37357333 1431665146980354 5548583535767453696 n 500 x 375

Turleder: Erik B. Øvrige deltagere: Anne Sofie. Rigmor. Lucy. Kit. Karen. Morten. Begitte. Sjak og Einer
Fin aftentur i kajakken med Odense Havkajakklub. Turen gik langs Kerteminde Nordstrand – ca. 7 km.
Morten

IMG 8044 450 x 600

Mandag den 16. juli Fyns Hoved.
Turleder: Kaj (som havde flere fremtrædende roller på turen)
Referent: John
Øvrige deltagere: Benny, Hanne N., Henrik A., Thomas, Lise, Mogens, Lasse, Peter J. og Vagn.
Vi mødtes 6 mand og 2 kvinder ved klubhuset, pakkede traileren med kajakker og kørte til Korshavn, hvor vi mødtes ved sømærket med Peter, Lasse og Vagn. Der opstod straks lidt forvirring, da der ikke var nogen kajak til Vagn – han havde glemt at fortælle Kaj, at vi skulle have den med fra klubhuset. (1. fremtrædende rolle)
Efter at have fumlet et øjeblik med sin telefon, meddelte Kaj, at han havde fundet en kajak til Vagn. Efter et lille øjeblik kom en yngre kvinde (i forhold til os)af Kajs bekendtskab med en kajak. (2. fremtrædende rolle)
Vi kom nu alle i kajakkerne, og den yngre kvinde blev bedt om at tage et foto, hvor vi alle var med på. Efter flere forsøg, hvor Kaj var meget behjælpelig med instruktion, måtte vi konstatere, at kameraet var blevet defekt siden sidst.
Vi var dog et par stykker, der havde lugtet lunten, så vi meddelte, at Kaj kunne undgå en pinlig omtale af det ”defekte” kamera, hvis han selv skrev turberetningen. Det endte dog med, at jeg fik opgaven, og jeg lovede at være lidt diskret, så jeg vil ikke sige andet end, at der ikke kommer fotos fra klubbens kamera på denne tur (3. fremtrædende rolle).
Vi lagde fra land i meget stille vejr, nærmest havblik. Da vi nåede midt på vestsiden af Fyns Hoved kom der en smule dønninger, som blev ved resten af vejen. Vi gik i land på østsiden af hovedet, og gik op på udsigtspunktet Udsigten var absolut strabadserne værd, men vi erstattede selvfølgelig også de forbrugte kalorier med flere forskellige kager, og samtlige deltagere forsøgte forgæves at åbne min lommelærke med Fernet Branca.
Vi gik ikke lige ad den autoriserede sti, så et par stykker af deltagerne var meget bekymret for, hvor mange flåter vi havde fået på vejen op og ned.
Da vi var kommet i kajakkerne igen, fortsatte vi forbi Tornen om til Vagns sommerhus, hvor vi næsten alle tog en svalende dukkert i det 20 grader varme vand, inden vi gik op til sommerhuset, hvor vi indtog vores medbragte madpakker og beundrede sommerhuset.
Efter frokostpausen tog lidt færre af os endnu en dukkert, inden vi gik i kajakkerne for at påbegynde tilbageturen. Vi stoppede på vestsiden for at bestige Jøvet, hvor vi indtog vores eftermiddagskaffe med endnu mere kage. På det tidspunkt viste Henriks Endomondo godt 14 km., så turen er nok endt på ca. 16 km.
Vi fik kajakkerne læsset på traileren, og Vagn fik den lånte kajak afleveret.
På hjemvejen mellemlandede vi ved Nybro Plantage, hvor de fleste af os provianterede noget af deres berømte æblemost.
Ved hjemkomsten klokken 17 var jeg for træt til at skrive turberetning, så derfor kommer den først nu.

 

 

 


Vejret er fantastisk, som de fleste dage i denne sommer. Vi er 9 der skal på tur. Alex, Karen, Rigmor, Lucy, Erik B, Erik C, Anne-Sofie, Jørn og Karen Elise.
Vi kører til Kerteminde Nordstrand over for Campingpladsen, og ror i stille solskinsvejr ad Stavre Hoved til. Dog ikke helt derud. Alt i alt bliver turen på 7 km. Vi lander et stykke deropad og holder pause med forskellige snacks som vanligt, og så går det hjemad igen i havblik og solskin, hvor kajakkerne spejler sig i vandet.
Tilbage til aftenens badetur, men ak og ve. Erik har smækket bilnøglerne inde i bilen, så der må foretages redningsmanøvre. Lars Christian får opgaven som redningsmand og kommer med ekstranøgle. Imens må Karen, Rigmor og Erik i vandet med lånte håndklæder.
Vi andre kører efter badetur hjem med kajakker og sørger for brød osv.
En dejlig, dejlig tur. Disse torsdagsaftener med stille tempo, tid til natur og pause, og hyggesnak må da være kommet for at blive!
Karen Elise

 kerteminde 600 x 450

Deltagere: Kia, Inge, Mogens, Lars Christian, Jess og Erik B

Vi var en lille sluttet kreds denne onsdag aften.
Sverigestur og simifinale i fodbold var ikke til gunst for aftenens fremmøde ;-)
Vi roede ud fra Nordstrand, Kerteminde og roede ud mod Stavrehoved som vi rundede inden vi holdt pause
med udsigt til Romsø og regnbue.
Hjemturen gik fint med “gamle” søer i ryggen.
Ialt 12,2 km
Debuttur for Jess, Velkommen til klubben.
Vanlig afslutning i klubhus med Kaffe og ostemad.
Tak for en god tur i hyggeligt selskab.

Erik B

 

 

 


Assens Årø3 600 x 450

Asens – Årø og tilbage over Bogø i alt 26 km.

Lise Thomas Sjak Anders Benny - tur leder og mig selv sagde hunden.
Begitte

 

Deltagere: Erik B, Erik C, Erik R, Jørgen, Mogens, Claus, Helle, Hanne, Anne Sofie, Lise, Karen, Sjak.
Og 3 nye: Sup, Dorthe og Vibeke.
Vejret var desværre ikke så dejligt som det plejer - vi tog til Kølstrup.
En god vind fra NV var måske en lille udfordring, men vi kom hurtigt i læ af Ulriksholm. Den næste udfordring var skjulte sten i vandet, som ingen heldigvis ikke landede på. Inden vi kunne gå i land for at holde pause, måtte vi forcere ”snask med rødalger”. Vi endte i en lille skov med en flot udsigt.
Med vinden bagfra gik turen tilbage ret hurtigt. Mogens måtte denne gang undvære sin ”dessert”.
Hanne havde købt det dejligste brød, og der var nok til alle.
Tak for en dejlig aften.
PS. Jeg synes, at køkken og mellemgang er blevet meget fint med opvaskemaskinen og skabe. Tak til Jer.
Karen.

 

 

 

RIMG0527 600 x 337

Turleder: Erik B. Øvrige: Inge. Helle. Louice. Mogens. Kaj. Thomas. Jørgen R. Hanne N. Anja. Benny. Bent. Begitte Michael. Vagn. Peter og Sjak
Turen denne sommeraften gik til en af klubbens meget yndede og hyppigt besøgte destinationer - Kerteminde Sydstrand.

Vandet i Storebælt var ganske varmt – tæt på de 20 grader tror jeg og helt roligt.
Himlen var totalt overskyet og lufttemperaturen var næppe mere end 20 grader!

19 roere i højt humør satte afsted med retning mod Nyborg – efter ca. 5km blev der holdt pause, hvor der gavmildt blev delt ud af diverse slags kiks og Begitte overraskede os alle med de skønneste flødeboller, fordi hun havde rund fødselsdag den følgende dag.
Der blev straks sunget fødselsdagssang for den unge dame......

Hjemturen foregik i nogenlunde ro og orden omend der var en del spredning i feltet på alle ledder .............

Der var selvfølgelig fælles badetur før vi kørte hjem til kaffe og ostemadder med masser af Kaj`s agurker til mm.

Glæde.
Du skal samle på
humor og glæde,
sætte dem sammen
som perler på kæde,
finde dem frem
på de dårlige dage,
mindes og styrkes
når du ser tilbage -
bruge hver eneste kostbare del
til at gå videre og blive hel.

