Mandag d. 18-9 Bogø

IMGP1361 600 x 450

Turleder: Bent

Deltagere: Kaj, Jørgen R, John og Hanne N.

Afgang fra klubhuset præcis klokken 9 med kurs mod Aborg strand.

Temmelig diset i vejret, men da vi nåede Glamsbjerg begyndte det at klare op.

Vi kom hurtigt i kajakkerne og Bent og Hanne indstillede kompasset, idet det stadig var diset. Der var fuldstændig havblik. Solen kæmpede bravt på at brænde hul i disen, men det kneb og sigtbarheden var nok kun 50 meter ......

Turlederen havde heldigvis styr på Bogø færgens sejlplan, men der var en sær motorlarm, som vi syntes blev stærkere og stærkere. John mente det var en traktor, men det var jo ikke særlig sandsynligt midt ude i Lillebælt!!!

Pludselig dukkede da en ikke helt lille fragt coaster op ud af tågen og vi fik hold på kajakkerne i en vis fart og lod den passere – bølgerne bagefter den var heldigvis ikke noget problem for nogen af os .......

Videre gik det mod Bogø og heldigvis var det godt nok med kompasset og vi ”ramte” øen der hvor vi havde planlagt at lande.

Tiltrængt kaffe pause med hjemmelavet energibar på bænkene ved siden af den lille havn. Nu havde solen endelig fået overtaget og hvilken smuk dag det blev og hvor så det hele dejligt ud........

Adskillige marsvin boltrede sig i vandet ganske tæt på stranden.

Turlederen havde bestemt at vi skulle have kulturelle indslag denne mandag og derfor blev alle udstyret med en lejecykel fra havnens cykelpark og vi satte kursen mod Bogø By.

Her besøgte vi først den Russisk Ortodokse Kirkes

lille ikon bygning og hilste på den residerende nonne (tidligere residerede nonnerne på Hesbjerg – lige udenfor Odense).

Jørgen var i stand til at hilse nonnen farvel på russisk! Meget imponerende.

Derefter besøgte vi øens kirke – opført i 1861 - og studerede gravstenene på den lille kirkegård.

Næste stop var øens lille museum, som indeholder en pæn samling af høst og landbrugsmaskiner plus en omfattende poster udstilling om øens historie.

Alt sammen særdeles interessant.

Vi cyklede de 2 km tilbage til havnen og spiste vores madpakker. Der var som vanligt hjemmeavlede tomater fra Kaj og diverse hjemmebryg, der skulle smages.

Alle mand tog derefter en dukkert i det 16 grader varme vand.

Før afgang spadserede vi hen omkring det lille fyrtårn, som er bygget i 1816 og Danmarks tredje ældste fyrtårn. Fælles foto tages foran tårnet.

Smuk tur tilbage til Fyn i stille og roligt tempo og strålende solskin og fuld sigtbarhed!

Hanne havde atter sat kompasset og vi ”ramte” nøjagtigt badebroen hvorfra vi var sejlet ud.

Der blev atter badet og atter drukket kaffe og atter spist hjemmebag, mens vi nød det sidste af denne fantastisk dejlige septemberdag sammen.

Hanne Neumann