IMGP0747 600 x 450

 Turleder: Anders. Øvrige: Begitte, Sjak, Kaj, Bent, Erik, Jørgen C., Benny

Vind ca. 7 m/s fra vest, skyet, lidt regn, lidt sol. 6 grader.

Vi havde et helt nyt medlem med på denne første vinterroning. Begitte. Hendes første kajaktur efter EPP2 beviset. På en vintertur i regn og blæst. Virkeligt sejt.

Vi satte i ved Skårupøre og roede gennem Skårupøre Sund mellem Thurø og Fyn indimellem i strid modvind og i modstrøm, men endelig kom vi under broen, derefter til venstre og hen til Troense Kajakklub.

Klubhuset var låst, hvilket det aldrig plejer at være. Men heldigvis kom en af de vinteraktive medlemmer og lukkede os ind.

Benny havde medbragt hjemmelavet æbleskivedej. Desværre havde den ansvarlige for at medbringe en æbleskive pande ikke liiige fået den pakket ned.

Men klubbens mesterkok Benny kokkerede de fineste pandekager af dejen med flere slags marmelade mv. og gløgg til. Og Kajs hjemmelavede brændevin. Og øl og kaffe mv. Jo velkommen til Odense Havkajakklub.

Efter opvask mv. gik turen tilbage. Nu med vinden i ryggen og i medstrøms. Frem og tilbage er ikke altid lige langt.

Tilbage ved Skårupøre skulle Sjak lige vise et koldvandsrul. Resten af gruppen kunne godt styre sig for ikke at prøve.

Det blev til 14 km i alt

Erik R.

20161026 191900 600 x 400

Turleder Erik B Deltagere Erik R & Sjak

Det var en mørk, kold aften, vinden tog i kajakkerne og det hylede i dækslinerne. Jeg havde mange overvejelser om, hvad jeg skulle sige for at slippe af med bare nogle af vore pinsler, men kom til , at det her var uden for formandens hænder . Heldigvis hørte jeg snart turlederens myndige stemme : Kører du ikke lidt lovligt stærkt  Erik? Det blev der ikke kommenteret på,, men farten aftog  og den værste hylen forsvandt. Vi sad i bilen på vej hjem fra en dejlig omgang mørkeroning på Svendborgsund, hvor det stort set havde været vindstille. Vi satte i ved havnen i Vindeby, lige inden det blev helt mørkt og sejlede ud gennem Thurø sund, ud til Valdemarslot og så retur igen, en tur på knap 14 km. Ved slottet var der pause med kiks og kaffe. På turen blev vi, af Erik B, nøje indført i de lysende sømærkers , ikke tilfældige farver, blink og  placering. Meget lærerigt og spændende. Desværre mødte vi ikke så meget trafik på vandet, så den dybe forståelse for skibslanterner fik vi ikke denne aften. Ved Christiansminde var der pludseligt lys i vandet, meget mærkeligt, lige indtil en undervandsfisker stak hovedet op. Han var lettere chokeret over, at vi lå der, kun 5 meter fra ham. For ham var aftensmaden dog i hus, det blev noget med 4 rødspætter. Ved roklubben gik turen ind gennem havnen, før vi returnerede til Vindeby. Tak for en god tur.

Mvh Sjak Leegård

IMGP0742 600 x 450
Turleder Sjak
øvrige 13 deltagere: Kaj, Chr. Johansen, Lars Chr, Erik Bech, Tonni, John, Lene Jonassen, Finn, Peter
Sjøstrand, Stig R, Jesper, Esben, Bent.
En kold november morgen mødtes 14 seje kajakroere ved klubhuset. Der blev pakket og
ordnet  logistik og lidt over kl.9 kørte vi til Nr. Broby.
Kajakkerne blev båret ned til åen og vi klædte om stående i den kolde sne.
Herefter gik turen stille og roligt med strømmen gennem de mange snoninger åen nu har. Vi så en del
fugle på vores færd.
Efter halvanden time var det tiden at gå i land og drikke kaffe, varm hyldebærsaft med rom og spise
brunsviger.
Tilbage i kajakkerne for at ro til det sted hvor vi plejer at spise frokost.
Men efter et kort stykke tid blev Kaj utilpas og vi måtte i land og rekvirere en ambulance til at køre
ham til undersøgelse på sygehuset. Det var dog ikke ligetil da vi var landet in the middle of   nowhere.
Men efter en del ringen og en 2 km travetur over markerne lykkedes det at få Kaj og ambulancen til
samme sted så han kunne komme til undersøgelse. Hans temperatur var da faldet til 34 oC. En grundig
undersøgelse viste dog ikke nogen fejl så han blev sendt hjem til aften.
Vi andre fortsatte efter at have spist de medbragte madpakker til vi nåede Dalum papirfabrik hvor vi
måtte op og bære kajakkerne 500 m for at komme forbi opstemningen.
Sjak havde Kajs kajak med på slæb til Bellinge bro hvor den blev lagt ind for senere afhentning.
Nu var det ved at blive mørkt så det sidste stykke gennem byen foregik som mørkeroning.
Ved Munke mose ventede Peder hjælpechauffør med traileren så vi kunne få læsset kajakker og klædt
om og køre til klubhuset. Nogle kørte til Nr. Broby og hentede biler.
I klubhuset havde Susanne og Marianne lavet varm majssuppe med chili  og oksekød. Det var rigtigt
godt til en flok kolde og sultne kajakroere.
Det blev en noget anderledes tur men alligevel en god tur.
Bent
Jeg har det fint nu og lægen sagde, alt var normalt !
Jeg vil gerne takke mine kammerater for en kompetent og kærlig hjælp.
Kaj
 

IMGP0722 600 x 450

Turleder Erik R. øvrige deltagere: Erik B. Sjak. Lene G.J. Bent. Jørgen R. Benny og Kaj

Vi kørte til Taasinge og satte i ved Valdemar Slot. Derfra sejlede vi det første stykke over til Stenodde, hvor vi gik i land og satte os i skovkanten af Øhavsstien og nød den flotte udsigt over vandet, mens vi holdt kaffepause og fik dejlig kage.  Herfra gik turen til Siø, som vi sejlede rundt om.  Da vi kom til sydspidsen var vi heldige at se en sæl ligge og nyde det på en sten i vandet. Rundt om sydspidsen ledte vi efter den såkaldte Barnesten som skulle ligge ude i vandet og hvorfra øens børn efter sigende skulle komme fra. Vi så et par stykker, der lignede denne. Vi gik i land på Siø og spiste frokost, og fortalte gode historier. Efter frokosten gik turen videre mod Valdemar Slot. Undervejs gjorde vi holdt ved shelterpladsen Hegnet på Taasinge. Her der blev budt på kaffe og endnu en dejlig kage. Efter pausen sejlede vi det sidste stykke til Valdemar Slot og havde så tilbagelagt hele 22 km. Vejret havde været nærmest vindstille med sol og let skyet og tilpas temperatur og forplejningen var helt i top, takket være Erik R.s kager. Tak til alle for en dejlig  dag og hyggelig tur.

Lene G. J.

IMGP0691 600 x 450

Deltagere : Turleder , Kaj, øvrige, Mads og Jørgen.

Turlederen havde besluttet at vi skulle til Bågø, og det blev en tur som mange vil misunde os.

Vi lagde ud fra Aborg med havblik og solskin, og tog kurs mod færgehavnen, kort før havnen fandt vi bord og bænk og det blev besluttet at indtage kaffen, med brunsvir kage og en lille skarp til.

Vi syntes dog der var mere i armene, så hvorfor ikke ro øen rundt. Vi besluttede os for at ro venstre om og søgte efter smuthullet mellem Bågø og Kalven. Vi fandt det ikke og det endte med at vi måtte bære over på et smalt sted, ca. 100m bredt. Det skal her siges at vi fra sommertogtet i Sverige har stor erfaring i overbæringer. Snart efter at have plukket friskt malurt var vi på havet igen, og det gik friskt mod fyret hvor vi ville indtage middagsmåltidet, varmt mad som turlederen havde forberedt.

På vej dertil så vi på nært hold to havørne stå på stranden, flot syn da de lettede, kort efter var der en sæl der ville hilse på os, den lå og solede sig på en sten, op plumpede i vandet 20 m foran kajakken, kort efter stak den hovedet op og så nysgerrigt på os.

Da vi kom til fyret blev vi enige om at gå i land ved havnen, hvor middagen kunne indtages under en overdækket terrasse. Menuen var gule ærter med medister øl og snaps, et fremragende måltid.

Nu manglede vi blot eftermiddagskaffen med tilhørende kage som fru Mads havde bagt til os.

For ikke at få overvægt i kajakkerne besluttede turlederen at dette , dagens sidste måltid skulle indtages når vi kom tilbage til Aborg. Som sagt så gjort, en herlig tur på godt 20 km med mange fine oplevelser.

Jørgen R.

IMGP0686 600 x 450

Fænøtur   17. okt. 2016

Kaj, Bent, Jørgen R og jeg tog afsted med Bent som turleder. Vinden var frisk sydøstlig, så der var læ ved Middelfart Camping, hvor vi satte kajakkerne i det grå vand for at sejle rundt om Fænø.  Der kom lidt vind imod, da vi sejlede udenom Borgbanken og ned i Fænøsund, hvor vi mødte en enlig indfødt kajakroer, som fortalte os 2 ting: Vi skulle sejle inde ved kysten, så ville vi få "bagvand", - og netop i dag ville han komme op på 6.100 roede km i år. Kan nogen stikke den?

Efter kaffe med blødt brød på Fynssiden sejlede vi over til Fænø, og der var "sjovt vand"  på den sydøstlige side af Fænø. Vinden kom nu lige ind, men strømforholdene gjorde, at bølgerne kom fra alle sider, og det fik de 4 kajakker til at danse rundt, op og ned, så vi holdt op med at snakke sammen, indtil vi var kommet om i læ og fandt et egnet sted til at gå ind. Jørgen serverede varm suppe og nybagte flutes, Kaj fordelte noget godt øl, og vi fik også en bitte bitter. Men vi savnede solen.  På hjemturen fik vi surferfart, nogle ordentlige skub bagfra, ja, det var som om man så vandet lidt fra oven. Ingen uheld. 13 km.  På hjemturen kørte først op til Hindsgavl Slot og så over det åbne stykke. Der var store flokke af kronhjorte, mere end 100 i den største flok. Fantastisk!

Mads

IMGP0669 600 x 450

Deltagere: Bent. Jørgen R. Erik C og Kaj

Vejrudsigten lovede efterårsvejr med regn og tiltagende blæst op af dagen og det kom til at passe. Vi kørte til Faldsled og roede forbi Horsehoved og til Illum, hvor vi gik i land og fik kaffe og kage.

Derefter videre langs kysten, men så begyndte vandet at komme ind i min kajak, jeg fik fat i Bent og han satte tape på, men kort efter vi begyndte turen mod Bøjden steg vandet igen, så jeg sad med r.. . . I vandskorpen. Jeg lånte en pumpe af Erik og sådan gik de tre km. over til frokosten. Bent lappede igen og så holdt det.

Vi roede langs kysten tilbage og tre km. før Faldsled kendte Bent et sted med sheltere, hvor vi kunne få den sidste kaffe og kage i tørvejr. Det er et meget flot område med toilet og sauna, måske et emne til en overnatning næste sommer.

Tilbage til bilen og omklædning i regnen. Men alle besværlighederne glemte jeg, da jeg kom hjem til varmt bad, wienersznitsel, kold øl og kærlig pleje.

Kaj

Deltagere: Kaj, Erik R, Jørgen Roiy, Bent.

Start i Faldsled havn hvorfra vi roede ud til Vigø og videre til Ilum hvor vi gik i land for at drikke kaffe og spise lagkage som var tilovers fra Stander nedtagningen.

Herefter roede vi el godt stykke langs Illums kyst indtil Kaj klagede over våde og kolde klunker. Det viste sig at hans grønlænderkajak var revnet i bunden så han sad i vand til over det kritiske punk.

Derfor måtte vi på land igen og lave en nødreparation med gaffatape. Det hold ca en km. indtil vi var ude midt på havet mellem Illum og Bøjden. Så var det galt igen. 

Heldigvis havde Erik svamp og pumpe med så Kaj fik lænset kajakken og kunne ro en km. mere. 

Da det havde gentaget sig nogle gange nåede vi velbevarede i land ved færgelejet i Bøjden.

Nu var det også blevet middag så kajakken fik lov til at tørre medens vi spiste. Nu kunne der så laves en reparation der holdt resten af turen.

Tilbagetur langs Hornes nordvestkyst indtil vi kom til en flot lejrplads før Falsled. Her gik vi op og så at der lå flere sheltere, en hytte med sauna i og et stort flot overdækket område hvor der var borde og bænke som vi kunne drikke kaffe ved. 

De sidste 3 km tilbage til Falsled havn var hurtigt overstået og efter en kold omklædning i småregn gik turen tilbage til Odense.

Ef god tur på 18 km.

Bent 

IMG 0539 600 x 450
Deltagere: Lars K. Trine. Lars Chr. Inge. Hanne og Erik C.
Der var 10 der var ni og vi endte med kun at være 6 der tog på snapsetur.
Vi satte i fra flydebroen ved Odense Kajakklub.
I samlet flok sejlede vi aved om op til og rundt om Vigelsø.
Som noget nyt sejlede vi over til Tornø og gik i land ved Dræby Fed..  på
koordinaterne    55°28'23.3"N    10°28'58.9"E
Her fandt vi en tue og nogen sten hvor vi drak Hannes medbragte kaffe og vistnok også en bette kage.
Herfra sejlede vi til spidsen af Vigelsø og over i sejlrenden inden vi gik i land ved bålpladsen.
Her varmede vi på Trangia'erne den medbragte Forlorne Skildpadde og brødene.
Mens maden sagte over spritflammerne varmede maden, prøvesmagte vi et par kryddersnapse, en
paradisæble (Plukket på Vigelsø) og en Malurt.
Under spisningen nød vi en bøgesnaps lavet på min bøgehæk, den var nu ikke helt ringe.
 
Efter maden begik vi os rundt på øen, og fik plukket Slåen, én massé, samt paradisæbler.  Malurt fandt
vi på stranden i bunker.
Havtorn'en var også igen i år plyndret, det kan ikke være en tilfældighed, at der ikke var en eneste på
buskene. Nå dem kan man finde andre steder.
 
