kajaj16-1

16. kajakaften: Mikadopinde og Grønlands kajak hænger godt sammen, i hvertfald hvis man bygger sin kajak i Odense Havkajakklub. Og der er på ingen måde tale om juks, blot har de fundet ud af - derude i Bellinge - at Mikadopinde har en størrelse, der er velegnet til dybelarbejdet, og så til den operation, som jeg skal lave på den 16. Kajakaften...nemlig at fiksere lærredet i bunden af kajakken.
Det foregår på den måde, at man først pensler rillen i kølen med epoxy, hvorefter man presser den ene "side" af lærredet godt ned i rillen. Så gentager man processen med epoxy og lærredet fra den anden side, og til sidst presses det hele sammen med - rigtigt gættet – Mikadopinde, der holdes på plads med hæfteklammer - bare indtil epoxy'en hærder.
Og så er det ellers bare om, at komme i gang med, at pille hæfteklammer op, så kajakken igen bliver fin og helt fri for metal.
Peacock pagajen viser sig at være, nogenlunde lige så svær at lave, som jeg havde forestillet mig. Med nogenlunde mener jeg faktisk sværere, fordi projektet hele tiden byder på uforudsete udfordringer. Jeg kom dog ét skridt videre med slibe/limning, men blot for at finde ud af, at jeg har brugt noget træ, der er så hårdt at arbejde med, at mit "hobby-kop-bor" måtte gi' op, lige som boremaskinen. En ny hurdle at tackle, men jeg har ikke givet op.
Der skal noget kraftigere værktøj til, og så skal det nok lykkes – tror jeg da – følg med.