IMGP0881 600 x 450

Turleder: John. Deltagere: John. Mads. Torben og Bent

Det var en sommerdag i april, og der var blå himmel, glitrende sol og ingen vind, så vi undrede os over, at der ikke var flere nede ved klubhuset om morgenen. Vi var Bent, Torben, Mads og John, som var turleder, men det var nu ikke særlig besværligt. Det blev til små rostrækninger imellem pauserne. Vi sejlede mod uret, altså øst om Æbelø, og på det nordøstlige hjørne af øen , så vi de kraftige foldninger i jordlagene. Frokostpausen holdt vi lige før fyret, men oppe på sletten, hvor vi lige nåede at se silhuetter af en flok rådyr. Her kunne vi vælge mellem at ligge i brændenælder eller hjortelort - det er altså ikke en plante. Og hvad hører til en frokost? svar: de små gyldne dråber, det sørgede Torben og Bent for. Man bliver så dejligt døsig, og der er kun den blå himmel, solens varme til den bare mave og de fjerne fuglestemmer. --- John var vågnet lidt før os andre, han havde været lidt væk og set en havørn!

Så gik vi en tur op over sletten, forbi gården, i kanten af skoven og tilbage. Der var noget, vi undrede os over: Mange af de nogenlunde store træer var "ringskåret" i en dybde på 4-5 cm. Der var enkelte grønne skud, men ellers går træerne jo ud og knækker i løbet af nogle år. Hvorfor gør man det? Vi så også 2 ryttere, nogle svævende musvåger og nogle smukke rødviolette blomster. Det var nok en art gøgeurt, dem er der mange af med de farver. Og der var masser af ramsløg, jeg tog en håndfuld med hjem til sommersalaten. Ved den sidste pause var der naturligvis badning inden kaffen.

Det blev en del af oplevelsen, at vi måtte trække kajakkerne 1 km henover havbunden med 10 cm vanddybde -men det kan være svært for turlederen at styre tidevandet. En rigtig dejlig tur på 16 km.

Mads

Seneste ture 2024

Torsdag d. 20-6 Kertinge NorTorsdag d. 20-6 Kertinge Nor

Turleder Mai-Britt & Erik B
Øvrige. Dorthe B. Inge. Sjak. Johanne og M;ikkel
Turen gik til Kert [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2023

Vejlby Fed d. 16-12Vejlby Fed d. 16-12

Turleder: Carsten
Deltagere: Erik R., Maria, Hong, Bent, Yvonne og Lene J.

Der blev lagt op til at  [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2022

Fredag d. 30-12 ÆbleskiveturFredag d. 30-12 Æbleskivetur
30 Dec 2022

  Nytårstur d. 30. december til Fuglesang
Turleder Benny
Deltagere. Kaj, Bent, Tonni, Begitte,  [ ... ]

Flere artikler

Ture 2014

Ture 2013