Tak for atter en dejlig tur.
Hanne Neumann

 

 

 

 

RIMG0492 600 x 337

Distance: 20,72 km
9 deltagere: Bent, Kaj, Finn, Hanne, Tonni, Mogens, Jørn R, Sjak, Helle Holbech Sørensen
Turleder: Bent

Bent havde på forhånd ladet et ord falde om at turen nok ville gå til Skarø…. Noget han senere skulle komme til at høre for, idet turen i stedet gik til Brandtsø (hvor det er rigtig svært at købe Skarø-is!). Men afsted vi kom; vejret var helt i top, høj sol, og ikke megen vind. Vi satte kajakkerne i ved Husby strandvej, og så afsted – troede vi! - 50 meter fra start måtte Kaj igen i land. Det viste sig at han havde mistet bilnøglerne, som heldigvis blev fundet i noget tang på stranden.
Første stop var kaffepause med Sjaks ”Snurre boller” (en slags kanel snegle) UHM. Andet stop var frokost på selve Brandtsø. Bent havde hele tiden sagt at vi skulle spise frokost ved et bord/bænke sæt på den anden side af øen, og sørme så om der ikke pludselig dukkede et sådan op på stranden. Under frokosten fik vi besøg af endnu en kajak roer som også var på tur (fra Jyllandssiden). Vanen tro skulle øen beses, så det blev til en gåtur i varmen. Ikke mange huse på øen, men rigtig mange fluer. Vi tog selvfølgelig også en dukkert derovre.
Turen fortsatte herefter i kajakker rundt om øen, og så tilbage mod Fyn, hvor vi alle sluttede af med en dukkert. Fantastisk dejlig tur .
Helle

 

 

 

RIMG0433 600 x 337

Turleder: Bent. Øvrige: Jørgen R. Tonni. Mogens. Henrik og Kaj
Der blæste en frisk vind fra sydvest, så det kunne ikke blive til is på Skarø.
Men Bent havde en plan, der skulle være læ på Jyllands siden af Lillebælt. Vi kørte altså over broen til Lyngsodde Slæbested, hvorfra vi roede mod nord i læ til Fredericia lystbådehavn, hvor vi skulle have kaffe og kage, men ak og ve, der var ingen kage.
Efter denne traumadiske oplevelse roede vi videre ud i vinden (8-10 sek./m ) der kom op gennem bæltet, samtidigt ramte bølgerne bolværket og kom tilbage, det blev et værre roderi at ro i, så vi blev alle meget stille. Bent kaldte til samling, og vi blev enige om at ro tilbage.
Vi fandt et godt sted på kysten til vores frokost, derefter langs kysten i læ under broen, der kom vinden igen med fuld styrke ,og så gik vi land efter en kort men spændende tur på 10-12 km..
Kaj

 

 

 

Turleder : Sjak
Deltagere: 11
Aften-badere :8 1/2

Deltagere :Rigmor, Annesofie, Karen, Alex, Mogens, Christian, Willy, Poul, Erik C, Lene J

Vi kører til sydstranden som og det var der lidt udfordring i at finde for der er jo mindst 3 steder vi "plejer" at sætte i. Men vi fandt hinanden lige før Pax og kom sikkert på vandet.
Solen skinnede og der var næsten ingen vind, en vældig skøn aften. Vi udfordrede nybegynderne og sejlede helt ud til de to ensomme huse før vi holdt pause.
Øl, kix og løgnhistorier det bliver ikke meget bedere.
På turen tilbage havde vinden lagt sig yderligere så det var den rene svir. Så blev kajakkerne læsset og der skulle bades, vi nåede op på en badeprocent på 77 - det er ret godt klaret. 
Den halve ? Ja der var en der badede i våddragt og det tæller jo ikke helt med.
Vi lovede Annesofie ikke at nævne hvem våddragteren var, så det lader vi hermed være med.
Tilbage til klubhuset til kaffe og brød, godt beregnet der blev spist op.

Tak for en god aften
--
Mvh Sjak Leegård

 

 

 

RIMG0487 600 x 337

26 deltagere
11,4 km
Turledere : Erik B og Carsten
Øvrige:Bent. Peter. Helle B. Kaj. Benny. Mogens. Sjak. Begitte. Lars.Helle S. Henrik. Lene A. Vagn Jørgen C.Dan. Diane. Hanne J. Tonni. Michael. Allan. Lusie. Dorthe. Lars Chr.og Tonni.
Endnu en fantastisk aften med klubben. Vi kørte til leddet ved Hasmark og roede i modvind helt ud til fyret på Enebær Odde, her indtog vi aftenens lækkerier, fik et par løgnhistorier før vi gled hjemover.
Turen tilbage mindede om afslutningen på en eller flere Lucky Luke tegneserier , her var det bare en kajakroer der sejlede ud i solnedgangen. Flot var det ihvertfald

Tak for god turledelse
--
Mvh Sjak Leegård

 

 


RIMG0466 600 x 337

Turleder. Bent. Øvrige: Lars. Mogens. Jørgen R. Tonni. Mogens og Kaj
Vi havde alle glædet os til en tur til Skarø og få is, men ak og ve, da vi kom til Ballen blæste der en god vind ned gennem Sundet.
Det blev besluttet, at ro mod vest langs kysten, for derefter at ro over til øen, hvis vinden stilnede af. Det gjorde den ikke, tvært imod.
Efter kaffe og kage fortsatte vi mod Fjællebroen i strid modvind, lige før vendte vi om og et stykke tilbage, for at få vores frokost. Medens vi spiste klarede det op, og hjemturen til Ballen gik stærkt med bølgerne lige i ryggen.
Da vi havde fået pakket var det tiden til den sidste kaffe og kage. En rigtig dejlig tur i det friske vejr. Det blev kun til 15 km.
Kaj

 

 36121337 2044859275527149 483855643879407616 n 600 x 450
Turleder: Kia. Øvrige deltagere: Thomas, Inge, Hanne, Benny, Begitte, Birgitte og Erik R.
Fra Middelfart Marina til kaffe/kage pause på Fænø Kalv med rundtur (som vi plejer), frokost og is ved Løverodder
og ny k/k-pause ved Gl. Aalbo.
Turleder havde sørget både for kage og godt vejr. Bedre kan det ikke blive.

Erik R.
 

RIMG0445 600 x 337

Turleder: Erik B. og Carsten H.
Øvrige: Kaj. Mogens S. Lene J. Hanne N. Lars Chr. Jørgen C. Jørgen R. Peter J. Begitte. Michael. Pernille. Thomas. Bent. Lene A. Henrik. Vagn og Tonni
10 m/sek fra sydvest. Hvor er der mon lige læ? Sydstranden ved Kerteminde kunne være et godt bud eller løber vinden lige op gennem Store bælt. 19 forventningsfulde roere var klar til at få svaret.
Store Bælt var flad som en pandekage, men da vi satte kajakkerne i vandet, kunne man mærke vandet var blevet koldere, og var nogen klar til en tur til Sjælland, var vinden villig til at hjælpe til.
Alle roede tæt ved land og var klar til en velfortjent pause på spidsen af Risingehoved.
Vi kunne se en regnbyge husere over Kerteminde, mens vi nød vores forplejning. Vinden lagde sig lidt og vi fik en rolig tur tilbage, hvor dem der havde lyst fik en dukkert.
Hjemme var der rester fra arbejdslørdagen og kaffe og ost til alle.
Tak for en dejlig tur.
Carsten

 

 

35423277 941521236017828 2544539381511749632 n 600 x 450

Så blev det store rengøringsdag, og ca. 18 friske piger og mænd mødte op.

Vi begyndte med morgenkaffe og derefter fandt alle noget arbejde, de er gode til. Nogle gjorde rent i klubhuset, andre skurene. Der var nogle der lavede hylder i container, satte en bagdør i det store skur, lavede el arbejde, reparerede kajak, klippede træer, slog græs osv..

Det blev til en enkelt formiddags øl eller vand. Derefter skulle der købes ind til frokost, den blev anrettet så flot af bl. andet af Lene og den blev nydt af alle os hårdt arbejdende.

Det blev som sædvanligt en rigtig hyggelig dag.

