2008

2008

Søndag d. 2. November

Åtur

Turleder: Kaj Deltagere: Jette. Rigmor. Karen. Torben. Kennet. Kenneth. Casper. Bent. Sjak. Kaj

Årets sidste klubtur var som sædvanligt den lange tur på åen fra Nr. Broby til Havhesten. Vejret var stille, gråt og lidt surkoldt, jeg kunne desværre ikke skaffe solskin. Efter to timers roning blev det tid til turens højdepunkt, madpakken. Vi var da nået næsten til Borreby.

Efter endnu to timers roning kom vi til Papirfabrikken, hvor vi skal bære kajakkerne forbi slusen, det var godt at komme op og gå lidt, vi var alle ømme af at sidde

så længe. Efter chokolade og hyldebærsaft kvikkede vi op igen og fortsatte ned af åen, hvor vandstanden var sænket, Bent havde prøvet at få den hævet,

men det lykkedes ikke.

Det gik også fint med at sejle, bortset fra ved Engen, hvor der var flere, der ramte stenene, men uden nogle skader. Vi kom i land lidt i kl. fire, hvor Kenneths kone

ventede os tørt tøj og bådtrailer. Det var en dejlig service, der gjorde, at vi kunne komme hjem til varmt bad og aftensmad i god tid.

Kaj

Søndag d. 5. Oktober

Standernedtagning

Så er sommeren forbi og John tog vores flag ned og satte vimplen op. Vi var 23 til standernedtagningen og Jette og Susanne havde lavet frokost til os med

hjemmelavede frikadeller, rygeostsalat og ost. Det smagte dejligt og vi havde en god eftermiddag med hyggelig snak

Det er lidt trist at sommeren og roturene er forbi, men så kan vi glæde os over den dejlige sommer, vi har haft, det er altid godt vejr, når vi sidder i kajakken

Vi er da heller ikke helt færdige med at ro endnu, vi har Åturen i november og vi kan altid arrangere en tur på Groupcare, desuden er der julefrokost

og der bliver nogle kulturarrangementer i vinter

Jeg håber I får en god vinter og glæder mig til. vi skal ud på havet igen.

Kaj

Søndag d. 28. September

Turleder: Kaj. Deltagere:, Anders, Hanne, Kim, Erik, Christian, Stig og Laila.

Efter en uge med en vejrmelding, der lovede "spændende" vejr, mødte vi til en vejrmelding, der sagde 5 – 8 m/sek.

Så vi drog af sted i højt humør, store forventninger og fuld sol.

Efter anbefaling fra Sten Bondo – på facebook – gik vi mod uret rundt om Fænø. Det gav en effektiv modstrøm nordpå i Fænøsund, sjov strømsø på nordspidsen af Fænø, og en blid og behagelig tur sydover på vestsiden af Fænø med vind og bølger ind fra agter.

Inden turen sydover holdt vi et kort hvil, hvor Kaj serverede Jamaica-hyldebær-saft. De kan noget, ham og Lotte!

Kalven fik fred i dag.

Frokostpausen holdt vi på sydspidsen af Fænø i læ og fuld sol. Vi spiste vores medbragte madpakker, Anders lavede tomatsuppe på sin trangia - - men ak, han havde glemt sin ske. En enkelt morfar/mormor blev det også til i solen.

Derefter krydsede vi over i Gamborg Fjord. Her valgte Hanne og Laila at sætte kursen mod lystbådehavnen, mens "drengene" fik brugt de sidste kræfter på en lidt længere tur ind mod Gamborg - og hjem i hast i modvind.

Så havde vi heller ikke mere vrøvl med dem den dag.

Kh Laila

Onsdag d 24. September

Enebærodde

Turleder. Bent Deltagere: Tim. Kaj. Bent Stig. Laila Erik. Kenneth. Casper. Jens Ulrik. Karen og Benny

Fem hjemvendte fra Venedig, de havde haft en super tur og derfor ville alle jo gerne på havet.

Vi tog til Hasmark. Pæn nordlig vind = bølger. efter en enkelt våd indstigning roede vi en tur. Der var en der væltede. Jeg nævner ikke hvem..

Da vi kom ind, fik vi varm hyldebærsaft med rom, dejligt. Kaj lovede, at vi skulle have æblekage i klubhuset, men han havde desværre taget hvidløgsdip med i stedet for flødeskum .Nu har vi fået flødeskum. Tak Lotte.

Det var Kaj, der væltede !!!

Karen

Jeg væltede ikke, men lavede en 1/4 grønlænder og fik ikke vådt hår. ( Kaj )

Lørdag d. 20. September

Rømø - Sild

Deltagere . Steen Bondo. Thomas. Christian Å

Onsdag d. 17. September

Enebærodde

Turleder. John. Deltagere: Anne Sofie. Kennet. Kaj. John. Gitte. Lene. Erik .Kenneth. Anders. Thomas. Christian D. Sjak. Torben.

Vi kørte til Enebærodde, til de tre pigers store overraskels, var der nogle meget store bølger !!! hmmm, men desværre ikke nogen pub i nærheden at søge ly i, så vi måtte ro med.

Efter en time holdt vi en pause og samlede ny energi til hjemturen. Bølgerne er alligevel ikke så slemme, når man vænner sig til dem, og vi kom alle sammen tørre hjem igen. Dejligt at få varmt tøj på igen. Hygger nu i klubhuset.

Anne Sofie

Fredag d. 12 - 14 September

Klitmøller

Deltagere. Steen Bondo. Marc. Brian. Christian Å

Onsdag d. 10. September

Hasmark.

Turleder: John. Deltager: Kaj. Bent. Per Buus. Christian D. Erik. John. Stig. Laila. Karen. Arne. Jens Ulrik. Kennet. Anne Sofie. Benny. Anders. Tim. Linda.Lene. Sjak.

Vi sejlede en tur langs Hasmark strand. Vejret var skønt og solnedgangen smuk som altid. Vi hyggede os og alle kom hjem i god behold - dog var der en redningsvest, som i ly af mørket forlod vores gode selskab.

Linda.

Fredag - Søndag d. 5.-7. september 2008.

Kajaktræf ved Løgismose

Mellem 40 og 50 deltagere ialt.
Fra OHK deltog mere eller mindre:
John, Susanne, Per Buus, Bent, Martin, Kaj og Lotte, Jørgen Gammelgård og Uni.

Lørdag formiddag roede de fleste en tur til Helnæs Mølle medens resten sejlede langs stranden mod Brusnhuse.
Der var gode bølger da vi startede, men de lagde sig inden vi nåede tilbage.

Bagefter var der rulletræning og opvisning. Der var mange der var rigtig gode til at rulle på mange forskellige måder.

En flok på 10 roede ind forbi Nappen og videre til den modsatte kyst hvor vi holdt pause i 2 shelters der er opstillet der.

Lørdag aften blev der sat et langt bord op så vi alle kunne sidde sammen og spise. Der var 31 personer til fællesspisningen i det dejligste sensommervejr.

Efter morgenmaden søndag var det fri roning og rulning. Per Buus og Bent roede en tur til Illum, Horsehoved og Vigø.

Det flotte vejr var medvirkende til at det blev et rigtigt dejligt træf.

Bent.

Onsdag d. 3. September

Kerteminde Sydstrand

Turleder: Thomas. Deltagere: Kenneth. Casper. Tim. Hanne. Arno. Ole. Karin. Edith. Marianne H. Kaj. Thomas.

