Deltagere: Laila, Torben, Bent og Mads

Selvom himlen var grå, fik Laila, Torben, Bent og undertegnede en dejlig mandagstur ud af det. Afsted fra klubhuset kl. 9.04 til Munkebo, hvor vi satte i ved havnen: Vi ville tage turen på Kertinge Nor/Kerteminde fjord, som der står på mit kort. På den første og sidste del af turen var der lidt udfordringer på grund af en let til frisk vind, der kom over de 3-4 km åbent vand nede fra Ulriksholm. Men ikke noget at snakke om. Efter 4 km dukkede der indbydende borde og bænke op på sydsiden af Kerteminde Fjord. I højen 100 m oppe på græsset ligger Ladbyskibet i sin betonhvælving. Der var lukket, så vi fandt et sted i græsset, hvor der var læ, og drak tidlig formiddagskaffe. Og Laila gav morgenbagte fødselsdagsboller, med smør, syltetøj og ost. En velsmagende måde at huske os andre på fødselsdagen, selv om det først var dagen efter.

På den videre tur så vi bl.a. en del hvineænder. Hvorfor hedder de det? Bent forklarede navnet: Det er fordi de hviner. Hannen frembringer en klar og fløjtende lyd med vingerne, især, når den letter fra vandet, -står der i en fuglebog. Hunnen er gråbrun og tydeligt mindre end hannen. Hannen med langsgående hvide tegninger på vinger og krop og grønligt hoved.

Ved Kerteminde roklub sad en madpakkespisende mandsperson og holdt vagt, så der ikke kunne komme nogen op og sidde der og spise frokost. Nej. Det ville heller ikke blive noget lystigt selskab. Vi kom på land lige bag ved klubben og spiste frokost i læ, mellem gamle både og roderi.

Hjemturen tog vi i et hug – to og to ved siden af hinanden, og den dag fik vi 15 km i armene.

Mads

Seneste ture 2024

Torsdag d. 20-6 Kertinge NorTorsdag d. 20-6 Kertinge Nor

Turleder Mai-Britt & Erik B
Øvrige. Dorthe B. Inge. Sjak. Johanne og M;ikkel
Turen gik til Kert [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2023

Vejlby Fed d. 16-12Vejlby Fed d. 16-12

Turleder: Carsten
Deltagere: Erik R., Maria, Hong, Bent, Yvonne og Lene J.

Der blev lagt op til at  [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2022

Fredag d. 30-12 ÆbleskiveturFredag d. 30-12 Æbleskivetur
30 Dec 2022

  Nytårstur d. 30. december til Fuglesang
Turleder Benny
Deltagere. Kaj, Bent, Tonni, Begitte,  [ ... ]

Flere artikler

Ture 2014

Ture 2013

Ture 2012