Kaj

RIMG0429 600 x 337

Turleder Erik B. og Carsten H. Øvrige deltagere: Mogens S. Kej. Jørgen R. Sjak. Bent. Miriam. Henrik. Lene A. Vagn. Helle. Inge. Kia. Egon. Michael. Lars H. Erik R. og Tonni.
En lidt blæsende aften, hvor det blev besluttet at køre til Nordenhuse, hvor der var læ for vestenvinden.
Vi roede mod øst, så vinden og bølgerne kom bagfra, det var ret sjovt at blive skubbet fremad af de lange dønninger, efter fem – seks km. gik vi i land til pause hygge
Da vi skulle tilbage igen var der nogle alternative indstigninger, men da alle kom godt kajakkerne gik det tilbage i modvind, der dog var aftaget en hel del.
Vi var kun fem, der ville ud i det varme vand til en dukkert og i klubhuset kun seks til kaffe, men det var også sent for dem der er arbejdsramte.
Kaj

 

 20180609 102536 600 x 450

Deltagere : Benny, Bent, Dorte,Erik R, Eva Anette, Henrik, Lene, Lise .Peter,
og på hjemturen Erik B
Turleder: Sjak
Historien om 10 der drog ud og 11 der kom tilbage

Så var der ø tur, der er altid noget eventyrligt over det der med at sejle rundt om noget, frem for at ro
frem og tilbage.
Destinationen var Tåsinge rundt, ca. 40 km fordelt over to dage.
Overnatningen var bestilt, små 2 km nord for Skovballe havn, så valget på dagen var om vi skulle starte
i Vindeby eller Troense. Vindeby vandt og det var rigtigt godt, da der samme weekend var Ture de
Thurø, med deraf mange biler på Troense havn.
Vel ankommen til Vindeby pakkede vi kajakkerne, og vi gled stille ud og holdt til højre.
Snart kunne vi, ved Svendborg sund camping, se et hold kajakkursister modtage planen for dagens
program.
Da vi kom til Troense blev der dømt kaffepause, vi snakkede kort med nogle officials der var tællere på
Thurø rundt. Da de hørte vi var på vej rundt om Tåsinge,fik de lidt tiks og med et smil på læben blev vi
henvist til et lille stykke strand hvor vi kunne ligge til.
Tiksene fik de fordi der sidste år var en der kom til at ro Tåsinge rundt istedet for at ro rundt om Thurø.
Menuen var kaffe og hjemmebragt eller nærmere medbragt kage. Peter havde Vietnamesisk kaffe med,
dejligt. Jeg glemte det vist på dagen så til Peter : Tak for kaffe !!
Videre til Valdemar Slot og over Lunkebugten og til frokost ved de 2 shelters på østsiden af Stenodden.
Under Siø broen med en dejlig udsigt over det sydfynske øhav, op forbi Skovballe havn og så skulle vi
til at holde øje efter de to møller, det skulle være den til højre hvor der ville være en rød spand på en
pæl.
Vi fandt det og nåede op på 27 km. Teltene blev slået op, der var ret lavvandet der så enkelte
badenymfer fik nøgentransport på bagdækket. Og så var det madlavning. Når man døjer med et lavt
ande-tal ja så var det et stort måltid.
Eva Anette havde foreslået confiteret and-hun havde 2 dåser, dertil nye kartofler og fintsnittede
spidskål, med en dressing af mayo, olie, karry, koriander, lidt citronsaft samt lidt salt.
Jeg ved ikke om nogle kunne høre englene synge, men jeg kunne høre lærken. Lene havde en trykt
sang med og Bent optrådte henslængt med sin Bænkebider Blues.
En skøn aften.
Næste morgen, havregrød og Bennys Bannerbrød.
Nedpakning af lejeren og så afsted. Mellem Hjortø og Skarø stødte Erik B til og fulgtes med os til
Vindeby.
Igennem Svendborgsund tilbage til Vindeby.
Pakke, bade, omklædning, lidt udstrækning og så afslutning med stående frokost.
Vejret var skønt, sol dag 1 overskyet dag t og regn på hjemvejen.
Tak for en rigtig god tur.
Sjak

 

 RIMG0412 600 x 337

Turleder Bent
Øvrige.Kaj, Mogens, Tonny, Jørgen R
Vindretningen fik turlederen til at beslutte sig for Østfyn, med isætning ved Måle.
Der var varsel om vindstyrke på 7-10 m/s fra sydvest.
Der var en enkelt alternativ isætning som vi lovede ikke at omtale specifikt.
Vinden var svunget om i nordvest, og da vi .satsede på medvind hjem gik vi nord ud.
På udturen mødte vi et svanepar med en ælling. Tilsyneladende kom vi for tæt på så svanefar gjorde alt for at lokke os væk fra ællingen, vi må sige han var ihærdig han fulgte os et langt stykke.
Efter 4km fandt turlederen et tomt sommerhus med blord og bænk, og så blev der dømt kaffe og kage med avec.
Kagen havde Mogens med, konen havde bagt, stor ros til bageren.
Ved Snave var der middagsmad med en enkelt avec.
En af deltagerne underholdte med historier vi alle have hørt tidligere, så vi faldt hurtigt i søvn.
På hjemturen bliv vi skubbet godt afsted af bølger ind agter.
Godt kommet tilbage til udgangspunktet var der rul og makker redning for en enkelt.
Sluttelig vandgang for alle fem.
En god tur med udfordringer som vi alle klarede fint.

Jørgen R

 

 

 

Erik B , Erik C , Erik R, Birgitte, Helle S, Peter , Annesofie, Marianne, Poul K, Stig , Rigmor, Karen,
Karen Elise, Michael, Pernille, Alex, Mogens, Michael, Helle B, Lene J,
Og begynderne :Jens Christian, Lea. Maja, Megan og fra Ukraine Lusia

Det var en skøn aften, med begyndere. Vi kørte til Kertinge Noer , satte i ved Munkebo havn og sejlede
ud til Kertinge Lufthavn. Her holdt vi pause og nød det gode vejr. Kiks, kager og bolcher blev delt
rundt, før vi sejlede tilbage.
Endnu en dejlig aften i kajakken med et dejligt selskab, tak for det
--
Mvh Sjak Leegård


RIMG0391 600 x 337

Turleder: Erik B. og Carsten H. Deltagere: Lene J. Kaj. Hanne J. Dorte. Lise. Tonni. Michael E. Henrik. Thomas V. Mogens. Begitte. Diana. Dan. Lene A. Bent og Jørgen R.

Igen skønt sommervejr med en meget let brise.
Fin sejltur på ca. 11 km. med den vanlige øl pause og en efterfølgende dukkert, lækkert.
Efterfølgende kunne vores humør ikke ødelægges af et skilt med: ”vandet kan i perioder være
forurenet”
Vi blev enige om at vi ikke var i sådan en periode :)
Godt hjemvendt nød vi det sædvanlige samvær i klubben.
Jeg har ikke så nemt ved at huske navne, men nu kan jeg huske Lises :), så det går da lidt fremad.

Tak for en god tur.
Christian

 

 

 RIMG0365 600 x 337

Frisk vind fra vest er næsten garanti for tur til Holckenhavn - og sådan blev det. Om det var rygtet om Jørgens kulinariske evner ud i italiensk madlavning efter endt kursus vides ikke, men vi var 9 - Bent, Kaj, Jørgen, Henrik, Hanne, Mogens, Erik, Lars og Finn.
Turen gik frisk og i fuld sol mod syd langs flot skov - som gav fin læ. Rigt fugleliv og edderfuglene lå med deres børnehaver og passede på de nyudklækkede ællinger. Vi lagde ind "det sædvanlige sted" og drak kaffe, spiste kage og kringle og roede videre. Her forsvandt skoven og vi kunne mærke vinden frisk fra vest. Da vi nåede Tårup Camping, gjorde vi kort holdt - vendte om og roede tilbage tilbage til samme sted, som vi drak kaffe. Bent fandt trangiaen frem og den italienske mad blev sat over. Mens den varmede gik hele holdet en tur i vandet og blev efterfølgende mødt af et sandt festmåltid - menuen var således:

Polpettine imbottite di mozzrella, Pesto Rouge, Patate al timo, Brød. Dertil: Organic wine fra Sisilien, Condemensa, Grapa: Nero D´Avola Syrah. Bagefter var der god mulighed for at hvile i solen inden vi roede det sidste stykke hjem - den sidste kilometer af de knap 17 i strid modvind.

 

Således oplevet af Finn

 


DSCN2615 600 x 450Turleder Erik R.
Øvrige deltagere: Anders, Carsten H, Eva Anette, Bent.