Tog af sted til kerteminde Sydstrand, hvor de fem af os var nybegyndere. Nybegynderøvelse: Ud af kajakken under vand, var et led i oplevelsen. På med tørt tøj og i kajakken igen.

Vandet var næsten blikstille - helt klart - og det smukkeste lys med et par zigzaglyn i det fjerne Efter turen stod den på varme drikke, Susannes gode boller og en skarp til halsen.

Karin

Onsdag d. 27. August

Kerteminde Sydstrand

Turleder: Kaj Deltagere: Bent. Kaj. Thomas. Kennet. Anne Sofie. Sjak. Christian J .Leif. Erik

Igen en aften med regn og blæst, men for Anne Sofies skyld fandt vi læ. Thomas har købt en flot ny kajak ( et yoghurtbæger ) og han er glad for den. Vi kom i land ved godt ni tiden, og Annie havde inviteret på kaffe, hjemmelavet boller og æblekage ,det smagte pragtfuldt og vi havde en hyggelig aften

Kaj

Lørdag d. 23. August

Store Legedag

Deltagere: Bent. Sjak. Thomas. Brian. Marc. Arne. Susan. Grethe. Anne. Lars. Finn Christian S

En våd dag !!!!

Trods regn og blæst drog 12 brave kajakmænd m/k af sted til Slipshavn ( Nyborg ). Det blev en lærerig dag, med en del vandgang for alle parter.

Dagen sluttede kl. 13.30 og herefter var der der kaffe / kakao / te i klubhuset.

Christian

Onsdag d. 20. August

Hasmark

Turleder. Thomas. Deltagere: Kaj. Bent. Erik. Stig. Laila. Sjak. Kennet. Mads. Samuel. Leif. Thomas. Torben.

Der var også hård vind fra sydvest denne onsdag. Bent, der er en stor vejrprofet, sagde vi skulle køre nordpå, der var mest læ, og vinden ville tage af, det kom til at passe. Vi kørte til pladsen, hvor Perlen har ligget og sejlede mod øst. Thomas mente vi skulle ro langt, så vi rodede næsten til Martinegården , fik en kort pause og var tilbage på parkeringspladsen kl. godt ni. Vi kan godt mærke aftenerne bliver kortere nu. Tilbage til klubhuset, hvor vi trætte og sultne nød kaffen

Kaj

Gudenåen 2008, 15.-17. August.

Også i år blev det en dejlig tur til Silkeborgsøerne med fast lejr på Skyttehusets Campingplads. Deltagerne var Thomas, Per, Benny, Sjak, Mads, Linda, Lene, Rigmor, Karen, John, Susanne, Kaj, Lotte, Kennet, Anne Sofie, Stig, Palle og Bent, som var turleder.

Bent havde gjort et stort stykke arbejde på forhånd, og han delte opgaverne ud, så arbejdet blev fordelt, og alt forløb godt. Solen brød frem hen på fredag eftermiddag, og så var det rigtig flot vejr hele weekenden.

John kørte forrest med traileren, og han fulgte bare sin GPS. Han nåede helt ind til Silkeborg Station, og det er ikke godt at vide, hvor turen ville være endt, hvis ikke Thomas havde taget kontakt over mobilen. Mon Bent og Susanne i førerbilen også sad med lukkede øjne? Men langt om længe nåede vi dog campingpladsen, og slog lavuen og andre telte op på vores gamle plads. Den ene nat var vi 9 i lavuen.

Sejle på Gudenåen!

Det er simpelthen så lækkert at sejle på søerne ved Silkeborg, især når solen skinner og vandet er roligt eller blankt. Kajakspidserne spejler sig i vandet. Vi vipper på bovbølgen,når Hjejlen, Tranen, Mågen eller en anden af turbådene overhaler os. Hjejlen med sine skovlhjul og den sorte kulrøg. Mågen, den nyeste og grimmeste, den flytter med sit klumpede skrog mest vand - og giver de mest udfordrende bølger.

Lørdag formiddag satte vi kajakkerne i ved Klostermølle, humøret var i top, og vi sejlede roligt gennem søer og siv. Ved Ry afværger Bent og Palle en katastrofe. Sagen er, at nogen har glemt øllet til frokosten. Men altså Bent og Palle ror fluks i Brugsen, og får rådet bod på miseren. Det var værre med de mange hvepse, der sværmede om frokosten, Karen og Lene blev stukket, men heldigvis var Karen forberedt på det værste. Hun hev antihistaminpillerne frem. Og vi fik den velfortjente morfar på Ry Roklubs bådebro. Vi kunne ligge og se de få, men flotte hvide skyer, som efterhånden gik i opløsning.

På vej op til Himmelbjerget var lyngbakkerne i brunlige, rustrøde og cyklamefarvede toner. Udsigten oppe fra tårnet var så flot som altid: Blå søer og grønne skove hele vejen rundt.

Søndag formiddag kørte Rigmor, Lene, Linda og Karen hjem. Desuden blev John og Susanne på campingpladsen. Vi andre savnede naturligvis alle pigerne, bortset fra Anne-Sofie, hun var en af os søndagsroere. --- Et sted på vandet blev et spørgsmål hængende i luften: "Hvor er Lars Larsens hus?" – ingen af os vidste det, men der er rigtig mange dejlige huse langs med bredderne. --- Ved 11-tiden styrter en mand ud fra et af husene og råber: "- og det var Danmark ! og det var Danmark ! – Guldfireren har vundet guld". Vi er vel en sejlernation!

Kennet, Thomas og Sjak sejler selvfølgelig ind til Holger Danskes briller som de første gennem skovtunnellen. Den hedder for resten Klüvers kanal. Derinde er der skov hele vejen rundt, og der er stille. Stemmer går rent henover vandet fra den ene bred til den anden. Vi holder pause derinde, som vi har gjort det før, og selvfølgelig på nøjagtig samme sted for enden af søen bag sivene. På hjemvejen sejlede Kaj, Mads og "SørøverPer" omkring de skovklædte Paradisøer og fik et par kilometer mere i armene.

De andre lagde til ved Kongestolen, der ikke er Kongestolen, men et sted hvor der oppe i skoven er borde bænke. John, Susanne og Lotte var kommet gående gennem skoven, og vi spiste frokost sammen. Lindas hjemmebagte rugbrød, Kajs argurker og Susannes frikadeller og æg rakte præcis til, at alle blev mætte. Efter frokosten svang alle søndagsroerne sig ud i tovet over Slåensøen, og vi fik dermed en ekstra tur i Slåensøen. Nogle blev helt vilde med det. Per, Sjak og Thomas svang sig vist i søen 5-6 gange. "En flok teenagere i gamle kroppe" sagde Sjak senere. Det med de gamle kroppe er nu ikke helt rigtigt.

