2006

2006

5/11 2006

Odense Å fra Nr. Broby til Havhesten.

Lene, Kaj, Christian Aa., Bent, Christian J., Martin og Anne Sofie.

Vi mødtes ved klubhuset lidt i 9 søndag morgen. Alle veloplagte og friske.

Fik pakket trailer og biler og kørte til Nr. Broby Kirke, som det lykkedes os alle af finde efter et par "genveje".

Vi fik båret alle kajakkerne ned til åen, og hoppede i.

Desværre var der et mindre vandfald få 100 meter efter starten, og Lene røg desværre i. Men hun var hurtig til at komme i kajakken igen, og vi roede atter deru'a'.Det var en meget køn tur og vejret var også ok overskyet, og kun lidt regn fik vi.

Vi fandt et godt sted at holde pause, og Kaj havde som altid øl med til alle.

Vi roede videre og efter et par timer kom vi til Dalum papirfabrik, hvor det lykkedes os at få kajakkerne op, inden vi nåede endnu et vandfald. Det var vi mange, der vist var meget glade for.

Vi satte i igen, og roede forbi den fynske landsby og holdt endnu en øl- og kikspause. Vi fik også en tur gennem Zoologisk have – jo jo – det var en tur med mange oplevelser.

Vi kom alle sikkert i land ved Munkemose og fik kajakkerne hjem igen, Vi var vist mange, som sov som en sten den nat! Slut!

Anne Sofie.

7/10 2006

Thurø

Arne, Mads og Bent

Tur i dårlig vejrudsigt og godt vejr.

Sol på hele sejlturen. Lidt hård vind langs sydkysten, men heldigvis medvind. Store bølger.

Vejrudsigten var 14-15 grader, nogen sol med byger, jævn til hård vind fra syd og sydvest, 11-13 m/sek.

Efter til- og frameldinger var vi 3, der fik 15 friske km rundt om Thurø: Bent, Arne og Mads.

Ved Skaarupøre ligger der en campingplads, og 5-600 meter længere fremme er der et ishus på venstre side af vejen med parkeringsplads og god mulighed for at sætte kajakkerne i vandet. Det gjorde vi så, klokken var 10.30.

Arnes strategi var, at vi sejlede mod uret, dvs. først mod vest gennem Skaarupøre Sund i læ af Thurø og så mod syd i læ af Taasinge. Så ville vi få lidt medvind på det hårde stykke syd for Thurø, og vi ville få det nemt langs østkysten af Thurø.

Det var overbevisende, og planen holdt hele vejen rundt.

Strømmen fik fra vest mod øst under broen til Thurø, men det var ike besværligt at komme igennem. Ellers sejlede vi i sol. Med solglitter i vandet gled vi gennem Thurø Sund og med blegede trærødders organiske strukturer inde ved land.

Frokosten holdt vi i læ ved skoven på Tåsinge, hvor der var varme i luften. Herfra kunne vi se Langeland – langt væk og blåligt-, og et stykke ude var luften over vandet hvidlig. Dis? Nej! Skumsprøjt? Ja.

Senere kunne vi se, at vandet derude var oprørt. Det var som et mørkegråt levende, tykt lag oven på vandet. "Det bliver en times hårdt arbejde," sagde Arne, inden vi stak over mod Grasten. Så styrede vi ud i det.

Derude var vandet grønbrunt, hvidt og sort, og vældigt stort og frygteligt levende. Så var man oppe på en bølgekam, så var stævnen under vand i skummet, og så – ups – men det gik – og så uuuuu- men det gik også – hele tiden pagajen i vandet, helst dybt, men ellers skodde med hvislende lyd og en god fornemmelse af at klare det. Hvert andet øjeblik var vi væk for hinanden, nede i en bølgedal.

Bølgerne fra sydvest trak min stævn udad, så der skulle jeg lige passe på – ikke komme på langs ad bølgerne! Nogle gange kom der 3-4 regelmæssige bølger efter hinanden, det gav op- og nedture, andre gange var det bare vildt uroligt. Hurtige blik efter de andre og efter kysten: jeg må se at komme lidt længere ind! Flere gange sad jeg med alle musklerne spændt og strittende nerver, - så hjalp det at slappe af helt bevidst, i ryg, skulder, arme og i tanken – og skodde!

Ved Thurø Rev blev vi nærmest skubbet i ryggen af brændingens bølger. Jeg har aldrig sejlet så hurtigt!

Omme i læ var det som at være genfødt. Vi havde klaret det alle tre. Det var lidt euforisk. Thermokandethe med citron og Bents hjemmebagte, sukkerfyldte kage smagte rigtig, rigtig godt. Vi følgte, at vi havde fortjent det. De sidste 3 km var i roligt vand, og vi gik ud af kajakkerne kl. 15.

Mads

3/10 2006

Formiddagstur

Per Buus, Christian J., Jørgen G.

Satte i ved Fynsværket og roede modstrøms op til Skolebotanisk Have. 1½ time. Indtog medbragt mad og drikke, let tilbage. Kanongod tur.

27/9 2006

Årets sidste onsdagstur

Martin, Benny, Anne Sofie, Hanne, Christian Aa., Kaj, Bent, Gitte, Christian J., Brian, Marc, Betina, Per Buus og Egon.

Fra Klintebjerg til Vigelsø, hvor Thomas tog imod os sammen med sin 3. klasse, som var på tur der.

Børnene fik alle lov til at sejle en tur i en kajak langs med kysten. Som en lille pige sagde: Det er det sjoveste jeg har oplevet på turen.

Bagefter hygge omkring bål, hvor Thomas stegte bananer og der var kage. Hjemsejlads i mørke uden problemer.

20/9 2006

Vigelsø

Hanne, Anne Sofie, Benny, Palle, Christian Aa., Egon, Mads, Rigmor, Brian og Kaj

Turen gik fra Klintebjerg og nord mod Vigelsø til den lille bådehavn, hvor vi fik øl, snaps og kiks. Det var en lun og smuk aften som vi alle nød.