Afgang fra klubhuset kl. 8 i 2 biler.
Der er en del logistik med at få placeret biler de rigtige steder så vi var først på vandet kl. 11.30. Vi startede fra kysten ved Lakolk på Rømø og roede det første stykke indenfor den 2. revle mellem tyske badenymfer og tykke mænd og børn i det varme vand.

Da der kom et passende hul i revlen roede vi ud på det åbne Vesterhav der i dagens anledning var helt fladt.

 

Erik fik øje på en sandbanke 3 km ude i havet som der kunne være sæler på og resolut roede vi ud til den. Der var også mange sæler som sprang i vandet og svømmede os i møde. Sælerne er lige så nysgerrige som os så de blev ved med at svømme omkring os længe. Første stop efter 2 timers roning var Koresand. Det er en stor sandslette som bliver delvis oversvømmet ved højvande. Forskellen på højvande og lavvande er ca. 1,8 m her. Det betyder også at når turen er planlagt rigtigt som denne var så får vi meget glæde af strømmen.
Fra Koresand gik turen til Mandø. Igen med mange sæler omkring bådene. Selv om vi ikke roede kom vi fremad med 5 km i timen. Efter kaffepause og hvil roede vi det sidste stykke ind til Vester Vedsted med vind og bølger ind bagfra så der var mulighed for at surfe lidt på bølgerne. Vi gik i land det sted hvor traktorbussen kører ud fra mod Mandø.
Igen kørsel til Rømø for at hente bil og trailer.

Erik inviterede til besøg i hans kones sommerhus hvor Birgitte havde dækket flot bord med levninger fra festen hun havde haft aftenen i forvejen med kølig hvidvin til. En fantastisk afslutning på turen. Stor tak til Birgitte.
Tak for en fantastisk dejlig dag på en af sommerens varmeste dage.


26,5 km roning blev det til.

https://www.youtube.com/watch?v=oO3SeLOo3xs&t=104s

Bent

 


RIMG0335 600 x 337

Turleder. Sjak. Deltagere: Jørgen R. Jørgen C. Kaj. Christian. Bent. Lene. Begitte. Hanne. Lene A. Helle. Mogens. Erik B. Egon. Hanne J. Lise. Inge. Hans Jørgen.
Vi kørte til Dalby Bugten helt derinde, hvor der ingen vand er, men et lyst hoved fik den ide, at vi skulle over til den anden kyst.
Derover var der vand og da vejret var fantastisk gik det godt derudaf i medvind. Vi roede til Lodshuse igennem Gabet. Fin udsigt til fyret på modsatte side.
På hjemturen så vi marsvin og modvinden havde lagt sig. Det var endnu en smuk sommer aften, hvor nogle få gik den lange vej ud til vandet for at få en dukkert.
Kaj

 


34146440 931766503659968 1988768599069687808 n 600 x 450

 

 

Deltagere: Kit. Erik B .Erik R. Karen Elise. Mogens. Helle B. Rigmor. Pernille. Niels. Peter J. Claus. Alex. Lise. Hanne N. Annesofie. Erik C. Henrik A. Henrik L.Poul og Pernille.

Det er sikkert ikke første gang i får ros for modtagelse af nye roer, men det rykker ikke ved at klubben er skabt af de personer som er medlem af klubben, det
er en lille havkajakklub med et stort hjerte, håber det også i fremtiden vil være sådan.

Med vind fra øst ca. 5 sec/meter, dejligt højtryksvejr, besluttede Erik at der ville være læ kyst ved Dalbybugten . Trailerne blev læsset med ca 20 både, alle hjælper alle.
Ved ankomst blev bådene sat i vandet og der blev tid til omklædning , nogen gør det utrolig hurtig , men jeg selv har en kamp med den meget snævre våd dragt.

Holdet blev delt op i to, således nogen øvede teknik, andre havde fornøjelsen at ro rundt ved Dalbybugten i det smukke vejr, efterhånden stod solen lavt på himlen.

Den røde tråd igennem klubben er sikkerhed, de gode roer er hele tiden opmærksom på de mindre gode roer , og bliver vand dybden for stor, så er der besked om at følges ad
to og to . Efter ca. 5-6 km. vender vi tilbage, læser bådene og nu går turen til hjem til klubhuset ,hvor vi slutter af med kaffe og en lille en til halsen, her går snakken om mangt og meget.

Mogens. Torsdags holdet.

 

 RIMG0319 600 x 337

Turleder. Bent. Øvrige deltagere: Hanne. Mogens. Tonni. Jørgen R og Kaj
Aftenen og natten op til mandagen bragte lidt torden og regn. De sidste dråber faldt medens vi læssede seks kajakker. Af sted mod Fjællebroen havn.
Havnen tager betaling for parkering og kr 50 for at man kan bruge slæbestedet til at sætte en båd i vandet. Så vi skulle kun betale kr 25 per kajak. Men der var et rigtigt godt alternativ lidt længere ad kysten mod Svendborg.
Omkring Lille Svelmø er der ikke meget vand. Men meget vind fra sydøst, hvilket et par håndfulde kitesurfere så ud til at nyde.
Ved Store Svelmøs sydvesthjørne er der et rev. hvor bølgerne er pænt store. Op mod og igennem bølger og vind. Hurtig vending og over i læ. Frokost, hvor der også var en enkelt snaps, vistnok lavet på hæk. Vi rundede endnu en meget lille ø, Kidholm, rugende måger og edderfugle med en stor flok ællinger, inden vi stred tilbage igennem vind og bølger.
For en begynder som mig, er det interessant at opleve hvor meget læ fra land betyder for bølgehøjden på vandet.
Mogens Skov

 

 

 DSCN2480 600 x 450

Turleder: Erik R og Kia Øvrige deltagere: Inge, Hanne, Michael Bjerre, Lise, Birigtte, Henrik L., Benny, Thomas
Vi satte i ved Dyreborg. De overfor boende have lavet en lille nedgang ned til vandet, da de også havde kajakker. De var
påpasselige med, at deres adgang ikke blev spærret af biler. Så vi passede på. Hun huskede os fra sidste år. Det gjorde jeg også.
Men vi fik en god snak
Vi satte kursen mod Bjørnø, hvor vi gik ind lige øst for færgelejet, det er simpelthen ideelt at gå ind der.
Det blev til en kort ro pause, hvor vi fulgte Bjørnø Bys ringvej – der er jo ikke andre veje - rundt med solen og fik følgende facts af
nogle beboere:
På øen er der 30 fastboende, heraf 3 skolebørn, og der er 8 daglige færgeafgange til Faaborg.
Turens andet ophold var ved havnen på Avernakø, hvor borde og bænke var sat frem til os.
Efter frokosten satte vi i kajakkerne på vej over mod Knolds lerede skrænter, og snart stod vi oppe på Knolds østlige banke. Jeg tror
den er ca. 25 m høj. Til vore efterfølgere: Snyd ikke jer selv for den korte gåtur op på bakken. Der er en flot udsigt over Horneland
og mod Fåborg. Vi kunne bl.a. se, hvor vi skulle slutte turen inde i Dyreborg. Det blev til 12,5 km i alt.
Erik

Deltagere:
Erik R, Alex, Hanne, Kit, Anne-Sofie, Karen Elise, Karen, Pernille, Christian, Steen, Mogens, Poul, Jørgen, John,
Henrik L, Lise
Så blev det Torsdag - en lun af slagsen, eftersom vi havde ca 20 grader, fuld sol og 7m/s.
Sidstnævnte mærkede vi dog ikke meget til, da turen gik til Stenene (Langø) for, at få lidt læ.
Turen blev til 5-6K med længere stop til, at “stabilisere” blodsukkeret.
Ornitologi kyndige identificerede nattergalens sang, forhåbentlig ikke den sidste sang.
Alex holdte et fint roligt tempo.
Hanne var samvittighedsfuld bagroer.
Erik som kompetent turleder, gjorde det alt i alt aftenens tur på vandet til en tryg oplevelse for nye og mere
øvede.
Turen blev afsluttet med en dukkert. Vandet var dejligt varmt, syntes Karen-Elise, som tog sin dukkert i sin
tørdragt.????
Aftenen blev afsluttet med en rød/ gul solnedgang.
Tak for en god aften - med nogle rare kajak nørder.??