De foryngende bade i Slåensøen er noget af det vigtigste ved Gudenåturene. Vandet er så rent og blødt og for det meste varmere end luften. Der skal en virkelig alvorlig grund til at springe en tur over. Derfor gik vi da også så godt som alle til søen morgen og aften. Om morgenen er der en dampende hvid dis hen over vandfladen, og skovens farver bliver dybere, efterhånden som solen stiger op. --- Og det er skægt at bade sammen med så mange dejlige mennesker. --- Lørdag aften var der måneformørkelse, og vi stod der på bredden i det svage månelys og blev vist næsten højtideligt stille over naturen. Der er noget fortryllende over Slåensøen. Måske er det al den ilt, vi får på turen gennem skoven, når vi skal hen til søen. Det er nemt nok at finde hen til søen, enten af den sædvanlige sti, eller af en eller anden genvej. Men i nattens mulm og mørke kan det være svært at finde tilbage, og i dagslys kan man nemt forvilde sig i underskov og fugtigt græs, hvis man vil finde en genvej.

Efter kaffe og kram kørte vi fra campingpladsen omkring klokken 15, og vi var hjemme ved klubhuset 2 timer senere.

Mads

Billeder fra Gudenåen

Onsdag d 24. September

Enebærodde

Turleder. Bent Deltagere: Tim. Kaj. Bent Stig. Laila Erik. Kenneth. Casper. Jens Ulrik. Karen og Benny

Fem hjemvendte fra Venedig, de havde haft en super tur og derfor ville alle jo gerne på havet.

Vi tog til Hasmark. Pæn nordlig vind = bølger. efter en enkelt våd indstigning roede vi en tur. Der var en der væltede. Jeg nævner ikke hvem..

Da vi kom ind, fik vi varm hyldebærsaft med rom, dejligt. Kaj lovede, at vi skulle have æblekage i klubhuset, men han havde desværre taget hvidløgsdip med i stedet for flødeskum .Nu har vi fået flødeskum. Tak Lotte.

Det var Kaj, der væltede !!!

Karen

Jeg væltede ikke, men lavede en 1/4 grønlænder og fik ikke vådt hår. ( Kaj )

Lørdag d. 20. September

Rømø - Sild

Deltagere . Steen Bondo. Thomas. Christian Å

Onsdag d. 17. September

Enebærodde

Turleder. John. Deltagere: Anne Sofie. Kennet. Kaj. John. Gitte. Lene. Erik .Kenneth. Anders. Thomas. Christian D. Sjak. Torben.

Vi kørte til Enebærodde, til de tre pigers store overraskels, var der nogle meget store bølger !!! hmmm, men desværre ikke nogen pub i nærheden at søge ly i, så vi måtte ro med.

Efter en time holdt vi en pause og samlede ny energi til hjemturen. Bølgerne er alligevel ikke så slemme, når man vænner sig til dem, og vi kom alle sammen tørre hjem igen. Dejligt at få varmt tøj på igen. Hygger nu i klubhuset.

Anne Sofie

Fredag d. 12 - 14 September

Klitmøller

Deltagere. Steen Bondo. Marc. Brian. Christian Å

Onsdag d. 10. September

Hasmark.

Turleder: John. Deltager: Kaj. Bent. Per Buus. Christian D. Erik. John. Stig. Laila. Karen. Arne. Jens Ulrik. Kennet. Anne Sofie. Benny. Anders. Tim. Linda.Lene. Sjak.

Vi sejlede en tur langs Hasmark strand. Vejret var skønt og solnedgangen smuk som altid. Vi hyggede os og alle kom hjem i god behold - dog var der en redningsvest, som i ly af mørket forlod vores gode selskab.

Linda.

Fredag - Søndag d. 5.-7. september 2008.

Kajaktræf ved Løgismose

Mellem 40 og 50 deltagere ialt.
Fra OHK deltog mere eller mindre:
John, Susanne, Per Buus, Bent, Martin, Kaj og Lotte, Jørgen Gammelgård og Uni.

Lørdag formiddag roede de fleste en tur til Helnæs Mølle medens resten sejlede langs stranden mod Brusnhuse.
Der var gode bølger da vi startede, men de lagde sig inden vi nåede tilbage.

Bagefter var der rulletræning og opvisning. Der var mange der var rigtig gode til at rulle på mange forskellige måder.

En flok på 10 roede ind forbi Nappen og videre til den modsatte kyst hvor vi holdt pause i 2 shelters der er opstillet der.

Lørdag aften blev der sat et langt bord op så vi alle kunne sidde sammen og spise. Der var 31 personer til fællesspisningen i det dejligste sensommervejr.

Efter morgenmaden søndag var det fri roning og rulning. Per Buus og Bent roede en tur til Illum, Horsehoved og Vigø.

Det flotte vejr var medvirkende til at det blev et rigtigt dejligt træf.

Bent.

Onsdag d. 3. September

Kerteminde Sydstrand

Turleder: Thomas. Deltagere: Kenneth. Casper. Tim. Hanne. Arno. Ole. Karin. Edith. Marianne H. Kaj. Thomas.

Tog af sted til kerteminde Sydstrand, hvor de fem af os var nybegyndere. Nybegynderøvelse: Ud af kajakken under vand, var et led i oplevelsen. På med tørt tøj og i kajakken igen.

Vandet var næsten blikstille - helt klart - og det smukkeste lys med et par zigzaglyn i det fjerne Efter turen stod den på varme drikke, Susannes gode boller og en skarp til halsen.

Karin

Onsdag d. 27. August

Kerteminde Sydstrand

Turleder: Kaj Deltagere: Bent. Kaj. Thomas. Kennet. Anne Sofie. Sjak. Christian J .Leif. Erik

Igen en aften med regn og blæst, men for Anne Sofies skyld fandt vi læ. Thomas har købt en flot ny kajak ( et yoghurtbæger ) og han er glad for den. Vi kom i land ved godt ni tiden, og Annie havde inviteret på kaffe, hjemmelavet boller og æblekage ,det smagte pragtfuldt og vi havde en hyggelig aften

Kaj

Lørdag d. 23. August

Store Legedag

Deltagere: Bent. Sjak. Thomas. Brian. Marc. Arne. Susan. Grethe. Anne. Lars. Finn Christian S

En våd dag !!!!

Trods regn og blæst drog 12 brave kajakmænd m/k af sted til Slipshavn ( Nyborg ). Det blev en lærerig dag, med en del vandgang for alle parter.

Dagen sluttede kl. 13.30 og herefter var der der kaffe / kakao / te i klubhuset.

Christian

Onsdag d. 20. August

Hasmark

Turleder. Thomas. Deltagere: Kaj. Bent. Erik. Stig. Laila. Sjak. Kennet. Mads. Samuel. Leif. Thomas. Torben.

Der var også hård vind fra sydvest denne onsdag. Bent, der er en stor vejrprofet, sagde vi skulle køre nordpå, der var mest læ, og vinden ville tage af, det kom til at passe. Vi kørte til pladsen, hvor Perlen har ligget og sejlede mod øst. Thomas mente vi skulle ro langt, så vi rodede næsten til Martinegården , fik en kort pause og var tilbage på parkeringspladsen kl. godt ni. Vi kan godt mærke aftenerne bliver kortere nu. Tilbage til klubhuset, hvor vi trætte og sultne nød kaffen

Kaj

Gudenåen 2008, 15.-17. August.

Også i år blev det en dejlig tur til Silkeborgsøerne med fast lejr på Skyttehusets Campingplads. Deltagerne var Thomas, Per, Benny, Sjak, Mads, Linda, Lene, Rigmor, Karen, John, Susanne, Kaj, Lotte, Kennet, Anne Sofie, Stig, Palle og Bent, som var turleder.

