Arkivbillede fra Danmarks fugle og natur 

Deltager: Stig, Laila, Anders, Sjak, Mads, Erik og Jørgen. Turleder: Erik

Det skulle have været en vadehavstur til bl.a. Koresand. Vejrudsigten var blevet studeret flittigt i løbet af ugen, det så ganske fornuftigt ud, men 2 dage før, hvor udsigterne bliver troværdige, var vinden taget til og dagen før var det helt slemt med 9-11 m/s. Så den tunge beslutning om aflysning måtte tages.

I stedet blev det aftalt at tage en bølge/vind tur et andet sted, som blev Fyns Hoved. Af de oprindeligt 9 tilmeldte var de 7 mødt op.

Vi kørte til Korshavn, satte i og roede rundt om Fyns Hoved og lidt ned af østsiden til lidt efter campingpladsen, holdt frokostpause og tilbage igen.

Vinden var omkring 8 m/s fra vest, så vi fik vind og bølger fra alle sider. På ”spidsen” af Fyns Hoved var der en del, der var vokset til at blive ”rigtige” bølger. Dvs. bølger, hvor man ikke længere kan se hinanden dvs. noget, der ligner 1 meter. Bølgerne var i hvert fald høje nok, for der skulle, selv med det erfarne mandskab, 3 makkerredningerne til før vi kom i læ på østsiden.

Det var kanon at få afprøvet om de makkeredninger, vi laver på fladt vand, også kan gennemføres når det virkelige gælder. Og det kan de, selv om det tager længere tid. Men det blev også åbenbaret at manøvrering er vanskeligt og tager tid. Så 2 oplæg til eksimoredninger måtte afbrydes, da det tager for lang tid at komme i position på en kontrolleret måde, også selv om man ligger få meter væk.

I den lange frokostpause, som blev holdt på den fineste sandstrand i fuld sol og i fuldstændig læ, blev der drøftet om vidt og bredt. Bl.a. om vanskeligheder ved at bo sammen og flytte sammen i relativ høje alder. Fra det filosofiske hjørne fremkom forslag til løsning af de fleste daglige små samlivsproblemer (og alle mulige andre problemer).

Løsningen består at omdefinere det man tror, er et problem til at være et ikke-problem, ved at se det i det rette perspektiv. Løsningen kommer her:

Betragt det du tror, er et problem og tænk så, at det i virkeligheden er en ligegyldig detalje.

Set ud fra

-          livets korthed

-          dødens vished og

-          evighedens længde

-          er jo det en ligegyldig detalje.

Så når konen/manden/kæresten f.eks. kommer hjem med en bule i bilen, ja så er det jo en ligegyldig detalje i det STORE regnestykke.

Så Anders – fra nu af – retter du ALDRIG mere på de skæve puder i sofaen om morgen. Husk det er en ligegy…..

Ha’ en god dag – også i morgen.

Erik

Seneste ture 2024

Torsdag d. 20-6 Kertinge NorTorsdag d. 20-6 Kertinge Nor

Turleder Mai-Britt & Erik B
Øvrige. Dorthe B. Inge. Sjak. Johanne og M;ikkel
Turen gik til Kert [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2023

Vejlby Fed d. 16-12Vejlby Fed d. 16-12

Turleder: Carsten
Deltagere: Erik R., Maria, Hong, Bent, Yvonne og Lene J.

Der blev lagt op til at  [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2022

Fredag d. 30-12 ÆbleskiveturFredag d. 30-12 Æbleskivetur
30 Dec 2022

  Nytårstur d. 30. december til Fuglesang
Turleder Benny
Deltagere. Kaj, Bent, Tonni, Begitte,  [ ... ]

Flere artikler

Ture 2014

Ture 2013

Ture 2012