IMGP0526 600 x 450

Turleder: Kaj. Deltagere: Karen Elise, Christian, Jørgen, Palle, Torben og Laila

Turlederen meddelte, at turen denne mandag gik rundt om Helnæs, med uret og at han havde brunsviger med. Begge dele blev taget til efterretning uden protest.

Vi satte i helt i bunden af bugten, før Gl Avernæs og satte kursen mod det sydøstlige hjørne af Helnæs, hvor turlederen havde bestemt, at den første pause måtte holdes - den hvor brunsvigeren skulle fortæres.

Ude i det åbne kom vi ud i nogle pænt store bølger, som vi fik ind foran for tværs, men vi kæmpede os stille og roligt igennem i samlet flok. Da et par ben begyndte at sove, forbarmede turlederen sig, og vi fik lov at holde kaffepause ved naturskolen. Godt for det, for det var et rigtig skønt sted, som vi var enige om kunne være velegnet for en overnatningstur. Foruden brunsvigeren var der også lækker, udskåret melon (tak, Anni). En lille gåtur op til naturskolen blev det også til.

På det sydøstlige hjørne af Helnæs var der nogle pænt store bølger, der kom fra mange retninger, så det var med at holde tungen lige i munden mellem bølger, bundgarnspæle og mange store sten. Christian blev ved med at opmuntre os med at sige: Fyret ligger lige om hjørnet. Når man runder i kajak, er der en del småpynter, vi skal udenom, så han fandt anledning til at sige det mange gange. For hver gang vi rundede en pynt, blev bølgerne mere lange og regelmæssige, så den sidste strækning før fyret blev tilbagelagt behagelig tilbagelænet i medbølger med enkelte små surf. Ved fyret blev bevilget tid til medbragte madpakker og Kajs morgenplukkede tomater, agurker og æbler.

Efter madpakkerne, trådte vores turleder igen i karakter: På grund af det fremskredne tidspunkt kunne der ikke være tale om hverken morfar eller tårnsparkning, så vi satte og stille og roligt kajakkerne i og roede tilbage til havnen ved begyndelsen af dæmningen.

Her blev der også tid til en dejlig dukkert, inden vi skyndte os at pakke sammen og køre hjem.

Igen en god tur i OHK med: godt selskab, sol, lette skyer, vind ca 6 m/sek fra øst og små bølger, store bølger, søde bølger, drilske/frække bølger og hjælpsomme bølger. Jeg har målt turen op til 22 km.

Laila

Seneste ture 2024

Torsdag d. 20-6 Kertinge NorTorsdag d. 20-6 Kertinge Nor

Turleder Mai-Britt & Erik B
Øvrige. Dorthe B. Inge. Sjak. Johanne og M;ikkel
Turen gik til Kert [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2023

Vejlby Fed d. 16-12Vejlby Fed d. 16-12

Turleder: Carsten
Deltagere: Erik R., Maria, Hong, Bent, Yvonne og Lene J.

Der blev lagt op til at  [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2022

Fredag d. 30-12 ÆbleskiveturFredag d. 30-12 Æbleskivetur
30 Dec 2022

  Nytårstur d. 30. december til Fuglesang
Turleder Benny
Deltagere. Kaj, Bent, Tonni, Begitte,  [ ... ]

Flere artikler

Ture 2014

Ture 2013

Ture 2012