Bent havde gjort et stort stykke arbejde på forhånd, og han delte opgaverne ud, så arbejdet blev fordelt, og alt forløb godt. Solen brød frem hen på fredag eftermiddag, og så var det rigtig flot vejr hele weekenden.

John kørte forrest med traileren, og han fulgte bare sin GPS. Han nåede helt ind til Silkeborg Station, og det er ikke godt at vide, hvor turen ville være endt, hvis ikke Thomas havde taget kontakt over mobilen. Mon Bent og Susanne i førerbilen også sad med lukkede øjne? Men langt om længe nåede vi dog campingpladsen, og slog lavuen og andre telte op på vores gamle plads. Den ene nat var vi 9 i lavuen.

Sejle på Gudenåen!

Det er simpelthen så lækkert at sejle på søerne ved Silkeborg, især når solen skinner og vandet er roligt eller blankt. Kajakspidserne spejler sig i vandet. Vi vipper på bovbølgen,når Hjejlen, Tranen, Mågen eller en anden af turbådene overhaler os. Hjejlen med sine skovlhjul og den sorte kulrøg. Mågen, den nyeste og grimmeste, den flytter med sit klumpede skrog mest vand - og giver de mest udfordrende bølger.

Lørdag formiddag satte vi kajakkerne i ved Klostermølle, humøret var i top, og vi sejlede roligt gennem søer og siv. Ved Ry afværger Bent og Palle en katastrofe. Sagen er, at nogen har glemt øllet til frokosten. Men altså Bent og Palle ror fluks i Brugsen, og får rådet bod på miseren. Det var værre med de mange hvepse, der sværmede om frokosten, Karen og Lene blev stukket, men heldigvis var Karen forberedt på det værste. Hun hev antihistaminpillerne frem. Og vi fik den velfortjente morfar på Ry Roklubs bådebro. Vi kunne ligge og se de få, men flotte hvide skyer, som efterhånden gik i opløsning.

På vej op til Himmelbjerget var lyngbakkerne i brunlige, rustrøde og cyklamefarvede toner. Udsigten oppe fra tårnet var så flot som altid: Blå søer og grønne skove hele vejen rundt.

Søndag formiddag kørte Rigmor, Lene, Linda og Karen hjem. Desuden blev John og Susanne på campingpladsen. Vi andre savnede naturligvis alle pigerne, bortset fra Anne-Sofie, hun var en af os søndagsroere. --- Et sted på vandet blev et spørgsmål hængende i luften: "Hvor er Lars Larsens hus?" – ingen af os vidste det, men der er rigtig mange dejlige huse langs med bredderne. --- Ved 11-tiden styrter en mand ud fra et af husene og råber: "- og det var Danmark ! og det var Danmark ! – Guldfireren har vundet guld". Vi er vel en sejlernation!

Kennet, Thomas og Sjak sejler selvfølgelig ind til Holger Danskes briller som de første gennem skovtunnellen. Den hedder for resten Klüvers kanal. Derinde er der skov hele vejen rundt, og der er stille. Stemmer går rent henover vandet fra den ene bred til den anden. Vi holder pause derinde, som vi har gjort det før, og selvfølgelig på nøjagtig samme sted for enden af søen bag sivene. På hjemvejen sejlede Kaj, Mads og "SørøverPer" omkring de skovklædte Paradisøer og fik et par kilometer mere i armene.

De andre lagde til ved Kongestolen, der ikke er Kongestolen, men et sted hvor der oppe i skoven er borde bænke. John, Susanne og Lotte var kommet gående gennem skoven, og vi spiste frokost sammen. Lindas hjemmebagte rugbrød, Kajs argurker og Susannes frikadeller og æg rakte præcis til, at alle blev mætte. Efter frokosten svang alle søndagsroerne sig ud i tovet over Slåensøen, og vi fik dermed en ekstra tur i Slåensøen. Nogle blev helt vilde med det. Per, Sjak og Thomas svang sig vist i søen 5-6 gange. "En flok teenagere i gamle kroppe" sagde Sjak senere. Det med de gamle kroppe er nu ikke helt rigtigt.

De foryngende bade i Slåensøen er noget af det vigtigste ved Gudenåturene. Vandet er så rent og blødt og for det meste varmere end luften. Der skal en virkelig alvorlig grund til at springe en tur over. Derfor gik vi da også så godt som alle til søen morgen og aften. Om morgenen er der en dampende hvid dis hen over vandfladen, og skovens farver bliver dybere, efterhånden som solen stiger op. --- Og det er skægt at bade sammen med så mange dejlige mennesker. --- Lørdag aften var der måneformørkelse, og vi stod der på bredden i det svage månelys og blev vist næsten højtideligt stille over naturen. Der er noget fortryllende over Slåensøen. Måske er det al den ilt, vi får på turen gennem skoven, når vi skal hen til søen. Det er nemt nok at finde hen til søen, enten af den sædvanlige sti, eller af en eller anden genvej. Men i nattens mulm og mørke kan det være svært at finde tilbage, og i dagslys kan man nemt forvilde sig i underskov og fugtigt græs, hvis man vil finde en genvej.

Efter kaffe og kram kørte vi fra campingpladsen omkring klokken 15, og vi var hjemme ved klubhuset 2 timer senere.

Mads

Billeder fra Gudenåen

Foto. Thomas

Onsdag d. 13, August

Kerteminde

Turleder: Thomas. Deltagere. Kennet. Hanne. Kaj. Anders. Sjak. Christian DJ.. Casper. Mads. Benny. Bent. Palle. Kenneth. Erik. Anne Sofie.

Det blev en tur, vi alle burde kunne lære meget af. Vinden var hård fra sydvest, så derfor var det rigtigt nok at køre til Kerteminde Nordstrand, men var det rigtigt at sejle mod nordøst? hvor vi ville få bølger allerede lidt ude. Store bølger, i sådan et vejr bør vi sejle tæt sammen, eller relativt nær hinanden - i hvert fald 2-3 stykker sammen - så man har en chance for at hjælpe hinanden / blive hjulpet i kritiske situationer. Vi var ikke alle lige gode til at holde sammen.

Der blev hul i to kajakker, vist nok da vi gik i land til pausen. Måske var det fordi brændingen var voldsom Var der en klar aftale mellem dem der skulle gå tilbage og dem der sejlede sidst fra dem? Det tror jeg nok, kajakkerne skulle jo hentes Halvvejs på hjemturen var Anne Sofie i vanskeligheder, men hun blev hjulpet af Kennet. Sjak blev også tilbage for at hjælpe med at få kajakkerne op. Anne Sofie skulle ikke nyde flere bølger den dag.

At der bliver hul i en kajak er rigtigt ærgerligt , men det kan ordnes. at der bliver to tilbage og hjælper, når der skal bæres kajakker op, det er rigtigt positivt. At vi alle på turen, også Anne Sofie bliver mere erfarne med halvstore bølger, det er bare godt. At Sjak havde bagt velsmagende valnøddebrød, det var bare lige i kajakklubbens ånd. At vi så lige har en formand, der kommer for at høre, hvordan turen er gået, det er super godt.

Henne i lyset så vi alle sammen de to huller i Bennys kajak. så siger John "Dem kan du godt nå at lappe til på fredag2 Kort tavshed ! så fortsatte han " Er der ikke en, der kan tage kajakken på taget, og køre den hjem til mig?