Kaj

10/9 2006

Fjordens dag

Arne, Per Buus, Tim, Lars, Lene og Bent

Vigelsø rundt og Klintebjerg i højt flot vejr.

6/9 2006

Begyndertur – Enebærodde

Arne, Anne Sofie, Kaj, Benny, Hanne, Lene, Leif, Kennet J, Martin, Susanne, John og Brian.

Tur til Kerteminde. Kort tur med meget vind. 8 m/s.

30/8 2006

Kerteminde Sydstrand

Bent, Lene, Brian, Kaj, Susanne, John, Lene, Gitte, Niels, Leif, Karen, Christian S., Palle, Lars og Anne Sofie.

Jeg fik min vilje og vi kørte til Kerteminde Sydstrand. Vi satte i og med medvind roede vi mod syd. Det var en meget smuk aften og bølgerne bar os afsted.

Vi holdt pause efter ca. 3 kvarter, og fik alle stillet vores tørst i Kajs øller. Efter pausen havde vinden lagt sig, og der var slet ingen bølger at kæmpe imod på vej hjem af igen. Så man kunne i ro og mag nyde den skønne natur. Bent og Kaj forsøgte at sejle til Samsø, men kom dog tilbage til os andre igen..

Vi var nogle stykker, der så en stor havørred hoppe op af vandet. Den skulle vist lige se, hvad vi var for nogle..

Vi kom alle godt i land igen. Der var nogle "vikinger", der lige skulle have en dukkert og nogle flittige kajakroere skulle lige træne lidt mere.

Vi andre pakkede bare sammen. Nå, men hjem til klubhuset kom vi alle, og nu sidder vi så her og drikker kaffe og whisky.

Det var en skøn tur!! :-)

Anne Sofie

27/8 2006

Falsled og Helnæsbugten

Arne, Anne Sofie, Benny, Erling og Per B.

Med udsigt til vestenvinden valgte vi at lægge ud fra Falsled og så tage de tre øer, Vigø, Horsehovedog Illum inden Helnæs.

Modvinden gjorden sit for at trætte deltagerne, og derfor måtte vi stoppe på Illum. Vi fandt en god skrænt med læ og sol, hvor frokosten blev indtaget. Det var nu til at indtage øens højeste punkt på 9 meter, i øvrigt efter passage af adskillelige elektriske hegn.

Vi nåede dog ikke at se hele øen, for vi blev standset af et rugbrød, der forholdt os, at øen var privat. Altså ingen rundtur.

Tilbage til kajakkerne, og så videre i medviind og gode lange dønninger. På Vigø gik vi øen rundt, selvom det dog foregik i vand til knæene.

Den sidste kaffe blev drukket, og så ellers tilbage til Falsled i ro og mag.

Alt i alt en meget stille tur uden de store strabadser.

Morale: Husk at vurdere egne evner inden afgang.

Arne

23/8 2006

Kerteminde Nord

Brian, Mads, Tim, Kaj, Bent, Anne Sofie, Rigmor, Jette, Betina, Anja, Leif, Lars, Benny, Niels D., Karen og Rigmor

Vi tog til Kerteminde, og sejlede mod nord fra Nordstranden af. Vi sejlede ca. ud til Stavreshoved, hvor vi holdt pause oppe på skrænten, hvor der var en god udsigt til Kerteminde, Nyborg og broen!

På tilbagevejen sejlede vi mod bølgerne og det gik hurtigt. Det var halvmørkt, før vi var i land igen.

Anja

16/8 2006

Hasmark Strand – Enebærodde

Arne, Bent, Kaj, Lotte, Susanne, John, Linda, Gitte, Per Buus, Benny, Anne Sofie, Mads, Thomas, Tim, Christian S., Torben og Bjørn.

Det blev en herlig aftentur på 15 km, da vi kom i vandet ved Hasmark for at sejle ud og sige farvel til Emma Mærsk, verdens største (næsten da) skib. Det halve Fyn var på Enebær Odde. Ingen vind, ingen regn, ingen bølger, men dønninger.

Thomas, John og Susanne så en sæl, siger de selv.

Det var helt enormt flot at se det store skib. Kæmpen blev bugseret af 6-7 slæbebåde. På hjemturen sås "flydelys", og Anne Sofie, John og Susanne så marsvin. Slæbebådenes hækbølger hørte vi først, da de slog mod stranden. Så kom de som store bløde dønninger bagfra. - Palle var klar med kaffe og brød, da vi kom tilbage. Slut! - Mads.

11-13/8 2006

Gudenåen

Arne, Bent, Kaj, Lotte, Susanne, John, Jette, Palle, Rigmor, Lene, Linda, Gitte, Benny, Anne Sofie, Per Buus, Mads, Stig, Ruth, Jørgen G., Jeppe, Mikkel, Unni, Christian J., Anni og Annette.

11/8

Forventningens glæde var klart at spore, da trailer og biler blev pakket ved klubhuset på Kanalvej. Selv lidt kø på motorvejen og lidt småregn kunne ikke vinde overtag over entusiasmen hos de mange OHK'er. Der var reserveret en fin plads til os på Skyttehusets camping, og teltpløkkene blev snart banket på plads. De største OL-teltopslåere fik hurtigt tændt op i grillen.

Til vores held har formanden en fortid hos hjemmeværnet, og den medbragte bivuak blev sat op i forlængelse af Lotte og Kajs overdækkede campinghytte. Heldigvis mangler kreativiteten ikke hos omtalte person, så 3 pagajer blev brugt som bærende konstruktion op imod himmelens sluser.

