Det var søndag morgen til sædvanlig tid og snart efter var vi på vej mod Horneland:

Torben, Benny, Bent, Kaj, Erik, Mads, Sjak og Thomas B.H. som var turleder. 

Vandet var gråt og 6 grader, og det var luften også. Kaj var utæt, eller også var det ”Lotte”, han blev pumpet læns flere gange på turen.  Solskin og 16 grader, blev det først, da vi rundede Lyø Vester Flak, gik i land og bar kaffe, the og Thomas’ hjemmebagte kage op til ”Klokkestenen” i en lille lund et par hundrede m oppe på marken. Det er overliggeren på en kæmpehøj,  og der var klang i stenen, faktisk 2 toner. Stenen gav ly’, måske er det derfra øen har fået sit navn. Vi blev foreviget af en venlig familie med en brun hund.
Derefter gik det i let medvind syd om Lyø med de lerede 4-8 m høje klinter, og imod os kom en lille flåde med baglænsroere, som skulle den anden vej rundt.  Kort inden vi nåede Lyø Sand omme på østsiden så vi ørne, 4-eller 5. Fiskeørne sagde de, der havde det skarpe ørneblik.  Og vi så de atten svaner, I ved …  De var flotte hvide og sejlede på en lang række.
Der var bord og bænke, gråfarvede af vejret, og efter en lille en, og en lidt større til madpakkerne og efter noget snak, kom turens højdepunkt. De 20 minutter på det solvarme græs, hvor ingen sagde noget, og hvor fugleskrig og den dunkende båd efterhånden også blev fjerne ……….  Så var der en der sagde: ”hvem vil med i vandet”.  Det blev nu ikke til noget.  Men Bent tætnede Kajs kajak med gaffatape. Møllerne derinde på Fyn var pejlemærker for de sidste 4-5 km, og der var kun krusninger på vandet.  Sol i hovederne og blå himmel.
En rigtig dejlig tur, som først sluttede med store is i Svanninge Bakker. 17.2 km.
Og hjemme i klubhuset var der glade stemmer og Brians lille nydøbte Nora sov fredeligt i barnevognen udenfor.
 Mads

Seneste ture 2022

Mandag d. 26-9 Å turMandag d. 26-9 Å tur

  Turleder . Bent
Øvrige. Mogens. Tonni og Kaj
Vejrudsigten for mandag lød på 8-10 sek./m o [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2021

Nytårstur d. 30-12 EnebæroddeNytårstur d. 30-12 Enebærodde

Turleder Sjak
Øvrige deltagere: Kaj, Mogens, Benny, Erik Breum, Thomas, Lene g j. Peter J, Jørgen [ ... ]

Flere artikler

Ture 2014

Ture 2013