kajaj12

12. kajakaften: kan vel nærmest kaldes for "armeringsaften" - de vandtætte skotter som altså ikke er 100 % vandtætte, skal forstærkes med glasvæv og epoxy. Det er mest et "lappearbejde", hvor alle limsamlinger pensles med epoxy – beklædes med glasvæv - og atter pensles. Det gør skotterne vandtætte og stærke.
Overskydende epoxy iblandes Silikat så det bliver en tyk klistret masse, som vi lidet flatterende kalder for "snot", og som vi bruger forskellige steder på kajakken, hvor småhuller forstærkes eller fyldes - en slags maritim holdbar "Pollifylla."
Med skotterne monteret giver det god mening at udnytte "enderne" - som nu indvendigt adskilt fra cockpittet – er blevet til næsten vandtætte "bagagekamre." Der har tidligere været eksperimenteret med forskellige fomer for hjemmelavede hætter eller luger til disse magasiner, men i år gør de fleste af klar til, at montere nogle "fabriksproducerede" af slagsen, hvorfor der skal etableres rammer og monterings-finérplader både for- og agter.
Næste gang skal kajakken så pudses endeligt til, så den bliver klar til den afsluttede fase, hvor den skal "have hud på" – det glæder jeg mig afsindigt til – følg med.

Hans Jørn Bøtcher