Snart var der mad på bordet, de bedste grillpølser, Lottes hjemmelavede kartoffelsalat og gammeldaws salat med fløde. UHM. Hvad er en aften uden en badetur? Så klart var der enighed om, at traditionen skulle holdes i hævd med en aftentur i Slåensøen. Måske rekorden blev sat denne famøse aften med i alt 16 badende OHK'er!

Veltilfredse og i en lettere eufori vendte vi tilbage til pladsen til kaffe og Lenes dejlige hjemmebag. Lidt whisky med eller uden mokka og fløde blev det også til. Ved midnatstid var der ro i lejren, foran ventede der os en seriøs 20 km's tur næste dag, så godnat!

12/8

Formandens ilde røst gav genklang mellem regndråberne – Slåensøen var klar til et møde med de "morgenfriske badetåber." Endnu en gang et stort fremmøde og vandet var mindst lige så friskt og klart som aftenen forinden. Nu kunne vi skimte både søslanger, tiger- og fjordrejer i farvandet, ja selv hvidhvaler havde fundet vej til dette paradis!

Heldigvis stod morgendrammen klar, da vi komme tilbage, thi ingen havde jo flyttet den!!

Igen var det vores dejlige "madmødre", der havde sørget for morgenmaden. Inden afgang skulle det interimistiske, men mget funktionelle overdække nedtages. Den bærende konstruktion skulle igen anvendes til det, da var skabt som, pagaj!

Det kan nok være, at der var en enkelt, der fik ufrivilligt brusebad under nedtagningen, her skal ike nævnes navn!

Snart var alle klar til afgang. Mikkel nåede lige lidt kajakundervisning af Christian , inden alle mand var klar. Måske han bliver lige så dygtig roer som det yngste medlem, Jeppe!

Kursen blev lagt efter Klostermøllen, de 5 biler blev parkeret her, og de 20 kajakker blev sat i åen, og alle mand drog afsted langs åen. Efter regn kommer tørvejr, og det var nu dejligt at nyde naturen uden vand fra oven, man kunne næsten få øje på "krokodillerne". Alle roede godt og effektivt og humøret var højt, der blev snakket og pludret. Og efter tørvejr kommer regn, og det regnede i lårtykke stråler. Vi tog alle en lilla pause i sivene, alt imens der blev sunget en sang eller to.

Frokoststedet blev fundet, og snart havde Jettes kolde bord indfundet sig i vores ganer. Der blev guffet og skålet, de små skarpe var meget nødvendige for at alle igen kunne få varmen. Der var meget fin underholdning under frokosten, Linda og Anni underholdt med pædagogiske og nazistisk-racistiske børnesange, Jeppe var tydeligt målløs!

Kurs mod Himmelbjerget hvor alle ved ankomst nok trængte til et lille hvil. Energien kunne ligge på et meget lille sted, men så blev den varme cacao opdaget i den lille kiosk. Alle fik takket være Mads' lommeskillinger varm cacao (undtaget Arne, der var til en UH-kold is!). Blufærdigheden længe leve, diskret stod Anni og skiftede bluse i krogen mod huset, det var måske alligevel ikke det bedste sted, da vinduet til restaurantens var faktisk var lige der! Der blev smilet meget højt på den anden side af ruden.

Alle havde fået fornyet energi, det var en rigtig mirakelcacao.

Snart nåede vi tårnet på Himmelbjerget, og fik sparket lidt til det, som det nu er kutyme at gøre, guderne må vide hvorfor??! Jeg personligt har ikke besteget Himmelbjerget tidligere iført redningsvest, men den holdt nu godt på varmen.

13/8 2006

Igen for de morgenfriske sidste tur i Slåensøen. Morgenmaden blev indtaget og planer for dagens tur blev lagt.

Der var mulighed for en lang tur (ca. 17 km.) eller en kortere tur (ca. 10 km.). Et par biler blev kørt ned til den lange turs afslutning, og da alle var tilbage, tog vi sammen afsted på den første del af turen. Igen højt humør under en tør himmel, og efter et par timer nåede vi "Holger Danskes briller". Solen strålede om kap med det smukke natursceneri, specielt havde nogen forelsket sig i åkander og der blev kææmpet som to rivaler i at nå de flotteste, der nænsomt blev høstet til udvalgte kvinder. Gad vide om der var nogle bagtanker hermed?

Endnu en dejlig frokost i det grønne, rester blev spist, og for pokker hvor smager spegepølse og fåborg dåseleverpostej godt i naturen.

10-11 roere meldte sig til den lange tur og tog afsted, medens vi 6 personer, der blev tilbage. En fin tur retur. Vi mødte Hjejlen endnu en gang, roede omkring en af paradisøerne og blev her for første gang mødt af lidt vind, hvor der skulle lægges kræfter i. Da vi når pladsen skinner solen igen, og et perfekt farvel og tak for denne gang til disse smukke søer og åer. Måske får man en gang råd til at bosætte sig her, og nyde sit otium hvis man altså får en uventet stor gevinst ind af døren en dag.

Ruth kræsede igen, der var kaffe, lun kringle og altså hjemmelavede boller. Lige hvad man drømmer om efter nogle skønne kajakdage!!

Den store gruppe kom vistnok sent hjem til pladsen lidt før kl. 18, men det må de hellere selv berette om, da jeg af gode grunde ikke kan.

Men et stort tak til alle, der sørgede for mand, til Bent for turlederskabet, til alle der fragtede os, til os selv fordi humøret var højt trods vejret var lidt ustabilt og ikke mindst til den storslåede natur ved Silkeborg og Ry.

Gitte

Blot ca. 3 km tilbage af den 20 km lange kajaktur, og så kom vi tilbage til Skyttehusets Camping i tørvejr. Alle godt brugte, men tilfredse efter en rigtig god tur.

Grillen blev tændt op og snart var alle i gang med forskellige opgaver, så vi kunne indtage endnu et dejligt måltid, gode bøffer, kartofler i foliepakker med krydret lækker salat og endnu noget salat kom til fra nabobordet, der ikke kunne spise op. Alt blev sat til livs under en fin tør himmel. Arne og Palle spillede guitar og skøn sang klingende ud over Gudenås bakker.

