thuroe 002

Deltagere: Torben, Helle, Eva Anette, Erik R.,Sjak, Trine, Jørgensen C. og Tonni.

Turleder: Sjak.

Søndag den 11-05-14 var der inviteret på en tur rundt om Thurø, vi var 6 der startede ud fra klubhuset og 2 (Eva Annette og Torben), der stødte til i Skårupøre, hvor vi skulle starte fra. Vi kan ikke påstå at vejrguderne var med os, det blæste en del (7-8 sekundmeter) og det regnede, dog afløst af sol ind imellem. Vi startede ud med vinden lige imod os, da vi satte kurs mod Thurø, men da vi drejede til højre og kom ind imellem Thurø og Fyn mærkede vi ikke mere til den. Det gik rask derudaf mod broen der forbinder Thurø med resten af Danmark, og snart kom vi under og ud på den anden side. Her var der lidt bølger igen, men da vi satte kursen mod Tåsinge nærmere bestemt Troense, kom vi snart i læ igen. I Troense har de en sød lille havn og en kajakklub, der har nogle fine anløbsbroer, så det skulle være opholdsstedet for frokostpausen, der stod for døren. Vi ankom i fin stil og ved anløbsbroen lå en af kajakklubbens medlemmer og rullede til den store guldmedalje, vi spurgte om vi kunne bruge deres klubhus til at spise i, og det kunne vi sagtens.

Vi fik os bænket med maden og kunne nyde et velfortjent hvil. Da maden var sunket var der lidt snak om den videre tur, pga. blæsten kunne der være en del bølger ved spidsen af Thurø (revet), men vi blev da enige om at prøve. Så det gik snart videre langs Tåsinge, indtil vi kom til det sted, hvor vi skulle skrå over mod Thurø, efterhånden som vi kom fri af øen fik bølgerne mere og mere magt. De kom ind skråt bagfra højre og jeg kæmpede med at holde grønlænderen på ret kurs, den ville mod højre hele tiden på langs af bølgerne. Sjak lå lige bag mig og råbte og opildnede mig til at holde kursen. Jeg havde det lidt ligesom dengang man skulle lære at køre på cykel, når far slap støttepinden stadig løbende bagefter råbende af fuld hals, mens man selv slingrede videre ned ad vejen som en mand i en 5-hestes brandert.

Så var det at jeg kom i tanker om de diskusioner vi har haft på generalforsamlingen og at teste turlederne, så jeg besluttede at lægge mig ned (det er den officielle version, den uofficelle er at jeg ikke er god nok til at "cykle" og måtte bøje mig for tyngdekraften).

Nå, medens jeg sidder her og vrøvler, var Sjak allerede kommet op på siden af min kajak, og lå og ventede på at jeg kom op fra dybet. Han fik mig hurtigt gelejdet om på spidsen af sin egen kajak og mens jeg hang her, fik han min kajak tømt for vand og lagt til rette så jeg kunne stige ombord. Pga. de høje bølger og en ikke for elegant indstigning, var min kajak fyldt med vand da jeg kom ned i den. Vi måtte have fat i Sjaks lænsepumpe og fik det meste af vandet ud, Erik var kommet til i mellemtiden og mente, at det var bedst at vi kom på land for at tømme den. Så han fik en snor i Sjak og mens han støttede den synkende skude og mig, trak Erik os på land, hvor de andre allerede var gået ind.

Jeg fik tømt kajakken inklusive det bag de "vandtætte" skotter og i mellemtiden var turlederen blevet enig med sig selv om at det nok var bedst, at vi tog samme vej tilbage. Som sagt så gjort, vi fik næsen op mod vinden og bølgerne og kursen mod Tåsinge. Efter et lille ophold på en ukendt strand hvor nogle skulle have tømt vand ud, gik det videre hjemad. Hjemturen forløb uden den store dramatik og efter en halv tur/retur om Thurø (19,5 km.) ramte vi Skårupøre igen. På trods at lidt genvordigheder var det en fin tur og jeg tager gerne med en anden gang, når jeg har lært at "cykle" rigtigt.

PS: Jeg skylder at bemærke, at jeg oven på denne oplevelse har fuld tillid til turlederne og har ikke planlagt at teste dem igen ;-)

PPS: På trods hvad vores formand og andre prøver at bilde os ind, har vandet stadig ikke en anstændig badevandstemperatur.

Tonni

Mandag d. 14-9 Helnæs rundtMandag d. 14-9 Helnæs rundt

Turleder: Bent
Øvrige: Anne Sofie. Mogens Kaj Bjarne. Mads. Tonni og Finn Jeg ved ikke, om det va [ ... ]