Tilbage fik vi endnu en kop kaffe og et bette styk kage.
Vi sejlede med fare for liv og lemmer, og ikke mindst faren for at gå på grund tilbage mod
pontonbroen.
Vi lærte os at sejle i sejlrenden, for det er ret trælst at gå på grund......
 
Vel tilbage fik vi pakket traileren og sendt Preben hjem.
 
Lars Chr. 
 
 
 

IMGP0655 600 x 450

Der var 28, der mødte op til standernedtagningen, selv om det regnede, blev der gjort rent både ude og inde, kørt et læs kajakker til værkstedet og rettet maden an til kl.12.

Sjak hold en tale om sæsonen, der er gået, og vi skålede for klubben. Derefter var det ind i tørvejr til sild, laks, leverpostej og frikadeller m. m. Det smagte dejligt og vi fik alle en god snak og fortalt nogle mere eller mindre troværdige historier.

En rigtig hyggelig afslutning på sæsonen, og nu kan vi glæde os til vinterens aktiviteter og næste forår.

Kaj

 

20161003 143105 600 x 400

Meget mod min vilje er jeg blevet pålagt at sætte disse billeder på hjemmesiden.

Kaj

IMGP0654 600 x 450

Deltagere: Kaj, Jørgen Roy, Bent, Erik og Thomas

For at afslutte den berømte tur ”Fyn rundt på 100 dage”, besluttede turlederen at vi i dag roede fra Knold ved Dyreborg og ud omkring Hornenæs. En fin tur der med dagens alsidige vejr, med både blæst, regn og sol havde en tilpas længde på 21 km, og af uransagelige årsager blev den ellers vanlige badetur sprunget over i dag.

Formiddagskaffen blev indtaget ved Horne sommerland, hvor vi nød Jørgens kones lækre æblekage. Middagsmaden spiste vi ved de fine borde/bænke sæt som er opstillet i forbindelse med shelterne på Hornenæs. Manglende opmærksomhed da vi ”parkerede” kajakkerne her resulterede i, at de fleste af os havde en del blinde passagerer med på tilbagevejen i form af tanglopper.

Thomas

IMGP0646 600 x 450

 

Turleder. Kenneth. Øvrige deltagere: Henriette. Erik R. Henrik. Diana. Niels A. Carsten. Stig. Tonni. Jes. Jesper. Rika. Lars Chr. Hanne N. Lene GJ. Lene J. Alex. Benny. Miriam. Len A. Sjak og Kaj

 

Det var en overskyet og stormfuld aften. Vinden ruskede i træerne og de spæde nye skud på kajakroerstammen havde sat næsen op efter en tur i de vilde og frådende bølger. Dette måtte de dog hurtigt skyde en hvid pil efter, da det stod klart at netop samme dag forelå en tradition i den indre del af Odense kanal. Efter en del møje og overraskende dybder ved brinken af kanalen blev kajakkerne sat i vandet. Kajakkerne blev samlet ude midt i kanalen og turen mod den første del af kanalen. Efter en rundtur omkring det nyopførte prestigeprojekt også kaldet ”Odense Havnebad” og et hurtigt dask til H.C. Andersen, forsatte vi vores traditionsrige tur i den odenseanske kanal. Vi fortsatte i et adstadigt tempo gennem kanalen og så en mindre lystbådehavn dog kun for motoriserede fartøjer, så vi blev hurtigt fordrevet fra stedet. Dog måtte de fleste roere til deres skræk indse, at på trods af de veludstyrede kajakker manglede der dog en riffel til at sikre andestegen til jul. Dette var dog heldigt for den store flok ænder som blev panikslagne over de mange mennesker i den lille motorbådshavnen.  Næste seværdighed blev Odinsbro, som vi så både i de sidste døende minutter af dagslyset og senere oplyst af de mange projektører. Vi holdt et lille hvil tæt ved Fynsværket. Her vovede de modigste mænd sig ind til bredden, hvor en UFO-lignende båd lå i tørdok. Det samme kan dog ikke siges om dem der gik i land. På vej hjem lokkede udsigten til brunsviger, pandekager, æblekage og franskbrød, og det kunne mærkes på tempoet. På trods af den stride modvind fik en del nærmest overnaturlige kræfter og padlede ufortrødent hjem til klubben på rekordtid. Tak for denne tur og undskyld for den sene færdiggørelse af dette referat.

Jesper

IMGP0625 600 x 450

Deltagere: Kaj, Bent, Jørgen R, Mads, Christian, Hanne, Thomas og Torben.

7 forhåbningsfulde personer pakker kajakker i Odense hvor vejret viser sig fra en side vi ikke har set i laaaang tid, nemlig rimelig kraftig regn.

Men de tager alligevel afsted mod Ballen på Sydfyn for at mødes med den ottende deltager som kommer fra Sydlangeland.

Da vi alle samles i Ballen ved 10 tiden er regnen holdt op og inden vi når afsted er solen allerede begyndt at skinne og der er ingen vind.

Vi kom alle godt afsted og efter ca. tre kvarter ror vi i land for at få formiddags kaffe og kage fordi der er flere som har kage med og vi skulle gerne nå at få spist det hele inden vi kommer hjem igen. Næste stop skulle have været Fjellebro og senere rundt om Store Svelmø, men det kan turleder Bent se at vi ikke kan nå, så vi ror videre til Lille Svelmø hvor vi indtager vore svulmende frokostpakker og en lille en til halsen. Der er ikke rigtig tid til den sædvanlige lille “morfar” så vi bliver bare drevet i kajakkerne igen af den bestemte og uretfærdige turleder. Nu tager vi så et lille smut forbi Fjellebro med en lille spurt indlagt. Vi går ikke i land her men tager videre mod Ballen da nogle skal være hjemme i Odense ved 17 tiden. Der bliver dog tid til dagens sidste kaffepause, for kagen skal jo spises og derefter et kort hvil på ryggen inden den sidste strækning tilbage til Ballen. Vejret viste sig fra sin bedste side, ingen vind og til tider sågar totalt havblik og temperaturer så alle kunne nå at komme til at svede lidt. De værst angrebne måtte naturligvis have en tur i bølgen inden turen gik retur til Odense. En “gæst” siger tak for en dejlig kajakdag ved at levere dette referat. 

 

Torben

IMGP0595 600 x 450

Turleder: Benny

Øvrige deltagere: Vagn. Lene GJ. Sjak. Benny. Jørgen R. John. Susanne. Rigmor. Hanne J. Hanne N. Inge Kia. Michael. Henrik. Lene A. Jesper. Erik B. Lars Chr. Allan. Thomas. Erik B. Karen Alex. Kaj Erik R. Birgitte. Karen Elise. Britta. Niels. Rekan. Hans Jørgen. Stig. Marianne og Jørgen (gæst)

Endnu en fantastisk sensommerdag, hvor der mødte mange op, måske på grund af vejret, eller måske udsigten til suppe ?. Vi fik pakket kajakkerne og kom afsted til tiden, ud mod Stige ø. Da vi kun kunne få en kajak i af gangen gik der lidt tid med det.

Vandet var helt stille, og vi kunne mærke varmen fra det som en brise, der steg op. Vi roede ud til fjorden og fik en god tur, selvom det nu bliver tidligt mørkt. Det var meget smukt at se skyerne blive farvet røde af solen, der var gået ned.

Derefter klædte vi om fik pakket kajakkerne inden vi gik til Inge og Hannes kolonihavehus, hvor det nu var blevet helt mørkt, men med levende lys over hele haven. Der var tre slags suppe græskar – jordskogge og svampe og det smagte pragtfuldt. Efter suppen fik vi kaffe og æblekage.

Vi fik en fantastisk aften og jeg hørte nogle tale om ,at nu kan vi godt kalde det en tradition, hvilket jeg synes er en god ide.

Mange tak til Inge og Hanne for en dejlig aften.

Kaj

IMGP0556 600 x 450

Turleder: Bent

Øvrige: Kaj ,Mads, Thomas, Jørgen R.

Turlederen havde besluttet sig for isætning ved Bo bakker på Helnæs, med ende destination ved

Sønderby Bjerge, og retur.

Den effektive sejltid var på 3t.30min tur retur, med en samlet distance på knap 17 km, gennemsnitsfart

4,78km/t og maks. hastighed på 7, 86 km/t

Vi kom fint fra start, fandt en bænk ved Å strand og fik kaffe og dobbelt kage ration.

Herefter var det Sønderby Bjerge, hvor turlederen rig på erfaring udi bjergbestigning fra Asorene fandt

en ufremkommelig sti til toppen.

En spejder blev sendt i forvejen, og slemt forrevet af Havtornbuske blev stien gjort fremkommelig og

vi kom alle lykkelig til tops.

En fantastisk udsigt var alt besværet værd, og vi nød i vor frokost.

Nedturen som alle menige havde frygtet, forløb glat, og naturligvis anvist af turlederen.

På hjemturen krydsede vi Åkrog Bugt og sejlede direkte til havnen ved Helnæsvej hvor eftermiddags

kaffen med den sidste kagerest blev indtaget.

Inden landgangen ved udgangspunktet blev der øvet rul og makkerredning, vandet er jo stadig varmt.

Jørgen R

 

IMGP0522 600 x 450

Turleder: Kenneth og Benny Deltagere. Erik R. Henriette. Sjak. Hanne J. Benny. Alex. Thomas. Niels. Erik B. Lars Chr. Kaj. John. Helle. Karen. Inge. Lene G.J. Rigmor. Vagn. Britta. Lasse. Lene P. Hanne N. og Anne Sofie

24 kajakroere mødte op denne aften i september, hvor vejret bød på skøn sol og varme.

Turen gik til Munkebo – efter Anne Sofies ønske. Vi sejlede i Kertinge Nor og holdt pause på vandet, hvor der blev budt på øl, kiks og chokolade. Derefter vendte vi kajakkerne og sejlede retur.

Turen manglede sit ”højdepunkt” – badeturen, så otte badeglade kørte til Kerteminde Sydstrand. Hvor John præsenterede søbadet. Der var halvmørk ud over vandet, fuldmånen stod højt og bølgerne slog ind. Vi kastede os i vandet, det var så skønt. Vi sluttede af med kaffe og brød i klubhuset. Tak for en fantastisk aften.

Lene

IMGP0511 600 x 450

Turleder: Kaj. Deltagere: Erik B. Christian. Hanne. Mads. Thomas og Jørgen R.

Igen en mandag med dejligt vejr, vi kørte til Dyreborg Skov, hvor der er fint at sætte i. Det blæste lidt mere end de fire sek./m, der var lovet os, men det gik godt over til havnen på Bjørnø, hvor vi fik kaffe og brunsviger, inden vi gik en tur i byen og derefter op på det 24 m. høje bjerg, hvor der er en fantastisk udsigt over øhavet. Vi så også beboerhuset, hvor der var plantet blomster i balskoene

Derefter gik turen mod øst ud til revet, nogle listede sig over det, men de fleste tog den lange vej udenom. Derefter var det med vinden i ryggen på sydsiden til vest siden, hvor vi fik vores frokost med udsigt til Lyø – Avernakø færgen.

Vi roede så over til Knolden for at få kaffe og Hannes gode kager. Der var kun en kort tur tilbage, så der blev tid til en svømmetur og at komme tidligt til klubhuset, hvor der var yoga.

Kaj

Turleder: Erik R

Deltagere: Benny, Erik B, Lene, Jesper, Esben og Hanne N

Tre nye niveau 2´erer skulle testes denne søndag og turen var omhyggelig planlagt med start fra Marinaen i Middelfart – krydsning til Fænø, derefter videre til Fænø Kalv, hvor vi skulle rundt både øen og om øen – retur til Fænø, som vi også skulle rundt om, før vi atter kunne krydse Fænø Sund og returnere til udgangspunktet. En tur på 14 km i alt.

Vejret var perfekt med vind på 4-8 sekund meter og bølger af passende højde, styrke og variation ifølge turlederen! Det var tørvejr og solen skinnede på os det meste af dagen.

Og hvilken fantastisk dag vi havde i disse smukke omgivelser.

Udfordringerne var passende afstemt med perioder hvor koncentrationen var meget intens og perioder hvor der var mulighed for afslappende roning med optimal nydelse af omgivelserne og masser af snak.

God og værdifuld instruktion og supervision af turlederen og de erfarne roere.

Og vi kunne mere end vi troede og fik gode erfaringer ”under vesten”.

Første kaffe/kage pause og frokost blev afviklet på Fænø Kalv sammen med en lille flok får, mens anden kaffe/kage pause blev holdt i Hesselmose Skov på Fænø.

På stranden i Middelfart trænede nogen rul mens andre tog en dukkert.

Dagen sluttede med is på Marinaen for vi kørte hjem.

Tak for endnu en super god tur i super godt selskab.

Hanne Neumann

IMGP0499 600 x 450

Turleder: Kenneth. Deltagere: Erik R. Birgitte. Thomas Kia. Kenneth. Vagn. Carsten. Alex. Karen Elise. Rigmor. Marianne.   Lene G.S. Stig. Kaj. Lars Chr. Karen. Anne Sofie. Inge. Benny. Jørgen R. Erik C. John. Susanne og Esben

Endnu en fantastisk sensommerdag i september med over tyve grader. Vi kørte til Enebærodde, vi blev delt i to hold, et hurtigt og et knap så hurtigt, selv om vi kun kunne nå at ro en god halv time derudad nåede det hurtige hold til Martinegården, hvor de vendte om og mødtes med de ”langsomme” til en kort pause.

Da vi kom tilbage fik vi læsset kajakkerne og derefter var det en tur i vandet for de fleste af os. Det blev en dejlig dukkert, vandet var bare så frisk og varmt og vi nød det. Selvom det nu bliver tidligt mørkt, nåede vi at få Aendnu en dejlig aftentur.

Kaj

IMGP0469 600 x 450

 

Turleder: Kaj Deltagere: Hanne N. Finn. Christian og Peter S.

Første mandag i september gik turen til det Sydfynske Ø-hav med start fra Ballen og kurs mod Skarø.

Kaj har talt adskillige gange om en tur til Skarø i løbet af sommeren fordi han vil derover og nyde den berømte

Skarø is.

