Begitte, Peter, Lars Christian, Erik C og Hanne
Hold B: Turleder: Carsten, Deltagere: Lene G, Henrik, Kenneth, Bent og Kaj.

Turen denne onsdag var bestemt til Fynshoved med start fra Korshavn.
Vejret var skønt, spredte skyer og masser af sol, vind på 2-4 s/m. Temperatur 12-14 grader.
Hold A kørte fra klubhuset klokken 17 – Hold B klokken 18 .
Der var højvande ved Korshavn, så vi var hurtigt på vandet og afsted. Skøn roning langs kysten mod Fyns Hoved – blank vand og marsvin der boltrede sig. Og lystfiskerne havde god bid så vi.
Vi rundede spidsen i lidt bølger og havde også lidt brænding da vi gik i land til en lille pause.
På vejen tilbage mødte vi hold B og holdt et lille hyggeligt møde på vandet før vi atter roede hver vores vej. Smuk tilbagetur mens solen langsomst sænkede sig i vest. Første hold nåede tilbage til Korshavn og de virkelig friske nåede en hurtig dukkert før næste hold viste sig i horisonten.
Et herligt syn at se sådan en flok kajakroere på vandet………
Hold A skyndte sig at forlade stedet således Hold B kunne komme i land!

Hanne Neumann

 

Turlederen havde annonceret tur til Stenene i Dalbybugten, men det faldt ikke i god jord blandt de
fremmødte. Så for at undgå mytteri ændrede han destinationen til Fyns hoved.
Det viste sig som et godt valg. Fin sandstrand at lægge ud fra. Blikstille vand. Og dejlig aftensol som
varmede så flere klagede over for meget tøj på.
Vi roede rask afsted rundt om hovedet og om på østsiden hvor vi mødte en anden flok kajakroere fra
OHK. Vi fik en snak på vandet med behørig afstand inden vi roede ind til kysten for den obligatoriske
ølpause.
Den blev dog en kort pause for nu gik der en sky for solen og det blev koldt.
Tilbageturen gik rask i solnedgangen. Hurtig omklædning og pakning og ind i en varm bil for
hjemkørsel hvor vi fik udsyn til den flotteste orange himmel.

Bent.

 

 

 

IMG 2854 600 x 450Turleder: Bent

Deltagere: Mogens, Lars, Bent, Thomas, Tonni, Sjak, Christian, Hanne, Bjarne, Kaj.

Vi mødtes på stranden ved Å standvejen, Kaj kørte med kajakkerne og vi andre i egen bil.

Vi havde regnet med en nordlig vind på 8 - 10 ms. Derfor havde Bent klogt planlagt ruten med start fra Å Strandvej, så vi kunne få læ af klinterne på turen mod Thorø, det var et klogt valg.

Vi satte i fra stranden, vejr og vand artede sig fint, inden kaffepausen kom vi dog ud i nogen vind og bølger mod os, men det gik derudaf.

Efter kaffepausen satte vi i med nogen fralandsvind, jeg bøvlede lidt med mit skørt og da jeg var en smule optaget registrerede jeg ikke, at jeg drev hurtig udad, Thomas havde været opmærksom på mig og vi roede hurtigt op til gruppen, godt at vi er opmærksomme på hinanden og passer på.

Vi holdt frokostpause ved Thorø, hyggeligt og dejligt vejr, Kaj faldt næsten i søvn og ville gerne have haft en lidt længere lur, men vi skulle hjemad.

På vejen mod vores udgangspunkt gik det hurtigt derudad, med bølger og vind ind bag skrå fra, jeg tror vi havde en god hastighed, men ikke hurtigere end at Bent nåede at se en ræv på toppen af klinten.

Vi sluttede dagen med en kop kaffe på parkeringspladsen, en rigtig god dag.

Bjarne

 

 

DSC 0020 600 x 450

Deltagere hold 1
Thomas. Lars Chr. Peter. Og Kaj
Hold 2
Christian. Bent. Lene G. J. Sjak. Hanne N. Begitte. Dorthe. Carsten og Benny.


