Turleder: Stig. Deltagere: Kaj, Laila, Per Buus, Stig, Tim, Torben.

Fredag, fridag og søsætning i weekenden. Der skulle simpelthen ros en tur.
Laila & Stig have planlagt at ro rundt om Helnæs, så på opfordring fra forfatteren, blev turen annonceret som klubtur.

6 mand stillede til start kl 10. Per ikke havde roet så meget dette år, så deltog han kun på den første del af turen. Per fortsatte alene og havde lavet en aftale med formanden om, at de skulle mødes når John var færdig med at rigge campingvognen til. Her ville formanden tage en af sine spidskompetancer i brug: Deling af 2 øl mellem 2 personer.

Vi startede ud fra det sædvanlige og roede langs kysten ned til dæmningen, hvor vi sagde farvel til Per. Det var om at fine det rette sted, så kajakkerne skulle slæbes kortest muligt.
Det var en smule besværligt, at få kajakkerne ned til vandet på den ydersiden, så vi snuppede en kort pause inden vi roede videre.

Planen var at vi skulle have frokost et sted i nærheden af fyret. Der var imidlertid en masse personer ude for at fange hornfisk ve fyret, så vi nøjedes med på ægte sverigesturs facon med et kort stop, så vi kunne sparke tårn. Det var et nyt spark for de fleste. Jeg havde sparket før, men de andre skulle da ikke snydes.

Efter fyret kiggede vi efter et sted at spise. Det skulle vise sig ikke at være så let, når vi først var sluppet væk fra hornfiskejægerne. Det endte med, at vi fandt et brugbart sted og så kom madpakkerne frem.
Kaj fremdrog sine nødrationer i form af en af Lottes eksorbitante madpakker. I kender disse madpakker. De kan brødføde en negerlandsby i en uges tid og de er proppet alskens lækkerier.
"Næh! Krebsehaler" Udbrød en lykkelig Kaj. Så guffede Kaj veltilfreds en stykke smørrebrød i sig, der var Ida Davidsen værdigt, medens vi andre sad og savlede.

Vi havde aftalt, at vi ville kigge ind i den lille havn på sydspidsen af Helnæs, Her nød vi endnu en kop kaffe medens snakken gik om hvor vi skulle lande på den modsatte kyst ovre ved Løgismose.
Familien Holdgård og Tim fandt navigations brillerne frem fik udpeget campingpladsen. "Jeg synes ikke jeg kan se det store telt. Er i sikre på at et er der?" Det viste sig, at e personer, der have meldt sig til forskuds delen af søsætningen ikke kunne finde teltet på trods af, at det lå på Sjaks trailer, der stod lige ve siden af hvor teltet skulle rejses.

Vi skulle jo hjem igen, så vi krydsede direkte over mod det sted, som Laila, Stig og Tim hade udpeget. Det varede heller ikke længe inde slæbestedet, hvor vi bærer kajakkerne ned kunne anes.
Det blev en dejlig lille tur på 22 km

Du kan se et plot af turen her

Tim

Seneste ture 2022

Mandag d. 26-9 Å turMandag d. 26-9 Å tur

  Turleder . Bent
Øvrige. Mogens. Tonni og Kaj
Vejrudsigten for mandag lød på 8-10 sek./m o [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2021

Nytårstur d. 30-12 EnebæroddeNytårstur d. 30-12 Enebærodde

Turleder Sjak
Øvrige deltagere: Kaj, Mogens, Benny, Erik Breum, Thomas, Lene g j. Peter J, Jørgen [ ... ]

Flere artikler

Ture 2014

Ture 2013