Mads

Onsdag d. 6 August

Kerteminde Sydstrand

Turleder: John Deltagere: Martin. Karen. Acton .Sjak. Thomas. Kenneth. Casper. Stig. Laila. Anders. Karen Elise. Arne. Christian S. Kaj. Bent. John. Jette. Benny og Bjørn.

Begyndertur i August plejer at være en aften i dejligt vejr. Det var det ikke i aften. Det var så diset, at John helt opgav at fotografere de sejlende. I løbet af aftenen begyndte det også at regne.

Det er utroligt så saliggørende det er, at være en del af en flok kajakker i vandet. Acton og Arne lagde hårdt ud med at dyppe hovedet efter få minutter. Sejlturen endte med at vi alle ( næsten alle ) lejede vendinger og makkerredninger. Og vi blev enige om ,hvor vigtigt det er at træne de rustne færdigheder.

Tilbage i klubhuset nød vi Susannes hjemmebagte lune brunsvigere

Thomas

Onsdag d. 30 Juli

Måle

Turleder. John. Deltagere: Anja. Anni. Christian DJ. Benny. John. Arne. Rigmor. Lene. Mads .Kaj. Bent. Jette. Stig Laila. Kennet. Kenneth. Erik. Sjak .Casper. Samual. Leif."

"Ikke en Romsøtur" sagde John, selvom Måle Strand var målet "Ikke en lang tur " sagde Kaj, selvom vandet var blåt og 20 luften 22 og vinden tilpas. "Lotte venter os i haven"

Så sejlede vi mod vinden fra sydøst et par kilometer og tilbage. Og bølgerne skubbede os sjovt, men måske ikke sjovt nok.

Og hjemme hos Lotte og Kaj,

hvor Cannaer ranker sig ved dammen

med andre eksotiske arter

hvor fiskehejren aldrig tager sig sammen til at få sin guldfiskeføde,

hvor lysene i mørket er rammen,

der fik vi alle enogtyve,

Lottes hjemmebagte og hjemmelavede

lækkerier at smage.

Joh ...! hun kan sylte, stege og bage.

Så det blev en dejlig

kajak og haveaften

En stor tak til Lotte og Kaj

Mads

Søndag d. 27 Juli

Hindsholm

Turleder: Bent Deltagere: Bent. Christian DJ. Anni. Kennet. Morten Tobias. Jette. Eva Anette. Lene

Vi kørte til Fyns Hoved og startede derfra. Der var høje bølger i brændingen og flere fik vand i kajakkerne ved isætningen.. Da vi havde passeret brændingen og satte kursen mod Fyns Hoved aftog bølgerne og der blev ganske roligt vand efter et stykke sejlads

Vi rundede Fyns Hoved i næsten stille vand og kunne rigtigt nyde udsigten mod skrænten og søen. Vi sejlede videre rundt til Bent besluttede, at det var frokosttid. Så vandrede vi op på toppen og nød udsigten. På det varmeste sted spiste vi vores udsøgte madpakker Efter frokost og hvil gik turen til Langø hoved - også en skøn sejltur. Da vi kom derover var det tid til at leje og bade. Christian. Kenneth, Morten og Tobias øvede halve grønlændervendinger et stykke tid, men så måtte Bent demonstrere letheden i at lave en hel grønlændervending. I vandet var der en blanding af vandmænd og brandmænd og Christian stødte selvfølgelig ind i en af dem med hjelm på.

Derefter gik turen ind på stranden hvor vi slappede af i solen. Da vi havde slappet godt af sejlede vi over til havnen, hvor nogle med bedre held end andre øvede sig på at stå op i kajakken. Ved havnen gik vi i land og sluttede turen med is på campingpladsen.

En rigtig dejlig tur i det flotte sommervejr.

Lene

Onsdag d. 23 Juli

Flyvesandet

Turleder: John Deltagere: Torben, Kennet. Anne Sofie. Kaj .Bent John. Susanne. Preben. Martin. Christian DJ. Kenneth. Kasper. Lene Jette. Eva Anette. Morten..

Kørte til Flyvesandet fik sat kajakkerne i. Vejret var flot solrigt. Efter en times sejlads fik vi den obligatoriske øl og kiks m.m. hvorefter vi rodede tilbage igen Vandet var rigtigt dejligt varmt, og vi var mange, der var ude og bade, det var bare så skønt! Hjem igen med kaffe, brød og Gammel Dansk

God tur endnu en gang.

Anne Sofie

Søndag d. 20 Juli

Tur ved Nyborg

Turleder: Bent. Øvrige deltagere: Jette, Eva Anette og Chr. Frost.

Vejrudsigten var sådan så turen blev aflyst aftenen i forvejen.
Søndag morgen havde DMI imidlertid modereret udsigten lidt, så efter en snak med Eva Anette om de lokale forhold enedes vi om at prøve at sejle alligevel.
Det blæste kraftigt fra Vest, men da vi skulle sejle langs en østvendt kyst var der kun små bølger bare vi blev inde under land.
Turen gik fra Holckenhavn til Tårup Camping, ca. 8 km. Det blev en rigtig god tur med en del solskin og enkelte småbyger.
Frokosten blev nydt på campingpladsen. Kaffen fik vi i Kajbjergskov halvvejs tilbage.
Først da vi kom tilbage og skulle ind til kysten vi var startet fra fik vi vind og strøm imod os og måtte trække godt til i pagajen for at nå i land.
Efter sejlturen kørte vi til Eva Anettes dejlige hus ved fjorden hvor vi blev vist rundt i hendes pilefletterværksted og budt på øl og pølsehorn.
Vi var enige om at det havde været en rigtig god dag.

Bent.

Tirsdag d. 15. Juli

Bogense.

Turleder: Brian. Deltagere: Brian, Niels, Christian F.

Turen gik til Bogense, Hvor vi gik i vandet på østsiden af havnen. Vi blev ført ud i nogle "store bølger", hvor vi skulle prøve at ligge med siden til, ride på bølgen indad og sejle med bølgen fra agter. Niels og jeg fik lært at tømme en kajak. Det var en spændende tur.

Christian F.

Lørdag d. 12. Juli

Tåsinge

Turleder: Kaj. Deltagere: Rigmor, Karen, Andrea, Nils, Palle, Bent og Kaj

Turen var planlagt til at gå fra Ballen Havn - til Fjællebroen - videre til Svelmøerne og retur..

Men !!! Da vi kom ud af havnen, mødte vi en strid blæst og bølger på over en meter. Bent og jeg blev enige om , at vi alle skyndte os ind i havnen igen.

Vi kørte så til Vindeby på Tåsinge, hvor der var mere læ. Turen gik mod øst til Valdemars Slot. Undervejs spiste vi vores længe savnede madpakke, det blev gjort ved " Reberbahn", ikke den i Hamburg, men alligevel!

På hjemturen var vi Troense og drikke kaffe, spise kiks og chokolade. Vi havde medvind og fin tur , lige til vi kom til Svendborg Sund, hvor. der var strid modvind og strømmen imod os.

Der skulle roes bare for at ligge samme sted og tages ved for at komme fremad.

De tre piger blev sat af ved Vindebyøre Campingplads, hvorefter vi andre sejlede til Vindeby, det var en tur for mænd med hår på brystet.

Det blev noget andet end den "stille og hyggelige tur langs kysten" jeg havde lovet, men vi fik en god og spændende dag.