Endnu en gang blev det til en skøn aftendukkert i Slåensøen, og denne aften blev rekorden vist sat med 19 stk. OHK'er. Det er meget vanedannende med en sådan dejlig badetur.

Tilbage til Lindas hjemmebag, kaffe, rødvin mm. Det var bare råhygge, hvornår de sidste gik til køjs, står i det uvisse!

13/8 2008

Igen for de morgenfriske sidste tur i Slåensøen. Morgenmaden blev indtaget og planer for for dagens tur blev

8/8 2006

Kajaktræning ved Bogense

Arne, Marc, Anne Sofie, Sophie, Lars G., Thomas, Torben, Bjørn, Christian Aa. Og Brian.

2/8 2008

Begyndertur, Kerteminde Sydstrand

Arne, Anne Sofie, Per Buus,Kim Haffgaard, Jørgen, Jette, Birgit, John, Susanne, Leif, Kaj, Tim, Palle, Morten, Christian Aa., Brian, Lone, Benny, Per Rasmussen, Gitte, Linda, Bjørn og Egon K.

Vi kørte til Kerteminde Sydstrand, hvor vi kørte hårdt på begynderne. Det skræmte dem ikke væk. Der forekom både redningsøvelser og grønlænderrulninger. Kaj lod øllene stå inde på stranden, og det var vist meget godt, ellers var hans kajak nok gået ned.

For en gangs skyld var der kun 3 badenymfer, da der var så meget trafik på stranden, at man nok skulle bruge badetøj.

29/7 2006

Fynshoved og Romsø

Arne, Bent, Gitte, Linda, Rigmor, John, Susanne, Steen, Irene, Lene

Lørdag kørte vi til campingpladsen og rejste laavu. Straks efter kørte vi til Bøgebjerg Strand, hvorfra vi sejlede til Romsø. På øen badede vi, spiste frokost og gik hele øen rundt, og stødte på en del andre besøgende. Turen hjem var lidt blæsende, men vi kom alle fint over. En skøn tur. Om aftenen stod den på lækker oksefilet, grillet af John, så det smeltede på tungen, med salat og flutes. En pragtfuld middag. Vi hyggede os og gik på aftenbadning, og da naboerne synes vi var lidt højrøstede gik vi til køjs. Søndag var vi lidt møre, det var vejret også, næsten total vindstille. Det blev en super afslappet tur rundt om Fyns Hoved ov over på Langø, hvor vi spiste frokost. Bent og Gitte havde arrangeret en surprise, og vi byggede en tømmerflåde af kajakker og sprang i vandet derfra. Kanon god ide! Efter et par timers afslapning på Langø, gik turen stille og roligt tilbage. Der blev pakket sammen og returneret til Odense. En rigtig god weekend. Tak for den.

26/7 2006

Bogensø

Arne, Bent, Betina, Rigmor, Martin, Palle, Lene, Jette, Kaj, Linda, Egon, Mads, Anja

Vi satte i Dalby Bugt. Det var varmt, ingen vind. Vi krydsede bugten og sejlede langs kysten indtil spidsen, hvorefter vi sejlede over bugten mod sommerhuset på skrænten, hvor Brian og jeg havde inviteret på hygge med kaffe og kage nu, hvor vi var i Brians forældres sommerhus på ferie. Der blev badet og leget i det varme vand før kaffen. Kaj kan nu stå op i sin kajak i lang tid! Imens solen gik ned blev kajakkerne endnu en gang sat i vandet og den lille tur over til bilerne gik for sig imens solnedgangen blev nydt. Vi vinkede pænt farvel og tak for nu og på gensyn oppe fra sommerhuset på skrænten. Det må vi gøre om næste år igen. - Anja.

Og som om det ikke var nok, så inviterede Lotte og Kaj på kaffen på vej hjem. Efter aflevering af trailer ved klubhuset bød Lotte velkommen i forhaven til mere kaffe og kage, så det blev en meget sen forestilling. En skyfri himmel og stadig ingen vind gav en lun afslutning. - Arne.

25/7 2006

Kajaktræning ved Bogensø

Arne, Lene, Linda, Torben, Bjørn og Brian

Der blev trænet kæntring og støttetag på meget lavt vand. Linda fik trænet meget hovedet under vand.

21/7-22/7 2006

Overnatning på Vigelsø

Arne, Bent og Chrstian Aa.

Fredag eften lidt over 19 tog 3 gæve gutter afsted mod Vigelsø i overskyet og lummert – men stille – vejr. Efter en kort pause i Stige Havn gik turen videre ud gennem kanalen mod Vigelsø. Til de sidste rester af en fantastisk solnedgang ramte vi Vigelsø 21.45. Hurtigt blev kajakkerne tømt, og inden længe stod en solid og velkonstrueret bivuak færdig. Efter nogle røverhistorier og en !!! øl rød de 3 efterhånden trætte kajakmænd i poserne ved 01.30-tiden. Klokken alt for tidligt lørdag morgen gik Arne og Bent i gang med at bage Bannockbrød. Efter det var indtaget blev det til en hurtg tur rundt på øen, mens det andet Bannockbrød blev færdigt. Kajakkerne blev pakket, og præcis kl. 11 tog vi afsted mod Odense igen. Efter ½ times pause ved Odense Sejlklub færdiggjorde vi hjemturen og var tilbage ved klubhuset kl. 13.30. En rigtig fin tur, med fint vejr og godt humør. :-)

19/7 2006

Flyvesandet mod Tørresø næsten

John, Susanne, Tim, Rigmor, Christian Aa., Henrik, Arne, Christian J., Anni, Jens, Ulla, Egon

Vejret det bedst tænkelige. Vi var 12 personer, som nød turen i fulde drag. Nær Tørresø gik vi i vandet (22 grader), og bagefter nød vi en øl mm. På turen ud vendte Arne hovedet nedad, en desværre var der ingen, der havde lyst til at redde ham, indtil Rigmor forbarmede sig. Hjemturen foregik i vand som olie og i solens skær, og sluttede med den smukkeste solnedgang. En rigtig dejlig tur.