På grund af CORONA blev onsdags turen hurtigt overtegnet så der måtte laves et hold til. Første hold kørte kl. 17, medens næste ventede til kl 18.
Vi var fire på første hold, der roede i medvind med lidt sjove bølger , der skubbede os godt fremad, ud til Stavrehoved , hvor vi fik vores medbragte aftensmad og nød sommeraftenen i læ for vestenvinden, medens vi holdt pause roede næste hold forbi.
Hjemture var med modvind, så der måtte arbejdes lidt, men aftensolen skinnede dejligt på os Da vi var blevet klædt om, kom næste hold ind, så vi skyndte os at køre tilbage til klubhuset.
Det er lidt trist at vi ikke kan mødes til kaffe efter turen, men forhåbentligt kommer vi til det hen på sommeren
Kaj

Turleder Carsten

Vinden blæser, som den selv vil. Da vi mødtes på Nordstanden var der en god vind, 8-9 m fra sydvest, så rigtig læ var der jo ikke, da der var lovet vind fra nordvest, men vi længtes efter en kajaktur og et tidligere hold var allerede derude, så vi måtte ud og se på det. Alle deltagere var jo erfarende, så jeg tænkte vi holder sammen to og to, da vi jo ikke var så mange. Men vinden blæser og bestemmer så det lykkedes os, at komme lidt til havs både på ud- og hjemturen. Det giver lidt stof til eftertanke.

Ellers var det en dejlig tur med godt selskab, balde-, albue- og fodhilsen, frisk modvind på hjemturen og sol og vind i håret.

Tak for en dejlig aften Carsten

Ps Vi roede selvfølgelig noget længere end det første hold.


 

 

DSC 0015 600 x 450


Turledere. Thomas og Hanne
Deltagere: Finn, Christian, Mogens, Tonni , Bjarne og Kaj.

Denne skønne forårsdag med sol og temperaturer på mindst 10 grader og vind fra nordvest op til 6-7 m/s drog vi til Kongshøj Strand med planlagt roning til Lundeborg og tilbage igen – en tur på omtrent 20 km.
Logistikken var nøje udregnet under hensyntagen til Corona reglerne – flere kørte direkte til Kongshøj, mens turledere og et par andre pakkede traileren – vi fik kajakker med til alle omend der havde indsneget sig en fejl ang. Christians kajak – han fik en rød kajak, men det var ikke hans egen og den gav lidt udfordringer på turen, som han dog overvandt uden brok eller problemer!
Skønt sted at ro – dejlig kyst med masser af dejlig strand og smuk bøgeskov. Enkelte sommerhuse, men lange strækninger hvor der kun var natur. Tiltrængt kaffepause efter 4km ved en solplet hvor der stod mange bænke spredte, hvilket gjorde det let for os at holde afstand under pausen og alligevel kunne vi se hinanden og også tale sammen!
Videre gik det mod Lundeborg i god fart (Tonni var for roer) og vi havde vinden i ryggen.
Lundeborg havn lå nærmest øde – alt var lukket. Kun en enkelt gik og puslede med sin båd.
Vi fandt atter god mulighed for at indtage frokosten med god afstand til hinanden – der var et bord/bænkesæt til hver! En lille spadseretur efterfølgende før vi satte afsted retur – denne gang nu med lidt modvind. Vi roede tæt på kysten og fandt der god læ for vinden.
Da vi nåede halvejs tilbage stoppede vi ved klokkefrøsøerne og hørte tydeligt frøerne, men vi så dem ikke. Finn observerede en stor snog i græsset – den var vist på vej til et større feast!
De sidste 5 km. krævede lidt flere kræfter, idet vinden var drejet helt i nord og nået op på de 6-7 s/m som forudsagt. Vi klarede det i fin stil, men jeg tror vi alle blev en smule træt i overarmene. Christian, Tonni og Kaj tog en hurtig dukkert før vi skiltes – de fleste kørte direkte hjem i hver deres vogn, mens turledere og trailer chaufør fik afleveret alle kajakkerne sikkert i tilbage i klubhuset og der blev sprittet og låst!

Tak for god orden og godt og fornøjeligt selskab.

Hanne Neumann

 

Turleder: Erik
Deltager: Bent, Steen, Kaj, Thomas, Carsten og Erik.

Vi skulle have været 8, men pigerne meldte fra. De havde kikket ud af vinduet set på vejret.
Men så var der de 6 seje gamle mænd tilbage, der ikke var så pivet, som i hver sin bil, drog ud til
Klintebjerg. Vi kikkede ud på vandet, medens vinden piv i masterne. Indbydende så det godt nok ikke
ud. Regn, og vandet koldt og mørkt med lidt skum. Pigerne de var nu alligevel de klogeste - igen.
Der var stærke tendenser til mytteri, men der kunne opnås enighed om i stedet at køre ind til Stige og
sætte i der. På vandet skulle vi jo.
Så vi satte i ved Færge Hans gamle domicil og roede ind til havnen og tog en rundfart og retur med
afstikker til Odense Motorbåds klub lille havn. Som Kaj udbrød så havde vi aldrig sat i ved Stige og
roet i retning mod havnen. Det er sådan en kajaktur er. Man ved aldrig, hvad der sker. En ny oplevelse -
hver gang.
Og tak til Bent for lån af en redningsvest.
Erik

