Min første kajaktur

Min tredje år i Denmark, og min første kajaktur ­– hvorfor ventede jeg så længe?! Den tur var den bedste ting jeg har oplevet i Denmark. Jeg kommer fra Ungarn – vi har ikke havet i mit land, så jeg troede at det kunne være sjovt at lave noget, jeg kan ikke opleve hjemme.

En dejlig sommer dag mødte jeg medlemmer fra Odense Havkajakklub for at prøve en begyndertur. Der var ca. tyve medlemmer fra klubben, men jeg var den eneste begynder.

Vi kørte fra klubhuset i Odense til Tørresø på nordfynske kysten. Når man er begynder, så sejle man første gang med en instruktør. Jeg har haft en fantastisk tålmodig instruktør, Kenneth. Først, startede vi med at prøve en "våd udstigning": jeg væltede i kajakken og så kom ud af den. Så sjovt! Heldigvis vandet var ikke så kold!

Bagefter, ud på havet! Bølgerne var lidt høje, men solen skinnede og det var meget varm. Vi sejlede fra Tørresø til Hasmark og tilbage. At sejle frem er simpelt nok, men at styre er svær: jeg rendte ind i andre hele tiden.

Efter sejlads, kørte vi tilbage til klubhuset for mad og kaffe og at hygge sammen. Jeg har mødt mange rigtig søde menneske. Jeg gik hjem med to agurken fra en gartner og et hjemmearbejde: at skriver det her referat.

Det er hård at finde ordene til at beskrive en dyb oplevelse. Jeg elsker at sejle kajak fordi man ikke kan lave det kun fra musklerne. Man skal være afslappet men på sammen tid også fokuseret og i harmoni med sin kajak og med havet. Det giver balancen og følelsen at man hører til havet.

Jeg glæder mig til næste gang!

Raka

Mandag d. 21-9 LillebæltMandag d. 21-9 Lillebælt

Turleder: Bent.
Deltagere: Bent, Kaj, Mogens, John, Bjarne og Christian.
Vi satte i ved Strib  [ ... ]