15/7 2006

Store Legedag ved Knudshoved

Linda, Arne, Christian Aa., Lene, Brian, Marc, Anja, Hanne, Tim, Per B. og Erling

Hovedparten af deltagerne mødtes ved klubhuset, hvorfra det i spredt orden gik mod Knudshoved Færgehavn, hvor den sjællandske deltager(undertegnede) ventede. Lidt senere kom Erling roende til.

I færgehavnen blev vi mødt af et "hyggeligt" skilt, som proklamerede "Badning forbundet med livsfare"; men heldigvis kunne Arne fortælle, at det er et levn fra færgetiden og ikke længere relevant.

Efter en kort briefing deltes deltagerne i 2 hold som hver fik udstukket 6 opgavesedler med tilhørende præmiebånd. Formiddagen gik med at klare de forskellige opgaver der bl. a. dækkede ro-teknik, redningsøvelser og kajakbytning på vandet. Efter velgennemført øvelse fik hver deltager tildelt et farvet præmiebånd, som blev bundet i snoren på agterdækket. Ved frokosten kunne det konstateres at alle deltagere manglede et eller flere bånd, det skyldtes dog ikke manglende gennemførsel af øvelser; men derimod at flere opgavekort med bånd sank til bunds i havnen.

Efter frokost blev deltagertallet halveret p.g.a. andre planer/forpligtelser. Efter lidt debat blev det vedtaget at bruge eftermiddagen på en tur, først ville vi nord på i Storebælt; men bølgerne var lige i overkanten for nogle af os, når man kom uden for molerne, så stævnen blev vendt syd på, dog valgte et par af os at sige, vi havde fået nok kajakroning for den dag og gik i land. Resten tog turen syd om Knudshoved til Slipshavn og retur.

Vejret var varmt med højt flot solskin og en nordlig vind, som tiltog noget i løbet af dagen. Det er mit indtryk, at alle havde en god dag.

Per

12/7 2006

Romsø

Rigmor, Susanne, Arne, Christian Aa., Thomas, Lene, Kaj, John, Linda, Brian, Anni, Per, Christian J., Leif, Vagn, Benny, Mads, Lars H., og Egon

Stemningen var rigtig god, da vi var kommet hjem fra Romsøturen og spiste Bennys hverdagsbrød med kartofler og fænnikelfrø. Vi var 19. Solskin. Vandet så fint og venligt ud ved Måle Strand, men de bløde dønninger var der nu alligevel fra sydøst. På Romsø græssede hjortene 50 eller flere, selv om vi i flok gik til solskråningen, hvor kirsebær, jordbær, kiks og naturligvis øl blev delt. Højloftet skovtur inde på øen. Hjemturen gik ligesågodt, dvs. ingen dyppede sig ufrivilligt. Vel hjemme på de fynske var der almindelig badning i det bløde vand. I min personlige hukommelse ser jeg de mange flotte vi "skibe" med de aktive roere i fart. Et flot billede. Arne ledede turen på fin måde.

9/7 2006

Fyns Hoved

Arne, Mads, Thomas, Christian Aa., Steen og Bent

5/7 2006

Enebærodde

Kaj, Mitzie, Arne, Christian J., Leif, Brian, Jytte, Morten, Hanne, Rigmor, Palle, Gitte, Lene, Sebastian, Emilie, Vagn, Egon, Per, Benny, Anja, Marc

Mange nye gæster, men det lykkedes at skaffe vest og skørt til alle, så vi kunne ro en lille tur. Vi prøvede at holde samlet flok, at de nye og gæsterne havde nok at se til. En lille pause på enebærodde. Allel nye og også de ikke-så-rutinerede blev tippet og reddet. Alle var glade for træningen. Efter en solnedgangsøl pakkede vi traileren færdig, og kom hjem til nogle sultne myg. Det blev vi selv sultne af.

28/6 2006

Kerteminde Sydstranden

Kaj, Anja, Anne Sofie, Leif, Bent, Per, Egon, Linda, Vagn, Tim og Mitzie

Turen startede godt da turlederen Kaj havde glemt sin kajak, så det var jo heldigt de havde taget Christians med uden Christian.

Mitzie

Peterson og Poulsen og Pall'sen og gakgak

tog ud en dejlig sommerdag i

hjembygged kajak.

Kaj han havde glemt sit skiv;

men det var ikke slemt,

for vi havd' også glemt en mand,

så det var jo så nemt.

Nybegyndersejelerne de lagde sig i front

Men det var også lige fedt

De laved' ingen stunts

Kajakkerne var splinterny

og havde ik' en strop

Men det var også lige fejt

De sejled' uden stop.

Petersen og Poulsen og Pall'sen og gakgak

de gjord det jo ufat'lig god

i hjembygget kajak.