DSC 0000 BURST20200316123911714 600 x 450

Turleder. Bent. Øvrige deltagere. Bjarne. Mogens. Tonni og Kaj
Vi mødtes ved halv ti tiden, fik læsset kajakkerne og blev enige om at køre til Holckenhavn, hvor der var læ for vestenvinden, den var nu ikke så slem. Vi nød det gode milde forårsvejr, roede til Slude Strand mod Tårup Strand, hvorefter vi vendte om og tilbage til Kajbjerg Skov til bålpladsen, hvor vi har været mange gange.
Det er en dejlig plads med udsigt til Nyborg og begge broerne. Madpakkerne, en lille dram og kaffe og kage kom frem. Et par bogfinker sang for os og en spætte hakkede i det, medens solen tittede frem.
Vi nød virkelig denne dejlige forårsdag, der måske blev den sidste ro dag i lange tider.
Kaj

 

 

Deltagere: Benny, Peter og Mogens.
Benny indkaldte, Dorthe satte det på FB. Benny, Peter og Mogens tog afsted mod Kerteminde, Sydstranden.
De to drenge ville absolut ud i Storebælts bølger. Storebælt sørgede meget belejligt for lidt ballastvand i Peters kajak. Ellers var det bare derudaf.
Ud til badehusene ved Risinge. Vind og strøm imod og ind imellem nogle pæne bølger. Efter kaffen, retur med lidt hoppen på bølgerne. Stor gensynsglæde, da Peter fandt sin pagajflyder.
Mogens

 IMG 2766 600 x 450

Turleder: Bent
Deltagere. Kaj, Mogens, Tonni, Michael og Hanne.

Planen var at frokost skulle nydes ved fyret på Enebærodde - spørgsmålet var så hvordan kom vi dertil??? Havet ved Leddet i Hasmark viste sig nemlig at være ret livligt med vind på 6-8 meter og hvide skumtoppe og pæn brænding. Så skal man jo ikke være for fin til at ændre plan og derfor kørte vi til Otterup Lystbådehavn efter forslag fra Tonni. Der havde vi ikke været før, men der var fine forhold og kajakkerne blev straks sat i vandet og vi begav os ud på fjorden i Egense Dyb. Der var heldigvis masser af vand under kølen og der var der læ og kun lidt vind. Der var en smule tåge og overskyet, men solen begyndte at titte frem og fik efterhånden mere og mere magt. Kompasset blev sat til Odden og afsted gik det i rask tempo. Vi nåede fyret omkring middag og spiste vores medbragte madpakker ledsaget af Kajs solbær snaps.
Nu var solen for alvor brudt frem og vi roede tilbage i smukt forårsvejr – åh hvor er det altså skønt på vandet. Pludselig dukkede en lille sæl op og dernæst én til og så to til og de fire sæler var bare så nysgerrige og blev ved med at svømme omkring os og kigge op – det blev faktisk til en hel sæl safari i fjorden syntes vi. Virkelig fornøjeligt selskab! Der var selvfølgelig også en masse fugle på fjorden som begynder at forberede sig til yngletiden.
Vi gik i land klokken 14 præcis og havde roet 12 km i alt.
Tak for en dejlig forårstur.

Hanne Neumann

.

 

 

 

 

 

 

 DSC 0009 600 x 450

Turledere. Hanne og Carsten
Deltagere: Begitte, Mogens, Tonni, Benny og Kaj. Chresten Krogh fra DGI var med som gæst.