Og nu var chancen der - vejret var strålende - sol fra en klar blå himmel og så godt som ingen vind.

Og Kaj var tur leder!

Og hvilken fantastisk dag vi havde - en lille sluttet flok på fem roere.

Idyllen var i top - den blå himmel - det blå vand - udsynet til øerne - den lille færge der sejlede fra ø til ø og det

rige fugleliv……….

Vi oplevede store flokke af bramgæs - det mente vi ihvertfald det var - masser af svaner og måger og et par

havørne der svævede over os.

Også marsvin dukkede op foran os.

Vi nåede frem til Skarø havn, hvor en flok ungdomsskole elever var i færd med at gøre et vikingeskib klar til

afgang. Vi hilste på dem og så dem ro afsted og fulgte dem med øjnene mens de satte segl og manøvredede

rundt med skibet.

Det klarede de godt. En flok friske unge mennesker, som iøvrigt udfordrede os ved at ønske at vi

demonstrerede en ægte grønlændervending foran dem!!!

Den opfordring blev imidlertid overhørt.

Spadseretur på Skarø til "hovedstaden" der består af fem huse og et ISHUS.

Og isen smagte vidunderlig - vi nød det enormt og spiste alle mere end vi burde!!!

På tilbageturen stoppede vi ved gadekæret og så efter de små klokkefrøer som skulle leve der og de var der.

En ret stor snog kom pludselig til syne over vejen - det fik flere af os til at hoppe, hvilket fik snogen til at vende

tilbage til grøftekantens høje græs.

Vi var ikke tvivl om at den havde været på vej til at jage klokkefrøer i gadekæret.

Vi havde en fin rotur tilbage til Ballen hvor vi alle tog os en forfriskende svømmetur før sidste gang kage og

kaffe.

Vi havde nemlig rigeligt af kage med på denne tur - musli-muffins, brunsvir og småkager og havde været nød til

at holde flere lange pauser for at få det hele afsat.

Og frokosten, som blev indtaget på Skarø havn, skulle der jo også være tid (og plads) til.

Det betød at vi først var tilbage i Odense efter fem og os der skulle lave yoga med Hanne var lidt nervøse pga.

forsinkelsen.

Imidlertid viste det sig at huset var tolalt fyldt op af yoga elever allerede og der var ikke plads til flere på holdet,

så vi besluttede at vente med yoga til næste mandag.

1000 tak for en uforglemmelig tur.

Hanne Neumann.

 

IMGP0469 600 x 450

Turleder: Kaj Deltagere: Hanne N. Finn. Christian og Peter S.

Første mandag i september gik turen til det Sydfynske Ø-hav med start fra Ballen og kurs mod Skarø.

Kaj har talt adskillige gange om en tur til Skarø i løbet af sommeren fordi han vil derover og nyde den berømte

Skarø is.

Og nu var chancen der - vejret var strålende - sol fra en klar blå himmel og så godt som ingen vind.

Og Kaj var tur leder!

Og hvilken fantastisk dag vi havde - en lille sluttet flok på fem roere.

Idyllen var i top - den blå himmel - det blå vand - udsynet til øerne - den lille færge der sejlede fra ø til ø og det

rige fugleliv……….

Vi oplevede store flokke af bramgæs - det mente vi ihvertfald det var - masser af svaner og måger og et par

havørne der svævede over os.

Også marsvin dukkede op foran os.

Vi nåede frem til Skarø havn, hvor en flok ungdomsskole elever var i færd med at gøre et vikingeskib klar til

afgang. Vi hilste på dem og så dem ro afsted og fulgte dem med øjnene mens de satte segl og manøvredede

rundt med skibet.

Det klarede de godt. En flok friske unge mennesker, som iøvrigt udfordrede os ved at ønske at vi

demonstrerede en ægte grønlændervending foran dem!!!

Den opfordring blev imidlertid overhørt.

Spadseretur på Skarø til "hovedstaden" der består af fem huse og et ISHUS.

Og isen smagte vidunderlig - vi nød det enormt og spiste alle mere end vi burde!!!

På tilbageturen stoppede vi ved gadekæret og så efter de små klokkefrøer som skulle leve der og de var der.

En ret stor snog kom pludselig til syne over vejen - det fik flere af os til at hoppe, hvilket fik snogen til at vende

tilbage til grøftekantens høje græs.

Vi var ikke tvivl om at den havde været på vej til at jage klokkefrøer i gadekæret.

Vi havde en fin rotur tilbage til Ballen hvor vi alle tog os en forfriskende svømmetur før sidste gang kage og

kaffe.

Vi havde nemlig rigeligt af kage med på denne tur - musli-muffins, brunsvir og småkager og havde været nød til

at holde flere lange pauser for at få det hele afsat.

Og frokosten, som blev indtaget på Skarø havn, skulle der jo også være tid (og plads) til.

Det betød at vi først var tilbage i Odense efter fem og os der skulle lave yoga med Hanne var lidt nervøse pga.

forsinkelsen.

Imidlertid viste det sig at huset var tolalt fyldt op af yoga elever allerede og der var ikke plads til flere på holdet,

så vi besluttede at vente med yoga til næste mandag.

1000 tak for en uforglemmelig tur.

Hanne Neumann.

 

Turleder: Kaj Deltagere:Inge. Willy. Lene A. Henrik. Bent. Peter. Reaka. Stig. Marianne. Karen. Alex. Anne Sofie. John. Susanne. Benny. Hanne N. Erik C. Jørgen R. Lars Chr. Helle. Annmarie. Michael. Kenneth. Sjak. Vagn. Preben og Thomas

Onsdagsturen på denne sidste dag i august gik til Kerteminde Syd strand - een af vores yndede mål.

Vejret var vidunderligt - solrig og varm og næsten ingen vind.

Vi var atter en stor flok - næsten 30 stærkt passionerede roere og stemningen var som sædvanlig i top.

Turen derudad gik fint og vi nød at kigge på kysten, fugle livet og de andre sejlere på vandet denne smukke

aften.

Tid til snak med hinanden på kryds og tværs og som altid gode råd til os nye roere givet gavmildt fra de mere

erfarne - en ting som jeg værdsætter højt og lærer en masse af.

Der var en duft af høsten som var i fuld gang på land.

Vi holdt den sædvanlige hyggelige pause på stranden før turen gik tilbage.

På hjemturen var der en smule bølger, som kom ind skråt bagfra og som fik kajakkerne til at rulle således det

kildede i maven.

Solnedgangen denne aften var helt fantastisk - det var som om der var guld på vandet……..

Endnu en stjernestund at tilføje til de mange andre vi har oplevet i løbet af sæsonen.

Der blev selvfølgelig badet før vi kørte hjem til klubhuset hvor der var kaffe og ostemadder plus masser af

hjemmeavlede produkter - tomater, agurker og æbler plus diverse hjemmelavede marmelader - uhm……

Da jeg netop havde rundet 30 år gange to i samme uge blev der skålet og jeg kvitterede med hjemmebagt

brunsvir´med marcipanfyld på ægte Fynsk maner.

Aftenen sluttede med knus og kram og på gensyn i næste uge.

PS: Eneste mindre gode oplevelse denne aften var at myggene i Kerteminde var tørstige og bed som gale mens

vi læssede kajakkerne - noget jeg har haft glæde af de følgende dage og nætter!

Hanne Neumann

gallery}Kalot/2016/20160831{/gallery}

 

IMGP0468 600 x 450

Vi var en bilfuld: Bent, Kaj Jørgen R og undertegnede, Bent var turleder. Vinden kom fra N-NV, så vi var enige med Bent, om at det kunne blive en god tur fra Vindeby havn og mod vest - hvis vi holdt os ind under Fyn. Lige øst for Vindeby havn er der et lille grønt område med sandstrand, ideelt til at komme på vandet. Ved den lille havn ved Rantzausminde drak vi kaffe og så, at der var hvide bølgekamme lidt ude. Men selvfølgelig kunne vi ikke vende om efter kun 5 km. Så videre mod vest.

Kysten runder ved Lehnskovhuse, og der opdagede vi, at vinden var gået i vest. Der er åbent vand 12-15 km mod vest, og nu kom de grønne bølger væltende imod os. 80 -100 cms højde, så vi havde nok at gøre med at holde kajakkerne op imod bølgerne. Kysten var fyldt med sten, og der var brænding, så det var mere eller mindre umuligt at gå ind på stranden, - og hvad skulle vi også der. I det fjerne kunne vi se en havn. " Kom nu nærmere , lille havn" sagde jeg til mig selv, men det varede virkelig længe, - vind og regn - inden vi alle kom i læ uden uheld. Det var Ballen havn, og her citerer jeg lige Bent: "Jeg har aldrig sejlet i så store bølger før".

Der var ret gode chancer for, at en eller flere af os kunne vælte på hjemvejen, hvor bølgerne ville komme ind skråt bagfra. Derfor blev vi enige om at ringe efter en taxa og få hentet bil og trailer.

Og på hjemvejen gentog vi for hinanden, at det var en fornuftig beslutning. Det var derimod ganske ufornuftigt, at Kaj og jeg ikke havde sejlet ved siden af hinanden, så vi kunne hjælpe i en nødsituation.

Det positive er, at nu har vi lært det. 10 km.

Mads

 14107659 1198993366826815 451151724405946389 o1 600 x 450

Turleder: Kenneth

Øvrige deltagere: Erik R., Benny og Henriette

Med afgang fra klubhuset kl. 9 drog vi 4 afsted mod Sinebjerg Camping, hvor vi satte kajakkerne i. Kursen blev sat mod Lyø i strålende solskin og helt vindstillet.

Første stop på øen var på Revet ude ved Lyø Trille, hvor vi var inde og se Anes Kiste.

Historien om stenen er at Lyøs sidste heks Ane blev brændt på bålet, hvorefter hendes kiste blev ført ud på vandet, men kisten vendte tilbage til øen. Kisten blev ført ud på vandet igen, men den ville ikke forlade øen, og til sidst forvandledes den til en stor

sten, som endnu ligger på revets spids.

Efter denne lille historie gik kajakturen videre mod Klokkestenen, men på turen ser vi en skikkelse af en stor fugl stå ved vandkanten, da vi nærmer os ser vi et fantastisk syn af en havørn. Nu kun er 10 meter fra ørnen letter den, og vi sidder alle 4 bare og

nyder synet da den flyver ind over Tostebjerg.

Efter denne fantastiske oplevelse gik vi i land ved Klokkestenen, som vi selvfølgelig lige skulle prøve at slå på den. Her vi holdt frokost pause, med fortællinger om Klokkestenen fra en af de lokale guider.

Mætte og klar til at sejle videre gik kursen mod Lyø havn, hvor vores undersøgelse af Lyø forsatte. Vi marcherede ind til Lyø by, hvor vi stødte på en mindesten om Valdemar Sejrs tilfangetagelse på Lyø. Efter en historie rig tur på Lyø valgte vi nu at sætte

kursen tilbage mod Sinebjerg camping.

Kajakturen blev på omkring 17 km og en 3 km gåtur på Lyø.

Henriette

 

IMGP0487 600 x 450

Deltagere: Allan og kammerat. Michael B. Annmarie. Jørgen R.Villy. Carsten. Kia. Inge. Thomas V. Henrik. Lene A. Benny. Hanne (yoga) Lene T. Alex. Kaj. Karen Elise. John. Tonni. Lars Chr.Anne Sofie. Lene G J. Bent. Kenneth. Henriette. Vagn. Erik R, Sjak. Egon. Stig R. Marianne R. Dan. Diana. Jesper og Espen.
Så blev det onsdag og kl. blev 18;00, hvor 36 kajakroer tog af sted mod Fuglsang, Kaj var turleder.
Vi blev delt op i to hold, det hurtige og dem der ville nyde turen og tag det med ro. Efter ca. 35 min lagde vi tilstrandkanten for at få lidt frugt, kiks øl eller vand. Kaj havde besluttet at vi skulle sejle mod syd for, så kunne vifå en flot solnedgang på turen hjem.
Vejret var perfekt så Sjak kom med en hurtig opfordring til alle at man kunne evt. øve makker redning eller andet, vandet var jo skønt og en dejlig aften. Som altid sluttede vi af med en god kop kaffe og en lille en til
halsen.
Lene A.

Gudenåen2 

 

 

Deltagere:

Erik R., Erik B., Susanne, John, Benny, Lars Chr., Helle , Carsten, Marianne , Karen Elise, Tonni, Birgitte, Kia, Stig, Lene, Lasse, Inge, Hanne, Henrik, Lene, Bent, Lene G, Rigmor og Annemarie.

Efter flere års pause gik årets sensommertur igen til Silkeborgsøerne. Destinationen må være meget populær for der var tilmeldt 24 ved fristens udløb. Afgangen var fredag eftermiddag kl. 16:00 og alle mødte op i god tid og fik kajakkerne læsset (begge vogne) så vi kom afsted til tiden. Vi kørte afsted i spredt orden og mødtes ved Skyttehusets Camping, kajak-vognene selvfølgelig senere end de andre . Folk fik fundet sig en passende plads til placering af teltet og fik dem slået op.

Det blev det tid til at tænke på aftensmad så vi fik tændt op i grillene; salat, kartoffelsalat og hvad der ellers var af gode ting var allerede klar. Inge havde stået for indkøb af det vigtigste, det der skulle på grillen, 4 svinemørbrad og et pænt stykke okse kom på. Vi var nok blevet lidt brødflove for der var ikke meget tilbage af maden, da vi rejste os fra bordet. Efter maden var der nogen der fik den fremragende idé at vi skulle ned og bade. Tæt på campingpladsen ligger Slåensøen, hvis vand er meget rent da den kun har tilløb fra kilder i bunden af søen. Aftalen blev at dem der ikke ville bade, skulle vaske op og sørge for aftenkaffen. Jeg tror aldrig før at der har været næsten fuldt hus til en badetur, Lasses Lene var den eneste der foretrak opvaske- og kaffevandet fremfor Slåensøens klare, friske vand. Men det var da dejligt at komme tilbage til frisk kaffe og 2 slags kage.