Linda

27/6 2006

Kajaktræning ved Kerteminde Sydstranden

Arne, Christian Aa., Anne Sofie, Benny, Egon, Torben

24/6-25/6 2006

Sydfynske øhav med Kaj

Kaj, Bent, Christian D., Arne og Henrik

4 svende mødte op ved klubhuset til den årlige "primitive" tur. Henrik Sten stødte til, da vi nåede Dyreborg, hvor vi søsatte. Først til Bjørnø, hvor vi holdt første pause med øl, og derefter en rask gåtur i byen. Næste mål var Store Svelmø, men Henrik valgte at sige farvel ved odden, og han ville hellere være sammen med familien, der ville tage en motorbåd til Bjørnø. Et langt træk til Store Svelmø, hvor det også var på tide til frokost i det grønne. Lotte havde igen sørget for Kaj og os andre, så det "primitive" var så som så. En snak med den lokale "færgemand" lokkede os indenom øen, så vi passerede vadestedet. Derefter over til Avernakø, hvor Kaj havde planlagt overnatning. Kaj mente, at vi skulle overnatte på den sydlige del af Korshavn, så vi sejlede om øen på højre hånd. Gæt en gang: Ingen lejrplads. Ved Drejet bar vi kajakkerne over og roede tilbage til Korshavn Havn, hvor vi endte med at slå lejr. Klokken var også blevet 19, så vi var færdige med at ro. En gang kluns krævede en mand på cykel til købmanden efter grillkul. Hun ville sgu ikke sælge, så Arne fortsatte til Avarnak Havn, hvor rare tyskere sponserede kul til et halvt regiment. I strid modvind tilbage til Korshavn Havn, hvor de 3 øvrige havde det hårdt med at slå tiden ihjel. Grillkullene blev hældt på bålet, og snart havde vi et overdrevent antal kilo ben på grillen, plus pølser. Lottes gode kartoffelsalat lagde en god bund. 4 gamle mænd kunne ikke drikke op! "For vi er trætte!". Næste morgen op til Bannockbrød, kaffe og morgenbadetur. Derefter rundt på gåben på Korshavn, som gjorde godt. Endelig kom vi til kajakkerne, og turen blev sat til Avarnak Havn, hvor en is ventede. Turens længste stræk blev fra Avernakø til Knolden, hvor vi undervejs måtte vige for Lyø-færgen, og med bølgerne i ryggen skulle der arbejdes for den rigtige kurs. Ved Knolden den sidste velfortjente frokost, hvorefter vi vendte tilbage til Dyreborg, hvor vi fik den sidste velfortjente dukkert med en svømmetur i havnen. Det var bare en fin tur, men vi skulle arbejde godt på de lange stræk trods ringe vind.

21/6 2006

Kerteminde Nordstrand

Arne, Bent, Kaj, Anne Sofie, Christian Aa., Linda, Lene, Benny og Leif

Der var lidt frisk vind fra SV, men det gik fint derudaf. Øl og kiks i læ af græs, nå ja Lene tog en svømmetur men ingen problem hun kom hurtug op igen. Men hjem over var vinden frisket op med kraftige regnbyger, så os uden hår på hoved havde det ikke så godt men vi klarede den. Så det var godt at komme hjem i klubhuset med kaffe, brød, Gammel Dansk samt Kajs hjemmelavede syltetøj.

17/6 2006

Æbelø rundt

John, Susanne, Henrik, Susan, Bent, Anne Sofie, Christian Aa., Rigmor, Benny, Gitte, Susan

Efter modtagelse af et par afbud fik vi pakket traileren og kørte til Lindøhoved, hvor vi kl. 10 mødtes med Henrik og Susan, som kom direkte fra Strib.

Det var EKSTREMT lavvandet, så vi gik tur med kajakkerne næsten ud til Æbeløholm, hvor vi drejede mod nordvest ind imellem Æbeløholm og Dræet, hvor det om muligt var endnu mere EKSTREMT lavvandet. Det var en temmelig træls vandretur, inden vi kunne sætte os i kajakkerne og ro på vestsiden af Bråddet.

Da vi nåede ca. midt ud på bråddet, og Susan havde demonstreret sin koldblodighed ved en vellykket redningsmanøvre (hun fik kun lidt vådt hår), gik vi i land og bar kajakkerne over på østsiden, hvor vi fortsatte. På denne måde kunne vi starte med at bruge tiden på at nyde den mest afvekslende natur på østsiden og så blot ro hjem på vestsiden, som er knap så interessant.

Vi holdt den første pause et sted, hvor der efter min hukommelse skulle være en gigantisk og flot blodbøg i en lysning i skoven. Min hukommelse må have spillet mig et puds, men der var da meget pænt. Træet er der altså et sted, men ikke lige der. Efter indtagelse af de obligatoriske madpakker med tilhørende drikkevarer, gik vi en tur, hvor vi blandt andet kom til et vandhul med en enorm bestand af salamandre. Anne Sofie konstaterede, at de havde hvide poter......, det kunne vi andre nu ikke lige se.

På den videre færd mødte vi en mand i kajak, som holdt pause ved et bål på stranden. Han fortalte, at han var på vej fra Svendborg til Samsø – god tur. Umiddelbart efter kom vi til nogle store sten, der lå ude i vandet. Ved den ene sten kom der et mægtigt plask, som ikke passede med bølger, så det har nok været en sæl, der afbrød solbadningen, da vi kom roende med lystig snak.

Kort før fyrtårnet så vi 5 dådyr, der gik rundt på skrænten nærmest som bjerggeder.

Dagens anden pause holdt vi ved fyrtårnet, hvor vi drak lunken kaffe og spiste diverse kiks. Da der for en gangs skyld var rygere med på turen, overværede vi en besynderlig byttehandel med bøjede, knækkede og fugtige cigaretter på den ene side og velsmagende øl på den anden side.

Midt på vestsiden passerede vi resterne af havnen, hvor der lå 2 speedbåde, og et utal af mennesker holdt pause med store køletasker m.v. Kort tid efter startede den ene af bådene med et brøl, der mindede os om, at Le Mans skulle starte et par timer senere.

Midt på Bråddet holdt vi den sidste pause, for nu skulle der bades, inden vi kom ind på det lave vand. Der er simpelthen den mest vidunderlige sandbund på vestsiden af Bråddet, og det bliver hurtigt passende dybt. Det var komplet uforståeligt, at de andre kunne holde sig på land, så det kun var Henrik, Susan, Rigmor og John, der tog en dukkert. Susanne og Bent snakkede godt nok om, at solen bare skulle igennem, men vandet var dejligt alligevel.

