IMG 0033 600 x 400

Onsdagsturen d. 28. august. Sod og nød udsigten over vandet syd for Kerteminde sammen med 28 roere fra klubben, da jeg blev prikket på skulderen. Det var Kaj der gjorde mig opmærksom på, at der lige havde været møde i den anden ende af rækken af kajakroere. Og der var det blevet besluttet, at det var mig, der skulle skrive beretning fra overnatningsturen til Fænø Kalv i Lillebælt.

Så det prøver jeg så på og håber Kaj lægger billeder ud, der understøtter beretningen.

Turleder. Sjak Deltagere: Carsten Holmgaard, Jørgen Roiy, Laila og Stig Holdgaard, Birgitte og Erik Reinsborg, Anders Søndergaard, Benny Kim Sørensen, Sjak Leegård , Erling Hansen og Lars Kjærgaard,

Fredag d. 23. august, 11 deltagere, stævnede ud fra klubben med kursen mod Middelfart.

Udgangspunktet var Kajakklubben Strømmen og deres bådebro. Kajakker blev læsset af og ubeskrivelige mængder af bagage og proviant blev pakket.i og på kajakkerne. Ja der var flere der havde dækslast, da der skulle brænde med på øen til madlavningsbål og hygge.

Roturen til Fænø Kalv, ca 5 km., forløb i god ro og orden, ledsaget af en flot seneftermiddagssol. Øen var allerede indtaget af en flok ”Mænner”, der sener viste sig at være politifolk på deres årlige tur med øl og bålmad. Så vi var i helt trygge hænder.

Vores lejr blev etableret, og turleder Sjak berettede om menuen for aftenens gourmetoplevelse, og fordelte opgaverne mellem de håbefulde deltagere.

Detaljer i tilberedningen vil jeg ikke komme ind på, men blot fortælle hvad vi fik af kulinariske oplevelser til ud på de små timer.

Forretten bestod af 3 stk Blinnies med hhv. røget laks, rejer og en med tunmus, flot pyntet og anrettet på tallerkner med kunsnerisk foldet serviet.

Forretten blev ledsaget af diverse specialøl og kold hvidvin.

Hovedretten havde i mellemtiden ligget og hygget sig i de varme gløder i bålet, og var blevet rigtig mør og lækker.

Hovedretten bestod af en stor staniolpakke, hvor der var en kartoffelbund med smør, derpå torskefilet, porrer, tomater, gulerødder ,krydderi og hvidvin. Umiddelbart lyder det måske ikke som noget særligt når man sådan læser det. Men jeg skal love for at det VAR noget særlig at lukke op for pakken, indsnuse duften af maden, sammen med duften af havvand, grøn natur, lyden af det stærkt strømmende vand rundt om revet bag os, og sidst, men ikke mindst, det klare månelys, der skinnede ned over os, medens vi nød maden.

Sidst, men ikke mindst kom desserten, sprød kagebund med creme og flødeskum, mums og så en kop kaffe til desserten. En værdig afslutning, på det lovede gourmetmåltid, der ikke kunne være bedre på mange spisesteder. Men her på vores lille lejrplads, var det en udsøgt oplevelse.

Meen, oplevelsen var ikke slut hermed, for der var også stillet en rom smagning i udsigt, den havde vi set frem til, og nu skulle det være.

Sjak berettede om den første Rom, en A.H. Riise rom, der efter de flestes smag. Godt kunne gå til en dessert, sådan nærmes lidt likøragtig, sød men på ingen måde dårlig.

Den næste kunne jeg ikke lige huske navnet på, men også en rom i den bedre ende af skalaen, end de rom typer jeg kan huske fra min ungdom, som stort set aldrig blev drukket rene, pga. den sprittede smag. Men ikke her, den kunne nydes ”On the rocks”, men blev her nydt i græsset.

Den sidste rom også en A.H. Riise Non Plus Ultra, en mørk rom der mere var mig. Mere rå smag uden at være sprittet, og vi sad alle og fornemmede smagen af cedertræ, vanilje,karamel, sherry og orange, og i ærbødig andagt, tænkte på at denne flaske, blev der kun lavet 2000 stk. af på årsbasis. Så vi sad faktisk her og drak af et samlerobjekt.