Sidste vinterdag i året og skuddag!
Vådt og koldt, regn - måske lidt solstrejf var lovet til senere. Vind fra ssø og 6 sm.
Vi pakkede traileren i øsende regn og kørte mod Nordfyn. Der var totalt øde og forladt ved Flyvesandet! Vi fik kajakkerne ned på stranden og blev klædt om i småregn – godt med varmt tøj og hue og handsker. Første del af turen foregik i småregn, men endelig ophørte regnen og solen kæmpede bravt for at trænge igennem skyerne, hvilket endeligt lykkedes da vi netop trængte til en pause. I læ ved skrænten på kampstenen og i dejligt solskin fik vi varme og kolde drikke plus lidt hjemmebag og snacks og en lille dram - der var lunt og dejligt og ganske forårsagtigt og ganske fornøjeligt. Sædvanlig smådrilleri og godmodig mobning…….
På tilbageturen havde vi selskab af en lille sæl samt en del andefugle.
Kystlinjen bar præg af vinterens storme med indhak i skrænterne langs skoven.
Tørvejret holdt og der var nu begyndt at komme mennesker på stranden – de kiggede forundret på os mens vi klædte om og fik læsset traileren – nogen rystede måske lidt på hovedet…….
Men vi syntes alle vi havde en dejlig tur, det var skønt at være på vandet.
Carsten foretog et perfekt rul – jeg inviterede til makkerredning, men det ønskede deltagerne at foretage i svømmehallen ved næste lejlighed…….
Tilbage ved klubhuset lidt før klokken 16.
Ro turen blev til knap 10km.

Hanne Neumann

 

 

 

 

 

 IMG 3590 600 x 450

Så blev det den aften, hvor hele OHK skulle ud og bowle. Vi mødtes kl 18 og skulle bowle, inden vi skulle spise. Vi var fordelt på 3 baner, men så sagde Sjak ”Der mangler en. Det er Niels Arndal. Jeg ringer og hører om han kommer”. Og ja sikke noget, jeg havde glemt det, så jeg sprang ud i bilen og kom 10 min for sent. Men alligevel var jeg så heldig at vinde. Birgitte blev nr. 2.
Efter en hård dyst skulle vi hen og have en dejlig buffet. Det var som sædvanligt dejligt mad, så vi spiste alt for meget. Efter nogle timer begyndte vi at bryde op. Endnu en gang tak for et dejligt arrangement fra OHK. Vi glæder os til næste år.
Med venlig hilsen Niels Arndal

 

DSC 0004 600 x 450

Turleder: Sjak

Øvrige. Bent. Lars. Henrik og Kaj

Denne søndag efter bowling lørdag aften var det dejligt at komme ud i den friske luft. Vejret var overskyet med lidt vind fra syd, så vi kørte til nordkysten ved Flyvesandet, men chaufføren synes vi skulle se hele Nordfyn, så turen gik over Bogense.

Lidt før middag var vi endelig nået frem . Der var læ langs kysten, så vi roede en time mod øst, til vi fandt en plads med stole og bord . Det begyndte at klare op og pludselig kom solen , der er dejligt at se, den er der endnu. Vi nød turen tilbage og synes, det er synd for dem, der bare blev hjemme.

Jeg synes det er godt med turene her i vinter, så vi ikke mister vores ro form. Turen blev på godt ti kilometer.

Kaj

 20200112 150044 EFFECTS 600 x 337

Turleder Benny.
Deltagere: Benny, Kaj og Dorthe.
Fuglsang 9km.

Årets første tur ventede... og det silede ned. Men der var ingen nåde, en telefonopringning til Benny afgjorde
sagen... vi skulle afsted. Turen gik til Fuglsang, da vi alle tre hurtigt kunne blive enige om at omklædning og
pause under tag var 1. prioritet.
Det lysnede en smule da vi kom til Fuglsang. Regnen silede dog stadig stille og vedvarende ned...men som
bekendt, spiller det ingen rolle når først vi sidder i kajakken.
Inden vi nåede i kajakkerne, skulle Kaj dog lige iføres sin julegave....lange Neopren strømper...til op over
knæene... vi drøftede lidt om der skulle hofteholdere til...men Kaj mente nu det gik uden...
Stranden var stort set mennesketom da vi gled derud af ...Pausen blev holdt i shelteren ved Hasmark ....hvor vi
hyggede med varme drikke og Kaj diskede op med sin skønne solbærshot og basser...
På hjemturen fortalte Kaj gode historier fra Sri Lanka... og vupti var vi ved start stedet, hvor kajakkerne hurtigt blev læsset, så vi kunne komme hjem i tørvejr.

Tak for en rigtig hyggelig tur.
Dorthe

 

 

 

oldlogo

Seneste ture 2020

Mandag d. 13-7 DyreborgMandag d. 13-7 Dyreborg

  Turleder: Bent Deltagere: Dorthe, Hanne, Bjarne, Mogens & Sjak Rute: Dyreborg-Bjørnø [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2019

Søndag d. 29-12 EnebæroddeSøndag d. 29-12 Enebærodde

  Turleder Sjak
Deltager: Hanne, Mogens, Kaj, Bjarne, Henrik, Jess, Dorthe, Lene, Bent, Begitte [ ... ]

Flere artikler