Vandet var nu steget så meget, at Bråddet var gennembrudt, og vi kunne ro helt ind til bilerne, hvor vi delte det sidste forplejning og takkede hinanden for en kanongod tur.

Referent John

13/6 2006

Kajaktræning i Hasmark

Arne, Bent, Linda, Lene, Rigmor, Karen, Anne Sofie, Benny, Thomas, Christian Aa.

En tur til Hasmark, hvor det bare var lækkert varmt i luften, og vandet ikke så tosset. Trænede roteknik, så damerne måtte sig forbarme. Efter returen blev der endelig badet til den store guldmedalje, og da alt var pakket, nød vi solnedgangen fra strandkanten.

10/6 2006

Arbejdsdag i klubhuset

Arne, Palle, Bent, Christian D, John, Brian, Rigmor, Lene, Thomas, Anni, Linda, Anne Sofie, Stig, Egon og Anni

7/6 2006

Sydstranden ved Kerteminde

Kenneth, Kaj, Bent, Benny, Anne Sofie, Gitte, Lene, Linda, Martin, Susanne, John, Bjørn, Kim, Tor, Per, Susan, Gitte, Lars, Torben og Dorte.

23 deltagere til en vidunderlig aften – en rigtig nybegynder-perfekt-skøn dag. Vandet var næsten fladt med kun bløde dønninger. Vi helt ne som endnu ikke havde prøvet vandet gik frisk til sagen og kom godt afsted. En lille flok vovede sig på en havnerundfart, mens andre f.eks. Kenneth fik afprøvet andres kajakker. De fire mest friske "vandtåbelige" hunde: John, Lene, Thomas og Lars afsluttede med en dukert. Afslutningsvis var der kaffe og hygge i klubhuset.

5/6 2006

Lillebælt – Fænø

Arne, Niels B., Bent, Thomas, Tim, Christian Aa, Erling, Bondo

Alle kom i god tid til det senere tidspunkt, og så afsted til Middelfart, hvor Steen ville vente. Vejret var rigtig flot, ja nærmest varmt, og vinden var kun let, så det blev nærmest en fin tur i magsvejr. Steen havde planlagt en tur med frokost på Fænø Kalv, og fint var det at besøge øen igen, men nogen rundtur på øen blev det ikke, for mågerne havde indtaget øen til det vigtige avlsarbejde. På Kalven mødte vi i øvrigt Marc og Flemming, som havde valgt en tur gennem Fænø Sund. Så vi var ti tilbage i Middelfart og en tilbagelagt distance på 15,8 km. Det var fast arbejde så tidligt på året.

31/5 2006

Gabet ved Hindholm til Dalby Bugt

Bent, Torben, Christian, Kaj, Christian, Brian, Thomas, Tim, Mogens, Benny, Niels, Anne Sofie og John

Da alle kajakkerne var blevet sat på vognen, kørte vi mod Kerteminde og videre mod Gabet. Vi fik sat kajakkerne i vandet og roede afsted. Det var blikstille og bare rigtig dejligt. Der var en skøn udsigt over til Enebærodde. Vi gik i land og holdt en øl- og kikspause, og sejlede så tilbage igen. Det var knap så blikstille og vi fik lidt vand fra oven. Man kom alle godt i land igen. Kun Christian fik vådt hår. Det havde været en skøn tur og solen gik romantisk ned bag skyerne.

Anne Sofie

24/5

Kølstrup – Kertinge Nord

Arne, Bent, Tim og Linda

En forårsaften klam og kold

samledes et lille hold

af tre friske sejlerfyre

og en enkelt lille sejlermyre

foran klubhuset ved kanalen

for at ro en tur uden hvalen

Valborg – der blev ikke sunget.

Men der blev på ideen sprunget

om at tage til Kertinge Nor

stedet hvor de seje ror.

Bilen var der dårligt plads tilbagevejen

for de lokale spillede andespil.

Vi havde lyst til noget andet

og roede en tur på vandet.

Vand og vejr var klamt og koldt

vi en lille pause holdt

under syrenen sammen med myggen

men der var trods alt ingen vind i ryggen.

Forfrosne sejlede vi retur

og klædte om i et jomfrubur.

Hjemme fik vi snaps og kaffe

med alt det brød, som vi ku´ skaffe.

Linda

17/5 2006

Kerteminde Syd

Jørgen G, Kaj, Mogens og Bent

En god tur i stille vejr og tørvejr. Afslutning ved Vaffelhuset hvor vi fik en stor is.

3/5 2006

Enebærodde

Jørgen, Christian, Kaj, John og Thomas

Der bør være vedtægter imod, at vi tager samme sted hen to onsdage i træk, men det var hvad vi gjorde i aften. Enebærodde og ud til Martinegården ligesom sidste onsdag, og hvor var det pragtfuldt, at det samme farvand kan være så forskelligt afhængig af en smule vind. Det blæste lidt til aften, men en flot solskinsaften var det. John og Thomas sluttede turen af med en frisk svømmetur. Ahh.

Christian tog sin svømmetur lidt før ankomsten til Martinegården. Det var knapt så Ahh!

26/4 2006

Enebærodde

Preben, Thomas, Bent, Kaj, Arne og Tim

6 mand afsted på årets første eksekverede onsdagstur. En ting var sikkert. Vi ville ud og have saltvand under kølen. Valget faldt på Enebærodde. Der blev snakket om demokrati, men Kaj satte destinationen. Vi nød turen i fulde drag og glemte helt at stoppe, hvor vi plejer, så vi endte helt ude ved spejderhytten, før der blev råbt ØL På trods af diset vejr spottede vi et par marsvin på vejen hjem. Vi var tilbage i klubhuset ca. 21.30.