Med Venlig Hilsen

Lise Bendix


33318319 2111776289038688 2099289171431522304 n 600 x 450

Turleder: Sjak. Deltagere: Hanne N. Begitte. Peter. Kaj. Bent. Tonni. Niels. Christian. Thomas. Diana. Dan. Egon. Kenneth. Henrik. Lene A.
Endnu en dejlig sommeraften, hvor vi kørte til Flyvesandet og roede mod øst og vi roede og roede, medens vi tænkte. skal vi aldrig have pause. Så sagde Sjak vi skulle vende og ro tilbage, men heldigvis kun for at finde en pause plads.
Man skulle tro vi var kommet til troperne, der flød med bananer og pollen på stranden.
Derefter tilbage med solnegangen der spejlede sig lige i øjnene, da vi kom i land, var de fleste i vandet.
Kaj

 

 

33037375 2001971199815957 7659786332297756672 n 600 x 450

Deltagere: Bent, Begitte, Thomas V, Lene GJ, Lene A, Dorte, Erik, Benny, Hanne N, Finn, Lars Chr., Stig og Laila
Et par dage før pinse blev jeg ringet op af Bent, der skulle høre, hvor man køber saltvandsshampoo - at høre hans stemme og samtidig få at vide at mandagsturen 2. pinsedag gik rundt om Fænø. Det vakte alle abstinenser til live og vi gik i gang med planlægning af en tur over Fyn.

Vi mødtes ved Kongebrogården ved 10-tiden og satte i. På grund af melding om mere vind senere på dagen startede vi med krydset over til Fænø Kalv. Ind imellem var der lidt sjove bølger ind bagfra, men alle nød turen. På Fænø Kalv indtog vi den første kaffe sammen med Begittes medbragte kage og Bent førte an på en tur rundt om øen. Den gamle traktor falder mere og mere sammen, så vi sparkede kun blidt til den, men dog…

Derefter krydsede vi over på Fænøsiden og gik ned til sydspidsen, hvor vi spiste frokost nær ”fyrhuset” og nogle benyttede lejligheden til en frisk dukkert i Lillebælt. Dejligt.

2. kaffepause ved Voldstedet Hindsgaul. Denne gang med 2 slags kager, den ene hjemmebagte muffins - mums. Tak Hanne. Under kaffepausen kunne vi sidde og se på sejlskibe, der sejlede sidelæns på grund af strømmen.

Der var gang i Bridgewalking den dag, jeg tror vi så 4 hold, da vi sejlede under broen

Tak for en dejlig dag. Tak til Bent for god turledelse, til Hanne og Begitte som sørgede for at vi absolut ikke gik sukkerkolde og til jer allesammen for en meget dejlig dag i godt selskab - som det plejer at være i OHK.

Laila

 

 

 DSCN2477 600 x 450

Tur leder: Erik
Deltagere : Birgitte, Karen, Karen Elise, Anne Sofie, Lene, Mogens (ny)
Alex og Hanne.

Meget fint frem møde på denne aller-første torsdags klubaften.
Vejret var atter bare skønt – solskin og næsten havblik.
Efter grundig instruktion på stranden med makker fordeling og organisering af for og bag roere satte vi afsted nordpå.
Vi havde et nyt medlem – Mogens på 79 år - med for første gang. Han var lidt usikker i kajakken i starten, men fik hurtigt færten af roningen og klarede sig meget flot på hele turen.
Tempoet blev holdt perfekt af for roerne og der var tid til at nyde denne smukke aften på vandet, hvor der var rigt dyreliv – fugle og marsvin – samt mange andre kajak roere, sejlere og fiskere.
Og vandet så klart at vi kunne se havbunden hele vejen.
Og der blev hygget og snakket ..............
Pausen blev holdt på en solbeskinnet skrænt cirka 3 km fra udgangspunktet.
Rolig tilbagetur mens solen stille sank ned omgivet af de smukkeste røde farvenuancer på aftenhimlen – mindede mig om barndommens sang – Solen er så rød mor ........
Atter en uforglemmelig stjernestund......

Aftenen sluttede med en dukkert for de braveste kvinder og
den obligatoriske ostemad i klubhuset med en dram i vældig hyggeligt og fornøjeligt selskab med hinanden.
Der var stor enighed og tilfredshed om at det havde været en vellykket aften med et perfekt koncept : et roligt ro-tempo og en passende distance.
6 km blev det til ialt.

Så - Vel mødt igen næste torsdag:

Hanne Neumann

 

 

 

 

KertemindeN 9 600 x 450

Turleder: Sjak. Deltagere: Dorte. Henrik. Bent. Carsten. Kaj. Christian. Hanne. Begitte. Jørgen R. Rigmor. Lise. John. Hanne N. Lars Chr. Claus. Lene A. Henrik L. Vagn. Thomas og Inge

Skøn tur igen igen. Den anden med klubben for mit vedkommende. En kæmpe flok på vist nok 23 stk.med kajakker i alle mulige farver. Det er altså et flot syn når de alle lægger ud og ligger på strandennår vi har pause.

Vi kørte til Kerteminde Nordstrand, hvor vandet var rimeligt fladt og folk hyggede på stranden. 10.dag med flot solskin / aftenvejr – nærmest sommerligt – bedre bliver det altså ikke. Vi var hurtigt påvandet og jeg var makker med Hanne, som glad fortalte om klubben. Vi roede i god rytme nordpå indtil det var tid at holde pause. Chokolade og kage bliver delt ud eller man spiser sine egne klapper.

Noget af en hyggeklub i ordets bedste forstand. Jeg er bjergtaget over hvor godt I lader til at kendehinanden og hygger og hænger ud – også i klubhuset bagefter. Der er en kærlig, bramfri, humoristiskog godhjertet atmosfære og tone, hvor alle giver noget til fællesskabet.

Minsandten om jeg ikke også er blevet inviteret med på en tur til Sverige til sommer. Det er da hurtigt, man føler sig velkommen. På hjemvejen var jeg makker med Henrik, der lå i front. Vi roede iret godt tempo og jeg er glad over deltage i dette fællesskab af glade amatører, der leger med detsamme, som jeg kan li’. Sikkert ligeså kåde over vandet - som jægerne, der netop denne morgen harindledt bukkejagten -aften med den nedgående sol der spejlede sig i vandet og konturer af skov og by i det fjerne. Også en er vi mange der er! Vi var 4 der tog turen længst inde langs med kysten. Herlig flok sejlere og andre kajakroere og lystfiskere havde fundet vej ud denne skønne majaften. Det blevvist nok til 8-9 km i alt.

Afslutningsvist var vi nogen, der tog en dukkert. Årets første dyp for mit vedkommende, men ahhh hvor saliggørende at få våddragten af og blive afkølet over det hele. Top organiseret er det hele medeffektiv pakning af trailere og kollektiv fælleskørsel t/r. Turen tilbage til Odense gik hurtigt i godt selskab.

Kajs charmeoffensiv for at få mig til at skrive referat kunne jeg ikke stå for, så først nu vil jeg gå ud ibilen og hente de våde klæder og hænge det op til tørre indtil næste gang jeg skal ud med jer – og fået frikvarter fra hverdagen.

Dorte Rønning

 

 RIMG0277 600 x 337

Turleder:Bent
Deltagere: Finn, Tonni, Mogens, Kaj, Jørgen og Hanne

Skøn sommerdag med sol fra en skyfri himmel, 25 graders varme og en vind på 2-4 sekundmeter.
Vi kørte til Assens og satte kajakkerne i vandet udenfor havnen.
Vi startede med en havnerundfart for at besigtige sejlskibet Georg Stage som lå på værftet til reparation. Fint fotoshot!
Derefter gik turen rask afsted mod Torø – højre om – og videre mod Sønderby Klint, hvor frokosten blev indtaget på klintents top og med en fantastisk udsigt ud over vandet og ind over det smukke landskab, hvor de gule raps marker strålede og vindmøllerne stod majastætisk og drejede deres store vinger rundt.
På tilbageturen bar vi kajakkerne over i Torø Vig ved Torø Huse og fortsatte med en smule besvær, da bunden stod noget høj i vigen og vi måtte ud at gå!
Fra broen gik det atter fint med masser af vand under os og en frisk vind og små bølger imod os således vi alligevel fik brugt overarmene!
De obligatoriske to kaffepauser blev afviklet med lækker hjemmebag fra Mogens`s Inge, mens dagens dram bestod af henholdsvis paradisæble og grannåle.
Bent forsøgte sig som lystfisker men uden succes – hornfiskene sprang godt nok omkring os, men var for kloge til at bide på!
Dagen afsluttedes med en vidunderlig dukkert før køreturen tilbage til Odense City. Hjemturen var præget af de enormt flotte syrenhegn på ruten og de mange ”pot-holes” der er på vejene i Assens Kommune……….

