kajaj9

9. Kajakaften: "Masik" som på grønlandsk vistnok betyder noget i retning af den/det højeste, ja "masik'en" er ihvertfald (næsten) det højeste punkt på en grønlænderkajak. Sådan en lavede jeg på den 8. og 9. kajakaften. Masik'en sidder i forbindelse med knæstøtten, og danner den forreste anlægsflade for mandehullet. Den bagerste anlægsflade er lændestøtten.

Det er et spændende tidspunkt i processen, idet at det er nu, at man for første gang kan "prøve" sin skræddersyede kajak. Og det med det skræddersyede viser sig i de fleste tilfælde, at være så som så, forstået på den måde, at der er sgu' altid trangt i en grønlænder kajak. Måske lige med undtagelse af længden - der rutter vi med pladsen.Min kajak sku' da også "blokkes ud", nærmere betegnet så skulle knæstøtten flyttes lidt, masikken får ildt ekstra højde, men med mine gamle stive knæ, kommer jeg aldrig til bare at smutte i kajakken.

Fordækket I krydsfin'er - min egen opfindelse!
Normalt er fordækket 2 - 5 asketræslister som lægges fra masik'en til tåstøtten, men jeg har bemærket at disse, ret hurtigt bliver synlige under lærredet, som kajakken jo beklædes med yderst. Derfor havde jeg udtænkt en plan om at beklæde fordækket med kun to lister, og så desuden lægge en plade af krydsfinér, der øverst skulle følge masik'en kurve, og fremad skulle limes sammen med "fordækslisterne." Det skulle kunne gi' en pænere finish på det fordæk.

Vores instruktør John Weiss kiggede lidt mistroisk på mig. Han og de andre konstruktører i kajakklubben har iøvrigt prøvet "det meste" m.h.t. konstruktionen af grønlænderkajakker, men måske netop dét - at der skete noget nyt - gjorde ham nysgerrig, og han hjalp mig igang med det "kurvede fordæk" – det er ret spændende, om jeg kan bidrage til udviklingen af grønlænderkajakken fra Bellinge også :0)

Om skidtet så virker efter hensigten - ja det ved vi ikke en pind om, før kajakken bliver færdig, så det bliver da endnu et spændingsmoment. Uha - det blir' spændende - bare følg med.

Hans Jørn Bøtcher