IMG 2383 600 x 600

Tur leder: Kaj
Deltagere: Bent, Bjarne, Lars, Mogens, Tonni og Hanne

En hel fantastisk flot efterårsdag med sol fra en klar blå himmel – temperaturer under 10 grader og der havde været natte frost, men der var ingen vind og det ville fortsætte hele dagen – regn og blæst fra vest fra aften/nat til tirsdag.

Kaj havde planlagt at turen skulle gå til Strynø – en ø vi endnu ikke havde nået at besøge i løbet af sommeren, og det skulle vise sig at være et perfekt valg - vi fik en ganske vidunderlig dag i det sydfynske øhav.

Lang køretur – vi havde planlagt at sætte i neden for broen ved Ny Bjerreby, men det var ikke muligt og i stedet blev det fra den ganske lille havn ved Stjovl.
Et spændende lille havn med en fantastisk udsigt til nogle små øer og holme, vi kunne også se broen til Rudkøbing og det helt stille vand med Strynø i baggrunden
Pga. stor kaffe tørst og et langt kryds til Strynø startede vi med kaffe og dejlige muffins fra Mogens før vi roede af sted mod Strynø – et kryds på ca. 5 km.
Vi kom fint over det spejlblanke Tåsinge Grund og nåede Strynø Havn lige som færgen til Rudkøbing forlod øen.

Spadseretur til Strynø By hvor vi bl.a kom forbi Bådcentret Smakke- og Naturcenter med flere udstillede smakke både, ligesom kro, skole og kirke blev besigtiget. En meget hyggelig lille by med mange smukke stråtægte huse , smalle gader og flere gadekær rundt i byen, hvor de særlige grønne frøer stadig hoppede livligt rundt.
Frokosten, som bestod af Bjarne´s carry suppe og lækre flutes blev indtaget ved et lille bord-bænke sæt tæt ved havne. I dagens anledning fik vi også et lille glas dejlig rødvin til.
Efter et par timer på øen gik vi atter i kajakkerne og fortsatte turen rundt om øen. Der var ret lavt vand og en del sten at holde sig fri af, men det lykkedes os at undgå kollisioner og vi kom sikkert langs Strynø´s vestkyst forbi Strynø Kalv og de små holme som ligger der. Vi passerede den gamle mølle, som blev opført i 1832 og forsynede øen med friskmalet mel. Meget smuk og velbevaret.
Der var en masse vadefugle på vandet – Bramgæs i flokke, svaner, fiske hejre og andre andefugle. Stærene var også så småt begyndt at samle sig.
Krydset tilbage til Tåsinge foregik i lidt spredt formation – jeg tror hver og en måske havde brug for lidt tid til reflektion og fordybning i alt det smukke vi så.

Turen blev på 17 km.

1000 tak for en uforglemmelig dejlig dag.
Hanne Neumann

 

 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

oldlogo

Seneste ture 2020

Torsdag d. 28-5 Kerteminde S.Torsdag d. 28-5 Kerteminde S.

Turleder: Erik R.
Øvrige deltagere: Mogens. Niels. Lars. Vibrke. Dorthe. Hanne. Ann. Anne og Solve [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2019

Søndag d. 29-12 EnebæroddeSøndag d. 29-12 Enebærodde

  Turleder Sjak
Deltager: Hanne, Mogens, Kaj, Bjarne, Henrik, Jess, Dorthe, Lene, Bent, Begitte [ ... ]

Flere artikler