Hanne Neumann

 

 RIMG0244 600 x 337

Turleder: Bent Deltagere: Kaj. Torben. Thoma. Begitte. John. Tonni. Peter. Peer B. Benny. Lene og Helle
Lørdag formiddag efter morgenmad gik turen til Illum, vi havde ikke roet langt før Peter fangede en hornfisk, vejret var lidt skyet , men klarede op lidt senere.
Vi gik i land midt på øen og fik selvfølgelig kaffe og kage. Der var en lille kalv, der undrende kikkede på os
Derefter roede vi over forbi Horsehoved og Vigø og hjemad til frokosten. En rigtig dejlig tur i det smukke øhav.
Efter søsætningen var vi mange der var en tur til Nabben
Kaj

RIMG0238 600 x 337

Turleder. Kaj Deltagere: Bent. Thomas. Erik B. Benny. Torben. Begitte. Tonni og Per B.
Fredag før søsætning plejer vi at ro en tur rundt om Helnæs, hvis vejret tillader det, og det gjorde det i år.
Det var det smukkeste forårsvejr med stille vejr og solskin, vi besluttede at ro mod uret rundt.
Første etape gik til dæmningen, hvor vi skulle bære over, og hvor vi fik kaffe og kage. Derefter ud til fyret til frokost og en lille morfar. Dernæst til Helnæs Strand til kaffe og det sidste kage.
Vi var tilbage ved campingpladsen ved firetiden , hvor vi skulle sætte telt op.
Kaj

 RIMG0203 600 x 337

Turleder. Sjak. Deltagere: Kaj. Lene. Helle. John. Mogens. Vagn. Begitte. Allan. Michael. Lise. Bent. Dorte og Henrik
Vi er i en periode med megen østenvind, så vi tog atter til Dalbybugten.
Denne gang satte vi i ved Stenene 25 og roede nordpå til op forbi det højtliggende hus hvor vi holdt
pause.
Forfriskningerne blev indtaget før vi returnerede til bilerne.
8 km blev det til, inden vi kørte hjem nåede vi at se solen gå ned, et smukt syn.
Og så hjem til kaffen
Mvh Sjak Leegård

 

 

 31961354 1986918844654526 2106757775961882624 n 600 x 450

Turleder. Sjak. Deltagere: Lene G. J. Lene A. Henrik. Peter J. Thomas. Benny. Michael. Pernille. Erik R. Hanne N. og Lise.
Søndagstur fra Valdemar Slot til Siø 22 km.

 

Der er langt til Tåsinge, men det var besværet værd. Vi skulle omkring Siø og kørte ned omkring
Valdemar slot og satte i ved Nørreskovvej 39. Det var et dejligt vejr lidt diset og næsten ingen vind. Vi
gled ud i det stille vand for at krydse Lunkebugten og satte næsen mod Stenodden.
Kaffen blev indtaget på østsiden af Stenodden.
Videre gik det mod Siø-dæmningen, vi kom på lettere arbejde da der var en del strøm.
Vi gik syd om øen med udsigt til Langeland, passerede under broen derover og gik i land lige efter det
gamle færgeleje.
Frokost - utroligt som en simpel madpakke kan smage godt efter lidt frisk luft og motion.
Vi krydsede tilbage til Stenodden, hvor kaffen blev indtaget, med udsigt til Thurø.
Så manglede vi bare, det sidste kryds, tilbage over Lunkebugter tilbage til bilerne.
22 skønne km blev det til. Det kan mærkes at vi stadig er først på sæsonen
Sjak


 RIMG0190 600 x 337
Turleder: Bent
Øvrige deltagere: Jørgen Roiy, Kaj, Mogens, Tonni og John (ordnet efter alder)
Referent: John
 
Bent havde annonceret, at turen skulle gå til Romsø, også kaldet Bacardi Island.
Vi kom rettidig afsted fra klubhuset, ingen havde glemt kajakker, pagajer, redningsveste eller
lignende.
I 2 biler kørte vi til Måle, hvor min kajak åbenbart var utålmodig efter at komme på vandet efter den
lange vinterpause, så den strøg simpelthen til havs helt alene. Det var dog ikke det helt store problem at fange den igen, da der var en smule pålandsvind.
Turen over til øen forløb stille og roligt. Vandet var ikke lige som et stuegulv, det var bare lige, så vi kunne fornemme lidt liv i kajakkerne - - så bliver det ikke meget bedre.
Vi valgte at ro nord om øen, så vi gik i land ved fyrtårnet. Straks vi kom i land, så vi en havørn, som fløj fra øen og ud over havet.
Vi fandt små drammer, brød og alt det andet, der hører med til formiddagskaffen på en mandagstur,
MEN da vi pakkede ud oppe ved fyret, fandt Bent ud af, at han havde glemt sin kaffe. Nå, det var ikke det store problem, for vi andre havde kaffe nok med. Det havde da været værre, hvis han havde glemt sin øl.
 Efter kaffen var der rygepause. Det er ikke som i gamle dage, men jeg havde lakridspiber med til alle.
Efter kaffen var det tid til en ekspedition rundt på øen. Vi så selvfølgelig en del dådyr, som ikke var særligt sky.
 Vegetationen på øen består primært af meget høje, ranke bøgetræer, og en del af dem
var væltet under stormvejr, så rodkagen på størrelse med et dansegulv stod lodret med kampesten mellem rødderne. Der er en del vådområder inde midt på øen, så vi et par gange måtte bruge væltede træer som bro for at komme videre. Vi var et par stykker, der holdt kameraerne klar for at få et dramatisk foto til turberetningen, men alle kom tørskoet over hver gang.
Da vi kom tilbage fra ekspeditionen, roede vi et lille stykke på øens sydside, hvor vi havde nogen ret rodede bølger direkte ind på bagbords side. Herefter bar vi kajakkerne over revet og roede ind i bugten på vestsiden for at holde frokost. Her så vi igen en havørn, som sad majestætisk i et træ. Da den lettede, kunne vi se på den hvide hale, at det var en fuldt udfarvet voksen fugl.
Da vi havde spist vore madpakker og nydt en dram, som Jørgen havde brygget på sine juletræer, bestemte turlederen, at det var tid til at pakke sammen og vende forstavnen mod Måle.
Vi havde lidt skrå medvind hjemad, så vi holdt et godt tempo.
Da vi havde læsset kajakkerne på traileren, var Kaj, Tonni og jeg selv ude at få en frisk dukkert og få skyllet den sure neoprenlugt af. Hele vejen hjem kunne vi lugte de andres våddragter, men vi sagde ikke noget, for vi er jo tolerante folk.
Jeg ville egentlig gerne skrive, hvor lang turen var, men jeg er ikke god til at betjene min telefon, når den er i et vandtæt etui, så jeg kom til at stoppe den, da vi gik i land ved fyret. Den første etape var 6,24 km. Tonni talte noget om, at den samlede tur var omkring 14 km.

RIMG0180 600 x 337

Turleder. Sjak .Øvrige deltagere: Kaj. Lene J. Hanne N. Henrik. Benny. Erik B. Carsten H. Mogens. Lars Chr. Lene A. Erik R. Claus B. Begitte. Dan. Diana og Thomas V.

Det var en smuk, men lidt kølig aften med frisk vind fra sydøst.

Sjak havde derfor bestemt, at vi skulle i læ. Vi kørte til Fyns Hoved og satte i ved Korshavn.

Turen gik ind i bugten ved Langø langs kysten på øst siden forbi Mejlø Bogø og Vejlø. På turen så vi græssende dådyr, masser af fugle, det var i det hele taget en meget smuk aften

Det var meget lavvandet og vi måtte ud og gå en tur med kajakkerne da vi skulle have øl og kage pause.

På hjemturen roede vi på vest siden, der var meget mere vand og vi fik vinden i ryggen.

