kajaj6

6. kajakaften: "Æ bindestouv." Grønlænderne havde ikke søm og skruer, og derfor er store dele af skelettet I en grønlænderkajak bundet sammen. "Den skal kunne gå igennem en metaldetektor" som vi I skæmt udtrykker det på byggekurset.
Men der holder det morsomme– for mit vedkommede – så også op, for det bindearbejde bliver aldrig min favorit disciplin. Det er simpelthen hårdt. Der bindes med en bestemt vokset sejlgarn og der skal strammes til. Det skal jo være en stærk og stabil samling, og det bliver det så sandelig også – stærkere end huden på mine små bløde "tegnerfingre."
Man har boret små huller I kølen ud for spanterne, og med et "trådeværktøj" der består af en rundstok og en bøjet guitarstreng (vistnok E strengen?) trækkes sejlgarnet nu to gange igennem og rundt om spanterne, og bindes til sidst med en såkaldt kirugisk knude. Lyder enkelt, men hold kæft hvor er der mange, og bagefter ku' fingrene nok trænge til lidt kirugi :0)
Afstandsforskelle (mellemrum) fra spantet og ud til kølen udlignes iøvrigt med små afstandsklodser. Ikke noget med at spænde hverken spandet eller kølen skæv, så risikerer man, kun at kunne sejle den ene vej rundt om Fyn, som vores instruktør humoristisk udtrykker det.
Bindearbejdet er en hård men vigtig operation, og næste gang skal jeg så iøvrigt igang med sidelisterne... og de skal "go-dyle-mig" også bindes. SUK 

Hans Jørn Bøtcher