Lørdag morgen var vi oppe kl. 7:30 og få en dukkert inden morgenmaden. Kl. 9:30 mødtes vi på parkeringspladsen til lørdagens sejltur, vi skulle køre til Gl. Rye og sejle ud derfra. Kajak-vognene blev spændt på og bilerne læsset med mennesker og udstyr. Da bilen jeg var med i var nået næsten halvvejs, blev vi ringet op, Lene G. havde misset bussen. Ergo måtte vi vende om og hente hende, det kunne jo ikke gå at sejle uden hende. Det havde så den fordel at da vi nåede teltpladsen i Gl. Rye var kajakkerne næsten læsset af.

Vi fik klædt om og kom i kajakkerne, turen foran os var fra Gl. Rye til Rye hvor vi skulle spise frokost, derefter videre+ til Himmelbjerget og herfra til campingpladsen . Vejret var med os da vi startede turen ad Gudenåen mod Gudensøen, landskabet omkring os var fantastisk. Vi fortsatte gennem søen ud igennem åen mod Rye. Ved Rye er der en naturlig forhindring der skulle forceres, før vi kunne komme over til roklubben, hvor vi skulle spise frokost. Vi kom alle godt over forhindringen og kunne gå i land til en velfortjent frokost. Maden blev pakket ud af kajakkerne og der blev ”dækket op” bag roklubbens hus, hvor der i forvejen var fyldt godt op med kajakfolk.

Efter makrel, leverpostej, æg og hvad der ellers var af godbidder var det tid at komme på vandet igen, og så mente vejrguderne at de lige ville berige os med lidt vand. Væk fra Rye og videre mod Birksø hvor vi fik vinden at mærke. Heldigvis var den med os, vi mødte en del kanoer der ikke var så heldige, da de havde valgt at sejle den anden vej. Efter Birksø sejlede vi igen gennem åen og regnen løjede lidt af. Sidste forhindring før Himmelbjerget er Julsø, og denne gang var vinden ikke med os, vi fik den ind skråt forfra og der var meget af den. Så det blev en hård omgang inden vi kunne gå i land ved foden af Himmelbjerget. Aftalen var at vi skulle op og sparke på tårnet og have en is. Der er ca. en kilometer til tårnet fra Hotel Julsø, hvor vi gik i land, men det er opad hele vejen. Men vejret var igen blevet godt så det blev en hyggelig tur. Ved toppen fik vi sparket og nydt udsigten over Julsø, hvor Hjejlen kom dampende i det fjerne. Et par havde besluttet sig for at blive gift på toppen af bjerget med hornorkester og det hele.

Nu var det tid for is, så vi forlod toppen (der var nu også koldt deroppe) og gik ned for at finde et ishus. Dem er der heldigvis flere af, men vi valgte ”det vi plejer”. Udstyret med en is fandt vi nogle stole og slog os ned for at nyde den. Nu var det så blevet tid for lidt mere regn, så vi blev nødt til at finde lidt læ. Det varede heldigvis ikke så længe, men nu var det blevet tid at finde kajakkerne igen. Denne gang var det ned ad bakke så det blev hurtigt overstået. Vi gik i kajakkerne igen og for at undgå modvinden holdt vi os i venstre side af Julsø. I bunden af Julsø var det bare et lille sving til venstre og vi var hjemme på campingpladsen. Fra start til slut en tur på ca. 21 km. Ifølge pålidelige kilder.

Efter lørdagens tur var der fri leg indtil vi skulle spise, nogle brugte tiden til at hente de biler der var blevet efterladt i Gl. Rye, andre gik i gang med forberedelserne til aftensmad og så var der dem der ligesom mig tog et dejligt, nogenlunde varmt bad. Aftensmaden var igen grill og denne gang var det Marianne der havde købt lidt ko; jeg kan kun sige en ting MUMS. Bagefter var der kaffe og kage.

Søndag var det igen tidligt op og ned og dyppe sig i Slåensøen inden morgenmaden, fremmødet var ikke helt så imponerende som lørdag, men dog alligevel pænt. Og denne gang var der en lille skarp til de fremmødte.

Efter morgenmaden var der sejltur med afgang fra campingpladsen kl. 9:30, vi satte kajakkerne i vandet og sætte kurs mod dagens mål. Vi skulle ud at se en sø der hedder Avnø, men kaldes brillerne pga faconen der ligner et par briller. Fra campingpladsen sætte vi kurs mod Borresø og videre gennem en å til Brassø. På vejen gennem åen kan man se op i de haver som ligger ned til åen, næsten alle havde en båd af en eller anden slags liggende fortøjet i baghaven. Vi fortsatte i venstre side af Brassø til en pynt overfor Silkeborg Sejlklub, her vidste de indviede at der var en smal lavvandet forbindelse ind til Avnsø. På vejen ind i denne lille kanal begynder det at sjask regne, så vi bliver liggende i læ under træerne. Her ligger allerede en flok i turkajakker og venter på tørvejr.

Efter små 5 minutter er regnen overstået og vi vover os ud i søen, den er omgivet af træer på alle sider og er et ganske betagende syn. Vi sejler lidt rundt på må og få for at nyde indtrykkene, pga faconen er det næsten som det er 3 søer, der er koblet sammen. Vi gik lige et smut på land for at strække benene. Men vi skulle jo også videre i dagens tekst og forlod de skønne omgivelser, næste punkt på dagsordenen var frokost ved Slåensøen. Tilbage gennem Brassø og Borresø, målet var en anløbsbro ved Millingbæk, herfra gik vi et par hundrede meter til en plads nær Slåensøen. Vi kom til den modsatte ende af søen, end der hvor vi badede. Her var der et par borde-bænkesæt hvor vi kunne sidde og nyde de medbragte klemmer. Efter maden var vi helt henne og kigge på søens klare vand, der var dog ingen der havde lyst til at bade; på nær en. Der hang en snor med en pind i en gren ud over søen, og efter at alle havde kommet med forslag om hvem der skulle prøve, sagde Lene G. det gør jeg. Af med våddragten og fat i snoren og så en tur ud i vandet. Her lå hun så og plaskede rundt.

Det var tid til at slutte dagens tur så vi pakkede os sammen og kom afsted mod kajakkerne. Vi blev pakket ned og kom i vandet, kurs campingpladsen. Det var en ganske kort tur tilbage og snart var vi på land igen. Tiden var nu inde til det store opbrud, telte blev pakket sammen og kajakkerne læsset på vognene. Nu var der kun tilbage at få sagt farvel og tak for en dejlig weekend. Det gør vi gerne om en anden gang, for selvom vejrguderne ikke rigtig var os venligt stemt, blev det et par rigtig gode dage med god mad – hyggeligt samvær – og et par gode kajakture.

Tonni


Skyttehusets Camping hvor vi boede med ”vores” badesø Slåensøen, der er 12 m. dyb. Vi efterprøvede ikke påstanden.

Kajak Sanndager Næs 009 600 x 450

 

Deltagere: Jørgen, Erik, Bent & Finn
Turen blev en forsættelse af Fyn rundt. Vi kørte til Assens og lagde fra lige nord for havnen. Vinden
stod i syd-vest med 3-5 sek/m og med noget bølgegang. Vi roede nordpå i gråvejr og med vinden i
ryggen og det gik stærkt – kaffetørst og kagetrang indfandt sig dog alligevel allerede efter 3 km hvor vi
fandt en god bænk. Derfra gik turen videre til Sandagernæs. Kysten var mest høje skrænter med
digesvale huller og et par større gravand-huller (så blev jeg så meget klogere) – resten var mest
opdyrket land.
Frokosten blev spist på Sandagernæs på en fin shelterplads.
Vejret trak sammen og vi skyndte os i regntøj og kajakker. Vinden var taget lidt til - 5-6 sek/m og det
samme var bølgehøjden. Vi fik en ordentlig byge og roede uden ophold tilbage til
udgangspunktet, hvor Erik gav Bent og Jørgen en introduktion i alternative måder at transportere
kajakker med trætte og våde roere. Trods trætte arme slog vi et smut rundt inde i Assens havn – hvor
her var der sol og smult vande :)
Turlængden var 14 km + knap 2 rundt i havnen
Jeg lånte "Lange Grethe". Super fin kajak, da først jeg lige havde fundet ud af hvornår et skæg skal
være oppe og nede. Føles meget sikker og god at sidde i, hvis man er nervøs for at vælte og nem at
indstille.
Vel hjemkommet tog Hanne imod til en omgang yoga. En times udstrækning og bevægelse af alle led +
lidt styrke. Super godt. Om det var modvind og bølger, yoga eller en kombination ved jeg ikke – men
kroppen var meget, meget træt da den skulle op tirsdag morgen.
Tak for en god tur og en god omgang yoga
Finn

IMGP0455 600 x 450

Turleder: Kaj. Øvrige deltagere: Susanne. John. Anne Sofie. Alex. Hanne N. Jørgen R. Lene G.S. Benny. Lars Chr. Hanne J. Sjak. Peter J. Tonni. Lene A. Henrik. Marianne. Stig. Erik R. Preben. Egon. Raka. Thomas. Lene J.Michael og Rigmor.

Uge 33 ugentlige klubtur var exceptionel smuk. Sommeren viste sig fra sin smukkeste og i år
sjældne side på ugens klubtur, som gik til Kerteminde Nordstrand.

Det flotte vejr lokkede mange medlemmer til. Vi var omkring 26 kajakker, som roede af sted i
45 minutter i følge nøje instrukser fra Kaj og 6-7 kajakker, som blev tilbage på stranden til
teknikkursus under Eriks kyndige vejledning.

Ikke en vind rørte sig og vi nød på stribe solens stråler i pausen.
Det sidste stræk var helt fantastisk smuk med fuldmånen over havet på vores venstre side og
på højre side et marsvin. Det fine lille marsvins leg eller søgen efter føde på lavt vand, meget
nær stranden, fik mange fornøjelse af efter landgang, badning og lastning af kajakker. Perfekt
afslutning på en meget flot aften til vands, inden vi kørte retur til Odense.

Kærlig hilsen
Hanne

{

IMGP0425 600 x 450

Turleder Bent,

Øvrige: Kaj, Christian, Jørgen R

Turen var en fortsættelse af Fyn rundt og blev på 16 km.

Vi lagde ud med en modvind på 6s/m og vi gik i land efter 5 km for at indtage den traditionelle kaffe

og kage, med tilhørende bitter ( ingen bord og bænk).

Herefter fortsatte vi ind i Tybrind vig, vendte kajakkerne og roede 2km tilbage for at få middagsmaden.

Vi havde medvind og fik god fart.

Området havde ikke været besejlet før af deltagerne, og kan anbefales.

Ved ankomst til udgangspunktet var der mulighed for en dukkert, desværre benyttede kun få sig heraf.

Det var en god tur med sjove bølger på vejen hjem.

Jørgen R

Turleder: Kaj øvrige deltagere: Henrik. Lene A. Jørgen C. Helle. John. Inge. Hanne. Carsten. Jørgen R. Lene J. Benny. Thomas (gæst) Lene Jonassen. Sjak. Peter. Jesper. Bent. Vagn. Erik R. Birgitte. Lars Chr. Preben. Raka. Peter (gæst) Kenneth og Henriette.

Som sædvanligt starter turen ved klubhuset med, at vi alle hilser på hinanden. En rigtig god måde at føle sig velkommen på, især som ny. Det er ikke en selvfølge og virkelig rart!

Kl. ca. 17.30 bliver der pakket kajakker og for os nye skulle der prøves hvilken str. kajak der passer og der tjekkes om vi har den rigtig pagaj, redningsvest osv.
Denne gang gik turen til Norden Huse, som skulle være det sted med mindst vind og bølger. Jeg kan kun sige at det var godt jeg ikke skulle sejle et andet sted med mere vind, for det var godt noget uroligt det vand. Det at bølgerne kom bagfra, var noget af en prøvelse, men efterhånden mærker man jo at det går, selvom der skal kæmpes lidt.

Der var 4 nye med denne gang. Kenneth, Thomas, Raka og undertegnede.
Kenneth og Thomas fik deres ”dåb” og kom i vandet. Raka og jeg slap, den havde vi fået sidste gang vi sejlede.
Selvom det var en lidt anstrængende tur, var den også helt fantastisk smuk. Vind var der lidt af, men solen skinnede og da jeg havde fået lidt styr på roningen og kunne få blikket op, kom der en smuk regnbue til syne henover Storbæltsbroen. Som min makker sagde: Det er fordi der spindes guld på den bro, det er der skatten ligger.

Så kom vi frem til hvor der skulle holdes pause, pyha… det var tiltrængt!
Endnu engang må jeg fremhæve hvor hjælpsomme alle er, det er bare så dejligt. Kaffe, øl, sodavand blev drukket og der blev sendt kiks, slik rundt, hvis man havde brug for lidt fornyet energi. Igen, hvis der var nogen der manglede noget, er der altid en parat med at byde ind.
Der vi skulle afsted igen, synes jeg det var lidt koldt og vupti, så kom der straks en gentleman med en varm jakke jeg kunne låne og sejle hjem i. Perfekt!
Hjemturen var lidt nemmere rent bølgemæssigt at sejle i, men til gengæld kunne jeg godt mærke at jeg var ved at være træt, så pagajen blev ikke løftet så højt og der var ikke meget med strakte arme.
Der blev badet og pakket kajakker og så gik turen hjemad.
Jeg bliver nødt til at kommentere køreturen både derud og hjem. Jeg skal da love for at der blev kørt frisk til ovenikøbet med alle kajakkerne. Vi der sad i en bil uden anhænger, havde svært ved at følge med. Ret imponerende og med en flot vending, da der blev kørt lidt forkert.
Hjemme ved klubhuset, blev der brygget kaffe og skåret brød til den store guldmedalje. Det gik tjept, vi var nok kaffetrængende og lidt sultne. Det er så hyggeligt med kaffemik og lidt småsnak om roteknik og kajakmærker og få vendt hvordan turen gik.
Mange tak til alle for en ret fantastisk turJ
Venlig hilsen Lene Jonassen

IMGP0412 600 x 450

Turleder. Kaj Deltagere: Bent, Lasse og Lene, Hanne og Inge, Lars Chr. Helle, Benny, Preben, Jørgen Roy, John og undertegnede.
Silende regn afvekslende med regnbyger, men så fin opklaring sidst på eftermiddagen.
Jeg troede, da det var min første tur i år, at det var en begyndertur, det passede mig fint, meeen nej, det var det ikke.
Vi mødtes som sædvanlig ved klubhuset og fik fordelt kajakker.
John er jo som bekendt gået over til youghurtbæger, kirurger kan ikke udrette alle mirakler, knæene er rettet, men kan ikke komme i den hjemmebyggede kajak.
Skiwet blev beundret, og vi kom af sted, destination Enebærodde.
Alle kom godt i vandet, og vi sejlede mod Martinegården, dejligt vand og vinden i ryggen. Det var nu ganske dejligt, at være i kajakken og på vandet igen, og naturen er jo skøn. Vi gik i land ved bænken, og der var ikke helt enighed om, hvor gården lå. Nogen mente den lå nede bag bænken, men John undersøgte sagen, og vi manglede 50 meter i at være helt derude.
Lene prøvede på turen forskellige kajakker, håber hun fandt noget brugbart. Hjemturen var i modvind, men solen tittede frem fra skyerne med jævne mellemrum, så det var også en fin tur hjem.
Vel tilbage var der dømt badetur for de fleste, og så tilbage til klubhuset, hvor der var kaffe og brød som vanligt.
Det blev igen en fantastisk flot aften med en ubeskrivelig smuk solnedgang.
Tak for første tur på vandet i år, nu klarer jeg også Gudenåturen.
Susanne.