 

RIMG0165 600 x 337

Turleder: Kaj Deltagere: Mogens og Tonni

Der skal to til en mandagstur. Og til Kaj og undertegnede var en tur på Kanalen godt nok. Men så kom Tonni og vi kørte mod Gamborg Fjord.

Da vi nærmede os Gamborg, blæste det en del og der kom nogle store regndråber. Igennem Gamborg kom vi til bådklubben på Svinø, hvor der er fint til isætning af kajak. Det blæste godt fra nordøst. I vandet og i læ langs kysten. Vi krydser en lille vig hvor der absolut ikke er læ. Den næste, lidt større vig. Vi får lært at følge kysten. Med vinden i ryggen, nærmest sufter vi om hjørnet og finder læ og en bænk. Så er det tid til kaffe og basser.

I mellemtiden er et tordenvejr dukket op i sydvest. Vi får travlt med at drikke kaffen og vender kajakken for et hurtigt tilbagetog. Hvor vinden var nordøst inden kaffen, er den nu i sydvest og alle bølger er glattet ud. Lidt overraskende er vandstanden steget 10 cm, der hvor vi lagde kajakkerne. Nok til en våd sok eller to! Meget våde!

Tordenen tager til, vi beslutter at gå i land for at afvente. Det regner en del. (Men ikke de 15 mm der var kommet i Dalum). Efter en tid er tordenvejret drevet videre og vi haster tilbage til bådklubben. Op med kajakkerne og omklædning. Nu mærker vi kulde og regn!

To kilometer ud og to tilbage, var hvad vi nåede.

Mogens Skov

 RIMG0163 600 x 337

Turleder: Erik R. Deltagere: Begitte. Sjak. Erik og Kaj
Denne onsdag blæste det koldt fra syd/vest og der mødte kun fem op til en frisk aftentur. Vi kørte til Nordenhuse, hvor der skulle være lidt læ.
Det blev besluttet at ro mod øst og kort efter vi kom i vandet så Begitte et marsvin. Det gik friskt derud af med vinden i ryggen og efter knap fire km. gik vi i land til pause.
På hjemturen så vi flere marsvin, vi havde vinden delvis imod os, så der skulle bestilles noget, og det var lidt koldt at klæde om. Der var heller ikke nogen, der havde lyst til en dukkert.
Kaj

 

RIMG0147 600 x 337

Turleder: Bent Deltagere: Mogens. Henrik og Kaj

Vinden var i vest og lidt frisk, så vi bestemte os for Holchenhavn, da vi kom derned brød solen frem, Bent forstår det med vejret.

Vi roede til Kajbjergskov, hvor vi fil kaffe og brunsviger, derefter til Tårup camping, hvor vi så den lille dam, der er klokkefrøer i, men vi hørte dem ikke. Det er en fantastisk årstid, skovbunden er hvid af anemoner, blå af violer og gul af smørblomster, træerne er ved at blive lysegrønne og fuglene synger.

På hjemturen igen kaffe i Kajbjergskov, nu med muffins

Vores turleder havde sørget for medvind ud og at vinden vendte på hjemturen

Endnu en dejlig mandagstur

Kaj

 RIMG0125 600 x 337


Turleder: Bent. Deltagere: Tonni. Mogens. Henrik. Torben. Finn og Kaj

Første tur på vandet i år og så med mandags holdet-uha,uha.
Seks friske fyre var mødt op på en lidt grå og trist morgen,som dog viste sig at blive langt bedre op
Af formiddagen.
Turen var fastlagt: Thurø rundt.
Bilerne blev pakket og afsted mod Skårupøre OG SOLSKIN.
Vel ankommet,blev vi modtaget af Torben fra Langeland,syv mand klar til kultur tur i det sy`fynske.
Vejret var fantastisk,sol-blankt vand-dis i det fjerne,vildt smukt.
Første stop på denne tur blev holdt neden for Thurø kirke,Kaffe-kage og så den store kultur udflugt til
kirken med den fantastiske udsigt.Kaj havde sat sig for at finde Tom Kristensen`s gravsted og det
lykkedes.For dem der ikke kender Tom Kristensen kan jeg oplyse at han var
forfatter,kritiker,lyriker,prosaist og anmelder,som havde en central plads i specielt mellemkrigstidens
Kulturliv.Jo-jo,det vidste Kaj noget om. Videre afsted det gik på noget af det flotteste vand jeg længe
har set,stadig spejlblankt.Frokost på øens vest side på en plads med shelter,bord og bænke.
Også her fik turen et kulturelt opsving iform af lystige sange fra en svunden tid. Jeg vil ikke ind på
Teksternes indhold,men meget underholdende. Vel tilbage kunne vi se tilbage på en flot og
underholdende tur på 15,3km.
Tak til mandagholdet for en dejlig dag!!
Henrik.

 

 

 


Turleder: Bent. Deltagere: Tonni. Mogens. Henrik. Torben. Finn og Kaj

Første tur på vandet i år og så med mandags holdet-uha,uha.
Seks friske fyre var mødt op på en lidt grå og trist morgen,som dog viste sig at blive langt bedre op
Af formiddagen.
Turen var fastlagt: Thurø rundt.
Bilerne blev pakket og afsted mod Skårupøre OG SOLSKIN.
Vel ankommet,blev vi modtaget af Torben fra Langeland,syv mand klar til kultur tur i det sy`fynske.
Vejret var fantastisk,sol-blankt vand-dis i det fjerne,vildt smukt.
Første stop på denne tur blev holdt neden for Thurø kirke,Kaffe-kage og så den store kultur udflugt til
kirken med den fantastiske udsigt.Kaj havde sat sig for at finde Tom Kristensen`s gravsted og det
lykkedes.For dem der ikke kender Tom Kristensen kan jeg oplyse at han var
forfatter,kritiker,lyriker,prosaist og anmelder,som havde en central plads i specielt mellemkrigstidens
Kulturliv.Jo-jo,det vidste Kaj noget om. Videre afsted det gik på noget af det flotteste vand jeg længe
har set,stadig spejlblankt.Frokost på øens vest side på en plads med shelter,bord og bænke.
Også her fik turen et kulturelt opsving iform af lystige sange fra en svunden tid. Jeg vil ikke ind på
Teksternes indhold,men meget underholdende. Vel tilbage kunne vi se tilbage på en flot og
underholdende tur på 15,3km.
Tak til mandagholdet for en dejlig dag!!
Henrik.

 

 

Lørdagstur den 21/4 2018
Deltagere: Kia, Begitte, Benny og Erik. Turleder Erik.
Der var 1, der var 2, der var 3, der var 4, der var .... Ja en lille kernegruppe på 4, heraf 2 af klubbens mest dekorative kvindelige medlemmer tog på en kajaktur i det sydfynske og besøgte den lille ubeboede ø i Svendborg Sund, der hedder Iholm Ø. Turen startede ved broen over til Thurø, mod vest, ind gennem Svendborg havn, og så på de gamle dages træskibe, forbi færgelejet og hen til sejlklubben, hvor en bænk stod og ventede på os til formiddagskaffen og den første kage. Videre mod Iholm med 6 m/s lige mod og i modstrøm. Efter broen dukkede Iholm op i horisonten. Det syntes at være meeeget langt derhen. Men det lykkedes. Holdt pause på den østligste ende, hvor der var læ og blødt græs. Tilbage mod broen som vi nåede i løbet af nulkommafem i medstrøm og medvind. Frem og tilbage er ikke lige langt i en kajak. Sidste (kage)pause ved Vindebyøre, hvor bænk og pavillion var sat frem til os. Det er et meget turistvenligt område.
Supertur på i alt 15 km.

Fra VisitSvendborg.dk om Iholm:
I 1853 blev der ved et tilfælde opdaget en stor vikingetids skat på Iholm.
En dag lå der på toppen af et muldvarpeskud en mønt og blinkede i solen.
Muldvarpen var kommet til at grave en af sine gange tværs gennem et større skatkammer med sølvringe, barre og en pung med 475 mønter, arabiske, tyske og engelske - de yngste fra år 1002-1024.DSCN2390 600 x 450

Turleder: Erik R. Deltagere: Lars Chr. Inge. Thomas V. Henrik. Hanne. Begitte. Lene. Kit. Peter J. Erik B. Claus. Carsten. Mogens. Kaj. Birgitte og Michael

På denne 2. klubaften i sæsonen mødte en pæn flok friske roere op med godt humør og høje forventninger til en skøn ro-tur på denne helt fantastisk smukke og ganske varme aften midt i april.

