kajaj24 2

24. kajakaften: - Gallionsfiuren er en isbjørn og jeg betragter den lidt som prikken over I'et. Inspirationen til en galionsfigur kom ret hurtigt efter, at jeg var startet på kajak-bygger-kurset, da vores instruktør John Weiss Andersen i kaffepausen viste os billeder af kajakker, som et par dygtige "kajakbyggere" i Skagen havde lavet. Det er nogle vildt flotte sorte kajakker, og den ene – navngivet "black pig"- havde en sjov galionsfigur af et glad vildsvin i stævnen. Hvor blæret tænkte jeg – min kajak skal sgu' også ha' en galionsfigur.
Da jeg senere i løbet af kurset fandt ud af at min kajak skulle være mørkeblå, og opkaldes efter månemanden "Aningaaq," skitsede jeg et eskimohoved som galionsfigur. Jeg fandt imidlertid eskimoansigtet for detaljeret at snitte, og selvom der er tale om lidt signalforvirring mellem navn og figur, har jeg valgt at bibeholde navnet og snitte en sød lille isbjørn til "stævnpryder."
Min Peacock Pagaj har også fået en tur mere med blokhøvl, og sandpapir, og nu er formgivningen ved at være på plads, så der er kun finpudsningen tilbage,

Jeg er nået til de afsluttende detaljer, men det er også på tide, da den sidste kajakaften er på tirsdag, og næste weekend er der søsætnings galla, hvor en hel del af Odense Havkajakklub traditionelt holder kajak-weekend, og hvor alle vinterens "nybygninger" altså for første gang ser vand – SPÆNDENDE.
På tirsdag mangler jeg kun lige lidt lak, oliering af pagaj og polstring af mandehullet, og så... forventer jeg at kune præsentere "Aaningaaq" helt færdigbygget - følg med.