Kaj

Onsdag d. 9. Juli

Romsø

Turleder: Kaj: Deltagere: Linda, Mads, Kennet, Andrea, Niels, Per B Samuel, Christian D.J, Brian, Hanne, Anne Sofie, Lene, Per, Palle, Kaj.

15 friske fyre og frøkener satte kursen mod Romsø. Vejret var fint og humøret højt. På vejen over vandet var der kun nogle små bølger Da vi kom til øen blev vi mødt med høje skrig fra de indfødte ved strandkanten, mens beboerne længere inde på øen løb væk ved synet af os .En mere hjertelig velkomst kan man vel næppe forvente af havmåger og dådyr.

Vi holdt øl og kiksepause på en eng, som øens beboere netop havde gødet. Som altid gik snakken lystigt.. Andrea, som har en lille søulk i maven, fortalte om en nylig oplevet gravitetshunger efter makrel i tomat og kippers.

Det var blæst lidt op imens vi havde været på Romsø, så turen tilbage til Fyn bød på nogle spændende bølger.

Linda

Onsdag d. 2, Juli

Fuglesang.

Turleder: Brian. Deltagere: Kaj, Anne Sofie, Christian F, Michael, Benny, Bjørn, Karen, Rigmor, Lene, Helle, Stig, Laila, Gitte, Kennet Karen, Achton, Brian, Mads, Egon, Maria, Per

Turen gik til Fuglesang, vejret var perfekt, en smule top på bølgerne. Der var fire der bestod sikkerhedsinstruktionen.

Vi sejlede en halv time, holdt en halv times pause med diverse godter. Vi sejlede hjem igen med mindst to der væltede.

En god dag.

Maria.

Søndag d. 29 Juni

Æbleø

Turleder: Christian S, Deltagere: Christian S, Erik, Kaj, Svend Erik, Marianne, Kennet, Lene, Lena, Bent, Christian DJ, Steen Bondo, Christine.

Vi sejlede vest om Dræet trak over en landtange og satte kursen mod nordsiden af Æbleø. Det blæste en frisk vind fra vest og der var gode bølger.

Efter en tur i land for at strække ben gik turen til nordsiden af øen. Der gik vi i land og fik en velfortjent frokost. Bent ville selvfølgelig ud og gå tur, der er også flot på øen, men vi så ingen dådyr.

Hjemturen på østsiden var med stille vand, men da vi nærmede os land måtte vi trække kajakkerne de sidste flere hundrede meter

Vi havde en dejlig tur i det friske vejr.

Kaj

Lørdag d. 28 juni.

Store legedag Knudshoved Færgehavn

Thomas, Brian, Christian S, Mads, Kenneth+ Kasper, Morten+Tobias, Niels+Andrea, Niels D, Palle, Christian F.

Onsdag d. 25 Juni

Nordenhuse

Turleder: Kaj Deltagere: ( Bent ) Kaj, Mads, Benny, Christian D.J, Christian F. Annie, Kenneth, Rigmor, Kasper, Karen, Laila, Stig. Kennet, Anne - Sofie, Palle.

Bent var desværre nød til at melde fra igen, da han var kommet til skade .Efter stor diskussion blev det besluttet at køre til Nordenhuse, og det var vel nok heldigt, for hvor var der dejligt.

Vi satte i, og roede nordpå. Havet var blikstille og himmelen var blå, så det var helt perfekt. Vi holdt den obligatoriske øl pause, hvorefter vi roede tilbage igen. Svanerne hyggede sig også i det stille vand og de synes også vi så elegante ud i vore kajakker.

Vi kom alle tørre tilbage til bilerne igen, men en del var ude og bade. Derefter kørte vi til klubhuset og fik kaffe og brød.

Det var en rigtig god tur.

Anne Sofie.

Onsdag d. 18 juni

Turleder: John Deltagere: Bent, Kaj, Christian D J, Anne Sofie, Palle, Benny, Sjak, John, Lene.

Enebærodde

God tur til Enebærodde, vejret var rigtigt godt, næsten lidt for pænt - ingen bølger, kun lidt dønninger.

Vi roede til fyret, hyggelig pause øl + kager. Gik det sidste stykke til fyret for at træne lidt i Tornsparkerforeningen. Retur igen til P pladsen. Flot solnedgang, var tilbage ved bilerne kl. 22, hvor Kaj tog mobilen, ringede op og sagde " Hej lille skal - Øh, er det ikke Lotte? Nej, forkert nummer ! ! ! De mest friske tog en tur i vandet. Kaffe, brød - Tak for i aften.

Palle

Tirsdag d. 17 juni

Træningstur Vejlbyfed Flaskebugt

Deltagere: Sten Bondo, Tobias, Brian, Christian Sørensen, Bent, Svend Erik, Marianne, Hanne, Eva Anette, Niels Bøje, Sjak, Kenneth, Kasper, 2 ubekendte, Thomas, Vagn.

Trænede kæntring og styring af kajakkerne.

Søndag 15.juni 2008

Tur til Thurø

GODT GREB I VANDET – HELE TIDEN!-

Det var det, der fik os alle 10 syd om Thurø. Kaj, Bent, Stig og Laila, Benny, Erik, Niels, Christian og Mads med Thomas som turleder. Og uden at nogen af os rullede rundt, - der var hård vind fra sydvest, og bølgerne var ellers en udfordring, kan jeg godt vedgå.

Før starten ved klubhuset kl. 9.00 holdt vi skippermøde. Thomas foreslog at sætte i ved FDM camping pladsen på østsiden af Thurø og sejle rundt med solen, så ville vi få det seje træk på første del af turen. Det gjorde vi så, bortset fra at vi sejlede rundt med skyerne og ikke med solen. Inden Thurø rev kunne vi se den hvide brænding. Der var huller i den hvide stribe, og vi var enige om at holde os pænt klar af spidsen for ikke at sidde fast.

Så er vi ude i det. 1½ times koncentreret op-og-ned-ture på bølgerne. De kommer skråt forfra og fra siden, nogle med hvidt skum, andre der først kammer over henover kajakken. Jeg stikker pagajen dybt i bølgen, og når man er oppe, hugges den i til den anden side. Vandet er hvidt. Vandet er sort. Vandet er mørkegrønt. Vandet løber ned ad armene, vandet risler koldt ned ad sidebenene, når pagajen løftes højt. Vi banker pæle, banker kajakkens forende ned i næste bølge. Og det bliver ved og ved. Holder ikke op, før vi kommer omkring næsset ved Grasten. Himlen er dramatisk grå med tunge skyer, regngardiner over Tåsinge. Et tilsløret Valdemar Slot forude. Bygen kommer, medens vind og vand er på det højeste. Regnen pisker vandoverfladen hvid, og i tykningen dukker "Helge" op, turistdamperen. Den har lige lagt ud fra Grasten med passagererne langs rælingen i læsiden. Hvad tænker de om os? "Skøre kugler"? Eller "Stakkels dem"? - Nogle af os vinker., og de vinker igen. Så søger vi mod land.

Faktisk har vi sejlet det første stykke hurtigere end forventet.

Frokost i vådt og i 16 graders varme. Vi frøs faktisk lidt. Men vi var i læ bag hække på en lille privat plet. Thomas havde bedt om og fået lov. Vi mente jo også, at ejeren ikke skulle bruge stedet i det vejr. Varmen fik vi af Kajs kraftige hyldebærsaft, og fra de få huller i skyerne, hvor solen brød igennem.