Turen var planlagt til Kerteminde Nordstrand, hvor kajakkerne hurtigt og snildt blev sat i vandet og efter instruks fra turlederen satte flokken af sted.
Der var stor gensynsglæde – både med kajak, vand og kammerater og alle nød atter at være i dette element igen efter den lange vinterpause.
Og snakken gik.............
Der var meget der skulle opdateres om!
Pausen blev holdt det sædvanlige sted på skrænten cirka 3.5 km. fra udgangspunktet og den obligatoriske drink blev indtaget sammen med et stort udvalg af ”biscuits”.
Og snakken gik...........
Havet var blikstille og solen steg ned så smukt så smukt .............
Varme vindpust ramte os i ansigterne på hjemturen – det var som en god sommer aften selvom det var midt i april!

Der var to nye medlemmer med for første gang og de klarede turen i fin stil.
Lige knap 7 km. ialt.

Mens kajakkerne blev surret fast på traileren smuttede et par af de sejeste kvinder i vandet og tog sig en dukkert – det var virkelig frisk sagde de!

Tilbage i klubhuset sluttede vi af med ostemadder mm.
En dejlig aften – dem ser vi frem til mange flere af ...........

Hanne N.

 

 

Turleder: Erik R. Øvrige deltagere: Mogens. Lars Chr. Erik C. Sjak. Claus. Kenneth og Kaj

8 mand var mødt til klubhuset – vejret var klart men en frisk vind fra øst blandet med en encifret

temperatur nærmere 0 end 10 gjorde at turleder Erik R….havde valgt en rute med start i bunder af

Dalbybugten.   Valget viste sig at være godt idét vi kunne klæde om uden de store forfrysninger og

kajakkerne blev sat ud i næsten havblik.   Da min erfaring kun er 3xsvømmehal, fik jeg lov til at sejle

først og bestemme ruten i nordlig retning og især tempo med Kenneth Jensen som sikker makker.

Vi fik selskab af nogle unge mennesker som sneg deres 2 jetski i vandet – de troede måske at deres lille

lovovertrædelse ikke blev bemærket af andre på det sted, men adskillige lystfiskere så ud til opgive

solnedgangen og pakkede sammen ved larmen.

Efter 35 min roning søgte vi land og nød en meget smuk solnedgang over Kattegat mens vi nød en

stille pils med en muffin –   vejret var perfekt – vindstille og næsten lunt.

Tilbageturen ….det blæste op – storm med meterhøje bølger direkte mod (sådan følte nybegynderen

med de trætte kontorarme det i hvert fald) og overhalet af betydelig ældre kajakroere, hvoraf en tilbød

et slæb, der dog venligt blev afslået. Vi kom alle i land med varmen i overkroppen men i god kulde,

mørke og blæsevejr til nedpakningen.

Claus


Deltagere: Bent, Kaj, Mads Tonni og Finn . Året første officielle mandagstur - hvis viser bort fra forpremieren 2. påskedag, kom til at gå til Fyns Hoved. Vejret var fint - næsten helt stille, diset men med perioder, hvor solen brød igennem og varmede. Vi satte i ved Korshavn og roede rundt om hovedet, lagde kajakkerne op på en sandbanke og gik op på det højeste punkt. Kaffe og kage fra standerhejsningen blev nydt sammen med en fantastisk udsigt mod Jøvet. Vi roede videre sydpå til Campingpladsen, hvor vi spiste madpakker, drak bENTS Aroniasnaps, spiste Finns hjemmerullede marcipanæg og " kiggede på himlen". Der var rigtig mange edderfugle med deres karakteristiske kald og et par marsvin, så vi også. På vej tilbage så vi 2 store rovfugle hænge over skrænterne på Hovedet. Efter bedste overbevisning blev de bestemt til Røde glente pga. størrelsen og den kløftede  hale. Vi gjorde et sidste holdt og gik de 66 trin op til Jøvet. Spiste resten af kagen og kiggede på den nærtliggende shelter. Vi roede  tilbage til Korshavn, hvor vi måtte trække kajakkerne det sidste stykke pga. lavvande. 13,5 km blev det til. Dejligt at være igang igen.

Finn

29791766 1950760054937072 1229072337001452106 n2 337 x 60029791766 1950760054937072 1229072337001452106 n2 337 x 60029791766 1950760054937072 1229072337001452106 n2 337 x 60029791766 1950760054937072 1229072337001452106 n2 337 x 60029791766 1950760054937072 1229072337001452106 n2 337 x 600

Turleder: Bent

Deltager: Kaj, Sjak, Begitte, Erik R, Mads, Jørgen R, Benny

Det var 2. Påskedag, solen skinnede og de havde lovet godt vejr hele dagen , så der var et pænt fremmøde på 8 forventningsfulde kajakroer på den første mandagstur. Vi kørte til Kongshøj Strand camping og satte kajakkerne i og roede mod Lundeborg, halvvejs fandt vi et sted at drikke formiddags kaffe. Her efter videre til Lundeborg, hvor madpakkerne blev indtaget på Lundeborg havn. På tilbagevejen blev der selvfølgelig også holdt en eftermiddags kaffepause.

En dejlig 2. Påskedag hvor folk gik tur langs stranden og på Lundeborg havn var der også begyndende forårsstemning! Turen blev på næsten 19 km.
En lidt lang tur så tidligt på sæsonen, så ved den sidste kaffepause gik de fleste til bekendelse med ømme led og muskler. Alligevel var alle enige om at det havde været en fantastisk tur!

Tak for turen.
Benny

pfa10121322 1
Turleder: Sjak
Deltagere: Erik B, Erik R, Kaj, Bent, Lars, Jørgen, Tonni, Peter

Kajakkerne blev hurtigt læsset på traileren, pakket med udstyr, varmt tøj og proviant. Sjak nåede lige at sige, at han gav kage, hvis nogen kunne finde en bager på vejen. I Klintholm var det klart og stille vejr. Vi iklædte os våd-og tørdragter og begav os afsted mod Strib. På vejen så vi friske skrænter, som vand og vejr havde ædt sig ind i. Nogle steder var vandet helt rødt af ler. Et sted havde et hus ikke meget fast grund mere. Efter halvanden times roning lidt før Strib fandt vi en terrasse hvor frokost, kaffe og øl kunne indtages i læ. Til stor begejstring serverede Sjak kagen - 2 "store røvhuller". Det er nogle store brune kager med huller i midten, som vist ikke findes andre steder end hos bageren i Bolbro. Jørgen sagde at bagerjomfruen havde stillet ham over for at svært valg. Han kunne få 9 små røvhuller eller 2 store røvhuller som kunne deles!!!
Vi var et par stykker, som måtte hoppe og løbe lidt for at få varmen inden vi krøb ned i de "varme" kajakker igen. Så gik turen hjemover. Her så vi både et par marsvin og en enkelt nysgerrig sæl.
Vi sejlede i alt ca. 15 km og var hjemme i klubhuset kl 15, så vi kunne nå at få en morfar inden aftenens bowling. Tak for en dejlig tur!

Ref. Peter
Turleder: Sjak
Deltagere: Erik B, Erik R, Kaj, Bent,, Jørgen C, Tonni, Peter, Birgitte, Begitte, Benny og mange flere
Lørdag aften, efter roturen ved Klintholm, var der dækket op til spisning og bowling i Odense Bowl'n'Fun på Grønløkkevej. Der var 27 deltagere til spisning og lidt færre til bowlingturneringen.

Der var rigtig god stemning og lejlighed til at møde klubkammeraterne i 'ro'-lige omgivelser med god snak og forholdsvis fredelig dyst. Michael fik flest point skarpt efterfulgt af vores dygtige kasserer, som præsterede at vinde på en bane uden selv at kaste en eneste kugle.
 
/Jørgen

oldlogo

Seneste ture 2018

Torsdag d. 19-7 Kerteminde N.Torsdag d. 19-7 Kerteminde N.

Turleder: Erik B. Øvrige deltagere: Anne Sofie. Rigmor. Lucy. Kit. Karen. Morten. Begitte. Sjak o [ ... ]

Flere artikler