Et rigtig hyggeligt indslag, på en hyggelig aften, der roligt gled over i en kaffe og en enkelt eller to Ardbeg 10 røget Whisky og hygge omkring flammerne, medens aftenens indtryk bundfældede sig.

Og allerede omkring midnat tørnede folk ind til lyden af strømmende vand og udsigten til en stjerneklar himmel med månelys, (for mit vedkommende, da jeg sov under åben himmel).

Lørdag morgen blev jeg vækket af først mågeskrig, derefter en særdeles rusten politistemme der højlydt anbefalede alle de andre deltagere af denne mandetur, at stå op og nyde synet af en klar måne på en blå himmel, sammen med solopgangen.

Det varede ikke længe, før vi var i gang med morgenmaden, kaffe,havregryn med rosiner og mandler, hjemmebagt brød (tak til bageren), ost og marmelade, og lidt havregrød til et par stykker.

En gåtur øen rundt, for at se lidt på forsvarsværkerne fra Svenskerkrigen i 1658, og liget af en gammel traktor der stod på øens vestside.

Efter vandreturen blev alt grejet pakket, og vi stævnede ud i modstrømmen med kursen sat Fænøs vestside.

Der var en del modstrøm, men efterhånden som vi kom over under land var der af og til lidt idvand der hjalp lidt på roturen.

Ved sydenden af Fænø kunne vi se 5-6 musvåger stå og kredse elegant på opvindene fra klinterne. Det var også her turlederen havde besluttet at vi skulle krydse det store vand og ro til tangen mellem Gamborg Fjord og Føns Vig, vist også kaldet Føns Skov.

Her tog vi også afsked med Erik og Birgitte der roede tilbage til Kajakklubben Strømmen.

Men vel ovre, roede vi et stykke ned ad sydvestkysten til vi fandt et egnet sted at gå i land og spise frokost.

Også her diskede Sjak om med det helt store frokostbord. Vi skulle i hvert fald ikke gå ned på grund af mangel på mad. Et lille hvid, derefter i kajakkerne igen, og retning mod udgangspunktet.

Undervejs i medstrøm og medsø, skulle Stig og Anders lige se om de kunne sætte hastighedsrekord for havkajakker, og de nåede vist et kort øjeblik op på 10,7 km. I timen. Godt at man ikke skulle holde den kadance hele tiden.

Da vi krydsede indgangen til Gamborg Fjord var der lidt strøm og tidevandsbølger, der gjorde det til lidt sjov rovand

Kort efter rundede vi indsejlingen til marinaen og fandt in til klubbens bro, kajakkerne blev tømt og læsset, hvorefter det gik hjem mod O´nse igen.

Tak til Sjak for en veltilrettelagt gourmet tur, måtte der komme flere af den type ture.

Og dernæst tak til alle deltagerne, det er rart at være sammen med mennesker der kan lide turen/naturen og det at færdes i kajakken.

Mange hilsener fra Lars Kjærgaard.

PS. Undskyld at indlægget blev en kende lang, men sådan en tur fortjener en beskrivelse, så dem der ikke var med, kan smage maden, høre lyden, i det hele taget kan fornemme hvad de kan risikere at udsætte sig selv for på den næste Gourmet tur

 

 

 

Seneste ture 2024

Torsdag d. 20-6 Kertinge NorTorsdag d. 20-6 Kertinge Nor

Turleder Mai-Britt & Erik B
Øvrige. Dorthe B. Inge. Sjak. Johanne og M;ikkel
Turen gik til Kert [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2023

Vejlby Fed d. 16-12Vejlby Fed d. 16-12

Turleder: Carsten
Deltagere: Erik R., Maria, Hong, Bent, Yvonne og Lene J.

Der blev lagt op til at  [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2022

Fredag d. 30-12 ÆbleskiveturFredag d. 30-12 Æbleskivetur
30 Dec 2022

  Nytårstur d. 30. december til Fuglesang
Turleder Benny
Deltagere. Kaj, Bent, Tonni, Begitte,  [ ... ]

Flere artikler

Ture 2014

Ture 2013

Ture 2012