Det var rart at sidde lunt i kajakkerne igen, og vi krydsede nu sejlrenden 2 gange i samlet flok. Først mod den træbevoksede pynt ved Troense, og så mod Thurøs gule røgeri, der nu er hotel. Næste stop var på Fynssiden lige inden dæmningen. Niels forældre bor 200 m fra landingsstedet, og hvor var vi velkomne! Han må have fortalt om de prægtige klubkammerater, for der blev sat den ene store skål hjemmebagte boller og snegle på bordet efter den anden sammen med rigeligt kaffe og the. Vi var selvfølgelig enige om at komme igen. I mellemtiden havde sol og byger afløst hinanden, og solen havde overtaget på det sidste stykke af turen.

Strømmen under broen var behersket, fra vest mod øst. Inde i Skårupøre Sund var der en særlig flot udsigt ind over Fyn. Som et firefarvet billede: Pastelblåt vand som et bredt bælte forneden, så den grønne skov med det hvide slot, ovenover en kridhvid front af skyer og øverst den klare blå himmel. Vi sejlede afslappet gennem Skårupøre Sund og holdt strække-ben pause kort inden Øgavl. Her tømte jeg min kajak for 3. gang og tjekkede alle grønlænderkajakkerne. Jo, der var vand i dem alle sammen. Sikke noget!

Rundt Øgavl Camping var der lysegrønt, solgennemskinnet, rent, indbydende vand og smilene bredte sig. Christians GPS viste 14,2 km, og Bent bekendtgjorde, han ville lave en grønlændervending. Han gjorde det, og han ved jo selv, hvad det betyder, hvis det tilfældigvis er første gang. Til sidst lavede Christian 3 af slagsen, imponerende. Ingen fortsatte legen! Men hør lige her: Det er jo det første, folk spørger om, når de hører, at man sejler kajak. Det kan vi da lære den 28.juni.

Det var en rigtig god, men voldsomt udfordrende tur.

Mads

Onsdag d. 11 juni 2008

Bogense

Turleder: Bent Deltagere: Bent, Thomas, Laila, Stig, Kasper, Kenneth, Kaj, Kennet, Mads

Laila lokkede otte mand til Bogense, og som Bent sagde "Det er svært at stå for en dame" Vejret var rigtigt hårdt og vi synes alle sammen, at vandet var varmt Kaj plejer ikke at skrabe bunden Men i aften nikkede han den en skalle .Vi var i hvert fald syv, der opførte os grænse overskridende eller overflade underskridende.

Thomas var bare suveren og jeg skulle absolut hjælpe Bent med at tømme kajakken - den var fuldstændig tør!!! Vi havde det rigtigt sjovt, men lærte vi noget? i hvert fald ikke jeg, der gik ned efter 150 m.

Mads

Onsdag d. 4 juni 2008

Dalbybugten

Turleder: Brian Deltagere: Nils, Andrea, Thomas, Finn, John, Eva Anette, Achton, Kaj, Christian d J, Bent, Mads, Christian Å, Brian, Dorthe, Carsten, Kenneth, Henriette, Kasper, Vagn, Kennet, Anne Sofie, Martin, Torben, Grethe.

Det var gæsteaften, så vi var mange, og vejret var flot

Først fik gæsterne lidt undervisning og en tur rundt med kajakkerne, derefter roede vi alle en tur, gik i land på en dejlig sandstrand, fik øl, kager og en fornuftig snak. Endnu en dejlig sommeraften

Kaj

Søndag d. 1 juni 2008

Sønderby klint 1. juni. 2008

Turleder: Bent Deltagere: Bent, Kaj, Kenneth, Niels G, Eva Anette, Lene, Sjak og Anne Sofie.

Kl. 9 kørte vi mod Vestfyn og ud til Å-strand camping. Det var perfekt vejr til kajaktur; solskin og dejligt varmt. Vi hoppede alle glade i vores kajakker og roede mod Sønderby Klint. Da vi kom derud vandre vi op på toppen af klinten, hvor der var en storslået udsigt over Lillebælt. Fik også startet på noget af dages medbragte forsyninger. Vandrede ned igen og roede videre mod Torø Huse, hvor vi satte i land og spiste madpakker. Derefter gik vi en tur rundt på øen. (eller halvøen, som den er blevet til med tiden...)

Nå, tilbage til kajakkerne. Ja, vi viste vist godt hvad der var i vente, for bølgerne havde mere eller mindre båret os ud på ude-turen, så det var en lidt sej tur at ro tilbage mod Sønderby klint igen... !!! Marsvinene hyggede sig også med bølgerne og dem var der flere der fik øje på. Fik en velfortjent pause og hvil i armene, inden turen fortsatte tilbage til Å-strand camping. Vi kom alle i land igen og fik sat kajakkerne på plads. Og så var det tid til en velfortjent is, inden turen gik tilbage til kajakhuset igen. Det havde været en rigtig god og flot tur.

Anne Sofie

Onsdag d. 28 maj 2008

Kølstrup

Turleder: Bent Deltagere: Kaj - Erik - Niels Groth - Bent - Casper - Kenneth - Sjak - Hanne - Mads - Eva Anette - Christian Frost.

Vi ankom til Kølstrup kl. 18,30 og alle var i vandet 18,45. Det blæste med ca.10-13 m/sek.

Bølgerne, strømmen og vinden bevirkede at det var vanskeligt at manurere kajakken. Vanskeligt, men nok mest for en nybegynder. Som de andre gange blev begyndelsen af turen en spændende oplevelse, vi sejlede fra forsamlingshuset til Ulriksholm, hvor vi pustede ud efter de indledende åretag.

Turen gik godt, alle arbejdede det bedste de kunne med bølgerne, der kom ind bagfra og derfor lidt vanskeligt at styre Resultatet blev derefter at Eva Anette og Christian fulgtes ad og sejlede for tæt med det udkomme at Christian sejlede hen over Eva Annettes bagende. Bølgerne kom ind fra siden og Eva Anette væltede i vandet. Heldigvis var Bent lige i nærheden og hjalp med at tømme kajakken.

Det store tab af Eva Anettes hat blev straks omsat til en dusør på en kage - den blev ikke indløst.

Vi kom tilbage til Kølstrup efter en kort pause ude på næsset. Vejret var slemt, humøret højt, alle var tilfreds med turen .

Christian F.

Onsdag d. 21 maj 2008

Nordenhuse

Turleder: Thomas Deltagere: Lene - Karen - Erik - Christian Å - Bent - Kaj - Kennet - Benny - Susan - Henrik - Christian S - Mads - Eva Anette - Bjørn - Thomas - Kasper.

Afgang fra klubhuset kl. 18,10.Ankomst Nordenhuse18,45. Alle i vandet 19.10 Efter en god tur og solen i ryggen holdt vi hvil ved Strandvænget. Der blev serveret øl, chokolade og kiks.

Hjemturen blev delt op i tre grupper: Bent og Kaj langt ude for at se marsvin, andre længere inde i solens sidste stråler. Ved landgangen fik nogle få våde bukser. Andre øvede at stå op i kajakken. Lene og Susan badede af egen vilje Aftenen sluttede i klubhuset med franskbrød, kaffe og Lottes æblekage.

