67563735 2691382097541527 5412439304481800192 n 600 x 450

Tur leder: Erik R
Deltagere. Henrik og Lene, Mike, Begitte, Lene G, Benny og Hanne.
Endvidere 8 roere fra Odense Kajak Klub.

Vejr og vind forhold i orden og tidevands tabellen perfekt for planlagte tur, hvor vi skulle lægge i fra stranden i Lakolk på Rømø – ro langs Rømøs kyst til Juvre Dyb, som skulle krydses således vi nåede til Koresand før den forsvandt under tidevandet. Herefter skulle vi ro til Mandø og videre ind mod Vester Vedsted ved Hviding, hvor den gamle ebbe vej til Mandø ligger.

Afgang fra klubhuset klokken 8:15 i fællesskab med roerne fra Odense Kajak Klub. Mødested Lakolk hvor en bil skulle være parkeret i Vester Vedsted.
Kajakkerne blev lagt ned på stranden iblandt nysgerrige bade gæster og bilerne blev parkeret i sikkerhed længere oppe på stranden.
Omklædning og pakning af kajakker – herefter ”skipper møde” og grundig instruktion. Der var friske bølger – nok lidt livligere på vandet end turlederen havde forventet, men alle var parate til at tage udfordringen op og vi var også meget spændte – det nærmest kildrede i maven og flere af os tænkte – kan vi mon klare det............
Vi arrangerede os parvis, således vi kunne holde godt øje med hinanden og roede faktisk ganske flot sammen hele vejen.
Og sjovt var det bestemt – fantastisk følelse at erobre et lille stykke af det mægtige Vesterhav – masser af bølger og skumsprøjt – det var med at holde tungen lige i munden og øjnene på bølgerne – HELE tiden!!!
Erik var som sædvanlig en kæmpe hjælp og en enorm støtte og så kan man nemlig mere end man tror.
Juvre Dyb bød på nye udfordringer med kraftig strøm af tidevand – det var til tider svært at styre kajakkerne, men alle klarede strabadserne og til sidst kunne vi se Koresand og MASSER af sæler – sikke et syn.
De store gråsæler forblev på land mens de mindre spættede sæler kom i vandet og fulgte os meget nysgerrigt indtil vi gik i land på sandbanken efter godt et par timers hård roning – ca. 10 km. Tiltrængt pause med frokost og forfriskninger plus aftræde på naturens vegne – ikke noget at skjule sig bag.........
Vandet steg enormt hurtigt og vi hoppede atter i kajakkerne og tog på sæl safari.
Strømmen var kraftig og tidevandet førte os hurtigt indad i vadehavet. Sælerne var sjove at iagttage – især de små spættede sæler er enormt nysgerrige og svømmede rundt om os – deres små hoveder kom til syne foran og bagved og ved siden af os. Gråsælerne forblev på sandbanken – det var nok også godt det samme – de er store og kan veje op til 300 kg og kan også være aggressive. Ingen havde lyst til at forulempe en sådan kleppert!
Det var svært at løsrive sig fra sælerne, men vi skulle videre til Mandø, hvor der var planlagt eftermiddags kaffe med adskillige medbragte hjemmebagte kager.
Og de skuffede heller ikke – vi holdt en dejlig pause, hvor der blev slappet af og hygge snakket på kryds og tværs.
Sidste etape påbegyndtes og der var såmænd fortsat udfordring med at ro i strøm, bølger og tidevand. Vi var ved at støde lidt på grund til sidst, idet vi kom lidt for tæt på land for tidligt, men turlederen fik os ført tilbage på rette kurs således vi ramte ebbe vejen og gik i land ved parkeringspladsen hvor bilen stod.
Fire mand kørte straks af sted til Lakolk for at hente kajak trailer og resten af bilerne mens de tilbageblevne fik pakket sammen og kunne slænge sig på digerne i ventetiden. Enkelte tog sig en dukkert.
Der blev tid til at drikke en øl sammen da alt var læsset og der blev holdt evaluerings møde – What Went Well – og kunne der indføjes nye forslag til fremtidige ture. Alt gik godt – alle klarede sig og alle havde lyst til at gøre det hele igen. Bedre evaluering fås vist ikke.
Vi var hjemme sidst på aftenen – 24 km roet ialt – det var rigtig sejt!
En stor tak til vores dygtige turleder Erik for en fantastisk og uforglemmelig tur – det var en kæmpe oplevelse og vi følte os alle trygge og sikre under din meget kompetente ledelse.

Hanne Neumann

 

 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

oldlogo

Seneste ture 2020

Søndag d. 12-1 FuglesangSøndag d. 12-1 Fuglesang

  Turleder Benny.
Deltagere: Benny, Kaj og Dorthe.
Fuglsang 9km. Årets første tur ventede... [ ... ]

Ture 2019

Søndag d. 29-12 EnebæroddeSøndag d. 29-12 Enebærodde

  Turleder Sjak
Deltager: Hanne, Mogens, Kaj, Bjarne, Henrik, Jess, Dorthe, Lene, Bent, Begitte [ ... ]

Flere artikler