Deltagere: Ulla. & Jens Ulrik  Karen Elise. Laila & Stig. Per Buus. Bent  Torben. Susanne & John. Tim  Jette. Kaj. Lene & Jørgen. Jeanette & Marlene   Kenneth. Thomas. Benny. Niels. Marlene & Kim. Rigmor. Lene. Jost.  og Stig Rudolfsen.

Ja det lyder jo som noget, der er sket for nylig, men vores historie går længere tilbage i tiden…
Sidste sommer var vi på camping i Bøjden, og faldt i snak med nogle sønderjyder, der havde deres kajak med på ferie. Det var nogle vældig søde mennesker – og en fin kajak – og efter adskillige kopper kaffe, besluttede vi os i fællesskab for, at jeg skulle prøve at sejle i den. Ja ja Niels kan sejle, og vores børn Rasmus og Mikkel på hhv. 8 og 11 kan sejle, så hvorfor skulle jeg så ikke kunne? Standsmæssigt påklædt steg jeg ned i dette røde plastik badekar og den instruktør-agtige sønderjyde holdt øje med, at jeg vendte hovedet opad det meste af tiden.
Efter denne seance smilede jeg indsmigrende til Niels og foreslog, at vi straks købte sådan en kajak til mig. Han faldt ikke for smigeren, men fortalte hvad dette badekar kostede, hvorved jeg blegnede og konstaterede, at jeg nok ikke fik nogen kajak den sommer. Hmm.
Men vel hjemme igen spøgte kajakken alligevel i min bevidsthed, så vi bød vores tidligere nabo Karen på kaffe. Hun fortalte om Odense Havkajakklub, og hvordan man bygger sin egen kajak. Til alt held var det kort før en onsdagstur, hvor nye kan komme ud og prøve at sejle havkajak, så Niels fik straks meldt sig til.
Og ja - det kan godt være at ønsket om en kajak kortvarigt begyndte hos mig, men jeg må indrømme, at Niels var helt og aldeles solgt, da han kom tilbage fra sin første tur. Så han besluttede sig for at bygge en kajak i vintersæsonen, og på den måde sneg der sig adskillige nye ord og begreber ind i vores verden. Tænk at spander, dyvler, taphuller, skurelister, mandehuller og korrekte opmålinger kan fylde så meget i ens bevidsthed. Kombineret med de mindst 150 billeder taget med den uundværlige mobiltelefon i løbet af sæsonen, ja så synes jeg også, at jeg har en andel i den kajak! Som sidegevindst havde jeg en meget glad mand, der hver gang kom hjem fra bygge-aftnerne med skinnende øjne og begejstret fortalte om livet - og de andres oplevelser - i Havkajakklubben.
Så endelig oprandt den store dag: Søsætningen i Løgismose. Vi besluttede os for at tage campingvognen med og samtidig holde en lille mini-ferie med familien og de øvrige medlemmer af klubben. Uden at fornærme nogen havde jeg konstateret, at gennemsnitsalderen i klubben nok lå lidt over vores, så for en sikkerheds skyld havde jeg taget gode bøger med, så jeg kunne fortrække fra selskabet, hvis dette skulle blive nødvendigt.
Men disse bekymringer blev gjort til skamme, så snart vi kom til campingpladsen. Vi blev taget rigtig godt imod, så udstyret med eftermiddagskaffe og is til børnene, var vi snart en del af kajak billedet. Det store forsyningstelt blev sat op, og folk hjalp til med de praktiske gøremål, så lejren var snart etableret. Så kom der en rigtig velsmagende kødsovs med pasta på bordet, og et par enkelte glas rødvin blev det vist også til, inden dynerne kaldte. Vi skulle jo være friske næste dag.
Efter det store morgenbord lørdag, var mange ude at sejle en tur – og os? Ja vi var også ude at sejle. Klubben har heldigvis 2 børne kajakker som Rasmus og Mikkel sejlede i, så hele familien kom af sted. For en absolut nybegynder er Løgismose et dejlig betryggende sted at sejle. Der var meget, meget lavt og i det fine sommervejr var vandet helt roligt og fri for drillende bølger.
Efter frokosten var det tid for søsætning med tilhørende prøve. Nybyggerne skulle kunne bremse kajakken, segle baglæns, lave et otte-tal, en pæn udstigning og til sidst få en lille en én til halsen. Alle klarede dette, og så blev der sejlet igen. Niels var meget tilfreds med sin kajak, der dels holdt vand som den skulle og dels var god at sidde i - så næste sæson er han igen at finde i Bellinge værkstedet – denne gang skal han bygge en kajak til mig.
Tilbage ved campingpladsen var det så tid for at begynde med forberedelserne til aftenens spisning. Lækkert kød blev grillet og spist sammen med den udsøgte salat bar, lækre kartofler og flutes, og alt blev behørigt skyllet ned med rødvin. Efter kaffen kom der stærkere sager på bordet, men der blev jeg enig med mig selv om at gå i seng. For nok er selskabet meget behageligt og hyggeligt, men man bliver lidt træt af sol, vand og alle de nye indtryk.
Efter morgenmaden næste morgen blev forsyningsteltet pakket sammen, kajakkerne blev læsset på traileren, og den sidste farvel sodavand blev drukket. Det havde været en fantastisk weekend, der mod min forventning var fløjet afsted med hyggelige aktiviteter og godt selskab.
Tak til jer alle for den pæne modtagelse af os ”nye”, vi glæder os allerede til næste år.
Mange hilsner Fam. Arndal

Onsdag d. 11-9 HasmarkOnsdag d. 11-9 Hasmark