13/4 2006

Horne

Thomas, Brian og John

Skærtorsdag var årets første havtur i kajakkerne. Det var koldt og blæsende (6°), og vandet var nok ca. samme temperatur. John og jeg fik læsset de 2 kajakker, vi skulle havde med ned til Horne. Arne dukkede op og ønskede os god tur, han var desværre ikke på toppen endnu og han mente at han kunne bruge tiden hjemme til noget fornuftigt. hmm...

Susanne tog med som oppasser. smil...

Turen til Horne gik med efter Johns mening nok for langsomt, men vinden rev godt i kajakkerne på taget, så John blev nødt til at lægge begrænsninger på hans ellers veludviklet speeder fod.

Vi skulle mødes hos Thomas´s svigerforældres sommerhus, hvor vi blev budt velkommen af Thomas, Dorte, Freja, Lærke, Thomas´s bror Carsten og hans kæreste Julie. Thomas ventede os med længsel, iklædt neoprendragt, så efter en hurtig kop kaffe tog John, Thomas og undertegnede af sted.

Vinden var sydsydvest og frisk, ca. en halv meter bølger, men selv om vi alle 3 mener vi er gode i kajakker, skulle kroppen lige vænne sig til at blive et med kajakken. Især når vi starter med bølgerne skråt ind bagfra. Vejret var skiftende sol/skyer og dejligt, og efter en lille times sejlen mod Fåborg holdte vi vores, mente vi velfortjente pause.

Vi sad først ved stranden og hyggede lidt, men måtte søge lidt mere læ, da det trods neoprendragter var lidt koldt. På turen hjem gik det også godt, indtil cirka halvvejs. John manglede åbenbart spænding, for han fik afprøvet den neoprendragt som Susanne netop havde købt til ham. Så uden at melde et ord besluttede han sig for at blive havbiolog, og studerer havbunden hængende med hovedet ned af. Tja, Thomas og jeg var lidt imponeret, især da han besluttede sig at blive liggende. John må have fundet noget rigtigt spændende, for med et besluttede han sig for at stige ud af kajakken og gå i land, og så kom visdoms ordene fra manden med isbjørne blod i årene. "Det er fa...fa...fandme koldt...". Thomas og jeg havde en helt masse gode kommentarer, som vi dog på daværende tidspunkt holde for os selv.

Men vores formand, som også er en stor naturelsker, besluttede sig for, at nu var tiden inde til en vandretur. Måske skulle isbjørnen på udkig efter sæler på strande, hvem ved...

Der er måske pyntet lidt på historien. Den korte version er, at John havde fået en 5 cm. flænge i bunden af hans kajak, og en kajak i bølger der langsomt bliver fyldt med vand, er frygtelig ustabil.

John troede at hans skørt var hoppet op bagved, og det var da vi skulle hen og kigge at det gik galt.

Så han er undskyldt. Vi tog hans kajak på slæb og ankom sikkert tilbage.

Jeg besluttede mig for at rulle et par gange, og efter at havde haft hovedet under vand fik jeg trods alt lidt medlidenhed med John.

Turen sluttede i den varme sommerhytte med kaffe og kage, hvilket jo kun kan gøre turen fuldendt.

Susanne var glad for at John ikke havde mistet endnu et par briller. Efter en gang dejlig aftensmad, og en helt masse hygge vendte vi næsen tilbage til Odense.

Brian.

26/3 2006

Odense Å

Marianne, Steen, Mads og Arne

Så vil jeg da lige prale med vores første tur i sæsonen (det kan man nemlig godt bagefter). Vi endte med at blive 4 deltagere, der lagde ud fra Nr. Broby; Steen, Marianne, Mads og Arne.
Vi satte i ved vejen i Nr. Broby, og kort efter afgang i silende regn og strid blæst mødte i første forhindring, et strømfald - eller rette en vandtrappe.
Her skete første uheld, Mads fik en flænge på 40 cm i kajakken, som ikke kunne repareres. Desværre måtte Mads så stoppe turen, hvilket var surt for alle. Mads havde virkeligt glædet sig, og husket en rom, som vi andre derfor gik glip af.
Det var en kold start, men vi fik da varmen på det øvre stykke. I Bellinge var det tid at holde en lille spisepause, som blev fryserkold. Det er bedre at sidde i kajakken, men vi skal spise og drikke, og ikke mindst strække ben.
Ved Dalum papirfabrik skete næste uheld efter isætning. Marianne kæntrede, mens hun ventede på drengene. Sej dame sørger både for kajak og pagaj midt i åen, og da vi kommer til flyder hun med strømmen, til vi kan komme til med bedre hjælp. Tømme kajakken, og Marianne er igen på banen.
En kort pause i Munkemose, og videre på åen. Næste nye forhindring - Klarebroen er spærret i vandet med pontoner, op på dem og ned. Lidt mas, men det gik.
Da vi nåede Ejby Mølle, mente alle, at vi havde haft en god tur, og bilerne blev tilkaldt.
En kold og våd dag, men stadig lige dejligt på vandet med kajak og gode venner.
I øvrigt er åen vist nu åbnet fra Bellinge fra 1. juni, så vi kan få nogle varme ture på åen.

Arne


Seneste ture 2024

Onsdag d. 10-7 RomsøOnsdag d. 10-7 RomsøTurleder: Benny
Deltagere: Anne Sofie, Begitte, Birgitte, Christian, Erik R., Helle Mogensen, Hong, I [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2023

Vejlby Fed d. 16-12Vejlby Fed d. 16-12

Turleder: Carsten
Deltagere: Erik R., Maria, Hong, Bent, Yvonne og Lene J.

Der blev lagt op til at  [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2022

Fredag d. 30-12 ÆbleskiveturFredag d. 30-12 Æbleskivetur
30 Dec 2022

  Nytårstur d. 30. december til Fuglesang
Turleder Benny
Deltagere. Kaj, Bent, Tonni, Begitte,  [ ... ]

Flere artikler

Ture 2014

Ture 2013