Susan

Fredag - Lørdag - Søndag d. 16 - 18 maj 2008

Søsætning 2008

Årets søsætning foregik traditionen tro fra Løgismose camping. Fredag eftermiddag begyndte folk så småt at møde op. Partyteltet blev sat op for alle tilfældes skyld, selvom solen bankede ned fra en skyfri himmel og det stigende antal campingvogne og telte blev sat i passende prærievognsagtig forsvarsring. Den fantastiske middagsmad havde Susanne stået for og både humør og appetit var i top. Efter middagen var der prøvesmagning af diverse rom'er til at godt stykke ud på aften.

Næste morgen var lidt svær at se direkte i øjne, men et hurtigt dyb i vandet og en Gammel Dansk fik hurtigt klaret hovedet. Efter veloverstået morgenmad gik formiddagen med campingsysler, mens en mindre gruppe udforskede kysten i kajak. Som formiddagen skred frem antog lejren stadig større dimensioner.

Klokken 2 var der så officiel velkomst af formanden som holdt en kort tale. Alle nybyggerne stod linet pænt op ved deres kajakker med forventningsfulde ansigter. Der blev budt på champagne til alle og Kaj sørgede for med manér at få navngivet sin kajak "Lotte" og Gudmoderen fik sig et par smukke guldørenringe. Én efter én blev kajakkerne så båret ned til vandkanten og med stolte pagajtag blev kajakken ført ud mod den ventende belønning. Alle kom godt i vandet og der var ingen uheld. Efter at alle havde fået deres belønning (en Enkelt eller Gammel Dansk)gik turen op langs kysten mod Helnæs. Det var en rigtig god fornemmelse endelig at få vand under kølen. Efter turen var der kaffe, hvor aftens forskellige pligter blev delt ud.

Turen havde skærpet appetitten og så snart duften af grill begyndte at spredes, samles folket. Det var lige ved at vi ikke kunne være i teltet og det krævede en del hovedbrud at få stillet bordene op, så der var plads til alle. Ihærdige klubmedlemmer sørgede for at holde dem der lå i telte tæt på partyteltet vågne til langt ud på natten.

Søndag bød skøn morgenbrød, sol og to forskellige ture, bl.a. en til Illum og en mod Nabben. Igen forløb turene uden uheld. Da vi kom hjem, var det tid til at pakke sammen efter en dejlig weekend. Vi nybyggere takker for det store opmøde fra gamle medlemmer og glæder os til søsætning igen næste år.

Nils Groth

Onsdag d. 14. Maj

Fuglesang

Turleder. Kaj Deltagere: Karen - Benny - Kaj - Erik - Anne Sofie - Thomas - Bjørn.

Syv glade sejlere udnyttede denne dejlige aften til at opleve lidt af Nordfyns kyst. Vi havde medvind på udturen, men vandet blev helt roligt på hjemturen

Flere lystfiskere stod i vandet ud for sommerhusene ved Tørresø Jeg tror ikke der var gevinst for dem i aften.

Thomas

Onsdag d. 7. maj 2008

Luften 25º Vandet 13º Vind 0 m/sek Sol høj og flot

Turleder: Kaj Deltagere: Gitte, Brian, Hanne, Karen, Kenneth, Kasper, Erik, Anne Sofie, Stig og Laila.

11 let – men anstændigt – påklædte medlemmer forlod klubhuset kl 18 og kørte mod Kerteminde Nordstrand, hvor vi satte kajakkerne i det fuldstændig blanke vand.

Vi delte vandet med kapsejlere, der ikke kom ud af stedet, svaner og havkajakroere fra Kerteminde.

Nogle mærkede også liv gennem bunde af kajakkerne. Hvad mon det var?

I pausen drak vi som sædvanlig Kajs øl, mens vi så på hornfisk i kåd forårsleg tæt på stranden.

Særlig pigerne blev meget bløde, da de så 2 nyfødte lam med deres mor indenfor hegnet

En stille og rolig hjemtur i aftenstilheden og vi landede medens en blodrød sol gik ned.

Erik målte turen til 7,5 km.

Kun 6 havde tid til efterfølgende kaffe/te med friskbagt brød og rygeost. Vi prøvede at kurere Kajs hoste med forskellige snapse – det hjalp.

Endnu en dejlig aften i godt selskab.

Stig og Laila.

Onsdag d. 30 - 4

Turleder: Kaj Deltagere: Erik - Sjak - Gæst - Kaj

Det blæste en del, og Sjak havde en gæst med, så vi tog til Munkebo og sejlede på fjorden. Jeg ( Kaj ) kom op at ride på en sten, det blev kajakken ikke tættere af. Da vi Da vi kom til klubhuset fandt Sjak den halskæde. jeg havde tabt i sidste uge, og Erik gav whisky for sin grønlændervenending.

Onsdag d. 23 - 4

Turleder: Christian Å Deltagere: Christian Å - Gitte - Hanne - Christian DJ - Kaj - Bent - Erik - Kennet - Benny - Preben

En dejlig forårsaften, hvor vi sejlede langs Enebærodde og holdt pause ved Martinegården. Vi snakkede fornuftigt om mange ting bl. andet om motorcykler med runde dæk. På hjemturen rodede vi ind i solnedgangen, en meget flot aften.

Søndag d. 20-4

Turleder: Kaj Deltagere: Christian DJ - Bent - Benny - Erik - Kennet - Kaj

Første heldagstur i år gik til Dyreborg. hvorfra vi sejlede til Bjørnø i lidt køligt vejr, men solen skinnede hele dagen, og vinden var på 8 sek/m, der aftog senere på dagen. På bjørnø fik vi noget varmt at drikke og gik en tur gennem byen. Turen videre mod øst var med strid modvind, så der skulle arbejdes, men da vi rundede revet fik vi vinden ind skråt bagbord, og så blev alle stille, det var med at holde balancen og kursen. På Avernakø fandt vi en "gryde", hvor vi spiste vores madpakker mellem de vilde dyr, der var store firben i forskellige farver, mange harer og andre eksotiske dyr. Derefter gik turen til Knolden med bølgerne i ryggen.. Vi hørte mange lærker og så musvåger på jagt. Det var en dejlig tur på en dejlig forårsdag.

Onsdag d. 16-4

Turleder: Kaj Deltagere: Christian DJ - Annsofie - Erik - Kennet - Kaj.

Turen gik fra Kerteminde Sydstrand, langs kysten forbi Klinten, hvor vi holdt pause med varm hyldebær, det var også koldt nok til det Ellers en fin aften med roligt vejr og solnedgang Kennet lavede også denne gang en våd udstigning, det er en lidt underlig fornøjelse!!!

Seneste ture 2024

Onsdag d. 10-7 RomsøOnsdag d. 10-7 RomsøTurleder: Benny
Deltagere: Anne Sofie, Begitte, Birgitte, Christian, Erik R., Helle Mogensen, Hong, I [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2023

Vejlby Fed d. 16-12Vejlby Fed d. 16-12

Turleder: Carsten
Deltagere: Erik R., Maria, Hong, Bent, Yvonne og Lene J.

Der blev lagt op til at  [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2022

Fredag d. 30-12 ÆbleskiveturFredag d. 30-12 Æbleskivetur
30 Dec 2022

  Nytårstur d. 30. december til Fuglesang
Turleder Benny
Deltagere. Kaj, Bent, Tonni, Begitte,  [ ... ]

Flere artikler

Ture 2014

Ture 2013