13718676 10154199583330199 9141932990018538687 n 600 x 450

Turleder. Benny, Deltagere: Villy, Inge, Kia, Lene Anja, Kirsten, Rigmor, Stig, Karen Elise, Tommy, Niels og Vagn.

Onsdagsturen bød på en fantastisk tur til Romsø fra Måle Strand, der var meget roligt vand og vind på turen over mod øen, og vi nåede at se et par marsvin tæt på Romsø. Nogle gik en tur på øen, mens 6 tog turen rundt om øen.

Herefter var der hjemmebagt kage til pausen, inden turen gik tilbage i solnedgang mod Måle. Her var det blæst en smule op, så vi havde lidt bølgegang på tilbageturen

Anja


Der var meget roligt vand og vind på turen over mod øen, og vi nåede at se et par marsvin tæt på Rømsø. Nogle gik en tur på øen, mens 6 tog turen rundt om øen.
Herefter var der hjemmebagt kage til pausen, inden turen igen gik tilbage i solnedgang mod Måle. Her var det blæst en smule op og så vi havde lidt bølgegang på tilbageturen.

IMGP0385 600 x 450

Turleder Bent
Øvrige deltagere: Hanne, Rigmor, Lene P, Lasse, Kaj, Jørgen Roiy.

Som en del af turen Fyn rundt var vi nået til Tybrind vig og vi enedes om at køre dertil og fortsætte
rundturen.
Der var lovet jævn til frisk vind fra vest og enkelte byger.
Kajakkerne blev sat i vandet ved Eskør strand og vi roede ud langs Wedelsborg halvøen.
Ved landingsbroen for Brandsø færgen holdt vi kaffepause. Både Hanne og Rigmor havde bagt kage så
for en gangs skyld måtte vi levne.
Tilbage i kajakkerne og videre langs kysten til vi nåede den vestvendte kyst. Her blev bølgerne for
krappe så vi vendte om og roede tilbage til udgangspunktet og spiste frokost.
Vi var nogle der syntes det var for tidligt at køre hjem og der manglede også et lille stykke mod
Ålehoved så vi roede dertil hvor vi var stoppet sidst.
Så vendte vi om og roede hjemad men nu var det blæst op så bølgerne var blevet større end vi kunne
klare. Derfor gik vi på land og hentede bilen med traileren og kørte det sidste stykke tilbage. Nogle
blev temmelig våde.
Vi nåede hjem inden kl. 17 så Jørgen kunne nå at komme i teater på Nyborg vold.

En særdeles spændende og anderledes tur.

Bent

Lelang 600 x 400

Turleder. Bent Øvrige deltagere: Lars. Lars Chr. Lasse. Christian. Jørgen R. og Kaj

Lørdag d. 16/7

Vi mødtes i klubhuset før kl. 5 og alt gik efter planen indtil vi havde samlet Lars Chr. op og det viste sig, han havde glemt brobisen ved bus stopstedet. Nå! Vi fandt den.

IMGP0373 600 x 450Turleder: Kaj øvrige deltager: Lars Chr. Inge. Stig. Marianne. Lasse. Lene P. John. Hanne. Carsten. Bent.

Tonny. Rigmor. Jesper og Esben

Onsdag 27 juli 2016 gik turen til Flyvesandet. Selvom meget mørke regnskyer truede i det fjerne,
lykkedes det os at undgå dem. Vi satte i og roede mod sydøst, her bød turen på marsvin og lystfiskere.
Efter en pause fyldt med historier og en statusopdatering på Erik og Sjaks tur Danmark rundt, roede vi med vinden tilbage til bilerne. Her blev der øvet rul af de unge, mens andre tog en dukkert inden turen gik tilbage til klubhuset. Her sluttede vi som sædvanlig af med kaffe, the, franskbrød og en lille en.
Dog med den fornøjelse at der blev delt hjemmeavlede agurker ud.

Referat af
Jesper Larsen

IMGP0341 600 x 450

Turleder: Kaj øvrige deltagere: Henrik. Lene A. Dan Diana. Niels. Lene J. Anja (gæst) Oeter. Alex. Benny. villy. Jørgen R. Lars Chr. Lisbeth. Anne Sofie. Sjak. Kenneth. Annmarie og Tonny.

Vi var nået til midten i juli, og det var ferie, gad vide hvor mange, der kommer… Der kom 22 personer, det var dejligt med så mange. Kaj var turleder, og der var som altid styr på det hele. Vi skulle en tur til Fuglesang, hvor vi skulle sejle til Hasmark. Da vi ankom til Flyvesandet, satte vi kajakkerne i vandet og med vinden i ryggen, gik det bare derudaf. Da vi nåede til Hasmark, gjorde vi holdt med alt hvad det indebærer: kage, kiks, chokolade, øl, vand og slik.
Derefter gik turen hjemad. Kaj havde sagt, at vinden ville lægge sig hen under aften, men næ nej det gjorde den ikke, så hjemturen var lidt hård. Da vi nåede tilbage til Fuglesang, læssede vi alle kajakkerne, og nogle skulle lige ud at bade, før vi kørte hjem til klubhuset.
Ved klubhuset fik vi aftenkaffe med dejligt brød og en lille én, rigtig hyggeligt som sædvanlig. Til sidst sagde vi farvel til hinanden og fik nogle af Kajs fine hjemmedyrkede agurker med hjem. Tak Kaj.
Hilsen Niels Brandmand

20160725 115340 600 x 450

Turleder Bent. Deltager Lasse
Vi var et par stykker der følte os snydt fordi vi ikke kom med til Romsø i onsdags så vi aftalte at tage
afsted selv mandag.
Afgang fra Måle strand med kurs til midten af Romsø.
På vejen mødte vi et marsvin som svømmede tæt langs med os et stykke vej. Den var så.tæt på at vi
kunne høre når den blæste luft ud.
Her gik vi i land og drak kaffe med Dagmartærte til.
Herefter travede vi en tur øen rundt og mødte en masse dådyr. Der var også feriegæster ved alle de
beboelige huse.
Tilbage ved kajakkerne enedes vi om at ro øen rundt. Ved det nordøstlige hjørne af øen fik vi nogle
underlige drillesyge bølger at kæmpe med så en overgang var vi meget koncentrerede.
Vel fremme ved revet gik vi i land og spiste madpakker.
Og så var det bare at ro tilbage til udganspunktet efter en dejlig dag.
Bent

IMGP0340 600 x 450

Turleder Bent Deltagere. Hanne. Kia. Benny. Jørgen R. og kaj

Det var min første mandagstur - men det bliver bestemt ikke den sidste. Der er den samme dejlige stemning
som om onsdagen, men lidt mere intimitet og tid til at tale godt med de andre på turen.

Denne mandag var vi en lille flok på seks mand, der tog til Sydfyn for at sejle på østsiden af Tåsinge.

Efter den første lille etape var det tid til at nyde Hannes medbragte kanelsnegle i solen. De var meget populære
og blev skyllet efter med en lille spids.

Turen gik ned forbi Valdemars Slot og foregik i perioder i strid modvind. Det var som om, at vinden var
allerværst, når der var modvind, og meget stille, når vi skulle nyde godt af medvinden. Typisk!

Det lykkedes os at vælge det eneste tidspunkt med regnvejr til at holde frokostpause. Det klarede dog heldigvis
hurtigt op, og maden kunne nydes i tørvejr, inden kursen igen gik tilbage mod den fine Svendborgsundbro.

Det værkede lidt i armene næste dag efter den hårde modvind og de uvante ekstra kilometer, men jeg glæder
mig alligevel allerede til næste mandagstur.

/Kia

IMGP0304 600 x 450

Turleder: Sjak Deltagere: Alex. Inge. Kia. Hanne. Annmarie. Lars Chr. Erik B. Lasse. Peter. Dan. Diana. Lene A. Kenneth. Jesper. Egon Bent Kaj. Allan og Michael.

Så var det onsdag og tid til at kikke på vejrudsigten, øv som så mange gange her i sommer lover DMI tæt på jordens undergang.

Der var dog en del der også mente at det sjældent blev så slemt som DMI forudsiger, så kajakker og folk blev pakket, mens at der blev delt muntre historier om følgerne af at tro at vores turleder huskede alt for os.

Vi kørte til bøgebjerg, hvor solen bød os velkommen og vi hurtigt fik søsat alle vores små skibe, efter en kort formaning af turleder hvor fortrop og bagstopper blev valgt, oplysning om hvor tæt vi burde være på vores venner hvis vi skulle have glæde af vores træning i makker redning, kunne konvojen sejle mod nord.

Der blev spottet marsvin og snakket om skarv koloni, de sorte skider så meget på det område de bosætter sig i at selv brændenælder dør, måske kan vi spise os ud af problemet, smager ålekrager af ål ???????????????? nå

Men de er jo fredet!

Bedst som kaffetørsten blev størst, måtte vi i land og nyde medbragte lækkerier. Og en måtte jo lige bruge lidt tid på at rose de øvede sejlere, som har reservegrej med, hvis nu en eller anden skulle glemme sin pagaj eller have brug for et plaster. Ja jeg havde glemt min pagaj da vi pakkede ved klubben.

Retur sejlads i sol med udsigt til sorte skyer og regnbuer i flot stil, så med biler i sigte startede en opvisning i rulleøvelser for de vandglade, mens andre fik en snak om det var vigtigst at kunne rulle eller ikke få brug for det?

Andre pakkede bilerne og snart sad vi ved kaffebordet i klubben og nød endnu en god tur.

Du skulle prøve det

Alex

IMGP0320 600 x 450

Turleder. Kaj Deltagere. Annmarie. Sjak. Kenneth og Lars Chr.

Turen for begyndere blev aflyst p.g. a. vejrudsigten, der lovede op til 15 sek./m og 1,5 m bølger, men vi var nogle, der gerne ville ud og ro en tur, så vi blev enige om en å tur.

Vi kørte ud mod Stige Ø og satte kajakkerne i ved flydebroen, hvorefter vi roede op i åen . Hernede mellem sivene var der stille og det blev en fin tur til Åsum, hvor vi fandt en bro til at gå i land ved.

Efter en lille pause var det tilbage med strømmen bagfra, så det gik nemt. Vi roede nu mod vest i aftensolen og nød det dejlige vejr. Vi mødte ikke andre end to lystfiskere, der også nød vejret og en aften øl. Det er fantastisk at være næsten i byen og alligevel ser det ud som en tur i junglen.

Vi var kun tre til kaffe, så der var brød m. m. nok. Det blev trods vejret en dejlig aften, så selv om I synes det er møg vejr så mød alligevel op.

Kaj

IMGP0315 600 x 450

Turleder. Bent Deltagere. Hanne J. Inge. Hanne. Finn. Lasse. Mads. Jørgen R. og Kaj.

Igen blæste det fra sydvest, så vi måtte gemme Fyn rundt endnu en gang. Bent foreslog en tur fra Kongshøj til Lundeborg, hvor der skulle være læ.

Det viste sig at være et godt sted at sætte kajakkerne i, fine parkeringsforhold og sandstrand.

Vi var lige kommet godt i gang med at ro, da det begyndte at regne, så i land og få ro jakker på, men så holdt regnen også op, og vi fik tørvejr resten af turen. Efter at have roet lidt mere var det kaffetid. Bent fandt et sted med borde og bænke, men Hanne lavede mytteri, der var for meget larm, så vi roede videre og fandt et godt kaffested og kunne endelig få Inges gode hjemmebag, som vi nød og havde længes efter.

Derefter til Lundeborg og madpakken med øl og snaps til. Bagefter så vi kunst m. m. inden turen gik hjemad med vinden i ryggen.

Vi skulle også lige i land og strække ben, men det blev til meget mere, for Hanne gav undervisning i yoga og vi deltog alle sammen efter evne, særlig Mads og Bent var meget lærenemme.

Det blev en dejlig dag med 19 km. roning og masser af hygge.

Kaj

IMGP0290 600 x 450

Syv deltagere: Bent (turleder), Kaj (reserveturleder), Mads, Lasse (kagepusher), Finn, Jørgen
R. og Hanne J.(turberetningsskribent)

Rute: Holckenhavn - Tårup Strand t/r, 16 km.

Jeg havde fornøjelsen af for første gang at deltage på en tur med mandagsroerne, som
samtidig også var min første tur i kajak i denne sæson. Deraf den medfølgende ære at få lov
til at skrive turberetningen. ;)

Bent lagde hårdt ud med at konstatere, at vinden kom fra sydvest, så ud fra et
par forslag omkring Nyborg blev vi enige om at ro syd for Nyborg med start i Holckenhavn og
sydover forbi Kajbjerg Skov.

Selvom vi i teorien burde ligge lidt i læ, kunne vi ikke undgå at mærke, at det "vindede" en del
- især når vi kom lidt for langt væk fra kysten. ;) Vi lagde ud med vinden imod os og drog syd
over med den smukke grønne Kajbjerg Skov på højre hånd.
Efter 56 minutter fik yogadamen vistnok trumfet igennem, at vi godt kunne holde
kaffepause UDEN borde-bænkesæt, og at vi nok skulle få nogle af de "gamle" op fra sandet,
hvis der var behov. Hvem de gamle så lige er, blev mest diskuteret i mandegruppen af
truppen.

