IMGP1549 600 x 450

Turleder Bent, deltagere: Kaj og Laila.

Bent var i sin nye Arrow Play og jeg havde lånt Eva Anettes Nuka, så vi var opsat på at komme ud og prøve dem af.

Vi satte i ved Kongebrogården i det flotteste vejr. Startede i  meget let vind, men i løbet af de næste timer blæste det lidt op.

Strømmen var nordgående i Lillebælt, turen sydpå gav god prøve på, at det kunne betale sig at lægge sig inde i idvandet.

1. pause var ved det gamle fæstningsværk, hvor vi indtog kaffen og Kajs medbragte brunsviger på toppen af anlægget. Kaj blev vældig populær hos en 1?.- klasse. (Undskyld, hvis jeg bedømmer alderen forkert). De fik resterne af brunsvigeren, og stod på toppen og vinkede til os, da vi lagde ud.

Der var nu en del mere vind, så vi blev enige om at gå på læsiden af Fænø (østsiden) og så lige kigge ud i blæsten på den anden side. Så kunne vi lige mærke kajakkerne i bølger, men også vende om, hvis vi syntes det blev for meget i det kolde vand.

Frokost, fornuftig snak og en lille morfar/mor på sydsiden af Fænø.

På vestsiden kom vi til at arbejde mod vinden, men igen betalte det sig at udnytte strømmen - nu betød det ikke at ligge for tæt på land.

Da vi kom fri af Fænø havde Kaj lidt diskussion med Lotte om, hvem der skulle bestemme retningen,og de indgik vist et kompromis om en lidt sydligere kurs end turlederen havde lagt op til. Vi kom til Fyn og drak kaffe nu i læ af fæstningsanlægget

Resten af turen var i god medstrøm. Min GPS viste på ind skråt forfra 9 km/t. Godt nok skulle Nuka-en være hurtigere end min gamle avocet, men …. et tidpunkt, hvor vi sejlede med vind og bølger

 En god hjælpsom strøm hjalp os hjem i godt tempo med magelig arbejdsindsats. 

En fantastisk flot tur med alt hvad Lillebælt kan byde på. Nyudsprungne bøgetræer, der spejler sig i vandet, blomstrende træer og buske på land, sol, og lidt større bølger, med- og modstrøm.  - og til frisk vind, marsvin, der springer,det hele oplevet i Eva Anettes dejlige Nuka i godt selskab.  Tak for det.

Laila


Seneste ture 2020

Mandag d. 21-9 LillebæltMandag d. 21-9 Lillebælt

  Turleder: Bent.
Deltagere: Bent, Kaj, Mogens, John, Bjarne og Christian.
Vi satte i ved Strib  [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2019

Søndag d. 29-12 EnebæroddeSøndag d. 29-12 Enebærodde

  Turleder Sjak
Deltager: Hanne, Mogens, Kaj, Bjarne, Henrik, Jess, Dorthe, Lene, Bent, Begitte [ ... ]

Flere artikler

Ture 2014