Turleder : Tim. Deltagere:  Bent (OHK), Bondo (Mafiaen), Eva-Anette (OHK), Jens (Mafieen), Jepsen (Mafiaen), Kathrian (Mafieaen), Tim (OHK), Torben (OHK)

For at være sikker på at komme ud at ro, var turen Grundlovsdag annonceret både på klubbens mailingliste og hos kajaknettet Den fynske Mafia. Dette lille kunstgreb lykkedes bedre end forventet, for vi var 8, der stillede til start på Aborg strand.

Temperaturen var over 20 grader, så Katrina havde i dagens anledning ladet tørdragten blive hjemme, og startede "kun" med uldent undertøj og våddragt. Katrina var ikke den eneste, der var varmt påklædt og det kom vi til at fortryde.

Første pejlemærke på turen var fyret på Bågø. Det ligger en times roning fra Aborg strand, så det var et passene sted at lave et lille stop for os, der var ved at koge over. Ud og strække ben, lidt sukker til blodet og af med rojakkerne. Jepsen tog det med at strække ben særdeles bogstaveligt, så han løb en tur
.
Min tanke var oprindeligt, at vi skulle holde frokostpause i vigen mellem Årø og Årø Kalv, men ifg. Bondo er der meget lavvandet, så frokosten blev forlagt til en rasteplads på vest siden af  Årø over for Årøsund.

Bondo var første mand i land ved rastepladsen, hvilket fik en vagthund til at gø og skabe sig. Dette varede dog kun til til den fik ses nærmere på Steen, så var den bare væk. Mit gæt er, at den var skræmt fra vid og sans.

Efter frokosten gik OHKerne en tur for at få et kig på havnene på Årø. Det var jo en ny og ukendt ø, vi havde indtaget. Turen var længere end vi havde forventet, så på vejen hjem fulgte vi stranden hjem og soppe via et par små holme. Mafia folkene var vist blevet lidt trætte af at vente på os, så da vi roede videre, så foregik det "på den store klinge"

Bonde nåede lige at lave et blærenummer, hvor han sejlede baglæns i cirkel. Det var vel at mærke en cirkel med en uhyggelig snæver diameter. Det varer vist længe inde de fleste af os kan gøre ham det nummer efter.

Efter at have fråset med tiden med at gå tur, så kom derud af med en ganske herskabelig hastighed. Det var ganske interessant at se den fynske kyst fra en ny vinkel .Det er ikke hver dag vi ser Sønderby klint, Torø og Assens på linie

Mafia folkene og Tim morede sig kongeligt med at ro hurtig, men vi skulle jo have alle med hjem. Det er sjusk at komme hjem i minus, så vi tog i pause i bådene ved den yderste krog på Årø kalv. Der var sikkert et par stykker, der godt ville have strakt benene, med da det er fulgebeskyttelsesområde, så var det udelukket

Bent og Eva-Anette var ved at være lidt trætte, så de ville IKKE med over til Bågø. Vejret var til det, vandet var fladt som et stuegulv og ingen vind, så de fik lov til at lægge sig i flåde på højde med det SØlige hjørne på Bågø medens vi andre skulle ud og finde Græsholmen. Endnu en ny ø skulle indtages. Græsholmen er meget lille ikke meget større end klubhuset i areal og den stikker næppe mere end 20cm op over vandet. Det hjalp en del, at Jepsen havde været der før. Da vi kom tættere på, så var den faktisk let at få øje på. Den var dækket af havfugle, der sad hyggede sig.

Græshomen var ret uinteressant, så vi skyndte os ud til Bent og Eva-Anette. "Pyha hvor er et varmt!" var der en der sagde, så Jepsen snuppede lige et rul for at køle. Det ville Katrina ikke have siddende på sig, så hun snuppede 2 ture rund lige efter hinanden. Hun skulle bare lige have have en nål i håret og sikret kasketten på fordækket først. Som Bondo plejer at sige når hun laver den slags numre "Dumme tøs!"

Tilbage var bare at finde hjem. Vi delte os i 2 grupper. Mafiaen folkene som er langt mere rutinerede end os andre, de ville øve lidt navigation, så de fik lov til at passe sig selv. Jeg fulgte OHK flokken hjem til Aborg.

En dejlig tur på bare 26,7 km. Fladt vand og kun 4/5 m/s på de sidste km hjem og ikke meget strøm. En perfekt dag til at lege lidt og krydse nogle km ud i åbent vand.

/Tim

Onsdag d. 11-9 HasmarkOnsdag d. 11-9 Hasmark