IMGP0046

Turleder: Bent, deltagere: Kaj, Mads og Laila.

En lille, men glad flok mødtes ved klubhuset kl 9 for at være med i klubbens nye tiltag: mandagsroning for dem, der har tid til at ro en mandag formiddag.

Bent havde i dagens anledning arrangeret sig med det flotteste vejr: sol og ingen vind. Vi blev hurtige enige om, at det skulle være Romsø i dag.

Da vi satte kajakkerne i, lå Storebælt og Romsø i dis, men vandet var til gengæld helt klart - det meste af vejen til Romsø kunne vi se havbunden, og mit søkort siger ellers, at der visse steder er 10 m vand under os. Som Mads bemærkede: når det er helt stille og klart vand, føles det som om man sejler op ad bakke.

På vejen blev vi underholdt af marsvin, der legede og sæler, der lå og kiggede på os. Da vi nærmede os øen så vi den første flok dådyr, der stod og holdt øje med os og på vej hen til vores formiddagskaffested på nordsiden af øen, var der ænder og svaner, og en enkelt hejre så vi også. Mens vi nød formiddagskaffen i det dejlige solskin, blev vi overvåget af endnu en flok dådyr.

Vi tog os sammen og roede om på den anden side af øen, hvor vi gjorde landgang og spise frokost lidt oppe på øen. Lyset kom ned gennem de ny-udsprungne bøge og egetræerne, der endnu ikke var sprunget ud. Fantastisk. Flere steder på øen så vi store grupper af påskeliljer, men ingen anemoner.

På hjemvejen byttede Kaj og jeg kajakker. Hvordan Kaj egentlig befandt sig i mit yoghurtbæger med ror!! ved jeg ikke rigtigt. Ind imellem slingrede han lidt, når han blev for energisk med fodsparket/pedaler til roret - til gengæld fandt jeg hans meget smukke og hurtigtsejlende kajak noget højreorienteret, selv i de nærmest ikke-eksisterende bølger. Jeg begynder at forstå historierne om, at Kaj en gang har haft svært ved at ramme Drejø :-)

Vi kom ind til stranden mellem utallige hornfisk-fiskere, og de fleste af os tog et - kort- bad.

Turen blev på godt 10 km i sol og ingen vind.

En rigtig god start på en forhåbentlig ny tradition i klubben. Der er plads til flere, og det skal hermed varmt anbefales. Et godt initiativ, Bent. Tak for det.

At vi også på vej i bilen nåede at ordne problematikken om Thomas B. Thriges gade, skal bare nævnes, hvis nogen synes, de har brug for et godt råd.

Tak for en dejlig dag.

Laila

 

Seneste ture 2024

Torsdag d. 20-6 Kertinge NorTorsdag d. 20-6 Kertinge Nor

Turleder Mai-Britt & Erik B
Øvrige. Dorthe B. Inge. Sjak. Johanne og M;ikkel
Turen gik til Kert [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2023

Vejlby Fed d. 16-12Vejlby Fed d. 16-12

Turleder: Carsten
Deltagere: Erik R., Maria, Hong, Bent, Yvonne og Lene J.

Der blev lagt op til at  [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2022

Fredag d. 30-12 ÆbleskiveturFredag d. 30-12 Æbleskivetur
30 Dec 2022

  Nytårstur d. 30. december til Fuglesang
Turleder Benny
Deltagere. Kaj, Bent, Tonni, Begitte,  [ ... ]

Flere artikler

Ture 2014

Ture 2013

Ture 2012