Efter kaffepausen med hele to hjemmebragte brunsvigere og deraf følgende sukkerboost,
fortsatte vi i rap fart sydpå forbi en mere åben kyst, da vi havde lagt skoven bag os. Vi
passerede en stor campingplads, men alt åndede fred og ro på både land og til vands. Der
var ikke noget trafik at mærke på vandet, ej heller på stranden på en lettere overskyet dag, -
som dog har givet sol i femøren og på underarmene kan dagens skribent afsløre. Selvom
turen det meste af tiden var præget af skyer, så kiggede solen frem fra tid til anden - dog
mest på udturen.

Anden etape blev ca. lige så lang som 1. etape, og til stor glæde for folket blev et enkelt
borde-bænkesæt spottet på Tårup Strand, som er en fin sandstrand. Mænderne lagde ud
med en hurtig dukkert, så de kunne tørre under frokosten. Madpakkerne blev fundet frem og
lidt senere også de små glas, så vi kunne smage og gætte på, hvad Jørgen havde puttet i sin
"special" i lommelærke. Det var lidt hen ad "alt godt fra skabet" med vodka, aroniabær eller
aroniasaft, masser af sukker og havtorn´+ helt sikkert en ingrediens eller to mere, som jeg har
glemt. Det var ren saftevand; mildt, sødt og lækkert.

Skyerne begyndte at trække sammen under frokosten og Mads, som frøs, fik fint markeret, at
han syntes, frokosten var slut, og at det tid at komme videre. Bent var betænksom i forhold til,
at det var skribentens første tur i år, så Tårup Strand blev vendepunktet efter lige godt 8 km.

Vi havde vinden i ryggen og store bløde bølger at surfe på fra tid til anden på turen tilbage
nord på. Samtlige træben i kajakkerne var vist sikre på, at vi ville få regn, og
overtræksjakkerne blev fundet frem efter en kort strække-ben-pause ved en øde
spejderteltlejr, men skisme om ikke vi var heldige og kun lige fik et enkelt dryp eller to fra
regnskyen, som trak øst over og lod os i fred. Det satte turens eneste kvindelige roer stor pris
på, da hun som den eneste havde valgt ikke at tage overtræksjakke med.

Vi fortsatte mod vores startsted og fik godt med varme under vesten, da vejret skiftede til lunt,
inden vi gik i land efter tæt ved 16 km. Vi pakkede traileren og kørte retur til klubhuset, hvor
en dejlig tur sluttede kl. 16.30. Stor tak til Bent for at få os godt ud og hjem og for stor tålmod i
fht. "diverse", som han måtte lægge ører til undervejs.

PS. Der blev snakket - især af Kaj og Lasse - samt talt om klubturen til Sverige i juli måned.
Der er pt. syv raske mandfolk tilmeldt turen, men der en enkelt plads ledig, hvis det skulle
have interesse. Jeg tror godt, jeg tør sige, at kvinder har fortrinsret. ;)
Flere af mændene i gruppen udviste desuden en positiv og overraskende stor interesse for
yoga, som især Lasse ser ud til at være meget nysgerrig omkring. Kaj har et orange sæt tøj
bagerst i skabet, som han gerne vil lufte til en yogatime, så med den store interesse er
yogadamen klar på at prøve at tilbyde yoga i klubregi efter sommerferien. To be continued...

Hanne

 

IMG 4031 450 x 600

Turledere: Bent og Benny Deltagere: Erik C. Karen Elise. Villy. Lars Chr. Lisbeth. Lene A. Henrik. Jørn. Inge. Hanne. Annmarie. Kia. Birgitte. Benny. Bent. Rigmor og Erik B.

Der var 17 deltagere på lørdagsturen som især alle vi der ikke havde prøvet det før håbede på gik til Æbelø. Lørdag d 26/6 bød på frisk sydvestlig vind ( 8 ms) så der var hvide skumtoppe på bølgerne. Bent var turleder. Han besluttede det godt kunne blive Æbelø, men at vi blev på østsiden af øen – med mulighed for ”lige” at komme ud til nordvest spidsen ved fyret på Æbelø for de der gerne ville mærke bølgerne.

Med start fra Lindø kl ca 10, ebbe kl 11.05 og kraftig fralandsvind startede vi med at binde snor i kajakkerne og trække dem ud gennem det lave vand og muslingebankerne. Vel udenom Ejlinge roede vi lidt men trak igen et lille stykke ud for Æbelø Holm.

Derefter var det ren fryd med vand under kølen, skrå medvind, højt til himlen og solskin. Kaffepause i læ ved Æbeløs sydøstlige skrænter og derefter op langs østkysten og op til Æbeløs nordkyst. Der var skov, skrænter, læ, fladt vand og bortset for opmærksomhed på et par forræderiske sten i vandet ingen skår i idyllen. Frokost på nordkysten ”det sædvanlige sted” som de erfarne fortalte os nybegyndere. Gåtur øen rundt hvor vi så adskillige dådyr og kid.

Afsted igen. Solen skinnede stadig og nordkysten lå stadig i læ så men kunne fristes til at tro vinden havde lagt sig…….. Men det havde den ikke! Vi fik vores sag for på hjemturen bl.a ned langs Brådet hvor bølgerne godt nok var brudt – men hvor der ikke var synderlig læ for den friske vind der kom ind skråt forfra. Vi sled i pagajerne – forsøgte med svingende held at huske den teknik vi lærte til tekniktræning sidste onsdag – og kom på en eller anden forunderlig vis til sidst i land på Lindø hvor vi havde efterladt trailerne. De fleste af os var ømme i musklerne men alle smilede.

Tak for en fantastisk dag fuld af vind og sol og hav og gode folk!

Kh

Annmarie

IMGP0262 600 x 450

Turleder: Kaj øvrige deltagere: Christian. Jørgen R. og mads

For mine synders skyld blev jeg udpeget til at skrive referatet.

Vores plan var, at fortsætte fra Tybrind Vig rundt om Brandsø, men da det blæste fra sydvest, blev det opgivet og vi kørte til Skårupøre, hvor det også blæste mod kysten, så det var svært at komme tør ud.

Vi roede mod vest og det gik godt derned af, lige til jeg fik en tanke, hvor er fotoapparatet? så huskede jeg, at have lagt det på stranden ved siden af kajakken.

Hvad skulle vi så gøre? Vi drak en kop kaffe med Annys gode hjemme bag. Derefter bestemte vi at ro tilbage for at lede.

Hvor heldig kan man være? der på stranden i noget tang fandt Mads det.

Vi fik læsset kajakkerne og kørte til Thurø dæmningen, hvor vi spiste frokost, hvorefter vi roede til Vindeby, gik en tur i byen, hvor vi ledte efter is uden at finde nogen.

Tilbage til dæmningen og få læsset, på hjemvejen fandt Mads en Netto butik, der solgte is, så vi nåede det hele og fik roet 15 km. Jeg fik tilgivelse af mine kammerater, god tur.

Kaj

IMGP0249 600 x 450

Turleder: Sjak. Deltagere: Dan. Diana. Lene BP. Lasse. Esben. Jesper. Kaj. Kia. Inge. Erik R. Erik T. Erik B. Peter. Lene GJ. Lene A. Lisbeth. Bent. Birgitte. Lars Chr. Henrik. Freja. Susanne LO. Kenneth. Henriette. Hanne og Anne Marie.

Det varslede regn og torden , men det kunne ikke afholde 26 kajakroere fra at komme. Vi blev endda to mere for vi mødte Lene og Lasse på Fyns hoved .

Sjak havde bestemt Korshavn, et godt valg. Der var stille vand og skyet, naturen var smuk og vi sejlede afsted i to hold.

Hold et sejlede først ud og ville runde Fyns Hoved for at se Romsø, men den var gemt i disen.

Hold to sejlede bagefter og så flere marsvin. Vi mødtes på stranden til pause, og da havde regnen taget til.

Hjemturen var i regnvejr, det var en skøn tur trods regnen med hygge i klubhuset bagefter, alle var veltilpasse.

Lene


Deltagere Bent og Thomas
 
Mandag den 13/6 var det lidt gråt i vejret og vejrudsigten varslede både regn og blæst. Med kun to fremmødte
var det hurtigt besluttet at dagens tur skulle gå til Vigelsø.
 
Vi satte kajakkerne i på den anden side af vejen, og sejlede herfra i mod Vigelsø. Efter en times tid var vi nået til
det rekreative område på Stige ø, hvor vi tog kaffen. Thomas havde taget lidt kage med, og der var rigeligt
eftersom der ikke var så mange deltagere. Efter at have inspiceret den nyligt anlagte forhindringsbane, og fra
sidelinjen kommet med kloge kommentarer til dem der rent faktisk var friske nok til at benytte banen, begav i
os videre.
 
Da vi kom fri af Stige Ø, og krydsede over til Vigelsø kom vi i stærk modvind, og vi måtte arbejde godt for at
komme over. Vi roede mod uret rundt om øen, og lagde til ved teltpladsen hvor vi indtog en dejlig frokost. Bent
gav herefter en rundvisning på øen, og vi var stærkt akkompagneret af tusindvis af fluer ( sådan føltes det i
hvert fald).
 
Efter endt rundvisning gik turen atter mod kajakklubben, hvor Bent undervejs spottede en UFO. Turen endte på
i alt 25 km og vi var begge enige om det nok var meget passende og at den i hvert fald ikke behøvede at have
været længere.
Thomas

IMGP0228 600 x 450

Mandagsroning med turleder Bent og alle os andre: Kaj, Christian, Thomas, Finn, Peter, Jørgen og Karen Elise.

8 kajakroere var mødt op til mandagsroning d. 6. juni. Solen skinnede, og alle var parat til en herlig tur.

Det blev det sandelig også. For os der ikke er med ret tit bliver oplevelsen forstærket kraftigt af alle de hyggeting, der følger med.

Vi startede ved Føns lille havn i Føns Vig og roede ud til klinten ved Fønsskov. Ved pumpehuset (denne gang blev det fundet)holdt vi første stop. Kaffepause med brunsviger. Jeg tror det var Christian, der havde sørget for os. Det var bare en af de herlige ting på turen. Thomas havde sat en line bagud og på vejen derhen fangede han en pæn stor hornfisk.

Vejret var jo som sagt fantastisk. Vinden var efter vejrmelding ø/sø med op til 5 sekundmeter. Jeg synes nu den var mere syd og i løbet af dagen friskede den nok lidt op. I hvert fald blev der skum på alle toppe. Men når solen skinner, gør det jo ikke noget, at man bliver smidt lidt rundt med. Jeg prøvede klubbens NUKA og var ret fornøjet med det.

En lille pause på kysten nord for Ålehovedet, hvor der lige blev tømt lidt kajakker. Nogen af os fik en del vand indenbords inden vi kom ud fra pumpehuset. En lille snak om vi skulle videre eller spise frokost der, men der var enighed om, at vi godt kunne klare næste stræk. Jørgen fandt for øvrigt et fint vættelys her og vi så en sten, med en flot forstening i. Måske en Ortoceratit, som er en uddød blæksprutteart. Det er rester fra den bagerste del af blækspruttens krop, man kan se. Peter prøvede lige om stenen kunne rokkes, men nej, den var nok lige som et isbjerg med det meste under sandet.

Vi satte kursen rundt om Ålehovedet og gik ind for frokost i Tybrind Vig, lige neden for slottet. Her var jo bare fantastisk. Solen skinnede fra en skyfri himmel,og Bent serverede aroniadram. Det er ikke så ringe endda.

Efter frokosten og en enkelt øl gik turen hjemad med en del bølger ind på siden inden vi til sidst sejlede ind i Føns vig i medvind og næsten fladt vand. En lille afstikker til den lille havn inden vi landede ved traileren.

Badetur, og selv for mig, var vandet dejligt. Jeg tror ikke, jeg var den eneste, der tog sin første badetur der. Men det bliver i hvert fald ikke den sidste.

Turen var på 16,8 km og alt i alt en fantastisk dejlig dag. Og vi siger ikke noget om at jeg væltede i sandet og Finn tog sig en ekstra dukkert ved kysten.

Tak for en herlig mandag. Karen Elise

IMGP0214 600 x 450

Turleder. Sjak
Lene J. Alex Karen Elise.Hanne N. Bent. Lene G.J. Bent P. Lene P. Lasse. Annmarie. Espen. Jesper. Kenneth. Henriette. Peter S. Peter. Rigmor. Helle. Kirsten. Henrik. Kaj. Lisbeth. Lars Chr. og Erik C.

Det var med let bankende hjerte, jeg mødte op ved klubhuset. Jeg følte mig som (på)nybegynder efter
en ussel sæson 2015 med kun ét fremmøde fra min side grundet konkurrerende onsdagsaktiviteter.
Heldigvis nåede jeg en tur i svømmehallen i april for at træne lidt sikkerhed.

28 kajakker blev stablet på trailerne og så afsted til Kerteminde Nordstrand med Sjak som turleder.
Jeg var faktisk lidt spændt på, om jeg nu stadig var til kajakroning, men det var kun indtil jeg sad i min
selvbyggede igen på Kerteminde Nordstrand med bølgeskvulp om forstavnen. Herligt gensyn!

Eftersom det var begynderaften blev instruktørerne og de nye på stranden til den obligatoriske våde
udstigning, mens vi andre satte kursen mod havnen og retur. Derefter fulgtes alle (mere eller mindre)
ad nordpå langs kysten i det dejlige vejr, indtil der viste sig et passende sted at gå i land til pausen.
Vi nåede lige at forstyrre et meget let påklædt par i det høje græs. De to herrer kom i tøjet i en fart og
hilste høfligt på os, da de forlod deres rede.

Inden hjemturen opfordrede Sjak til at huske på sikkerheden og ikke lade nogen sejle alene. De garvede
tog en ekstra tur nordpå, mens de nye og en del af de modne kvinder (undertegnede inklusive) i ro og
mag sejlede tilbage til udgangspunktet.

Der lød begejstrede udbrud fra de fleste nye, som tilsyneladende havde haft AHA-oplevelser i
kajakkerne. En enkelt havde måske også en UHA-oplevelse?

Hjemtur ved 22 tiden i 18 graders varme. Aftenen sluttede traditionen tro med kaffe og ostemad i
klubhuset. Trods 28 turdeltagere, måtte Kaj - også traditionen tro - gå "tiggergang" for at finde en
"frivillig" referent. Han så næsten forbløffet (skuffet?) ud, da jeg meldte mig, inden han nåede bordet
rundt.

Jeg takker for en dejlig aften og håber på snarligt gensyn!

Lisbeth

Turleder Bent, Øvrige Kaj og Jørgen R
IMGP0204 600 x 450 Vi havde besluttet at fortsætte fra Føns Vig hvor tidligere havde afsluttet.
Vi satte i ved Ronæs og sejlede mod et pumpehus hvor vi tidligere havde gjort holdt, men ak vi fandt
ingen pumpehus hvorfra turen Fyn rundt skulle fortsætte.
Lidt forvirret søgte vi mod land og indtog kage og kaffe, samtidig med kortet blev nøje studeret. Intet
var som kortet angav, så vi fortsatte og kom til noget vi kendte, nemlig marsvin fangstpladsen på
Svinø.
Vi havde altså slet ikke været i Føns Vig ,men på Gamborg Fjord.
Da det blæste 9m/s besluttede vi at vende om og indtage frokosten på hjemvejen.
Det var en kort 10km, men smuk tur, og at undertegnede havde glemt sin pagaj betød intet da
turlederen altid har en ekstra med.

Jørgen R

 

IMGP0193 600 x 450

Turleder: Sjak Deltagere. Lene A. Lene J .Henrik. Kaj. Lars Chr. Erik B. Erik R. Erik C. Jørgen R. Inge. Kia. Ann Marie. Egon. Bent og Helle.
Vejret så lidt muldent ud, lettere overskyet, jævn vind fra Nord og acceptabel temperatur.
Kom lidt sent til klubhuset, men nåede at hilse på de fleste. Bent var så flink at få læsset Lars’ kajak inden vi ankom, så vi forsinkede ikke afgangen.
Turleder Sjak besluttede at vi skulle til Kerteminde Nord på grund af den Nordlige vind. Vi kom godt afsted og fik læsset ret hurtigt af, og sat afsted.
Turen gik Nordover og vi lå godt i vind læ af kysten, der var dog nogle lange dønninger fra Storebælt og modgående strøm. For ror Erik R. boltrede sig forude og pludselig, efter knapt fire km eller så, satte han på land.
Alle kom godt til pause, hvor stort og småt blev vendt. Så isætning og retur hvor vi nød godt af medstrøm og med sø.
Vel retur på parkeringsplads og med kajakker læsset tog de friske brrrrr--- en dukkert, faktisk fint når først under. Men sådan er det jo altid.
Retur til klubhus med aflæsning, kaffe og brød, rigelig brød. Lars K mødte op for at tale om sommertur til Sverige og der blev talt frem og tilbage om det fine kajakvand hinsidan.
Endnu en god aften i godt selskab!
Erik C

IMGP0175 600 x 450

Turleder Kaj
Øvrige deltagere: Torben, Jørgen Roiy, Bent.

Planen var at vi ville rundt om Helnæs dagen inden den officielle søsætning.
Men vinden ville noget andet. Der blev lovet kraftig vind fra sydvest, så vi ændrede turen til en tur rundt i
Helnæsbugten så vi kunne få lidt læ at sejle i.
Vi startede fra Løgismose strandcamping og rodede forbi Nappen og videre rundt langs kysten i bunden at
bugten.
Frokosten blev indtaget i Falsled havn hvorefter vi roede ud til først Vigø, så Horsehoved og endelig Illum. Her
drak vi kaffe med småkager midt på nordkysten af øen.
Da vi skulle krydse over tilbage til campingpladsen var det blevet så diset så vi ikke kunne se kysten. Så var det
godt at have et kompas så vi kunne ro mod nord indtil vi igen fik landkending og kunne ro sikker i land. Turen
tværs over bugten bød på nogle sjove bølger skråt bagfra så det var med at holde tungen lige i munden Det
blev en tur på ca. 17 km.
Vel i land blev vi sat til sammen med de øvrige fremmødte at sætte det store partitelt op så Susannes gode
aftensmad kunne nydes i læ og tørvejr.

Bent

IMGP0159 600 x 450

Turleder: Sjak. Deltagere: Lene A. Henrik. Lars Chr. Jørgen R. Erik B. Erik C. Vagn. Erik R. Kaj. Bent. Esben. Jesper. Diana. Dan. Kenneth og Henriette.

Endnu en smuk forårsaften, hvor vi kørte til Fuglesang, der har en dejlig sandstrand, så det er let at sætte kajakkerne i.

Vi roede mod øst til Hasmark Oasen, der er et dejligt fritids område med borde, bænke, toiletter shelder og en flot udsigt over havet.

På vejen tilbage så vi en fantastisk smuk solnedgang og vi havde slet ikke lyst til at gå i land, der var også nogle der øvede sig i rulning, de mente dog vandet var temmelig koldt

En dejlig tur på 10 km.

Kaj

IMGP0148 600 x 450

Turleder. Sjak. Deltagere: Peter J. Erik C. Erik B. Kia. Inge. Birgitte. Kirsten M.Hanne N. Esben. Jesper. Kirsten S. Peter S. Kaj. Lene A. Henrik. Lars Chr. Dan. Diana. Kenneth. Henriette. Ann Marie. Tonni. Benny. Vagn. Michael. Allan. Helle og Erik R.

Denne onsdag aften var der fyldt med fugle på og omkring Vigelsø.

Med et flot fremmøde på næsten 30 kajakroere var der nok at holde styr på for turlederen. De mange nye roere tonsede afsted som en flok nyudklækkede ællinger og skød til tider i mange forskellige retninger. Heldigvis var både turleder og de mere erfarne sejlere på pletten som en omsorgsfuld andemor.

Inde på Vigelsø var der også fyldt med naturliv og fugle. En svane flød elegant henover vandet, inden den pludselig viste sin sande styrke og satte i fart og lettede som en jumbojet. Hele scenen og aftenen var badet i smuk aftensol og lunt vejr.

Der var en del modvind denne aften. For en urutineret roer, som mig selv, gik der meget tid med at holde kursen og eksperimentere med at have finnen oppe eller nede. Den store prøve skulle stå, da vi efter en velfortjent pause drejede kajakkerne om i medvind og pludselig havde vind i ryggen og bølger under kajakken. Med lidt hjælp og gode råd fra de erfarne sejlere, lykkedes det at få alle mand med uden kæntringer. Så fik man også lidt sus i maven, inden turen gik hjem til klubhuset og den varme kaffe.

Kia

IMGP0139 600 x 450

Mandagstur 9-5-2016:

Strib - Røjle Klint - Stavrshoved.

Bent, Kaj, Jørgen Roy og Mads tog igen en etape af 2-årsprojektet "Fyn Rundt 2 gange".

Vi lagde ud fra festpladsen ved den nye Lillebæltsbro og sejlede mod nord og øst i solskin og behagelige bølger. Drak kaffe ved et ensomt beliggende tomt sommerhus på stranden. Der er altid en af os, der har en hel smørkage med, så når vi ikke er flere, bliver der jo et pænt stykke til hver.

Flere steder lå der et stykke skov helt nede i vandkanten. Det vidste Bent meget om, og som turleder skal han jo også være velforberedt. Det er det 45 millioner år gamle plastiske lillebæltsler, der ved store regnmængder bliver meget ustabilt. Men vi holdt god sikkerhedsafstand, mens vi så ind på skovglidebanerne, og det er ikke engang løgn. Lillebæltsleret gør også havvandet meleret og let fedtet.

Frokost i læ på en solbeskinnet sandstrand med den obligatoriske fotografering af deltagerne. Bagefter tog vi en hurtig op- og nedstigning af den skovbeklædte skråning.

Ud for Røjle Klint er der en revle, hvor dønninger fra nord bliver til brændingsbølger med højt skum.

Det var sjovt og hurtigt at tage den indover på hjemvejen. Det blev til 18 km, og det var rigtig

ærgerligt, at stranden ikke var så god, så vi kunne komme i vandet efter turen.

Mads

IMGP0122 600 x 450

Turleder: Kenneth. Deltagere: Lene A. Henrik. Diana.Dan.Kaj. Lars Chr. Torben. Bent. Lene B.P. Lasse. Helle. Kenneth. Henriette. Lene J. Erik R. Karen. Ann MariePeterJ. Jørgen R. Hanne. Inge. KiaTonny. Espen og Michael

En uforglemmelig aften.........

Så blev det endelig onsdag aften og vi mødtes atter ved klubhuset på Kanalvej - spændte og forventningsfulde.
Fremmødet var stort på denne smukke forårsaften og stemningen i top og humøret højt.
Velkomst hilsner og knus og kram blev gavmildt delt ud imellem såvel nye som gamle medlemmer.
Som ny føler man sig særdeles velkommen - det fællesskab der er opleves som om man er en stor familie, hvor
alle selvfølgelig er stærkt passioneret af havkajak!

To trailere blev pakket hvorefter det gik i susende fart til Hasmark Strand.
Kajakkerne var hurtigt klar i vandkanten og der blev givet tegn til afgang.
De mere erfarne sejlere i front og de “unge eskimoer” dannede bagtrop sammen med deres mentorer - Erik og
Kenneth.

Der var solskin og havblik og vandet var fuldstændig klart.
Et par vand scootere forstyrrede roen i starten af udturen, men de trættetes heldigvis hurtigt og forsvandt og vi
kunne nyde turen i fulde drag.
Og hvilken smuk aften og hvilket syn - alle disse sejlere på havet i deres kajakker i solskinnet og senere i
modlyset af solnedgangen.
Det var et uforglemmeligt syn og en fantastisk følelse at opleve og at være en del af - det var simpelthen en
stjernestund.

Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away!

Aftenen sluttede som sædvanligt med kaffe og ostemadder plus en lille een til næsen.
Tusind tak til tur leder Kenneth og en særlig tak til Erik for enestående mentorship.

Hanne Neumann

IMGP0106 600 x 450

Turleder : Bent

Øvrige: Kaj og Jørgen

Det var igen Tordenskjolds soldater der måtte tage mandags tørnen

Ruten var en fortsættelse af Fyn rundt, og vi satte i hvor vi slap sidste år, fra Varbjerg strand til Stavnshoved og retur .

Strækningen var 20 km, medvind ud og modvind hjem. Bent havde som sædvanlig sat sig grundigt ind i geografi og geologiske forhold. Det betød at vi blev belært om alle kystnære småbyers navne, så som Vejlby Fed Udflytterby og Lillebælt lerets fordele og ulemper. For yderligere belysning af de to emner henvises til Bent.

Derudover var der to gange kage, øl og tre forskellige bitter

En god og lærerig tur.

Jørgen R

IMGP0103 600 x 450

Turleder: Erik R. Deltagere: Jesper. Esben. Kenneth. Henriette. Hanne. Inge. Annmarie. Sjak. Kaj og Henrik.

Onsdag den 27. april gik turen til Langø.

5 nye eskimoer i klubben lagde fra land passet godt på af de erfarne sejlere.
Vi sled os på turen ud gennem høje bølger med en faretruende sort sky i nakken og strålende sol
mod vest.
Pausen var tiltrængt og tilbageturen blev skøn.
Den sorte sky var væk – det samme var bølgerne. Vi sejlede hjem, nød det klare rolige vand når
vi kiggede med, solopgangen når vi kiggede mod vest, hyggelige vink fra menneskerne i de små
huse når vi kiggede mod land – og kiggede vi bare sådan rundt omkring – ja så kunne vi nyde
synet af hinanden – en pæn gruppe eskimoer, der nød en onsdag aften på vandet i fantastisk
selskab.

Bilerne blev pakket og turen gik tilbage til klubben, hvor kaffe og brød blev nydt og Kaj fortalte
historier…..

logokajakklub

Årets første Forårstur 2016 (weekend)

(Turleder: Sjak Leegård. Deltager: Tonni Pedersen og Lasse Bach Pedersen)

Lørdag d. 16. april (H.M. Dronningens fødselsdag) var der inviteret til Forårstur fra klubhuset kl. 09.00 – 17.00.

Jævnfør Aktivitets-info på hjemmeside var der kuntilmeldt 3 personer, som antageligt nok var en fejl, nu da det var den første rigtige forårstur (weekend) der var inviteret til, og armene næppe var kommet ned endnu, efter den flotte og store tilslutning både til Generalforsamling og Standerhejsningen havde budt på!

Desværre nej, det var et faktum, at kun Sjak, Tonni og Lasse mønstrede til aftalt tid i klubhuset.

 

Retfærdigvis var der nogle faktorer, som måske var med til at holde deltagerantallet nede. For det første var det konfirmations weekend for det andet og måske det væsentligste, var vejrudsigten bestemt IKKE gunstig. Vejrudsigten meldte 11 m/sek. fra syd og masser af regn, med temperatur på max. 6 grader sååå…..

 

Nå, men vi skulle jo af sted, nu da vi havde besluttet os og Sjak havde tænkt sig nogle tanker, hvor det kunne være godt uden at få for mange ”øretæver fra havguderne”.

Noret ved Munkebo overfor Munkebo Kro ved jollehavnen blev vores isætningssted, for øvrigt et perfekt sted.

 

Velankommet måtte Tonni konstatere, at han havde glemt sine støvler derhjemme, så det var rigtig øv. Sjak havde et par ekstra strømper med han kunne låne, så dette måtte Tonni tage til takke med. Vi gled langsomt af sted med kursen sat mod Kerteminde. Vejret var egentligt okay her og snakken gik som altid livligt.

Efter tre kvarter havde vi Ladbyskibet tværs om styrbord, så det fik Sjak noteret sig til kommende arrangement, Søsætning af Ladbyskibet. (Lørdag d.14 Maj - kl. 09.00)

 

Kort tid efter kunne vi nu se Vandtårnet i Kerteminde ret for, og efterfølgende blev kursen sat mod bagbord, hvor de små sorte fiskerhuse dukkede op ved indsejlingen til Kerteminde Centrum, hvor vi skulle under broen ved Restaurant Rudolf Mathis til styrbord og Tornøes hotel til bagbord.

Her er det med at være ”vågen”, da strømmen som regel altid er meget stærk her.  

 

Her begyndte (som lovet) det så for alvor at regne, da vi sejlede gennem havnen ud til stenmolen, hvor vi valgte at sejle styrbord rundt og ind mod sandstranden ved Sydstranden.

Vi fik kajakkerne op på stranden og madpakkerne frem sammen med den varme kaffe, som vi indtog i læ udenfor ved Jollehavnens hus.

Medens vi spiste, begyndte regnen så småt at aftage og en fisker kom forbi med fiskeaffald til mågerne, hvor Sjak spurgte til, om han havde et par fladfisk i overskud, han skulle hjælpe ham af med og som sagt så gjort. Sjak ringede hjem til hustruen og sagde hun kunne få et par flade – altså fladfisk, så nu var aftensmaden reddet.

 

Tonni frøs en del på sine tæer og ikke uden grund, de var jo blottet for vinden, efter han var kommet op fra sin kajak, så nu blev kursen sat ”hjemover” til Munkebo i et stræk.

 

Vi fik roet små 16 km i alt og var allerede hjemme i klubhuset igen kl. 15.00.

Tak for endnu en dejlig frisk tur….

Bedste hilsen & god vind

Lasse

 

IMGP0089 600 x 450

Turleder Bent Deltager. Kaj

Den sidste mandag i april, vejret var med regn og sludbyger, det blæser en frisk vind fra sydøst, det var 5 gr. Altså en god dag til at få frisk luft.

Vi var mødt to mand op og Bent foreslår vi sætter i ved klubhuset og ror til Klintebjerg. En god ide for så kan vi klæde om i klubhuset.

Det gik fint derudad, men så mødte vi et par roere, der kom imod os. De sagde ”bare vent til I skal den anden vej”

En lille pause på Stige Ø til varm hyldebær og så videre til Klintebjerg, hvor vi fandt et læskur til frokosten.

Hjemad fik vi kærligheden at føle, vinden og strømmen lige imod os, og kun en lille pause ved rumskibet. Det var dejligt at klæde om i tørvejr i det varme klubhus

En frisk tur på godt 20 km.

Kaj

IMGP0080 600 x 450

Deltagere: Dan, Diana. Henrik, Lene A., Inge, Hanne Neumann, Jørgen R., Lene J., Kirsten Ellinor, Erik R. Erik B. Niels, Kaj, Peter, Kenneth, Jeanette, Michael, Allan.

Med en frisk vind fra syd vest besluttede tur lederen Erik R. sig for Kerteminde Nordstrand-

Med os havde vi nogle nye medlemmer der i vinterens løb havde modtaget god og lærerig træning i svømmehallen. De var seje og gennemførte turen på 7 km uden uheld og i god stil.

Velkommen i klubben.

Vel tilbage til udgangspunktet blev kajakkerne læsset ved fælles hjælp. Og så gik det tilbage til klubhuset til kaffe og hvad dertil hører.

Jørgen R.


https://drive.google.com/open?id=1QJay3GygrbqyE0HR2igS5VwDlEs&usp=sharing

IMGP0073 600 x 450

Turleder: Erik R.. Deltagere: Sjak. Peter. Jørgen C. Erik B. Diana. Dan. Henrik. Kaj. Annemarie. Kenneth . Henriette. Michael og Allan

Endnu en onsdag med mange deltagere selvom det er først i april og vandet koldt, særligt er vores nye medlemmer flinke til at møde op.

Vi kørte til Dalby Bugten og fandt en god sandstrand at sætte i ved. Det er nu blevet lysere om aftenen, så vi kunne ro en halv time mere end sidst.. Vi roede mod nord langs kysten og mødte flere lystfiskere, der stod ude i vandet uden at fange noget.

Det blev som sædvanligt en god aften med øl, kaffe, kage og hygge.

Kaj

 

IMGP0060 600 x 450

Turleder: Bent.

Deltagere: Bent, Kaj, Jørgen Roy, Mads og Christian.

Turen gik fra Middelfart lystbådehavn og 8 km. sydpå forbi Gamborg fjord indtil en pumpestation og retur.

Strækningen er en del af de ”erfarnes” projekt ”Fyn rundt”. Denne del blev valgt i dag på grund af vindretningen.

Vejret var fantastisk og humøret højt.

Af særpræg på turen kan nævnes et træ i vandkanten der var pyntet med ophængte sten og så måske Kajs alternative indstigning i kajakken.

Vel tilbage i Middelfart viste et par stor interesse for Kajs Kajak.

Kaj er jo verdensmand, så mens vi andre pakkede sammen, underholdt Kaj med byggefif til parret.

Vi andre sendte hinanden sigende øjne og små smil.

Kajs undervisning stoppede dog brat da damen spurgte Kaj om vi var sådan en klub for ældre mænd.

På vej hjem i bilen tror jeg Kaj ærgrede sig over ikke at ha’ returneret kommentaren med ”også for ældre kvinder”

Måske var Kaj bare høflig, vi andre hælder mere til teorien om at gode kommentarer somme tider tager tid at udvikle J

Tak for en god dag.

Christian

 

IMGP0040 600 x 450

Turleder: Erik R. Deltagere: Sjak, Erik S, Erik R, Kaj, Bent, Peter, Diana, Dan, Anne Marie, Henriette, Kenneth, Lene og Henrik

Så blev det første onsdag i sæson 2016. 13 mand mødte op i klubben, hvor kajakkerne blev pakket. Kursen blev sat mod Enebærodde med Erik R som turleder. Vejret, gråt blæsende og regnfuld. Hurtigt omklædning,

kajakkerne kom i vandet og tjuhej  gik det ud langs Enebærodde. Efter 25 min. roning holdt vi en meget kort pause, hvorefter turen gik hjemad. Med på turen var Anne Marie, hendes første tur i kajak.

Tilbage i klubben sluttede vi af med kaffe/te, ostemad og en lille dram, hyggeligt som altid. Tak for en dejlig tur.

Se ruten på kort

Lene og Henrik Andersen


Årets første Mandagsroning 2016.

(Turleder: Bent Bjerrum, Deltager: Christian, Peter, Mads, Kaj og Lasse)

Mandagsroning løb af stablen mandag d. 04. april kl. 09.00 fra Klubhuset, efter en dejlig Standerhejsning søndag middag, og for nogle af os også en tur i svømmehallen om aftenen, for lige af får pusset de sidste færdigheder af.

Vi var seks forventningsfulde gutter, som glædede os over det fine vejr og ikke mindst hvad Bent havde af forslag til isætning. Vinden var svag fra øst (4 m/sek.) og der var hurtig tilslutning til Bents forslag, at det skulle være Fyns Hoved rundt.

Vi satte ud ved Sømærket og havde ikke roet langt, før vi så et marsvin på det blanke vand, så nu var forventningens glæde indløst. Hvad mere kan man nemlig ønske sig efter en lang vinter, hvor de fleste kajakker har ligget i dvale, for igen at møde havgusen, duftene og lyden af det stille vand samt mågernes skrig, og ikke mindst glæden ved at være rigtigt sammen med gutterne igen ude på den Blå Hylde – se det er jo LIVET J  

Efter anduvning af det nordligste punkt af Fynshoved, kom to F16 jagere forbi i lav højde og ødelagde den stille ro, men den varede jo kun kort tid, så kunne vi igen nyde roen og ikke mindst det smukke syn af de høje skrænter, hvor vejrliget havde taget endnu en bid af skrænten, hvorved en kæmpe sten var kommet halvt til syne lige midt i skrænten.

Nu mente turlederen (Bent) at vi skulle have vores formiddagskaffe, så Bent fandt et fint sted, hvor vi kunne komme i land og sidde og nyde denne. Her skulle der så ´tankes´ lidt kalorier i form af vores medbragte mad til `rugbrødsmaskinen` - da vi som bekendt bruger godt med energi. Christian mente også, vi skulle have lidt ekstra kalorier i form af en dejlig smørstang, som han ville forkæle os med, og denne delte vi med stor glæde. Kaj mente også, vi skulle have en lille en til halsen, så Kaj havde medbragt en Rom, som havde trukket på flere forskellige frugter, (ikke urter) som smagte himmelsk, så her var der så lidt til den indre varme og som ekstra energi.

Medens vi holdt pausen her, skulle Bent måle vindstyrken med en vindmåler, han havde lånt af Erik kasserer. Bent sagde vinden var med 6 meter i sekundet, dette blev dog hurtigt til skamme, da Peter og Lasse kom og ville tjekke. Til Bents forsvar stod der 6 m/sek., men efter få sekunder stod der kun 2 m/sek. og det var så den reelle vindstyrke, blev alle enige om.

Så var det af sted igen det sidste stykke til campingpladsen, hvor snakken gik ivrigt frem og tilbage om løst og fast, og hvor Kaj underholdt med hans tur til Sir Lanka, hvor han havde svømmet med hajer og havskildpadder og meget mere. Det var utrolig underholdende og meget spændende at høre om. Tiden fløj af sted og inden vi så os om, var vi fremme til vores bestemmelsessted og turen rundt om Fyns Hoved var nu nået.                                                                                   Campingpladsen havde bord / bænkesæt, vi kunne sidde ved, og der gik ikke længe, førend Bent havde fået gang i primussen og kogte pølser og varmede brød som var i overskud fra dagen i forvejen ved Standerhejsningen.

Her var der var nogle af os, som ville prøve at lave en hotdog med de tykke pølser og alt for små brød, nogen med mere held end andre, som også talte sit tydelige sprog – ketchup, sennep, remoulade, samt ristede løg, sad mere på fingrene end i det påtænkte brød ha ha…..

Christian havde endnu gang tænkt på os, da han trakterede os med Ale nr. 16 fra Refsvindinge Bryggeri - det er jo for mange Øllets Konge.                                                           

Lasse havde en lille en med til maven efter festmåltidet – nemlig en Underberg som skulle være det ypperste og bedste for maven efter ethvert måltid. (Underbergen er en udpræget digestive – dvs. fordøjelses-fremmer sammensat af 43 forskellige urter, altså den rene medicin.)

Der blev spurgt til hvorledes turlederen havde tænkt sig omkring den obligatorisk ”morfar” på en mandagssejlads. Det fik vist aldrig et endegyldigt svar, da Bents kajak nu var sat i vandet og vi måtte følge trop, ha ha.

Turen hjemover gik over al forventning og vi kunne således se sømærket igen ca. kl. 15.00, efter at have tilbagelagt små 15 km. med en samlet sejltid på 3 ½ time, samt ½ time før i land p.g.a. af den manglende ”morfar” – sådan.

Årets første mandagsroning havde nu nået sit klimaks og opnået ALLE deltagernes forventning og lidt mere til.

Tusind Tak, for en fantastisk tur.

Bedste hilsen Lasse  

       

 

 

 

HelnaesRundt - 4 1

Turleder Erik, Deltagere: Benny, Jørgen C., Erik R., Sjak og Anders..

17 km.

Vejrudsigten havde dagene forinden lovet masser af regn og vind, men vejrmageren holdt fri, så der var ingen vind og ingen vand, altså fra oven.

Afgang fra klubhuset. Til Nr. Åby for at hente Benny. Som tak for den luksus det er, at bo længst væk fra klubhuset og så alligevel stå sidst op, havde Benny sørget for kager til kaffen.

P1020654

Turleder: Benny.  Deltagere: Sjak, Erik.

En dag, hvor de lovede meget vind op af dagen, så Sjak forslog vi tog til Lillebælt. Så kunne de samle mig op på vejen, så jeg var fri for at tage til Odense. Her fik jeg at vide, at jeg var turleder, så de ville gerne høre, hvad min plan var? ...Øhhh, vi tager ned til stranden i Middelfart ved siden af Marinaen?

 

20160103 113243- 600 x 450

Turleder Sjak
Deltagere Erik  & Erik R

Det var en kold og stormfuld morgen-tænderne klaprede og vi hunde frøs.

Nå men vi fik læsset kajakkerne og kørte til Bellinge - vi skulle på åtur.
Dagen startede fantastisk da Peter meldte sig som chauffør så turen til Bellinge gik over Odense
Kajakklub, hvor hans bil blev stillet og så videre til Bellinge.
Vi fik læsset af, kom i tøjet og så på Åen. Peter vinkede farvel og kørte så tilbage og stillede  bil og
trailer til OK.
Fantastisk af Peter  så var vi frie for det i kulden.
Turen gik hurtig med den strøm. Højvande var det også, så vi så lidt mere end vi gjorde i november.
Heldigvis var der læ mange steder, men når vinden kom imod os, fik vi rigtig en fornemmelse af, hvad
chill-faktor betyder. Vi nåede Papirfabrikken og bar over stemmeværket og satte i igen. Der var der rigtig
fart på og træer der lå på tværs, men alligevel forsøgte Erik B på et rul, men det blev kun til en lille 1/4
grønlænder før vi atter fik ham på ret kurs. Videre til Havhesten, hvor vi atter bar over - så var det
frokost - det kolde bord !!!
Gennem byen sejlede vi til stor morskab rundt i folks haver og op på deres terrasser.
Sidste overbæring var ved Ejby og så sejlede vi mod Odense Kajakklub. Det blev til 23 km i medstrøm, forhindringer og overisninger.
Dejlig tur-faktisk den bedste vi har været på i år !!

Sjak

Seneste ture 2024

Mandag d. 9-9 Trelde næsMandag d. 9-9 Trelde næs

Turleder: Bent
Øvrige deltagere: Mogens, Annette, Per, John K, Kaj, Tonni, Maria, Jesper, Hong og  [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2023

Vejlby Fed d. 16-12Vejlby Fed d. 16-12

Turleder: Carsten
Deltagere: Erik R., Maria, Hong, Bent, Yvonne og Lene J.

Der blev lagt op til at  [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2022

Fredag d. 30-12 ÆbleskiveturFredag d. 30-12 Æbleskivetur
30 Dec 2022

  Nytårstur d. 30. december til Fuglesang
Turleder Benny
Deltagere. Kaj, Bent, Tonni, Begitte,  [ ... ]

Flere artikler